PONT OOST

Association sans but lucratif


Dénomination : PONT OOST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.363.181

Publication

12/07/2013
ÿþ~ - 9 MpD 2,2

Je Y \ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ ; r

~

*13108396*

Ondememingsnr : ©S-b(o.3ro3 Benaming

(vouait) : Pont Oost

Oudenaarde

0 3 JULI 2013

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse

Onderwerp akte :

Pont Oost vzw, Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse

Ondernemingsnummer:

De ondergetekenden van de statuten van de vereniging, de oprichters, zoals vastgesteld op 27 juni 2013

Vanalderwereldt BVBA, Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse, BE 0459,951.531,

vertegenwoordigd door Dirk Vanalderwereldt wonende in de Nieuwe Pootstraat 1, 9600 Ronse, geboren te Ronse op 11/01/1968 (rijksregisternummer: 68.01.11-205.27)

Topfin BVBA, Pontstraat 150, 9600 Ronse, BE 0845.278.784,

vertegenwoordigd door Piet Vanneste wonende in de Beekkant 4, 9800 Vinkt,

geboren te Gent op 20/4/1963 (rijksregisternummer: 63.04.20-027.45)

Debuysscher Steurbaut BVBA, Pontstraat 6, 9600 Ronse, BE 0432.212.402,

vertegenwoordigd door Terka Steurbaut wonende in de Dammekensstraat 2, 9600 Ronse, geboren te Ronse op 08/07/1967 (rijksregisternummer 67.07.08-210.36)

GMT BVBA, Nieuwe Pontstraat 11, 9600 Ronse, BE 0872.593.687

vertegenwoordigd door Joeri Piet Decatelle wonende in de Zulzekestraat 50, 9690 Zuizeke,

geboren te Ronse op 02/06/1970 (rijksregisternummer: 70,06.02-199.89)

Grafisch bedrijf Mastin BVBA, Maghermanlaan 70, 9600 Ronse, BE 0452.436.110,

vertegenwoordigd door Christophe Dewoif wonende in de Rue de l'église 28, 7912 Dergneau geboren te Ronse op 05/09/1968 (rijksregisternummer: 68.09.05-203.71)

BCP Displays BVBA, Industriepark Klein Frankrijk 8, 9600 Ronse, BE 0466.642.848,

vertegenwoordigd door Kerckhof Bram Bruno Dimitri, wonende in de Vichtseweg 193e, 8790 Waregem,

geboren te Kortrijk op 29/06/1979 (rijksregisternummer: 79.06.29-161.88)

Willems International NV, Industriepark Klein Frankrijk 29, 9600 Ronse, BE 0450.102.962,

vertegenwoordigd door Smeyers Manage-It gcv (0840.437.593) met ais vaste vertegenwoordiger Smeyers' Dirk Lodewijk Maria wonende in de Eekstraat 85, 9240 Zele, geboren ln Jemappes op 04/06/1968 (rijksregisternummer 68.06.04-381.96)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

TITEL I. NAAM  ZETEL  DOEL DUUR

Artikel 1 - Naam

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Pont Oost.

Artikel 2  Zetel

De vereniging is gevestigd te Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde. ledere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de Raad van Bestuur.

Artikel 3  Doel

De vereniging stelt zich tot doel de samenwerking tussen de verschillende natuurlijke en rechtspersonen, die gevestigd zijn of zich zullen vestigen in en rond de bedrijvenzone Pont Oost (ambachtelijke zone) in Ronse, in stand te houden, te ontwikkelen en te bevorderen en dit op verschillende domeinen waaronder onder meer duurzame bedrijfsprocessen, de duurzame inrichting van het bedrijventerrein, alsmede duurzaam facilitair en/of utilitair beheer of enige ander vorm van interbedrijfssamenwerking op onder meer sociaal, economisch, ruimtelijk, milieu- en aanverwant vlak. Bij de verwezenlijking van het doel streeft de vereniging ten allen tijde naar een goede verstandhouding en samenwerking met de buurt en de aanwezige instellingen en bedrijven.

De Vereniging staat eveneens in voor de daadwerkelijke uitvoering  al dan niet zelf  van diverse werkzaamheden die rechtstreeks dan wel onrechtstreeks verband houden met deze samenwerking.

De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door allerlei activiteiten te ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende activiteiten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4  Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. LIDMAATSCHAP

Artikel 5  Leden

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet tenminste vier bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, paragraaf 1,3e van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden vastgelegd in een huishoudelijk reglement.

4e)

~

Artikel 6  Voorwaarden voor lidmaatschap

4'

M00 2.2

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke of rechtspersoon die gevestigd is of zich zal vestigen in en rond de bedrijvenzone Pont Oost (ambachtelijke zone) in Ronse als eigenaar, erfpachthouder of huurder, en/of de doelstellingen van de vereniging nastreeft en actief wenst te ondersteunen. De raad van bestuur kan volledig discretionair en zonder motivering beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid. Tegen haar beslissing is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk aan de kandidaat meegedeeld. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing door de raad van bestuur opnieuw kandidaat stellen.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur beslist discretionair over elk verzoek tot opneming als toegetreden lid. De raad van bestuur moet de toelating of weigering niet motiveren. Tegen haar beslissing is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk aan de kandidaat meegedeeld. Diegene die niet werd aangenomen, kan zich slechts één jaar na datum van de beslissing door de raad van bestuur opnieuw kandidaat stellen.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm, adres van de maatschappelijke zetel en ondernemingsnummer van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen ais effectief of toegetreden lid.

Artikel 7  Jaarlijks lidgeld

De jaarlijkse ledenbijdrage voor de effectieve leden zal jaarlijks bepaald worden door de algemene vergadering en bedraagt maximum 1000 euro per lid. Voor de toegetreden leden wordt het maximumbedrag van de jaarlijkse ledenbijdrage bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8 -- Rechten en verplichtingen van de effectieve leden

De effectieve leden van de vereniging zijn verplicht

" de wet, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

" de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

De effectieve leden hebben de rechten zoals omschreven in de wet, statuten en huishoudelijk reglement.

Voor de toegetreden leden worden de rechten en de verplichtingen bepaald in deze statuten en in het huishoudelijk reglement.

Artikel 9  Ontslag, uitsluiting en schorsing van een effectief lid

Elk effectief lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits kennisgeving bij aangetekend

schrijven aan de raad van bestuur.

Een ontslagnemend effectief lid is verplicht tot het betalen van het lidgeld voor het integrale jaar waarin het

zijn ontslag indient en bij te dragen in de reeds goedgekeurde en/of gemaakte kosten.

Het betaalde lidgeld kan niet pro rata terug gevorderd worden.

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Alvorens tot uitsluiting te besluiten zal de algemene vergadering het betrokken lid horen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een effectief lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a.die de verplichtingen, opgelegd aan de effectieve leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b.die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken effectief lid. Zij kan maximaal twee maanden duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken effectief lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het effectief lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

A

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MaD2.2

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding of faillissement Het lidmaatschap neemt eveneens automatisch een einde wanneer niet meer voldaan wordt aan de voorwaarden gesteld in artikel 6.

Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

TITEL III, RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10  Samenstelling van de Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie bestuurders.

Iet aantal bestuurders zal steeds lager zijn dan het aantal leden,

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij geheime stemming bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Iedere bestuurder kan ook zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ArtiKel 11 -- Duur van het mandaat

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van drie jaar en zijn herverkiesbaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot

onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12  Organisatie van de raad van bestuur

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en eventueel één of meerdere ondervoorzitters. Met uitzondering van de voorzitter, kunnen bestuurders meerdere functies cumuleren.

De bestuurders kunnen de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Dergelijke verdeling van taken zal echter niet tegenwerpelijk zijn aan derden, ook niet wanneer openbaar gemaakt. Maar het niet naleven van de taakverdeling brengt wel de aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder ten aanzien van de vereniging in het gedrang.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist alsook binnen de 15 dagen na een schriftelijk verzoek van twee bestuurders. De oproepingen kunnen gebeuren via alle mogelijke communicatiemiddelen. De oproepingstermijn bedraagt minimum 5 werkdagen, tenzij ingeval van hoogdringendheid, welke moet worden gemotiveerd in de notulen van de desbetreffende vergadering van de raad van bestuur. De oproepingsbrief bevat de agenda van de vergadering en in bijlage worden, indien mogelijk, alle stukken toegevoegd welke de bestuurders zullen toelaten om met kennis van zaken deel te nemen aan de vergadering. De vergadering kan alleen beslissen over punten die in de agenda zijn opgenomen, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen dat een punt wordt toegevoegd aan de agenda.

De vergadering heeft plaats op de zetel van de vereniging of op iedere andere plaats aangegeven in de oproeping.

De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebreke aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen en dit enkel door een andere bestuurder. Iedere bestuurder kan evenwel slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOp 2.2

De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie.

De besluiten van de Raad van Bestuur kunnen worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. In voorkomend geval zal de voorzitter een schrijven, fax of e-mail zenden naar de bestuurders waarin het volgende wordt op nomen: 1) de vermelding dat het om een voorstel van beslissing van de Raad van Bestuur gaat; 2) dat, opdat er een geldige beslissing zou warden genomen, alle bestuurders het voorstel moeten goedkeuren; 3) dat het voorstel tot beslissing niet kan worden geamendeerd; 4) dat alle leden het voorstel tot beslissing ondertekend moeten terugzenden met de met de hand geschreven woorden "goedgekeurd voor beslissing van de raad van bestuur"; 5) de vermelding van de termijn waarbinnen het ondertekend voorstel tot beslissing moet worden teruggezonden naar de zetel van de vereniging. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax, of ingescand per e-mail.

Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt die warden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en worden toegevoegd in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter of de bestuurder die de vergadering voorzit en de secretaris.

Indien een bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dan moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vooraleer de raad van bestuur de beraadslaging en besluitvorming over dat agendapunt aanvat De bestuurder met het tegenstrijdig belang kan niet deelnemen aan de beraadslaging en besluitvorming m.b.t. het betrokken agendapunt en zal de vergaderzaal verlaten. Deze procedure is niet van toepassing op de gebruikelijke verrichtingen die plaatsvinden aan de voorwaarden en tegen de zekerheden die gewoonlijk op de markt gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 13  Vertegenwoordiging van de vereniging

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon al dan niet lid van de vereniging. De raad van bestuur kan ten allen tijde deze bevoegdheidsdelegatie intrekken.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

De Raad van Bestuur kan bijzondere volmachtdragers aanstellen die de vereniging kunnen vertegenwoordigen met betrekking tot bijzondere, beperkt opgesomde aangelegenheden. Deze volmachtdragers verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, welke tegenwerpelijk is aan derden.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14 - Samenstelling van de algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De modaliteiten omtrent de mogelijke aanwezigheid van toegetreden leden op de algemene vergadering worden nader bepaald in het huishoudelijk reglement.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk effectief lid kan evenwel slechts éérl ander lid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15  Bevoegdheden van de algemene vergadering

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

" het wijzigen van de statuten;

" het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

" het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

" het uitsluiten van een effectief lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" het vaststellen van het jaarlijkse lidgeld

" en alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

Artikel 16  Organisatie van de algemene vergadering

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de effectieve leden er om vraagt. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die véór 31 mei van dat jaar valt

Alle effectieve leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief per fax of e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. Voor de toegetreden (eden worden de modaliteiten omtrent de uitnodiging op de algemene vergadering bepaald in het huishoudelijk reglement.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering. Drie effectieve leden hebben het recht om de voorzitter te verzoeken om bijkomende punten op de agenda te plaatsen. De mcgelijkheid tot verzoek voor de toegetreden leden om bijkomende punten op de agenda te plaatsen worden nader t epaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 17  Meerderheden en aanwezigheidsquorum

Met uitzondering van de aangelegenheden in de volgende paragrafen opgesomd, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

in geval van uitsluiting van een effectief lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de

vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd aanwezigheidsquorum van minstens 213 van de effectieve leden en de beslissing moet door 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden goedgekeurd of in geval van doeiswijziging of beslissing tot ontbinding dient de beslissing met 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden worden goedgekeurd.). Bij de stemming omtrent een statutenwijziging of de ontbinding van de vereniging, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Ingeval op een algemene vergadering niet het vereiste aanwezigheidsquorum wordt bereikt, kan een tweede algemene vergadering van leden worden bijeengeroepen welke geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede algemene vergadering moet minstens vijftien dagen na de eerste algemene vergadering worden gehouden. De door de wet of onderhavige statuten vereiste meerderheid van de stemmen blijft onverkort gelden.

Artikel 18  Notulen

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Ze worden opgenomen in een notulenregister. Uittreksels daarvan worden "voor eensluidend afschrift" ondertekend door de voorzitter of de bestuurder die de vergadering voorzit en de secretaris.

{r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

TITEL V. INZAGERECHT EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 19 -- Inzagerecht van de leden

Behoudens wanneer de vereniging één of meer commissarissen heeft, kunnen alle effectieve leden op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, welke al dan niet de hoedanigheid van bestuurder hebben, die bij de vereniging ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

De effectieve leden ontvangen een verslag van de algemene vergadering.

Artikel 20  Huishoudelijk reglement

De algemene vergadering beslist over het, desgevallend, door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijke reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

TITEL VI. BEGROTINGEN  REKENINGEN - CONTROLE

Artikel 21  Jaarrekening -- begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze, samen met een begroting voor het volgend boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering binnen een termijn van 6 maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris(sen).

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 22- Commissarissen

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zat de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de VZW-wet en de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL VII. ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 23 - Ontbinding van de vereniging

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZVI! wet. Het voorstel tot ontbinding van de vereniging wordt uitdrukkelijk opgenomen in de oproepingsbrief die naar de werkelijke leden wordt verzonden.

r

y , , . MOD2.2

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meervereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

In geval van ontbinding of vereffening beslist de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw met dien verstande dat het moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel werkzaam in België.

TITEL, VIII. TOEPASSELIJKE REGELGEViNG

Artikel 24  Wettelijke bepalingen  huishoudelijk reglement - gebruiken

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld zijn de VZW-wet of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar is een verlengd boekjaar namelijk van oprichting tot eind 2014.

De bestuurders worden benoemd door een buitengewone algemene vergadering van de oprichters.

Alle verrichtingen die vóór de oprichting van de VZW werden uitgevoerd zijn in baai en voor rekening van de

vereniging in oprichting en worden allen zonder uitzondering door de algemene vergadering overgenomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge De volgende personen worden benoemd als bestuurder van Pont Oost vzw

Vanaiderwereldt BVBA, Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse, BE 0459.951.531,

vertegenwoordigd door Dirk Vanalderwereldt wonende in de Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse, geboren te Ronse op 11/0111968 (rijksregisternummer: 68.01.11-205.27)

Topfin BVBA, Pontstraat 150, 9600 Ronse, BE 0845.278.784,

vertegenwoordigd door Piet Vanneste wonende in de Beekkant 4, 9600 Vinkt,

geboren te Gent op 2014/1963 (rijksregisternummer: 63.04.20-027.45)

Debuysscher Steurbaut BVBA, Pontstraat 6, 9600 Ronse, BE 0432.212.402,

vertegenwoordigd door Terka Steurbaut wonende in de Dammekensstraat 2, 9600 Ronse, geboren te Ronse op 08/07/1967 (rijksregisternummer 67.07.08-210.36)

GMT BVBA, Nieuwe Pontstraat 11, 9600 Ronse, BE 0872.593.687

vertegenwoordigd door Joeri Piet Decatelle wonende in de Zulzekestraat 50, 9690 Zufzeke,

geboren te Ronse op 02/06/1970 (rijksregisternummer: 70.06.02-199.89)

Grafisch bedrijf Mastin BVBA, Maghermanlaan 70, 9600 Ronse, BE 0452.436.110,

vertegenwoordigd door Christophe Dewolf wonende in de Rue de l'église 28, 7912 Dergneau geboren te Ronse op 05/09/1968 (rijksregisternummer: 68.09.05-203.71)

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Vanalderwereldt BVBA, voornoemd en vertegenwoordigd door Dirk Vanalderwereldt eveneens voornoemd

Ondervoorzitter: Topfin BVBA, voornoemd en vertegenwoordigd door Piet Vanneste eveneens voornoemd

Ondervoorzitter: Mastin BVBA, voornoemd en vertegenwoordigd door

Christophe Dewolf eveneens voornoemd

Secretaris: GMT BVBA, voornoemd en vertegenwoordigd door Joeri Piet Decatelle eveneens voornoemd

Penningmeester Debuysscher Steurbaut BVBA, voornoemd en vertegenwoordigd door Terka Steurbaut eveneens voornoemd

De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester hebben afzonderlijk onbeperkte volmacht zowel administratief en financieel tot een bedrag van ¬ 2000. Boven dit bedrag is een gezamenlijke handtekening vereist van tenminste twee van hen.

" NS4D 2.2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



Te Ronse, op 27 juni 2013

Vanalderwereídt BVBA, Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse, BE 0459.951.531,

vertegenwoordigd door Dirk Vanalderwereldtwonende in de Nieuwe Pontstraat 1, 9600 Ronse, geboren te Ronse op 11/01/1968 (rijksregisternummer: 68.01.11-205.27)

GMT BVBA, Nieuwe Pontstraat 11, 9600 Ronse, BE 0872.593.687

vertegenwoordigd door Joeri Piet Decatelle wonende in de Zulzekestraat 50, 9690 Zulzeke,

geboren te Ronse op 02/06/1970 (rijksregisternummer: 70.06.02-199.89)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PONT OOST

Adresse
NIEUWE PONTSTRAAT 1 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande