PROMETHIO

Association sans but lucratif


Dénomination : PROMETHIO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.665.083

Publication

18/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Om het hierboven omschreven doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen en handelingen stellen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, met het maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. De vereniging is bevoegd om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het maatschappelijke doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

ARTIKEL 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL III: LEDEN - TOELATING - UITTREDING

ARTIKEL 5 De vereniging is samengesteld uit werkende en toegetreden leden. Het aantal werkende leden is niet beperkt, maar het minimum is vastgesteld op 4.

ARTIKEL 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 6 De leden betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van maximum 3000 euro. Deze bijdrage wordt bepaald in het huishoudelijk reglement, evenals de betalingstermijn.

ARTIKEL 7 Ieder lid aanvaardt door zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten en het huishoudelijk reglement vervat zijn.

ARTIKEL 8 De leden zijn vrij om zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijke kennisgeving van hun uittreding aan de Raad van Bestuur. Enkel de Algemene Vergadering kan beslissen tot uitsluiting van een lid, met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. In afwachting van een besluit van de Algemene Vergadering kan de Raad van Bestuur evenwel een lid voorlopig schorsen. Het lid waarvan de schorsing of de uitsluiting wordt geagendeerd heeft het recht om gehoord te worden.

Een uittredend of uitgesloten lid, en de rechthebbenden van een uittredend, uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen en kunnen geen teruggave eisen van door hem/hen eventueel betaalde bijdragen.

ARTIKEL 9 Op de zetel van de vereniging wordt een ledenregister bijgehouden waarin de Raad van Bestuur binnen de 15 dagen de beslissingen tot toetreding/uittreding/ uitsluiting registreert.

Alle leden hebben gelijk stemrecht op de Algemene Vergadering. Elk lid heeft één stem.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behoudens in de gevallen waarin de wet of de statuten een bijzondere meerderheid voorschrijven, met name in de volgende gevallen: wijziging van de statuten, doelwijziging, uitsluiting van leden en ontbinding van de VZW.

Kandidaat-leden dienen hun kandidatuur schriftelijk in bij het dagelijks bestuur van Promethio vzw. De kandidaturen worden schriftelijk bekendgemaakt aan de aangesloten leden. Op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur worden de kandidaturen in overweging genomen. De Raad van Bestuur beslist over de al dan niet aanvaarding van een nieuw lid met een meerderheid van 2/3 van de stemmen. Het huishoudelijke reglement bepaalt de voorwaarden van lidmaatschap.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Voor de Algemene Vergaderingen geldt geen aanwezigheidsquorum. Enkel voor de Algemene Vergaderingen die moeten beslissen over een statutenwijziging of een ontbinding van de vereniging geldt een

aanwezigheidsquorum van 2/3 van de leden.

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de bestuurder die daartoe wordt aangeduid door de Raad van Bestuur voorafgaand aan de vergadering.

De Raad van Bestuur legt jaarlijks op de Algemene Vergadering de lijst van nieuwe leden voor.

Ieder lid dat niet aanwezig kan zijn, kan een volmacht geven aan een ander lid. Het aantal volmachten dat een lid kan dragen is onbeperkt. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

ARTIKEL 11

De verslagen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ARTIKEL 12

De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor de volgende aangelegenheden:

1. Wijziging van de statuten;

2. Benoeming en afzetting van de bestuurders;

3. Benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval hen een bezoldiging wordt toegekend;

4. Kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. Goedkeuring van begroting en rekeningen;

6. Ontbinding van de VZW;

7. Uitsluiting van de leden;

8. De omzetting naar een Vennootschap met Sociaal Oogmerk.

9. Alle gevallen waarin de wet of de statuten dat vereisen.

ARTIKEL 13 Jaarvergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Jaarlijks wordt een Algemene Vergadering van werkende leden gehouden, die de jaarrekening van het afgelopen jaar, de begroting van het komende jaar en het beleid van de bestuurders goedkeurt.

De jaarvergadering komt bijeen in het eerste semester op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de uitnodiging.

ARTIKEL 14

Alle leden worden minstens 15 dagen voor de Algemene Vergadering opgeroepen via e-mail die agenda, dag, uur en plaats van vergadering vermeldt. De Raad van Bestuur, alsmede de voorzitter van de Raad van Bestuur, kan daarenboven een Algemene Vergadering bijeenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De Raad van Bestuur is daarenboven verplicht om telkens als tenminste 1/5 van de leden daarom verzoekt, een Algemene Vergadering bijeen te roepen, met opgave van de agenda, en dit binnen een maand na het indienen van het verzoek bij de Raad. Voor zover de verzoekers op gemotiveerde wijze verzoeken om de Vergadering binnen een kortere tijdspanne op te roepen, dient de Raad van Bestuur hieraan het gepaste gevolg te verlenen mits inachtneming van een minimumtermijn van acht dagen tussen het versturen van de oproeping en het plaatsvinden van de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 15 De Algemene Vergadering kan over de wijziging van de statuten alleen dan geldig beraadslagen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproepingsbrief en wanneer minstens 2/3 van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is. Er kan enkel tot wijziging worden besloten met 2/3 van de aanwezige en door volmacht vertegenwoordigde stemmen. Een doelwijziging vereist 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

ARTIKEL 16 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minimaal drie en maximaal zeven bestuurders. Alle leden hebben het recht om kandidaat- bestuurders voor te stellen. Deze kandidaten zijn verbonden met de werking van de leden, hetzij als werknemer, hetzij via een managementvennootschap, hetzij als lid van de Raad van Bestuur.

TITEL V: RAAD VAN BESTUUR

Met de toestemming van al de aanwezige leden kan de Algemene Vergadering geldig besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld staan, behalve indien het gaat om een:

1. wijziging aan de statuten;

2. benoeming en afzetting van bestuurders;

3. goedkeuring van begroting en rekeningen;

4. ontbinding van de VZW;

5. uitsluiting van leden.

Elke wijziging van de statuten moet binnen de maand nadat daartoe werd besloten, in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

Zij worden benoemd voor een periode van maximaal vijf jaar, die slechts één maal hernieuwd kan worden. Enkel indien een bestuurder niet langer verbonden is met een lid van de vereniging, wordt zijn mandaat geacht van rechtswege vroegtijdig te zijn beëindigd op de eerstkomende Jaarvergadering.

Benoeming en ontslag van een bestuurder, alsook elk einde van een mandaat worden binnen de maand na beslissing in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Bij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de bestuurder die daartoe wordt aangeduid door de Raad van Bestuur bij aanvang van de vergadering.

ARTIKEL 17 De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen. De Raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

ARTIKEL 18 De Raad van Bestuur kan één of meer bestuurders of niet-bestuurders gelasten met het dagelijks bestuur en dit bij wijze van onderhandse volmacht. De Raad van Bestuur en de afgevaardigde voor het dagelijks bestuur kunnen, binnen het kader van hun bestuursbevoegdheden aan een of meer personen, bijzondere opdrachten overdragen. De raad stelt bevoegdheden en de vergoedingen van die personen vast.

ARTIKEL 19 De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement goedkeuren. Van het huishoudelijk reglement alsook van de wijzigingen hieraan, wordt kennis gegeven aan de leden van de Algemene Vergadering. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen door de Raad van Bestuur worden goedgekeurd op een vergadering zonder aanwezigheidsquorum en met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 20 Behoudens andersluidende bepalingen in de statuten, worden de beslissingen binnen de Raad van Bestuur genomen bij consensus. Indien nodig kan overgegaan worden tot stemming waarbij een meerderheid van stemmen volstaat; onthoudingen worden hierbij niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

ARTIKEL 21 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, en onverminderd de bijzondere volmachten verleend door de Raad van Bestuur aan een bestuurder of niet-bestuurder, zal voor alle handelingen, in en buiten rechte, de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

ARTIKEL 22 Bij het einde van ieder boekjaar maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het afgelopen en de begroting van het komende jaar op. Zij worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen en zijn vergezeld van een jaarverslag opgemaakt door de Raad van bestuur. De jaarrekening en de begroting worden tenminste acht dagen voor de Algemene Vergadering ter kennis gebracht van de leden.

De Algemene Vergadering kan één of meer commissarissen aanstellen om over te gaan tot de verificatie van de rekeningen en het opmaken van een verslag over de jaarrekening en de begroting.

ARTIKEL 23 Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op 31 december van hetzelfde jaar. Uitzonderlijk zal het eerste boekjaar beginnen op de dag van neerlegging bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen en lopen tot en met 31 december 2015.

ARTIKEL 24 Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan en bepaalt de bestemming van het netto-actief van de VZW dat moet worden toegekend aan een vereniging met een gelijkaardig of aanverwant doel, werkzaam in België.

TITEL VI: JAARREKENING EN BEGROTING

TITEL VII: ONTBINDING EN VEREFFENING

Indien over personen moet gestemd worden is een geheime stemming verplicht. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen als ten minste de helft van de leden aanwezig is. Over punten die niet op de agenda staan kan slechts beslist worden mits het akkoord van alle aanwezige bestuurders.

Een Raad van Bestuur kan worden georganiseerd via telefonische of videoconferentie, zowel door middel van de klassieke verbindingen als via internet of andere moderne communicatiemiddelen.

ARTIKEL 25 Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 en de wijzigingen hieraan aangebracht, onder meer door de wet van 2 mei 2002.

Te Dendermonde, op datum van 14 juli 2014

Crispeels Thiery Bruning Hendrik De Cauwer Steven

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

RAAD VAN BESTUUR PROMETHIO VZW

De algemene oprichtingsvergadering van 14 juli 2014 beslist tot volgende benoemingen voor de Raad Van

Bestuur

Voorzitter: Hendrik Bruning

Penningmeester: Thiery Crispeels

Secretaris: Steven De Cauwer

08/05/2015
ÿþ Moo z2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Noordlaan 21 bus 6 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : AKTE VAN RAAD VAN BESTUUR EN AKTE VAN DE MACHTIGINGEN

AKTE RAAD VAN BESTUUR

1.Benoemingen en ontslagen

De Algemene Vergadering beslist op 24 april 2015 tot volgende benoemingen en ontslagen:

Ontslagnemende bestuurders

De heer Crispeels Thiery wonende te 9280 Lebbeke, Meysveld 3, geboren op 6 oktober 1964 te

Geraardsbergen.

Nieuwbenoemde bestuurders

Mevrouw Mortelmans, An -- wonende te 2860 Onze-Lieve-Vrouw Waver, Grensstraat 6, geboren op 12 juli.

1973 te Mortsel.

De heer Van Rossem, Kristof  wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 90, geboren op 3 juni 1969 te

Dendermonde.

Herbenoemde bestuurders

De heer Bruning Hendrik wonende te 1093 NH Amsterdam, Nederland, Waldenlaan 13, geboren op 11

februari 1955 te Amsterdam

De heer De Cauwer Steven, wonende te 9200 Dendermonde, Weggevoerdenstraat 58, geboren op 29 juni

1972 te Dendermonde

2.De nieuwe raad van Bestuur van Promethio vzw bestaat uit

De heer Van Rossem, Kristof - wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 90, geboren op 3 juni 1969 te Dendermonde.

De heer Bruning Hendrik wonende te 1093 NH Amsterdam, Nederland, Waldenlaan 13, geboren op 11 februari 1955 te Amsterdam

De heer De Cauwer Steven, wonende te 9200 Dendermonde, Weggevoerdenstraat 58, geboren op 29 juni 1972 te Dendermonde

Mevrouw Mortelmans, An  wonende te 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Grensstraat 6, op 12 juli 1973 te, Mortsel

3.Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

ARTIKEL 17 De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen. De Raad kan bovendien alle daden van beschikking verr¬ chten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 7 APR. 2015

Griffie

AFDELINO DENDERMONDE

r

1111

*15066073*

Ondernemingsnr : 0556.665.083 Benaming

(voluit) : Promethio vzw

Bijlagen bij het Belgii çh Staatsblêd Q81_Q5L2Q1S_-Annexes_du.MoniteuE_belge

4

Mop 2.2

À r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 18 De Raad van Bestuur kan één of meer bestuurders of niet-bestuurders gelasten met het dagelijks bestuur en dit bij wijze van onderhandse volmacht. De Raad van Bestuur en de afgevaardigde voor het dagelijks bestuur kunnen, binnen het kader van hun bestuursbevoegdheden aan een of meer personen, bijzondere opdrachten overdragen. De raad stelt bevoegdheden en de vergoedingen van die personen vast.

ARTIKEL 19 De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement goedkeuren. Van het huishoudelijk reglement alsook van de wijzigingen hieraan, wordt kennis gegeven aan de leden van de Algemene Vergadering. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen door de Raad van Bestuur worden goedgekeurd op een vergadering zonder aanwezigheidsquorum en met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 20 Behoudens andersluidende bepalingen in de statuten, worden de beslissingen binnen de Raad van Bestuur genomen bij consensus. Indien nodig kan overgegaan worden tot stemming waarbij een meerderheid van stemmen volstaat; onthoudingen worden hierbij niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Indien over personen moet gestemd worden is een geheime stemming verplicht. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen als ten minste de helft van de leden aanwezig is. Over punten die niet op de agenda staan kan slechts beslist worden mits het akkoord van alle aanwezige bestuurders.

Een Raad van Bestuur kan worden georganiseerd via telefonische of videoconferentie, zowel door middel van de klassieke verbindingen als via internet of andere moderne communicatiemiddelen.

ARTIKEL 21 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais college, handelend bij meerderheid van zijn leden, en onverminderd de bijzondere volmachten verleend door de Raad van Bestuur aan een bestuurder of niet-bestuurder, zal voor alle handelingen, in en buiten rechte, de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Te Dendermonde, 24 april 2015

Bruning Henk, An Mortelmans

Voorzitter Secretaris

De Cauwer Steven Kristof Van Rossera

Penningmeester Vice-Voorzitter

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

AKTE VAN DE GEMACHTIGDEN

De Algemene Vergadering van Promethio vwz beslist op 24 april 2015 dat de volgende bestuurders benoemd worden in de functies van de gemachtigden:

Voorzitter De heer Bruning, Hendrik - wonende te 1093 NH Amsterdam, Nederland, Waldenlaan 13, geboren op 11 februari 1955 te Amsterdam

Vice-voorzitter: De heer Van Rossem, Kristof - wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 90, geboren op 3 juni 1969 te Dendermonde.

Penningmeester. De heer De Cauwer, Steven - wonende te 9200 Dendermonde, Weggevoerdenstraat 58, geboren op 29 juni 1972 te Dendermonde

Secretaris: Mevrouw Mortelmans, An  wonende te 2861 Onze-Lieve-Vrouw Waver, Grensstraat 6, op 12 juli 1973 te Mortsel

De vergadering duidt volgende persoon aan als afgevaardigd bestuurder voor Promethio vzw:. Steven De Cauwer. Hij is gemachtigd om afzonderlijk alle financiële verrichtingen en aile handelingen uit te voeren in het kader van de werking van de vzw.

Bij afwezigheid of onmogelijkheid van de afgevaardigd bestuurder wordt Henk Bruning gevolmachtigd om aile financiële verrichtingen en handelingen uit te voeren in het kader van de werking van de vzw.

Te Dendermonde, 24 april 2015

Bruning Henk, An Mortelmans

Voorzitter Secretaris

De Cauwer Steven Kristof Van Rossem

Penningmeester Vice-Voorzitter

~ a ~

r

~ V

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROMETHIO

Adresse
NOORDLAAN 21, BUS 5 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande