ORKINOS

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ORKINOS
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 561.719.179

Publication

16/09/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

110111111J1,110)11111111111

hfl

1_ NEERGELEGD 0 5 SEP. 201ii

RECECCAFINK VAN KOOPHANDEL TE GEl

Ondernemingsnr (:) _S \i  4- \ nc\

Benaming

(voluit) : ORKINOS

(verkort):

Rechtsvorm : BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELUKHEID

Zetel KOESTRAAT 11, 9000 GENT

(volledig adres)

Onderwerp akte: OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING ZAAKVOERDERS

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Jan Byttebier te Nevele op 2 september 2014, dat werd opgericht de BVBA ORKINOS met zetel te 9000 Gent, Koestraat 11, door:

De heer GÔKTEPE Ramazan, geboren te Emirdag (Turkije) op 15 april 1969, rijksregister nummer ' 69.04,15-519.23, echtgescheiden, wonend te 9000 Gent, Jozef Plateaustraat 23 bus 0001.

Kapitaal  aandelen  volstorting

Het maatschappelijk kapitaal is volledig onderschreven en bedraagt ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG euro (18.550 EUR).

Het is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen.

De oprichter schrijft in op aile aandelen, in geld en volstort deze volledig.

Bankattest

De inbreng in geld ten bedrage van achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00EUR) wee voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen,: gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE88 3635 5825 4541 bij ING agentschap Gent Kouter zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 27 augustus 2014 afgeleverd bankattest, dat door de! notaris in zijn dossier zal bewaard blijven.

De inschrijver verklaart en erkent dat ieder aandeel waarop door hem werd ingeschreven, volledig volgestort; is.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van achttienduizend vijfhonderd vijftig euro (18.550,00' EUR).

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur

In de statuten staat onder meer het volgende vernield:

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, de bereiding en de handel, import en export van alle koude en warme gerechten, dranken, gebak en confiserie, delicatessen, vlees- en viswaren, ijs en rookwaren en aile aanverwante producten.

Verder kan de vennootschap optreden voor zichzelf, als voor derden als commissionair of als tussenpersoon in de handel van alle soorten goederen producten en diensten.

De vennootschap mag op welke wijze dan ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen.  zowel in België als in het buitenland  die hetzelfde, een soortgelijke of samenhangend doel nastreven of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen, haar grondstoffen kunnen leveren of de afzet van.: haar producten kunnen vergemakkelijken. Deze opsomming is aanduidend, doch niet beperkend.

, De vennootschap zal de burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De vennootschap is bevoegd deel te nemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, opsIorping, het bestuur en de controle van ondernemingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten; ze kan verder alle hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder°

Op da laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen, alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en/of administratie

De vennootschap mag ten voordele van derden tevens alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren.

Artikel 11  Jaarvergadering  buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de de tweede donderdag van juni om 18 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 19bis van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen v6i5r de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

Voor zover wettelijk toegelaten kunnen de algemene vergaderingen eveneens worden gehouden bij middel van tele-of videoconferentie.

Artikel 12 Oproepingen

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, per fax of per e-mail vijftien dagen vif* de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 13 Ter beschikking stellen van stukken

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gestekt

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen perso-inen die erom verzoeken.

Artikei 14 Stemrecht vertegenwoordiging

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk, per telefax, per e-mail ofenig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek, volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten veritegenwoordigen.

De stemming per brief is in geen enkel geval toegelaten.

Artikel 20 Bestuursorgaan

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten..

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoeriders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen of zonder beperking van duur.

Artikel 21  Bestuursbevoegdheid

Iedere zaakvoerder kan aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt, hun machten ieder afzonderlijk uitoefenen en zullen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt, jegens derden en in rechte, eveneens afzonderlijk handelen. De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap.

Artikel 22 Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aange-'stelde vertegenwoordiger.

Artikel 24 Boekjaar jaarrekening  jaarverslag

Met boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op eenendertig december daaropvolgend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opge-isteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun needegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1 o van het Wet-iboek van Vennootschappen.

Artikel 25  Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vomming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt,

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Artikel 27 Ontbinding en vereffening

§1 De vennootschap kan worden ontbonden bij wijze van een besluit van een algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap benoemt één of meer vereffenaars bij gewone meerderheid van stemmen en kan deze tevens bij gewone meerderheid van stemmen te allen tijde ontslaan.

Zijn geen vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, dan worden de In functie zijnde zaakvoerders van rechtswege als vereffenaars beschouwd (indien er meerdere vereffenaars zijn handelen ze als college).

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging of de homologatie van hun benoeming.

Tenzij de akte van benoeming anders bepaalt, beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide bevoegdheden voorzien bij wet.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars, een advocaat, een notaris dan wel een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap bij eenzijdig verzoekschrift overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap op het ogenblik van de indiening van dit eenzijdig verzoekschrift haar zetel heeft. Voormeld verzoekschrift mag worden ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap.

Na betaling van de schulden of de consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars de zuivere opbrengst van de vereffening onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

§2. In afwijking van voorgaande paragraaf kan een ontbinding en vereffening in één akte plaatsvinden indien voldaan is aan de wettelijke voorwaarden daartoe.

Bepalingen van toepassing ingeval de vennootschap slechts een vennoot telt

Artikel 33 Zaakvoerder  benoeming

Indien geen zaakvoerder benoemd is, heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 36 Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van Vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

Overgangsbepalingen

Verkrijging van rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de needegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Benoeming niet statutair zaakvoerders

Vervolgens wordt beslist de oprichter zichzelf te benoemen tot eerste, niet statutaire zaakvoerder.

Aan de zaakvoerder mag er, behoudens de terugbetaling van hun kosten, een bezoldiging toegekend

worden waarvan het bedrag zal bepaald worden door de algemene vergadering elk jaar, en deze vergoeding

zal aangerekend worden als algemene kosten van de vennootschap.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

_

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op 1 september 2014 en eindigt op 31 december 2015.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede donderdag van juni 2016 om 18 uur,

Benoeming van een commissaris

De oprichter beslist geen commissaris te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Overname verbintenissen

De oprichter van de vennootschap verklaart dat voor rekening van de vennootschap overeenkomsten

werden gesloten vanaf 1 juli 2014,

HIJ verklaart te zullen instaan voor de nodige bekrachtigingen.

Volmacht fomnaliteiten kruispuntenbank voor ondernemingen ondernemingsloket  sociale en fiscale

"

administraties

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de oprichter om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, aile nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de kruispuntenbank, het Ondemerningsloket en bij de sociale en fiscale administraties.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Notaris Jan Byttebier, Nevele

Tegelijk hiermee neergelegd:

-uitgifte van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
ORKINOS

Adresse
KOESTRAAT 11 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande