PROVINCIAAL EXTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP IN PRIVAATRECHTELIJKE VORM REGIONAAL WELZIJNSOVERLEG OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : PEVA IN PRIVAATRECHTELIJKE VORM RWOOV

Association sans but lucratif


Dénomination : PROVINCIAAL EXTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP IN PRIVAATRECHTELIJKE VORM REGIONAAL WELZIJNSOVERLEG OOST-VLAANDEREN, AFGEKORT : PEVA IN PRIVAATRECHTELIJKE VORM RWOOV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.997.080

Publication

26/02/2015
ÿþOndernemingsnr : ®. ~5-1- -4- © gQ

Benaming

(voluit) : Provinciaal Extern Verzelfstandigd Agentschap in privaatrechtelijke vorm Regionaal Welzijnsoverleg Oost-Vlaanderen

(verkort) : PEVA in privaatrechtelijke vorm RWOOV

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Gouvernementstraat 1, 9000 Gent "

Onderwerp akte : Oprichting t benoeming bestuurders

Tussen:

de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvemementstraat 1, 9000 Gent, handelend in uitvoering van de beslissing van de Provincieraad van 3 september 2014 en vertegenwoordigd door de Deputatie, voor wie optreden de heer Eddy Cóuckuyt, Gedeputeerde voor Ontwikkelingssamenwerking, toerisme, welzijn en jeugd, wonen en gezondheid, en de heer Albert De Smet, Provinciegriffier

de vzw Regionaal Welzijnsoverleg arrondissement Aalst, met zetel te Korte Nieuwstraat 12, 9300 Aalst, vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, voor wie optreedt de heer Stef Muylaert, voorzitter.

de vzw Regionaal Welzijnsoverleg arrondissement Dendermonde, met zetel te Gentsesteenweg .1, 9200 Dendermonde, vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, voor wie optreden mevrouw Rita De Vis, voorzitter en Reinout Remmery, secretaris.

de vzw Regionaal Welzijnsoverleg arrondissement Oudenaarde, met zetel te Sint Jozèfsplein 2, 9700 Oudenaarde, vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, voor wie optreden Mevrouw Jeanique Van den; Heede, voorzitter en De heer Marc Vanderbeken, secretaris.

de vzw Welzijnsoverleg Regio Gent, met zetel te Martelaarslaan 204 B, 9000 Gent, vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, voor wie optreden de heer Hugo Van de Veire, voorzitter en de heer Jonathan Vercruysse, penningmeester.

de vzw Regionaal Welzijnsoverleg Waasland, met zetel te Lamstraat 113, 9100 Sint-Niklaas, vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, voor wie optreden de heer Gerry Van de Steene, voorzitter en de heer Guy Tindemans, ondervoorzitter.

de vzw Netwerk Meetjesland, met zetel te Oostveidstraat 91, 9900 Eeklo, vertegenwoordigd door de Raad' van Bestuur, voor wie optreden de heer Jan Depestele, voorzitter RWOM en de heer Dirk Van Hoye,. ondervoorzitter RWOM.

en

de heer Blondeel, William Eduard Julien wonende te Canadezenlaan 17c, 9991 Adegem

wordt overeengekomenen provinciaal extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm op te richten, waarvan de statuten luiden als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Mon 2.2

[ 11-iif fr -.j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akt

!IMIU1110.11

ui

i

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.z

Hoofdstuk i  Naam, zetel, doel, duur

Artikel I

Het agentschap heeft als naam "Provinciaal Extern Verzelfstandigd Agentschap in privaatrechtelijke vorm

Regionaal Welzijnsoverleg Oost-Vlaanderen", afgekort "PEVA in privaatrechtelijke vorm RWOOV".

Het agentschap is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid die is onderworpen aan de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna genoemd "de vzw-wet", en aan de artikelen 219-224 en 238 240bis van het Provinciedecreet.

Artikel 2

De zetel van het agentschap is gevestigd te Gouvemementstraat 1, 9000 Gent, in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen,

Artikel 3

Het agentschap heeft ais doel beleidsuitvoerende taken op te nemen van het welzijns- en gezondheidsbeleid van de Provincie Oost-Vlaanderen, hierna genoemd "de Provincie". Het kan vanuit deze beleidsuitvoerende taken betrokken worden bij de beleidsvoorbereiding. Het gaat om taken van provinciaal belang in de zin van artikel 2 van het Provinciedecreet.

Het agentschap heeft een netwerkopdracht van waaruit het beleidsmatige samenwerking en afstemming

" ~ tussen regionale en/of (beven)lokale besturen en verschillende particuliere actoren binnen de provincie stimuleert en/of organiseert.

e Het agentschap ondersteunt de Provincie bij de ontwikkeling, uitbouw en verspreiding van de sociale kaart

en de sociale planning.

Het agentschap stimuleert, ondersteunt en organiseert (boven)lokaal, regionaal en (inter)sectoraal overleg en samenwerking over welzijns- en gezondheidsmateries binnen de provincie.

Het agentschap stimuleert, ondersteunt en organiseert deskundigheidsbevordering over welzijns- en gezondheidsmateries binnen de provincie.

Het agentschap rêaliseert een functionele, (inter)sectorale informatiedoorstroming over welzijns- en gezondheidsmateries binnen de provincie.

Het agentschap realiseert zijn doel in overleg met en met medewerking van de Provincie. Hiertoe wordt in uitvoering van artikel 240 van het Provinciedecreet een samenwerkingsovereenkomst afgesloten tussen de Provincie en het agentschap,

Artikel 4

v

D Het agentschap wordt opgericht voor onbepaalde duur. Het kan te allen tijde worden ontbonden bij

beslissing van de Algemene Vergadering,

Hoofdstuk 11 Werkende leden

Artikel 5

P: " Het aantal werkende leden is niet beperkt, maar bedraagt ten minste acht. De oprichters van het

agentschap zijn de eerste werkende leden.

Artikel6 1~ -

.

: Nieuwe werkende léd6n, zowel natuurlijke personen ais rechtspersonen, kunnen door de Raad van Bestuur worden aanvaard met een 2/3-meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

MID 2,2

Het lidmaatschap van het agentschap brengt ipso facto de aanvaarding van de statuten met zich mee. De werkende leden betalen geen lidgeld.

De personen zoals omschreven in artikel 223 van het Provinciedecreet kunnen geen werkend lid zijn van het agentschap, noch worden voorgedragen of aangewezen ais vertegenwoordiger of bestuurder in het agentschap.

Op basis van artikel 238, §1 van het Provinciedecreet kunnen gemeenten, gemeentelijke extern verzelfstandigde agentschappen, intergemeentelijke .samenwerkingsverbanden, andere provincies en hun provinciale extern verzelfstandigde agentschappen, de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Gewest geen - werkend lid zijn van agentschap.

Artikel 7

Het lidmaatschap neemt een einde door ontbinding van het werkend lid-rechtspersoon, door rechtsonbekwaamheid of uitsluiting, ontslag, het verlies van het openbaar mandaat, de functie of de hoedanigheid die aanleiding gaf tot het lidmaatschap van het agentschap.

Werkende leden kunnen ontslag nemen uit het agentschap door een aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Clà

De uitsluiting geschiedt op basis van de relevante bepalingen van de vzw wet, Het met uitsluiting bedreigd werkend lid wordt vooraf gehoord door de Raad van Bestuur, die proces-verbaal opmaakt van de hem ten laste gelegde feiten en van zijn verklaringen. Dit proces-verbaal wordt bezorgd aan de Algemene Vergadering, die

e beslist over de uitsluiting.

Clà

Bij het einde van zijn lidmaatschap kan geen enkel werkend lid enig recht doen gelden op het vermogen van

het agentschap. Het kan opgave noch overlegging van rekeningen, zegellegging of inventaris eisen.

e

Clà

Clà

Hoofdstuk tli  De Algemene Vergadering

d " " Artikel8

ere

De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

N

1° de wijziging van de statuten;

ó2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

N 3° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen en/of verificateurs;

4° de goedkeuring van de begroting en de rekening;

5° de vrijwillige ontbinding van het agentschap;

et

6° de uitsluiting van een werkend lid;

7° de goedkeuring van de werkingsverslagen;

et 8° de benoeming en afzetting van de commissarissen en/of verificateurs en het bepalen van hun bezoldiging

indien er een bezoldiging wordt toegekend;

9° alle gevallen waarin deze statuten dit vereisen.

pq Artikel 9

Clà

De Algemene Vergadering bestaat uit aile werkende leden, zowel natuurlijke personen als rechtspersonen.

.De Provincie wordt in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door 7 provincieraadsleden, gekozen

ClàD door de Provincieraad uit zijn leden, met dien verstande dat elke fractie in de Provincieraad minstens 1

t vertegenwoordiger moet hebben. Deze vertegenwoordigers van de Provincie in de Algemene Vergadering handelen overeenkomstig de instructies van de Provincieraad.

De Provincieraad kan steeds beslissen om deze aanwijzing van haar vertegenwoordigers te herroepen. Door deze herroeping zijn de betrokken provincieraadsleden van rechtswege ontslagnemend. Er wordt overgegaan tot hun vervanging.

Alle aanwijzingen door de Provincieraad worden herroepen door de volledige vernieuwing van de. Provincieraad. De vertegenwoordigers blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen.

,er 2di2

aart

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

naco 2.2

De andere werkende leden-rechtspersonen worden in de Algemene Vergadering vertegenwoordigd door 1 natuurlijke persoon, aan te wijzen door het daartoe wettelijk of statutair bevoegd orgaan van deze rechtspersoon.

De vertegenwoordigers van de Provincie kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vervangen door een andere vertegenwoordiger van de Provincie. Een provincieraadslid mag echter nooit meer dan 1 ander provincieraadslid vervangen.

De vertegenwoordigers van de andere werkende leden-rechtspersonen kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vervangen door een vertegenwoordiger van hetzelfde werkend lid-rechtspersoon.

De werkende leden-natuurlijke personen kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vervangen door een ander werkend lid-natuurlijke persoon. Een werkend lid-natuurlijke persoon mag echter nooit meer dan 1 ander werkend-lid natuurlijke persbon vervangen.

Elk jaar in de maand april wordt, op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief, een Algemene Vergadering gehouden in de stad Gent. Alle werkende leden moeten hierop worden uitgenodigd. Op deze jaarlijkse gewone Algemene Vergadering brengt de Raad van Bestuur verslag uit over de werkzaamheden via de werkingsverslagen zoals omschreven in artikel 8, 7°.

Een Buitengewone Algemene Vergadering kan worden gehouden telkens het belang van het agentschap het vereist, Zij moet worden gehouden op verzoek van hetzij de voorzitter, hetzij de Raad van Bestuur, hetzij 3 bestuurders, hetzij 1/5 van de werkende leden. Dit 4erzoek vermeldt de punten die de indieners op de agenda wensen te brengen. Deze Buitengewone Algemene Vergadering wordt samengeroepen binnen de dertig dagen na het verzoek.

Artikel 10

De agenda van de Algemene Vergadering wordt op voorhand vastgesteld door de Raad van Bestuur, Elk voorstel, ondertekend door ten minste 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst, Alleen over de punten vermeld op de agenda kan een geldige beslissing worden genomen.

Artikel 11

De oproepingen tot de Algemene Vergadering worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur schriftelijk gericht aan ieder werkend lid, ten minste acht dagen vdór de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief bevat de agenda.

Artikel 12

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten, door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een personeelslid van de directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd & Ontwikkelingssamenwerking van de Provincie is de secretaris van de Algemene Vergadering. Hij woont de Algemene Vergadering bij zonder stemrecht,

Artikel 13

Op de Algemene vergadering heeft elk werkend lid, met uitzondering van de Provincie, recht op 1 item.

Ongeacht de grootte van de eventuele inbreng van de andere werkende leden beschikt de Provincie steeds over een meerderheid van de stemmen in de Algemene vergadering. Hiertoe beschikt elke vertegenwoordiger van de Provincie in de Algemene Vergadering over 1 stem.

indien niet voldoende vertegenwoordigers van de Provincie op de Algemene Vergadering aanwezig zijn om over een meerderheid van de stemmen te beschikken, wordt het ,stemrecht van de Provincie proportioneel verhoogd, zodat zij steeds over een meerderheid van de stemmen op de Algemene vergadering blijft beschikken,

Indien het agentschap, naast de Provincie, 8 of meer werkende leden telt, wordt het stemrecht van de l-ovincie proportioneel verhoogd, zodat zij steeds over een meerderheid van de sterAmen in de Algemene Vergadering blijft beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Artikel 14

De Algemene Vergadering is geldig samengesteld, wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is. De Provincie moet echter steeds aanwezig zijn om geldig te kunnen beraadslagen en beslissen,

De Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De beslissingen met betrekking tot een wijziging van de statuten, de uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van het agentschap zijn evenwel onderworpen aan de toepasselijke bepalingen van de vzw-wet. Artikel 15

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een register op de zetel; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De werkende leden kunnen ter plaatse inzage nemen van dit register. De voorzitter of de secretaris kunnen er eensluidend verklaarde uittreksels van afleveren.

Hoofdstuk IV  De Raad van Bestuur "

Artikel 16

Het agentschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 7 bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal werkende leden.

De Provincie is een bestuurder en wordt in de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door 7 provincieraadsleden. Deze provincieraadsleden worden voorgedragen overeenkomstig artikel 229, §2 van het Provinciedecreet. Deze voordrachten waarborgen elke fractie in de Provincieraad tenminste één vertegenwoordiger. Ten hoogste twee derde van de door de Provincie voorgedragen vertegenwoordigers is van hetzelfde geslacht.

De Provincieraad kan steeds beslissen om deze voordrachten te herroepen. Door deze herroeping zijn de betrokken provincieraadsleden van rechtswege ontslagnemend Er wordt overgegaan tot hun vervanging.

Aile voordrachten " door de Provincieraad worden herroepen door de volledige vernieuwing van de Provincieraad. De vertegenwoordigers blijven in functie totdat hein vervangers zijn voorgedragen.

De andere oprichters-rechtspersonen van het agentschap zijn eveneens bestuurders. Zij worden in de Raad van Bestuur elk vertegenwoordigd door 1 natuurlijke persoon, voor te dragen door het daartoe wettelijk of statutair bevoegd orgaan van deze rechtspersoon.

Onverminderd het 2de lid worden deze bestuurders door de Algemene Vergadering benoemd voor een termijn van zes jaar. Deze bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen te allen tijde worden afgezet door de Algemene Vergadering. De met afzetting bedreigde bestuurder wordt vooraf gehoord.

Artikel 17

Het mandaat van voorzitter van de Raad van Bestuur wordt toevertrouwd aan een lid van de Deputatie of van de Provincieraad, voor te dragen door de Provincieraad. Het mandaat van ondervoorzitter van de Raad van Bestuur zal toekomen aan een andere natuurlijke persoon die niet is voorgedragen door de Provincieraad. De voorzitter en de ondervoorzitter worden verkozen door de Algemene Vergadering.

Artikel 18

Wanneer het openvallen van een bestuursmandaat tot gevolg heeft dat het aantal bestuurders onder het bij artikel 16, 1ste lid voorziene minimum daalt, wordt de Algemene Vergadering binnen de drie maanden samengeroepen om een nieuwe bestuurder te benoemen, die het opengevallen mandaat zal voleindigen.

ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door een aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. In voorkomend geval is deze bestuurder evenwel verplicht om zijn mandaat verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Artikel 19 " esc

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

De Raad van Bestuur vergadert als een collegiaal orgaan. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, zo dikwijls als de belangen van het agentschap dit vereisen, maar minstens 4 maal per jaar. De Raad van Bestuur moet bovendien worden samengeroepen op schriftelijk verzoek van minstens 114 van de bestuurders, en dit binnen de dertig dagen na de ontvangst van dit verzoek.

Hij mag slechts beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is, .waaronder de Provincie. Indien dit quorum na de lste oproep niet wordt gehaald, kan binnen de maand een 2de Raad van Bestuur worden samengeroepen met dezelfde agenda. Deze Raad van Bestuur kan geldig beraadslagen en beslissen, wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders is. De uitnodigingen voor deze 2de Raad van Bestuur maken melding van dit lid.

Onverminderd artikel 6, 1ste lid worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, Indien de stemming niet geheim is, zal bij staking van stemmen de stem van de voorzitter beslissend zijn. De benoemingen geschieden bij geheime stemming en bij meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

In de Raad van Bestuur heeft elke bestuurder, met uitzondering van de Provincie, recht op 1 stem. Ongeacht de grootte van de eventuele inbreng van de andere bestuurders beschikt de Provincie steeds over een meerderheid van de stemmen in de Raad van Bestuur. Hiertoe beschikt elke vertegenwoordiger van de Provincie in de Raad van Bestuur over 1 stem.

Indien niet voldoende vertegenwoordigers van de Provincie in de Raad van Bestuur aanwezig zijn om over een meerderheid van de stemmen te beschikken, wordt het stemrecht van de Provincie proportioneel verhoogd, zodat zij steeds over een meerderheid van de stemmen in de Raad van Bestuur blijft beschikken.

Indien de Raad van Bestuur, naast de Provincie, 7 of meer bestuurders telt, wordt het stemrecht van de Provincie proportioneel verhoogd; zodat zij steeds over een meerderheid van de stemmen in de Raad van Bestuur blijft beschikken.

De bestuurders-natuurlijke personen kunnen zich op de Raad van Bestuur laten vervangen door een andere bestuurder-natuurlijke persoon. Een bestuurder-natuurlijke persoon mag echter nooit meer dan 1 andere bestuurder-natuurlijke persoon vervangen.

De vertegenwoordigers van de Provincie kunnen zich op de Raad van Bestuur laten vervangen door een andere vertegenwoordiger van de Provincie. Een provincieraadslid mag echter nooit meer dan 1 ander provincieraadslid vervangen,

De vertegenwoordigers van de andere bestuurders-rechtspersonen kunnen zich op de Raad van Bestuur laten vervangen door een vertegenwoordiger van dezelfde bestuurder-rechtspersoon.

Indien een van de bestuurders of een van hun vertegenwoordigers, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders en vertegenwoordigers vbór de,Raad van Bestuur de beraadslaging over deze specifieke aangelegenheid aanvat. De bestuurder of de vertegenwoordiger met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de Raad van Bestuur en onthoudt zich van de beraadslaging en de beslissing over de aangelegenheid waarop het tegenstrijdig belang betrekking heeft.

Artikel 20

De Raad van Bestuur leidt de zaken van het agentschap en vertegenwoordigt dit in en buiten rechte. Alles wat niet uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering wordt voorbehouden, valt onder zijn bevoegdheid. Hij kaneen huishoudelijk reglement opstellen,

Hij benoemt het personeel van het agentschap en stelt de bezoldigingsvoorwaarden vast, De Raad van Bestuur houdt er rekening mee dat aan geen enkel personeelslid een jaarsalaris kan worden toegekend dat gelijk is aan of hoger is dan het jaarsalaris van de Provinciegriffier.

Artikel 21

- Het agentschap wordt in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter, die alleen handelt.

De Raad van Bestuur kan voor welbepaalde akten en rechtshandelingen volmacht verlenen aan 1 of meerdere van zijn leden of aan derden, eventueel beperkt tot een bepaald bedrag.

Artikel 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden vastgesteld in processen-verbaal. Deze worden door de voorzitter ondertekend en in een bijzonder register ingeschreven.

Artikel 23

Alle bevoegdheden van de voorzitter van de Raad van Bestuur worden bij zijn of haar afwezigheid uitgeoefend door de ondervoorzitter.

Artikel 24

Een personeelslid van de directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd & Ontwikkelingssamenwerking van de Provincie is de secretaris van de Raad van Bestuur. Hij woont de Raad van Bestuur bij zonder stemrecht.

Artikel 25

Aan de bestuurders en hun vertegenwoordigers wordt geen presentiegeld toegekend. De toekenning van een onkostenvergoeding kan worden opgenomen in het huishoudelijk reglement,

Hoofdstuk V  Dagelijks bestuur

Artikel 26

Het dagelijks bestuur van het agentschap wordt uitgeoefend door het personeelslid zoals omschreven in artikel 24, dat alleen handelt, Tot daden van dagelijks bestuur warden gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van het agentschap te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. Een niet limitatieve !lijst van de daden van dagelijks bestuur, eventueel beperkt tot een bepaald bedrag, kan worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Dit personeelslid is tevens bevoegd voor de voorbereiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en de uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur.

Hoofdstuk VI  Het boekjaar en de fondsen

Artikel 27

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig artikel 17 e.v. van de vzw-wet en de bijhorende uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening eveneens neergelegd bij- de Nationale Bank van België overeenkomstig artIkel 17, §6 van de vzw wet en de bijhorende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het vorige boekjaar en een voorstel van begroting voor het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 28

Het agentschap wordt ondermeer gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen en legaten, gegeven zowel om het doel van het agentschap te ondersteunen als ter ondersteuning van een

a specifiek project. Deze fondsen kunnen ook worden bekomen als vergoeding voor een specifieke prestatie. Ze

! p kunnen wos ten verschaft door, ten indicatieve titel, natuurlijke personen, privaatrechtelijke en publiekrechtelijke

rechtspersonen, Europese instellingen,...

~ \ . MOD 2.2

Daarnaast kan het agentschap fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

r

Hoofdstuk Vil  Ontbinding

Artikel 29

In geval van ontbinding van het agentschap duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan

en bepaalt kauri bevoegdheid.

Artikel 30

In geval van ontbinding, om welke reden ook, komt het netto-actief toe aan de Provincie.

Hoofdstuk VIII  Andere aangelegenheden

Artikel 31

Alle aangelegenheden die in deze statuten niet uitdrukkelijk zijn voorzien, worden geregeld door de vzw-wet

Ce en de artikelen 219-224 en 238-240bis van het Provinciedecreet.

11

e PROCES-VERBAAL: VAN DE ALGEMENE VERGADERING VAN HET PEVA IN PRIVAATRECHTELIJKE e

0 VORM RWOOV OP 15 JANUARI 2015

X 1. Tijdens haar oprichtingsvergadering van 15 januari 2015 heeft de Algemene Vergadering overeenkomstig

e de statuten volgende bestuurders aangesteld:

b

rm Voor de Provincie Oost-Vlaanderen, Gouvernementstraat 1 9000 gent, 0207.725.795:

wl 1. Eddy Couckuyt, NN 551124-313-05

e 2. Dominique buysse, NN 640825-444-12

3, Lena Van Boven, NN 640216-042-60

1, 4. Eric Scheire, NN 490613-257-36

c:: 5. Geert Eeman, NN 650826-269-81

N 6, Yasmina Beldjoudi; NN 860310-168-01

c 7. Jo De Cuyper, NN 534103-299-52

VD

N Voor de vzw Regionaal Welzijnsoverleg Aatst, Korte Nieuwstraat 12 9300 Aalst, 0421.015.830: Ster

b Muylaert, NN 591224-33178

et Voor de vzw Regionaal Welzijnsoverleg Dendermonde, Gentsesteenweg 1 9200 Dendermonde,

.9 0479.631.544: Rita De Vis, NN 580613-250-38 .

et Voor de vzw Regionaal Welzijnsoverleg Oudenaarde, Sint Jozefsplein 2 9700 Oudenaarde, 0467.267.707:

et Jeanique Van den"Heede, NN 790816-402-57

Voor de vzw Regionaal Welzijnsóverleg Waasland, Lamstraat 113 9100 Sint-Niklaas, 0881.985.663: Gerry

41

te Van de Steene, NN 571206-125-06

.te Voor de vzw Welzijnsoverleg Regio Gent, Martelaarslaan 204b 9000 Gent, 0418.092.962: Hugo Van de

11 Veire, NN 561013-039-41

Voor de vzw Netwerk meetjesland, Oostveldstraat 91 9900 Eeklo, 0457.901.168: Jan Depestele, NN

560623-227-10

41

:r

am

e 2. De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor zes jaar of tot de volledige

t hernieuwing van. de Provincieraad.

et

pq 3. De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten zijn toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

PROCES-VERBAAL VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN HET PEVA 1N PRIVAATRECHTELIJKE VORM RWOOV ©P 15 JANUARI 2015

' Ji aan

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Tijdens haar vergadering van 15 januari 2015 heeft de Raad, van Bestuur onder haar leden unaniem verkozen ais:

1. voorzitter: Eddy Couckuyt

2. ondervoorzitter: Jeanique Van den Heede

Neerlegging van de oprichtingsakte, het PV van de Algemene Vergadering dd. 15/01/2015 en het PV van de

Raad van Bestuur dd, 151011205 door Eddy Couckuyt, voorzitter.+ 'eut& 1.0an

~ A

600c -ce7t vee,/ 767

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Orzde laatste blz, vare Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(an) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PROVINCIAAL EXTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHA…

Adresse
GOUVERNEMENTSTRAAT 1 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande