PHILIP DECEUNINCK, ARCHITECT

Divers


Dénomination : PHILIP DECEUNINCK, ARCHITECT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 553.683.225

Publication

18/06/2014
ÿþleûtl Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

11111!!"1.11111111

6 Mil 2411t

RECHM1h1,19 VAN KOOPhIANDECTE GENT

Ondernemingsnr Benaming 5.c53.. 2. 22 5-

(voluit) Philip Deceuninck, architect

(verkort) ,A..wiersexitrie

Rechtsvorm gewone commanditaire vennootschap

Zetel Lotenhullestraat 108, 9881 Bellem

(volledig adres)

Onderwerp akte Oprichting

TUSSEN DE ONDERGETEKENDEN:

1.De heer Deceuninck Emile , woonachtig te 9881 A-alter, Lotenhullestraat 108.

Hierna "Vennoot se 1" genoemd.

2.De heer Deceuninck Philip, woonachtig te 9881 Aalter, Lotenhullestraat 108.

Hierbij "Vennoot se 2" genoemd.

DE COMPARANTEN VERKLAREN TE ZIJN OVEREENGEKOMEN WAT VOLGT;

(a)Vennoot sub 2 wil diensten verlenen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect. Vennoot sub 2 heeft extra financiële middelen nodig om dit project te kunnen verwezenlijken.

(b)Vennoot sub 1 beschikt over financiële middelen die hij ter beschikking wil stellen van Vennoot sub 2 om deze dienstverlening te verwezenlijken, maar wil zijn aansprakelijkheid beperken tot zijn inbreng en zal niet t.o.v. derden optreden in het kader van de dienstverlening.

(c)De Vennoten willen hun samenwerking organiseren onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap (hierna de "Vennootschap") waarin Vennoot sub 2 zal fungeren ais gecommanditeerde vennoot en waarin Vennoot sut) 1 zal fungeren als stille vennoot.

(d)De Vennoten brengen het hiernavolgende in:

-Vennoot sub I doet inbreng van 10,00 EUR, waarvoor hij een participatie in het kapitaal van de Vennootschap bekomt in verhouding tot zijn inbreng, hetzij 1 aandeel;

-Vennoot sub 2 doet inbreng van 990,00 EUR, waarvoor hij een participatie in het kapitaal van de Vennootschap bekomt in verhouding tot zijn inbreng, hetzij 99 aandelen;

Ingevolge de diverse inbrengen komen de aandelen van de Vennootschap als volgt toe aan de Vennoten:

Vennoot sub 1: 1 aandeel

Vennoot sub 2: 99 aandelen

(e)De Vennoten willen de statuten van de Vennootschap waarin zij zullen samenwerken (hierna de "Statuten" genoemd) bepalen als volgt:

STATUTEN

TITEL I - BENAMING, ZETEL, DUUR, DOEL

.. . . ........... __________ ....... _ ..........

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

la: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Naam

De vennootschap is opgericht als een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone

commanditaire vennootschap onder de naam "Philip Deceuninck, architect" en heeft een burgerlijk doel.

In aile akten, facturen, advertenties, bekendmakingen en andere stukken van de vennootschap uitgaande, moet de benaming steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden van de woorden "burgerlijke vennootschap", "gewone commanditaire vennootschap" of door de afkorting "Comm.V.", met de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap en het woord "rechtspersonenregister of de afkorting RPR, gevolgd door het ondernemingsnummer alsook de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijk persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9881 Bellem, Lotenhullestraat 108.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van

Architecten.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied, bij enkele beslissing van de zaakvoerder, die over alle machten beschikt om deze wijziging van zetel bekend te maken In de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Deze wijziging wordt eveneens kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van Architecten ln wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3, Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf 1 april 2014.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering

genomen met eenparigheid van stemmen.

Indien één of meerdere van de vennoten zou(den) wegvallen, ongeacht om welke reden, blijft de vennootschap voortbestaan onder de resterende vennoten. Indien, door het wegvallen van een of meerdere venno(o)gen), het aantal vennoten zakt onder twee, wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Artikel 4: Doel

De vennootschap heeft als burgerlijk doel:

Het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, stabiliteit, burgerlijke bouwkunde, gewone en bijzondere uitrustingstechnieken, bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, sanitair, HVAC) verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, veiligheidscoördinatie, decoratie en binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmeting, topografie, expertises, beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn evenals het uitvoeren van aile activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van, activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België ais in het buitenland op aile niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en aile zakelijke en gebruiks-, en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van de vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap, de vennoten en de zaakvoerders er tevens over waken dat zij aile wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

architect respecteert. De statuten zullen worden geïnterpreteerd conform de deontologie van het beroep van architect.

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten.

TITEL Il VENNOTEN, KAPITAAL EN AANDELEN

Artikel 5. Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: gecommanditeerde vennoten en stille vennoten.

De gecommanditeerde vennoot/vennoten is/zijn:

- Philip Deceuninck, architect en ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten.

De gecommanditeerde vennoot is onbeperkt en hoofdelijk aansprake-'lijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille venoot/vennoten is/zijn:

-Emile Deceuninck

De stille vennoot/vennoten kan/kunnen niet onbeperkt aansprakelijk gesteld worden jegens derden voor de verbintenissen van de vennootschap. Zijn/haar/hun aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van zijn/haar/hun inbreng. De stille vennoten zullen hun naam niet voeren in de naam van de vennootschap en zij zullen zich niet inlaten met het extern bestuur van de vennootschap.

Zowel de stille ais de gecommanditeerde vennoten verbinden zich ertoe geen zelfstan-dige activi-itelten uit te oefenen die op enige manier concurrerend zijn aan die van de vennootschap.

Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij toestemming van minstens de helft van de architectenvennoten die bovendien drie-vierde van de architect-aandelen bezitten.

Elke toetreding van nieuwe vennoten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten, met opgave van de naam van de kandidaat-vennoot, evenals het aantal aandelen dat hij wenst aan te houden en, indien het een architect betreft, de plaats van de hoofdzetel van zijn activiteit.

Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zicht moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten ais architect binnen de vennootschap voor de duur van de schorsing, onverminderd desgevallend de rechten van de overige vennoten de geschorste architect uit te sluiten conform de statutaire bepalingen ter zake.

Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn.

Artikel 6: Kapitaal

Geplaatst kapitaal

Het geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend (1.000,00) euro en is

vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen die ieder een fractiewaarde van 1/100ste van het kapitaal

vertegenwoordigen.

Het geplaatst kapitaal is volledig volstort.

Kapitaalverhoging en -vermindering

Mits inachtneming van de bepalingen van de Statuten met betrekking tot de statutenwijziging kan worden

overgegaan tot:

-Kapitaalverhoging wanneer

oNieuwe vennoten toetreden en intekenen op één of meerdere aandelen;

oWanneer de vennoten nieuwe inbrengen verrichten;

°Wanneer het bedrijfsresultaat geheel of gedeeltelijk bij het kapitaal wordt gevoegd.

-Kapitaalvermindering wanneer

oVennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe vennoot in de plaats treedt;

oDe vennoten de door hen gestorte inbrengen geheel of ten dele terugnemen;

oHet bedrijfsresultaat geheel of ten dele op het kapitaal wordt aangerekend.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in geld, worden de nieuwe aandelen het eerst aangeboden aan de vennoten naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat hun aandelen vertegenwoordigen.

Zij zullen hm recht van voorkeur kunnen uitoefenen gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving.

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat recht kan worden uitgeoefend, worden bepaald door de algemene vergadering en worden ter kennis gebracht van de vennoten bij aangetekend schrijven.

Oefenen de bestaande vennoten hun recht van voorkeur niet of slechts ten dele uit, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan deze van de vennoten die wensen in te tekenen.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, komt het gezegd recht van voorkeur toe aan de vruchtgebruiker, en pas bij niet-uitoefening door deze laatste aan de blote eigenaar.

Het recht van voorkeur kan slechts beperkt of opgeheven worden bij unaniem akkoord van aile vennoten in algemene vergadering verenigd.

Artikel 7. Aandelenregister

De aandelen zijn altijd op naam en elke handeling die tot gevolg zou hebben dat de' aandelen hun nominatief karakter verliezen, wordt uitgesloten. In de zetel van de vennootschap wordt er een aandelenregister bijgehouden. Dat register bevat:

1)de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem

toebehorende aandelen;

2)de datum van hun toetreding, uittreding of uitsluiting;

3)het aantal aandelen waar elk vennoot houder van is of wordt, met datum van verkrijging;

2)de gedane stortingen;

3)de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de

overdrager en de overnemer in gevat van overdracht onder de levenden, of ondertekend door de raad van

bestuur en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van eigendom van een aandeel. De Inschrijving wordt uitsluitend vetzorgd door de zaakvoerder aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen gebeuren in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

Naar aanleiding van de Inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De aandelen zijn ondeelbaar. In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen Is aangewezen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Indien een architect-aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, kan de uitoefening van het stemrecht enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en derden vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Ten minste 60% van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doei niet onverenigbaar is met het beroep van architect. Deze personen moeten gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen.

Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor aile handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

.n "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadsfaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een vennoot-rechtspersoon, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zat optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 8. Overdracht van aandelen

Een participatie mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan ofwel aan een vennoot ofwel aan een persoon die conform de statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten en met instemming van aile vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf ln te kopen.

Elke overdracht van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 BW en overeenkomstig artikel 9.3 Aanbeveling Laruelle.

Een voorgenomen overdracht van aandelen mag in geen geval tot gevolg hebben dat het aantal architect-aandelen daalt tot minder dan 60% van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 9. Overdracht n.a.v. overlijden van een vennoot

Het aandeel /de aandelen van een overleden vennoot gaat/gaan slechts over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden als deze laatste conform deze statuten vennoot kan worden en dit mits voorafgaande goedkeuring door de bevoegde raad van de Orde van Architecten en indien door de algemene vergadering wordt beslist om hem/haar te aanvaarden als nieuwe vennoot, en dit met eenparigheid van stemmen; met uitzondering van de stemmen die verbonden zijn aan de over te dragen aandelen.

Indien de erfgenaam of rechtverkrijgende geen interesse heeft om als vennoot toe te treden tot de vennootschap, heeft hij/zij recht op de waarde van de over te dragen aandelen, begroot op de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht.

TITEL III  BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 10. Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door minstens één zaakvoerder-gecommanditeerde vennoot.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijk personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Wordt aangesteld als statutair zaakvoerder-gecommanditeerde vennoot: Philip Deceuninck

De benoeming van de statutaire zaakvoerder is enkel afzetbaar wegens wettige redenen en bij éénparigheid van stemmen.

De niet-statutaire zaakvoerders-gecommanditeerde vennoten worden benoemd door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid der stemmen. De benoemingen van niet-statutaire zijn ten allen tijde herroepbaar door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. De zaakvoerders-geconnmanditeerde vennoten zijn herbenoembaar.

Het mandaat van zaakvoerder wordt verleend voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder zef bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel 11. Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder(s) is (zijn) bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrich-sten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte.

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uitte oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder leder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen zij een college en vertegenwoordigen zij elk áfzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Indien in gevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijk persoon als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet langer geldig vertegenwoordigd kan worden, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot reg ularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor elle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk dut van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 12, Controle

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen in de boeken, de brieven, de notulen en ln het algemeen in alle geschriften van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13. Bijeenroeping en agenda

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerder. De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een gewone brief ten minste acht dagen voor de vergadering plaatsvindt.

De oproeping vermeldt de plaats, dag en uur van de bijeenkomst en geeft de agenda weer die op de vergadering zal behandeld worden, en bevat de verslagen en bescheiden die ter inzage van de vennoten moeten voorgelegd worden.

De vennoten hebben het recht om uiterlijk 2 dagen voor de algemene vergadering, nbg bijkomende punten aan de agenda toe te voegen.

Alle algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of in de plaats aangewezen in de uitnodigingen.

Gewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet bijeengeroepen worden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Zij wordt ieder jaar bijeengeroepen op de voorlaatste vrijdag van de maand juni, om 14 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

Indien deze dag een feestdag is, zal de jaarvergadering plaatsvinden op de eerstvolgende werkdag.

De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder(s).

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor aile beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders bestuurders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Bijzondere en buitengewone algemene vergadering

Te allen tijde kan een buitengewone vergadering worden bijeengeroepen om bepalingen van de statuten te wijzigen of een bijzondere vergadering om over andere punten die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren te beraadslagen en te besluiten.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect  vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

De zaakvoerder is verplicht om een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de 2 weken na het daartoe strekkende verzoek van één of meerdere vennoten die samen minstens één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 14. Toelatingsvoorwaarden - vertegenwoordiging

Het recht tot deelname aan de algemene vergadering wordt bepaald door de inschrijving van de houder van aandelen in het register der aandelen van de vennootschap, ten laatste drie dagen voor de algemene vergadering.

Volmachten voor vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Elke vennoot kan stemmen per brief door middel van een formulier met volgende vermeldingen: de voornamen en naam of de maatschappelijke benaming van de vennoot, zijn woonplaats of zijn maatschappelijke zetel, het aantal aandelen waarvoor hij per brief deelneemt aan de stemming, de agenda van de algemene vergadering, de stem zelf (voor of tegen elk van de besluiten) of de onthouding bij elk van de agendapunten.

Artikel 15. Besluitvorming

"

Geen enkele algemene vergadering kan zich uitspreken over punten die niet vernield staan op de agenda, behalve indien alle vennoten daar anders unaniem over beslissen.

Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Behoudens andersluidende bepaling in de wet en/of de statuten worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, wat ook het aantal aandelen is dat vertegenwoordigd dient te zijn tijdens de algemene vergadering. ln geval van staking van stemmen wordt een doorslaggevende stem verleend aan de gecommanditeerde vennoot behoudens In het geval waar het gaat cm een persoonlijke aangelegenheid (benoeming/ontslag ais zaakvoerder, uittreding, uitsluiting, ...) waarbij de hiervoor genoemde persoon betrokken is. In voorkomend geval wordt de doorslaggevende stem toegekend aan de zaakvoerder.

Besluiten die betrekking hebben op een statutenwijziging of een- verieroegde ontbinding van de vennootschap worden slechts geldig genomen bij unanimiteit van stemmen.

Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijziging door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn. Bij elke voorlegging van de statuten ter goedkeuring dient aangetoond te worden dat aan aile vereisten met betrekking tot de hoedanigheid van de vennoten en zaakvoerders is voldaan.

De beslissingen van de algemene vergadering zijn binden voor aile vennoten, ook deze die niet deelnemen

aan de besluitvorming of deze die tegenstemmen, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden

zijn nageleefd.

TITEL V  BOEKJAAR, JAARREKENING

DL

Artikel 16. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot eenendertig december van leder jaar. In

e afwijking hiervan zal het eerste boekjaar een verlengd boekjaar zijn: dit neemt een aanvang op één april 2014 en het eindigt op eenendertig december 2016.

Artikel 17. Jaarrekening en jaarverslag

e Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. In het jaarverslag geeft de zaakvoerder I het college van zaakvoerders rekenschap van het gevoerde beleid. Het verslag bevat tevens een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap.

De jaarrekening en het jaarverslag wordt samen met de oproepingsbrief voor de jaarvergadering aan de vennoten bezorgd.

c::

(.4 TITEL VI VERDELING VAN HET RESULTAAT

c::

Artikel 18. Verdeling van het resultaat

Het batig saldo van de resultatenrekening waarnaar de balans verwijst, vormt de nettowinst van de

vennootschap.

et

De winst zal jaarlijks onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van het aantal aandelen dat

Ieder bezit,

et

De verliezen zullen onder de vennoten worden verdeeld volgens dezelfde verhouding ais deze die voorzien le voor de verdeling van de winsten.

" Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen. In dat geval zullen de eventuele verliezen, wanneer deze niet door de vennootschap zelf kunnen worden gedragen,

P: ten laste vallen van de gecommanditeente vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit.

" S:

TITEL VI  SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTPERSOON ALS ARCHITECT

Artikel 19. Schorsing

et

In geval van schorsing van de architect-rechtspersoon zal, voor aile handelingen die behoren tot het beroep

P: van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijk ais een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel 20, Schrapping

In geval van schrapping van de architect-rechtspersoon zal onverwijld een algemene vergadering worden

belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

van het maatschappelijke doel van de vennootschap, zodat zij niet langer ais een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel van architect is te aanzien.

TITEL VII  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 21. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden:

-Ten gevolge van een rechterlijke beschikking die kracht van gewijsde heeft verkregen; of

-Ten gevolge van een besluit van de algemene vergadering, genomen met unanimiteit van stemmen.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwied worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 22. Vereffening

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars. Wordt er geen vereffenaars aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het ogenblik van ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars moeten de algemene vergadering van vennoten bijeenroepen wanneer vennoten die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen.

De vereffenaars zenden in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vernieldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan nog moet worden vereffend.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en zonder onderscheid tussen opeisbare en niet opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto. Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien aile overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Teven dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

TITEL VIII  DIVERSEN

Artikel 23. Verzekering

Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren

overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

Artikel 24. Bevoegde rechtbank

Alle geschillen terzake van deze vennootschap tussen de vennootschap en haar vennoten, of bestuurders en gewezen bestuurders, tussen bestuurder en vennoten, tussen vereffenaars en vennoten, zullen definitief beslecht worden door de rechtbanken en hoven van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Artikel 25. Keuze van woonplaats

Iedere bestuurder, commissaris, of vereffenaar die in België geen woonplaats heeft, is verplicht in België woonplaats te kiezen voor aile betrekkingen met de vennootschap, zoniet wordt hij van rechtswege geacht woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar aile mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen hem geldig kunnen worden gedaan.

Deze woonplaatskeuze geldt niet voor oproepingen, dagvaardingen, betekeningen en alle andere briefwisseling die uitgaat van de vennoot-'schap zelf.

Artikel 26. Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten

Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde Raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

De bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 27. Vrijwaring van de belangen van derden

Ingeval van terugtreding, uitsluiting, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s), zal de algemene vergadering onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde van Architecten.

r

..... .." ..... ....... -"

Artikel 28. Deontologie

De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de wet van 20 februari , 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze warden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichtingen.

De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglementen, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

Artikel 27. Wetboek van vennootschappen

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de bepalingen van het Wetboek van

vennootschappen.

Artikel 28. Aanvullende bepalingen

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaren de verschijners dat de ; vennootschap aile verbintenissen bekrachtigt door de beherende vennoot aangegaan in naam en voor rekening, van de onderhavige vennootschap in oprichting, en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien opneemt.

Bijzondere volmacht wordt verleend aan NV Titeca Accountancy Merelbeke, gevestigd te 9820 Merelbeke, Fraterstraat 132, vertegenwoordigd door haar bestuurder BVBA Vercruysse Frank op haar beurt vertegenwoordigd door haar vast vertegenwoordiger de heer Frank Vercruysse, evenais aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de nodige verrichtingen te doen bij de erkende ondememingsloketten, het Belgisch Staatsblad en de fiscale instanties met betrekking tot deze akte en aile latere akten, tot herroeping.

De verschijners geven de bijzondere volmacht om de nodige publicaties in het Belgisch Staatsblad te laten ; uitvoeren door de heer Frank Vercruysse,

Opgesteld te Bellem op 10 maart 2014 in vier exemplaren waarvan 1 exemplaar bestemd is voor de neerlegging ter griffie.

Bijzonder gevolmachtigde,

Frank Vercruysse

2mes3èv_tr:teirrup,_

Veto,-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatete b17. van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetn van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 17.06.2016, NGL 19.07.2016 16335-0188-010

Coordonnées
PHILIP DECEUNINCK, ARCHITECT

Adresse
LOTENHULLESTRAAT 108 9881 BELLEM

Code postal : 9881
Localité : Bellem
Commune : AALTER
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande