PETANQUE CLUB DE LEIEHOEK

Association sans but lucratif


Dénomination : PETANQUE CLUB DE LEIEHOEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.590.034

Publication

02/09/2013
ÿþ MDD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*13135153*

IR

ui

NEERGELEGD

2 T AUG, 2013

~~~AN

)KOOt'litlNfll~ i CiÿNT

Ondernemingsnr : .0 ~ J ~ eM) 034

Benaming

(voluit) : Petanque Club DE LEIEHOEK

(verkort) : Vereniging zonder winstoogmerk

Rechtsvorm :

Zetel : Vaartstraat 10A 9870 MachelenfZulte

Onderwerp akte :

OPRICHTING

Zijn samengekomen op de algemene vergadering van 13/08/2013 volgende oprichters:

1.VAN DAELE Roland, Vaartstraat 10, 9870 ZULTE

2. CROON Noel, Leihoekstraat 30, 9870 ZULTE

3. VERTRIEST Marleen, Vaartstraat 10, 9870 ZULTE

4. CROON Petra, Brandstraat, 22, 9870 ZULTE

Zijn overeengekomen op 13/8/2013, om in overeenstemming met de wet van

27/6/1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale

Verenigingen zonder winstoogmerk, en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk op te richten

waarvan de statuten als volgt luiden :

STATUTEN

Art, 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Petanque CLub DE LEIEHOEK,

Art.2. De zetel van de vereniging is gevestigd in de Vaartstraat 10A 9870 Machelen/Zulte, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent

Art. 3. De vereniging heeft tot doel : het spelen van petanque in zowel recreatieve als competitieve vorm dit zowel voor senioren ais gehandicapten en jeugd,

Ze is bevoegd om in ondergeschikte vorm handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doe! nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en ondermeer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, alle goederen in huur nemen, en dit zowel in het binnen als in het buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, zij kan aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

LEDEN

Art. 5. De vereniging telt werkende en niet werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De niet werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, even als openbare besturen die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek van toetreding.

Art. 6, De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 50 euro.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden de verschuldigde bijdrage vast.

De door de niet werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 250 euro.

Art. 7. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen mits hij het bestuur vooraf in kennis brengt, doch niet

alvorens hij de bijdrage heeft betaald. Het ontslag kan gebeuren per brief of per mail;

Het lid welke weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen,

De uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met meerderheid van

stemmen nadat het lid is gehoord.

ALGEMENE VERGADERING

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1991. Een maal om de 2 maand wordt een vergadering voorzien met uitzondering ais deze bij één geroepen wordt door de voorzitter. De algemene jaarlijkse vergadering gaat door in de maand december ter voorbereiding van het nieuwe werkjaar.

Niet werkende leden worden één maal per jaar gebrieft over de algemene vergadering met vermelding van een agenda. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van de voorzitter of een bestuurder.

Art. 9. De besluiten worden genomen bij meerderheid, bij staking ervan beslist de stem van de voorzitter

Art. 10. De notulen van de algemene vergadering worden in een bijzonder register en ondertekend door de voorzitter of secretaris bewaard. De besluiten van de algemene vergadering worden aan de leden mondeling, per brief of mail ter kennis gebracht.

BESTUUR

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van min.4 personen die lid zijn van de vereniging. Zij worden jaarlijks op de algemene vergadering benoemd. De bestuurders worden benoemd voor 1 jaar, hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat of door overlijden, ontslag, aftreden of afzegging en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk te melden aan de raad van het bestuur., iedere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een opengevallen mandaat waar te nemen blijft slechts bestuurder tot zijn mandaat verstreken is.

Art. 12, De raad van bestuur leidt alle zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Ze is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden stellen van beschikking met o.m. het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels en bankverrichtingen tot het lichten van hypotheken.

M01] 2.2

Luik B - Vervolg

Art, 13. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

Art. 14. De raad benoemt een bestuurder die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas, en andere dergelijke ondernemingen of diensten.

Voor- ' behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 15. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door 2 bestuurders met melding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Begrotingen en rekeningen

Art. 16. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar, deze worden op de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anders aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 17. Ingeval van vrijwillige ontbinding, benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank een vereffenaar zij bepalen de vereffening de bevoegdheid als mede de wijze ervan.

Art, 18, In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. De algemene vergadering maakt een keuze of verdeelt de activa naar goedvinden.

Art. 19. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de vereniging van toepassing.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting zijnde 14/08/2013 tot 31/08/2013.

In dezelfde algemene vergadering van 13/08/2013 werden volgende bestuurders benoemd Voorzitter : VAN DAELE Roland , Vaartstraat 10 ZULTE

Ondervoorzitter : CROON Noel, Leihoekstraat, 30 ZULTE

Schatbewaarder : VERTRIEST Marleen, Vaartstraat 10 ZULTE

Secretaris : CROON Petra, Brandstraat, 22, ZULTE

Van Daele Roland

Voorzitter

Hierbij neergelegd: -statuten

- akte benoeming bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PETANQUE CLUB DE LEIEHOEK

Adresse
VAARTSTRAAT 10A 9870 MACHELEN(O-VL)

Code postal : 9870
Localité : Machelen
Commune : ZULTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande