PETANQUECLUB EEKLO

Association sans but lucratif


Dénomination : PETANQUECLUB EEKLO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.836.881

Publication

13/02/2012
ÿþ"

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

i

INttimp

r

Voor-

behoudi aan he Belgisc

staatsbh

Ondernemingsnr : 0430.836.881

Benaming

(voluit) : Petanqueclub Eeklo

(verkort) : PC Eeklo

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Korte Moeie 8, 9900 Eeklo

Onderwerp akte : - Wijziging van de statuten

- Benoeming bestuurder bij de Raad van Bestuur

HOOFDSTUK 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art 1: De vereniging draagt de naam "Petanqueclub Eeklo vzw" afkorting: "PC Eeklo vzw"

Art 2: De vereniging is gevestigd te 9900 Eeklo, Korte Moeie a gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 4: De vereniging heeft tot doel het bevorderen van de petanquesport.

De vereniging kan alle middelen aanwenden en initiatieven nemen om tegemoet te komen aan de hierboven vermelde doelstelling. Zij kan eveneens de samenwerking met openbare of private clubs, met organisaties of personen werkzaam in de sportsector bevorderen en organiseren.

HOOFDSTUK 2: LEDEN

Art 5: Het aantal effectieve leden van de Algemene Vergadering moet steeds hoger zijn dan het aantal bestuurders van de Raad van Bestuur. De stichters zijn de eerste effectieve leden. Kandidaat effectieve. leden kunnen hun kandidatuur schriftelijk kenbaar maken aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur mag nooit uit meer dan 3 personen bestaan en de Algemene Vergadering nooit uit meer dan 6 personen.

Art 6: De VZW telt effectieve, vrijwillig werkende en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering,komt uit-' sluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op hen toepasselijk,

De rechten en plichten van de toegetreden leden worden verder omschreven in hoofdstuk 10, art. 40 en 41: van de statuten.

De nieuwe leden worden door de Raad van Bestuur aangenomen. De beslissing van de Raad is zonder: verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

3 1 JAN. 2012

a

% E.c~fl

~`$~~~ p , , ,

k:

VAN

TE GENT

1) Effectieve leden:

De effectieve leden zijn zij die door de Algemene Vergadering zijn aanvaard en stemrecht hebben.

2) Vrijwillig Werkende leden:

Vrijwillig Werkende leden zijn alle personen die sporadisch helpen bij grotere activiteiten.

Zij betalen geen lidgeld.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

3) Toegetreden leden:

De toegetreden leden zijn de leden die aansluiten om te genieten van de activiteiten van de VZW en heb-

ben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Art. 7.Zowel de effectieve als de toegetreden leden moeten in het bezit zijn van een geldige lidkaart. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden in het huishoudelijk reglement opgenomen.

Art. 8. De jaarlijkse bijdragen van de effectieve en toegetreden leden wordt vastgesteld op maximum 100

euro.

De Raad van Bestuur zal jaarlijks het lidgeld binnen deze grens vaststellen.

Art. 9. Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de VZW treden.

Het ontslag moet formeel per aangetekend schrijven of e-mail aan de Raad van Bestuur ingediend

worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Elk effectief en toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdragen niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen (na voorafgaandelijke schriftelijke aanmaning tot betaling met een periode tot betaling van één maand).

Art. 10. Uittredende of uitgesloten effectief en toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de VZW en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

HOOFDSTUK 3. UITSLUITING EFFECTIEF LID

Art. 11. Een effectief lid kan niet geschorst worden van zijn rechten als effectief lid.

Als een effectief lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van het

Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle effectieve leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering.

In afwachting van de beslissing tot uitsluiting in de hoedanigheid als effectief lid, heeft de Raad van Bestuur het recht om een effectief lid, in zijn hoedanigheid als toegetreden lid, voorlopig te schorsen van de activiteiten van de vereniging en toegang te ontzeggen tot alle terreinen en gebouwen waarover de VZW het beheer heeft.

Een meerderheid van 2/3 der stemmen van de Algemene Vergadering is vereist voor het uitsluiten van een effectief lid. Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het effectief lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

HOOFDSTUK 4: ALGEMENE VERGADERING

Art. 12. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter.

Elk effectief lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering. Stemmen bij volmacht is niet toegestaan.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens 1/3 van de effectieve leden aanwezig zijn.

Art. 13. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- het benoemen en het ontslaan van de bestuurders

- het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen

- verlenen van kwijting aan bestuurders

- het vrijwillig ontbinden van de VZW

- het uitsluiten van een effectief lid.

Art. 14. De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de VZW zulks vereist.

Art. 15. Zij moet minstens éénmaas per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor het goedkeuren van de begroting voor het komend jaar.

Art. 16. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daarom verzoekt.

MOI) 2.2

- 4 K

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 17. De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn aangetekend of via e-mail worden verstuurd

Art. 18. De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de effectieve leden ondertekend zijn en ten minste acht werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Art. 19. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 20. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen besluit tot wijziging van de statuten, zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd.

Tot wijziging van het doel van de VZW kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Art. 21. Bij vrijwillige ontbinding van de VZW worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen der statuten vereist.

Art. 22. De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter en de leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders.

De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

HOOFDSTUK 5 : RAAD VAN BESTUUR

Art. 23. De Raad van Bestuur moet tenminste uit 3 personen bestaan.

Art. 24. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 25. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen

tijde door deze afzetbaar. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Om tot lid van de Raad van Bestuur verkozen te worden, moet men effectief lid zijn van de VZW.

Benoeming, ontslag, aftreden, afzetting en overlijden van een lid van de raad van bestuur, wordt binnen de 30 dagen na bekendmaking door de Raad van Bestuur ingediend bij de griffie van de rechtbank van Koophandel ter publicatie.

Eike bestuurder is vrij uit de Raad van Bestuur te treden door een aangetekend schrijven of e-mail aan de voorzitter van de Raad van Bestuur te richten op het adres van de zetel, zonder opzegtermijn.

Art. 26. Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 27. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en of schatbewaarder en elke functie die voor de goede werking van de VZW noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, en of door twee bestuurders .

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

Art. 28. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 29. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en en een 2de bestuurder en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van deze bestuurders, kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 30. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de VZW en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders of zelfs, mits machtiging van de algemene vergadering, aan een andere persoon die geen lid is van de VZW.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De Raad van Bestuur draagt het dagelijks beheer van de VZW, onder zijn verantwoordelijkheid, over aan één dagelijks bestuurder. De taak van de Dagelijks Bestuur der zal voornamelijk hierin bestaan de activiteiten van de VZW die door de Raad van Bestuur zijn vooropgesteld, in de praktijk te brengen. De Raad van Bestuur waakt erover dat deze in praktijk uitgewerkte activiteiten van het Dagelijks Bestuur beantwoorden aan de doelstellingen van de VZW.

Art. 31. Bestuurders die namens de VZW optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

HOOFDSTUK 6. PERSONEN BELAST MET DAGELIJKS BESTUUR

Art. 32. Voor het Dagelijks Bestuur van de VZW kan de Raad van Bestuur een voorzitter aanstellen. Hij is bevoegd om namens de VZW de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingenen ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en alle documenten tegenover de post, tol en vervoer te ondertekenen.

Het Dagelijks Bestuur mag taken en verantwoordelijkheden geven aan vrijwillig werkende leden.

Art. 33. Worden tot daden van Dagelijks Bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten warden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Het Dagelijks Bestuur wordt ook belast met de vertegenwoordiging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling zoals omschreven in art. 30 paragraaf 1.

Art. 34. De benoeming van één of meer personen belast met het Dagelijks Bestuur openbaar gemaakt door neerlegging in het VZW dossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of één of meer personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

HOOFDSTUK 7. AANSPRAKELIJKHEID

Art. 35. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

HOOFDSTUK 8. REKENINGEN - BEGROTING

Art. 36. Het boekjaar van de VZW loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het ko-

mend boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

HOOFDSTUK 9. ONTBINDING - VEREFFENING

R

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 37. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig zijn en er bovendien een 2/3 meerderheid akkoord is om de VZW te ontbinden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig, dan moet een tweede Algemene Ver-

gadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige leden, maar mits

een 213 meerderheid wordt akkoord gevonden om de VZW vrijwillig te ontbinden. De besluiten genomen op deze tweede algemene vergadering, dienen evenwel door de griffie van de rechtbank van Koophandel te worden bekrachtigd.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een VZW waarvan het doel het meest dat van de ontbonden VZW benadert. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden.

Art. 38. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 toepasselijk.

HOOFDSTUK 10. HU1SHUIDELIJK REGLEMENT

Art. 39. De Algemene Vergadering kan ter uitvoering van de statuten bij huishoudelijk reglement verder alle regelingen treffen die nuttig of noodzakelijk zijn voor de VZW.

Het huishoudelijk reglement en wijziging eraan wordt door de Algemene Vergadering in zijn geheel aangenomen of verworpen, en dit in dezelfde voorwaarden als deze onder art. 8 van deze statuten.

Art. 40. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

Het Dagelijks Bestuur beslist in geheimhouding en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden of vrijwillig werkend lid.

Toegetreden en vrijwillig werkende leden hebben enkel de rechten en plichten die in het huishoudelijk

reglement worden omschreven.

Toegetreden en vrijwillig werkende leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Toegetreden en vrijwillig werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een mondeling bericht gericht aan het Dagelijks Bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht.

Een ontslagnemend toegetreden en vrijwillig werkende lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Art. 41. Ontslag van vrijwillig werkende en toegetreden leden.

Toegetreden en vrijwillig werkende leden die in strijd handelen met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van het Dagelijks Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Zij hebben geen mogelijkheid van beroep bij de beslissing.

De Algemene Vergadering van "Petanqueclub Eeklo vzw" op 02/01/2012 heeft overeenkomstig de statuten het ontslag der bestuurders aanvaard en als nieuwe bestuurders in de Raad van Bestuur benoemd:

Nemen ontslag als bestuurders:

Daniel Bernon

Carline Callewaert

Arséne Droesbeke

Worden benoemd als bestuurders:

Olivier Claeys

Miriam Van Overmeire

'rené Snoeck

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Zij aanvaarden hun taak als bestuurders

De samenstelling van de Raad van Bestuur en de verdeling van de mandaten, bevoegdheden en ' volmachtén is aldus, na beraadslaging door de Raad van Bestuur en met ingang van heden, als volgt:

Voorzitter: Olivier Claeys

Ondervoorzitter - Penningmeester: Miriam Van Overmeire

Secretaris: !rené Snoeck

PERSOON BELAST MET DAGELIJKS BESTUUR

Olivier Claeys

Te Eeklo, 24/01/2012

De Voorzitter Ondervoorzitter

(Get.) Olivier Claeys (Get.) Miriam Van Overmeire

',

Voor-

béhouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PETANQUECLUB EEKLO

Adresse
KORTE MOEIE 8 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande