PINKLEMON

Association sans but lucratif


Dénomination : PINKLEMON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.996.684

Publication

26/02/2015
ÿþit;4 'F le "

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

KOOpHANDE! GFNTAN

16 FEB, 2015 AFDELING D . DERMONDE

Ondememingsnr: . 9eb(z 6 ~y

Benaming

(voluit) : Pinklemon vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Frans Van Brusselstraat 29, 9190 Stekene

Onderwerp akte : oprichting vzw

Zijn samengekomen dd 14 februari 2015, Myriam Ternest, Steve De Maesschalk en Scienceforsales (vertegenwoordigd door de zaakvoerder Kurt De Blick) voor het oprichten van de vzw Pinklemon. Het volgende is overeengekomen:

artikel 1

Er wordt een vereniging opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd) in toepassing van de Wet van 2002/05/02 en het Koninklijk Besluit van 1993/09106.

De vzw draagt de naam Pinklemon. Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgaand of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "Vzw", met aanwijzing van de zetel.

artikel 2

De zetel is gevestigd te 9190, Stekene, Frans Van Brusselstraat 29, gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen. De algemene vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

artikel 3

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

artikel 4

De vzw heeft tot doel om ,met uitsluiting van enig winstoogmerk, kennis te verhogen, te verspreiden en toe doen toepassen. Eveneens zal de vzw competenties ontwikkelen, . verhogen en verspreiden als synergiën bevorderen tussen formeel en informeel leren. Naast cognitieve, affectieve en motorische competenties wordt er ook aandacht geschonken aan kunst en democratisch bewustzijn/burgerschap De vzw helpt zowel leerling als diploma retentie te verhogen. Onderwijs kan zowel op professioneel, hoger, middelbaar als lager niveau worden voorzien. De vzw kan alle werkbevorderende activiteiten ondersteunen en alle innoverende opleidingsinitiatieven in brede zin.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

15 1919*

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

.

.. ( M0D 2.2

~

De vzw realiseert dit doel op alle mogelijke manieren en in samenwerking met haar leden. Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk verbonden zijn met haar doel of die de ontwikkeling of verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

artikel 5

Voor de verwezenlijking van dit doel kan de vzw o.a. volgende activiteiten uitvoeren: ontwikkelen van leermiddelen, ontwerpen , organiseren en verzorgen van leertrajecten o.a. via workshops, opleidingen, hoorcolleges en congressen in alle mogelijke vormen.

Eveneens kunnen educatieve publicaties worden uitgegeven en kan er advies worden verleend.

In de ondergeschikte orde mag zij zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. Eveneens mag de vzw, hetzij als houder van een zakelijk recht, hetzij als eigenaar, alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar hoofddoel. De vzw mag participeren in andere organisaties in zoverre dit nodig is voor de verwezenlijking van haar hoofddoel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge artikel 6

Er zijn drie werkelijke leden mn Myriam Temest (670920-36025), wonende te Stekene, Frans Van Brusselstraat 29; Steve De Maesschalk (730430-38384) wonende te Mortsel, Heilig-Kruisstraat 1 en Scienceforsales vof (6E0829577256), gevestigd te Beveren-Waas, Goubaudreef 2, vertegenwoordigd door de zaakvoerder Kurt De Blick(690460-43579). Toegetreden leden dienen te warden aanvaard door de voltallige algemene vergadering na voorlegging door de raad van bestuur. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur ingeschreven in een register binnen de 8 dagen na kennisname en inwerkingtreding van de beslissing. Het minimum aantal werkelijke leden mag niet minder dan 3 zijn.

Het maximumbedrag van de bijdrage van de werkelijke leden bedraagt 200 euro.

artikel 7

Werkelijke leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit de vzw. Ze richten hiertoe een brief aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag zal ingaan drie maand na dit schrijven. Het ontslag van een lid leidt eveneens tot de stopzetting en schrapping van de vzw binnen de drie maanden na dit schrijven. Toetreding van nieuwe leden gebeurt op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen.

artikel 8

De algemene vergadering bestaat uit de drie werkelijke leden elk met volwaardig stemrecht. De vof Scienceforsales wordt vertegenwoordigd door de zaakvoerder. De algemene vergadering is bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten;

" het benoemen, afzetten van en kwijting aan bestuurders

" het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

" het ontbinden van de vzw;

" het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vennootschap;

De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

artikel 9

Elk jaar moet ten minste één gewone algemene vergadering worden gehouden na het afsluiten van het boekjaar. In elk geval dient ze plaats te vinden binnen de 3 maanden na sluiting van het boekjaar.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een werkelijk lid erom vraagt.

De oproepingen kunnen alleen geldig worden gedaan door de raad van bestuur of door één van de werkelijke leden. Zij worden verstuurd per gewone post of per e-mail ten laatste 8 dagen vóór de vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Besluiten van de algemene vergadering worden steeds schriftelijk of per e-mail naar alle werkelijke leden verstuurd.

artikel 10

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door het oudste lid. De voorzitter duidt de secretaris aan. De voorzitter wordt gekozen onder de leden van de algemene vergadering. De algemene vergadering is geldig samengesteld als alle leden aanwezig zijn, beslissingen dienen unaniem te worden genomen.

artikel 11

De vzw wordt bestuurd door de raad van bestuur, die wordt samengesteld uit 2 leden

benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden voor onbepaalde termijn benoemd. De bestuurders oefenen hun

mandaat kosteloos uit. De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter.

artikel 12

De raad bestuurt de vzw en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als etser of verweerder, in alle

rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vzw steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. De raad kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of leden of aan een derde. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

De raad kan één of meer afgevaardigde bestuurders, derden of personeelsleden

aanstellen, belast met het dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening tegenover financiële instellingen. Wanneer twee belast worden met het dagelijks bestuur, oefenen zij deze bevoegdheid collegiaal uit. De raad van bestuur omschrijft de draagwijdte van het mandaat van dagelijks bestuur. Beperkingen hieraan zijn aan derden niet tegenstelbaar.

De raad van bestuur kan het mandaat van het orgaan van dagelijks bestuur op elk ogenblik herroepen.

artikel 13

Het boekjaar duurt 12 maanden De raad van bestuur legt de rekeningen van het

voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders kwijting verleend.

artikel 14

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 en volgende, van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vzw, aan te duiden door de algemene vergadering.

r

t

4

- w

Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vzw. In geen geval mogen de activa

toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om een vzw of rechtspersonen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden vzw; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vzw.

Tevens wordt de raad van bestuur samengesteld bestaande uit twee werkelijke leden Myriam Ternest (voorzitter) en Steve De Maesschalck (secretaris).

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

4

Op de laatste blz. van J uik B vermelden : Rento' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PINKLEMON

Adresse
FRANS VAN BRUSSELSTRAAT 29 9190 STEKENE

Code postal : 9190
Localité : STEKENE
Commune : STEKENE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande