RADIO KATANGA

Association sans but lucratif


Dénomination : RADIO KATANGA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.546.639

Publication

05/06/2012
ÿþ-~. %-~-.

!~ !~ ~

,~t~~~;~ ~

M00 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBffle

VAN KOOPHANDEL

24 MEI 2012

DENDFfflONDE

1111111111.1ll IMNioo~ia*

Ondernemingsnr : 4235.466.39

Benaming

(voluit) : RADIO KATANGA vzw

(verkort) : RADIO KATANGA

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heidebosstraat 47, 9310 Moorsel

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Op de Algemene Vergadering van 15 april 2012 werd beslist de statuten van de vzw van 21 augustus 2011, gewijzigd op 21 maart 2011, gewijzigd op 13 september 1982, 13 april 1983, 8 augustus 1997, 20 mei 2008 en 17 maart 2011, conform de wetgeving, volledig te vervangen door de volgende tekst.

Titel I - Naam, zetel, duur, doel

Art 1, De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meerbepaald als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna vzw-wet genoemd).

Art 2. De vzw draagt de naam "Radio Katanga". Deze naam moet voorkomen in alle stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Art 3. De zetel van de vzw is met ingang van 21 augustus 2011 gevestigd te 9310 Moorsel, Heidebosstraat 47, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Aalst. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het Nederlandse taalgebied.

Art 4. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 5. Het doel van de vereniging is om in een geest van verdraagzaamheid en eerbied voor andermans overtuiging de culturele animatie en de sociale communicatie te bevorderen. Dit door het exploiteren en verzorgen van de niet-openbare Radio Katanga, die zich met een eigen programma richt tot de gemeenschap die gesitueerd is binnen Groot Aalst, een verscheidenheid van informatie, vorming en ontspanning brengt met de bedoeling binnen het zendgebied de communicatie te bevorderen en bij te dragen tot de algemene ontwikkeling. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het voormelde niet-winstgevend doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activitenten binnen de wettelijk toegelaten grenzen.

Titel ll - Leden

Art 6, Er zijn minstens 3 leden met alle rechten zoals omschreven in de vzw-wet. De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden.

Art 7. Iedere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen als lid. Kandidaat-leden worden voorgedragen door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur legt de criteria vast waaraan de leden dienen te voldoen. Deze criteria worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement. De Algemene Vergadering beslist over het aanvaarden van nieuwe leden bij gewone meerderheid van het aantal stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezigen. Alleen effectieve' leden komen in aanmerking voor een mandaat in de Raad van Bestuur,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art 8. De leden betalen lidgeld, zoals jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur. Het mag niet meer bedragen van 120 euro per lid per jaar. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De Raad van Bestuur stelt de betrokkene hiervan in kennis.

Art 9. De leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit de vzw door middel van een schriftelijk bericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een lid dat niet aanwezig noch vertegenwoordigd is op twee achtereenvolgende bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zonder voorafgaande schriftelijke verontschuldiging, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art 10. De uitsluiting van een lid kan door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 11. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw.

Art 12. Op de zetel van de vzw wordt een papieren of elektronisch ledenregister bijgehouden. Dit vermeldt per lid minimaal de naam, de voornaam en het domicilie-adres.

Titel 111- De Algemene Vergadering

Art 13. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve loden van de vzw. Ieder lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering. De vzw kan naast effectieve leden ook toegetreden leden toelaten die geen stemrecht hebben op de Algemene Vergadering.

Art 14, De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming, het ontslag en de kwijting van de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening, de uitsluiting van leden, de ontbinding van de vzw en het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn toevertrouwd.

Art 15. De jaarlijkse Algemene Vergadering za! worden gehouden binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur kan een bijzonder Algemene Vergadering bijeenroepen telkens als hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer minstens 1/3 van de leden daartoe schriftelijk verzoekt bij de voorzitter. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art 16. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Minstens 8 dagen voor de Algemene Vergadering wordt naar alle leden een uitnodiging verstuurd per gewone post of e-mail. De uitnodiging vermeldt het tijdstip en de plaats van de vergadering en bevat de agenda. Elk lid heeft het recht om voor de aanvang van de vergadering punten aan de agenda toe te voegen. De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art 17. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan onder de leden van de Algemene Vergadering,

Art 18. Behalve voor wat bepaald is in artikelen 19 en 20 worden beslissingen van de Algemene Vergadering genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art 19. Voor statutenwijzigingen en de ontbinding van de vzw geldt er een dubbel quorum: minstens de helft plus één van de leden dient aanwezig te zijn, en twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden dient voor te stemmen. Voor een doelswijziging dient 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en dienen 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor te stemmen. Indien het vereiste aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden niet wordt bereikt, wordt er een nieuwe vergadering belegd, die echter minstens 15 dagen later moet plaatsvinden. Op deze vergadering geldt geen minimumaanwezigheid of vertegenwoordiging.

Art 20. De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3 van de stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art 21. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en ter inzage bijgehouden op de zetel van de vzw. Het verslag wordt via e-mail opgestuurd naar de leden die daarom verzoeken.

Titel 1V - De Raad van Bestuur

Art 22. De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 en ten hoogste 7 leden, allen natuurlijke personen, Enkel in het geval dat de vzw slechts 3 leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit 2

s

Voorbehouden aan het r Belgisch Staaesblad

MOD 2,2

Luik B . Vervolg

leden. Het aantal leden van de vzw moet steeds hoger zijn dan het ental leden van de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur zijn lid van de vzw.

Art 23. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor onbepaalde duur, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting. Ontslag van leden van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering wordt beslist met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ontslagen of afgezette bestuurders blijven hun functie uitoefenen totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien indien hun ontslag tot gevolg zou hebben dat de Raad van Bestuur minder dan 3 leden telt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Met ingang van 15 april 2012 zijn als bestuurders herverkozen,

Ralph Iliano, Heidebosstraat 47, 9310 Moorsel,

Vincent Iliano, Heidebosstraat 47, 9310 Moorsel,

Stijn D'Hondt, Paddenvijverstraat 27, 9300 Aalst,

en werd het ontslag aanvaard van:

Koen Van de Moortele, Denderstraat 27, 9300 Aalst;

Art 24, De Raad van Bestuur duidt uit zijn leden een voorzitter, penningmeester en secretaris aan, Tot voorzitter wordt aangeduid: Ralph Iliano; tot penningmeester wordt aangeduid: Vincent Iliano; tot secretaris wordt aangeduid: Stijn D'Hondt.

Art 25. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet door de wetgeving of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering. Hij kan onder ander; personeelsleden benoemen en ontslaan en hun statuut bepalen. Hij kan tevens een huishoudelijk reglement uitvaardigen en tevens een of meer leden van de vzw belasten met taken van dagelijks bestuur. Zij kan leden van de vzw taken van dagelijks bestuur ontnemen.

Art 26. De Raad van Bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van gerechtsmiddelen.

Art 27. Voor alle handelingen die geen deel uitmaken van het dagelijks bestuur, en voor alle rechtshandelingen met financiële instellingen, wordt de vzw vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders. Voor handelingen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van 1 bestuurder.

Art 28, De Raad van Bestuur vergadert na oproeping per brief of via e-mail, Deze oproeping, door de voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur, bevat de plaats en het tijdstip van de vergadering en de agenda, Elk lid van de Raad van Bestuur kan agendapunten toevoegen. De Raad van Bestuur vergadert geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter wordt ondertekend en in een register ter inzage van de leden wordt gehouden op de zetel van de vzw.

Titel V - Boekjaar, jaarrekening, begroting

Art 29. Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december.

Art 30. De jaarrekening en de begroting worden door de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 14.

Titel VI - Ontbinding en vereffening

Art 31. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding of van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 19 van deze statuten. Met het ontbindingsbesluit worden tevens 1 of meerdere vereffenaars benoemd; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art 32. In ieder geval, welke ook de oorzaak is van de ontbinding, wordt de bestemming van de netto-activa bepaald door de Algemene Vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen, Bij het bepalen van de bestemming moeten vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de vzw en die voorwaarde aan de begiftigde opleggen, De netto-activa moeten in ieder geval voor een belangeloze doelstelling worden aangewend,

Art 33, Aangelegenheden welke door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder

winstoogmerk en de stichtingen.ier ljek

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumnt +erende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

05/12/2011
ÿþ MM 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsar : 4235.466.39

Benaming

(voluit) : RADIO KATANGA vzw

(verkort) : RADIO KATANGA

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : August Marceistraat 4, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Nleuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden - wijziging zetel

Op de Algemene Vergadering van 21 augustus 2011 werd beslist de statuten van de vzw van 21 maart 1982, gewijzigd op 13 september 1982, 13 april 1983, 8 augustus 1997, 20 mei 2008 en 17 maart 2011, conform de wetgeving, volledig te vervangen door de volgende tekst.

Titel I - Naam, zetel, duur, doel

Art 1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meerbepaald als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna vzw-wet genoemd).

Art 2. De vzw draagt de naam "Radio Katanga". Deze naam moet voorkomen in alle stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Art 3. De zetel van de vzw is met ingang van 21 augustus 2011 gevestigd te 9310 Moorsel, Heidebosstraat 47, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Aalst. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het Nederlandse taalgebied.

Art 4. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 5. Het doel van de vereniging is om in een geest van verdraagzaamheid en eerbied voor andermans overtuiging de culturele animatie en de sociale communicatie te bevorderen. Dit door het exploiteren en verzorgen van de niet-openbare Radio Katanga, die zich met een eigen programma richt tot de gemeenschap die gesitueerd is binnen Groot Aalst, een verscheidenheid van informatie, vorming en ontspanning brengt met de bedoeling binnen het zendgebied de communicatie te bevorderen en bij te dragen tot de algemene ontwikkeling. Daamaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het voormelde niet-winstgevend doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activitenten binnen de wettelijk toegelaten grenzen.

Titel Il - Leden

Art 6. Er zijn minstens 3 leden met alle rechten zoals omschreven in de vzw-wet. De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden.

di

i

IIII

i

i

i

i

DEND

ONDE

*11182789*

bel a: Be Sta

Rii-FIF_ RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 3 NOV 2017

Art 7. iedere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen als lid. Kandidaat-leden worden voorgedragen door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur legt de criteria vast waaraan de leden dienen te voldoen. Deze criteria worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement. De Algemene Vergadering beslist over het aanvaarden van nieuwe leden bij gewone meerderheid van het aantal stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezigen. Alleen effectieve leden komen in aanmerking voor een mandaat in de Raad van Bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 8. De leden betalen lidgeld, zoals jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur. Het mag niet meer bedragen van 120 euro per lid per jaar. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De Raad van Bestuur stelt de betrokkene hiervan in kennis.

Art 9. De leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit de vzw door middel van een schriftelijk bericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een lid dat niet aanwezig noch vertegenwoordigd is op twee achtereenvolgende bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zonder voorafgaande schriftelijke verontschuldiging, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art 10. De uitsluiting van een lid kan door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 11. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw.

Art 12. Op de zetel van de vzw wordt een papieren of elektronisch ledenregister bijgehouden. Dit vermeldt per lid minimaal de naam, de voornaam en het domicilie-adres.

Titel 111 - De Algemene Vergadering

Art 13. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vzw. Ieder lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering. De vzw kan naast effectieve leden ook toegetreden leden toelaten die geen stemrecht hebben op de Algemene Vergadering.

Art 14. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming, het ontslag en de kwijting van de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening, de uitsluiting van leden, de ontbinding van de vzw en het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn toevertrouwd.

Art 15. De jaarlijkse Algemene Vergadering zal worden gehouden binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur kan een bijzonder Algemene Vergadering bijeenroepen telkens ais hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer minstens 1/3 van de leden daartoe schriftelijk verzoekt bij de voorzitter. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art 16. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Minstens 8 dagen voor de Algemene Vergadering wordt naar alle leden een uitnodiging verstuurd per gewone post of e-mail. De uitnodiging vermeldt het tijdstip en de plaats van de vergadering en bevat de agenda. Elk lid heeft het recht om voor de aanvang van de vergadering punten aan de agenda toe te voegen. De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art 17. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan onder de leden van de Algemene Vergadering.

Art 18. Behalve voor wat bepaald is in artikelen 19 en 20 worden beslissingen van de Algemene Vergadering genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art 19. Voor statutenwijzigingen en de ontbinding van de vzw geldt er een dubbel quorum: minstens de helft plus één van de leden dient aanwezig te zijn, en twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden dient voor te stemmen. Voor een doelswijziging dient 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en dienen 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor te stemmen. Indien het vereiste aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden niet wordt bereikt, wordt er een nieuwe vergadering belegd, die echter minstens 15 dagen later moet plaatsvinden. Op deze vergadering geldt geen minimumaanwezigheid of - vertegenwoordiging.

Art 20. De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3 van de stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art 21. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en ter inzage bijgehouden op de zetel van de vzw. Het verslag wordt via e-mail opgestuurd naar de leden die daarom verzoeken.

Titel IV - De Raad van Bestuur

Art 22. De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 en ten hoogste 7 leden, allen natuurlijke personen. Enkel in het geval dat de vzw slechts 3 leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

leden. Het aantal leden van de vzw moet steeds hoger zijn dan het ental leden van de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur zijn lid van de vzw.

Art 23. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor onbepaalde duur, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting. Ontslag van leden van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering wordt beslist met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ontslagen of afgezette bestuurders blijven hun functie uitoefenen totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien indien hun ontslag tot gevolg zou hebben dat de Raad van Bestuur minder dan 3 leden telt.

Met ingang van 21 augustus 2011 zijn als bestuurders verkozen:

Ralph Iliano, Heidebosstraat 47, 9310 Moorsel,

Vincent Iliano, Heidebosstraat 47, 9310 Moorsel,

Stijn D'Hondt, Paddenvijverstraat 27, 9300 Aalst,

Koen Van de Moortele, Denderstraat 27, 9300 Aalst;

en werd het ontslag aanvaard van:

Jan Van der Schueren, Augusi Marcelstraat 4, 9300 Aalst, secretaris;

Art 24. De Raad van Bestuur duidt uit zijn leden een voorzitter, penningmeester en secretaris aan. Tot voorzitter wordt aangeduid: Ralph Iliano; tot penningmeester wordt aangeduid: Vincent Iliano; tot secretaris wordt aangeduid: Stijn D'Hondt.

Art 25. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet door de wetgeving of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering. Hij kan onder andere personeelsleden benoemen en ontslaan en hun statuut bepalen. Hij kan tevens een huishoudelijk reglement uitvaardigen en tevens een of meer leden van de vzw belasten met taken van dagelijks bestuur. Zij kan leden van de vzw taken van dagelijks bestuur ontnemen.

Art 26. De Raad van Bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van gerechtsmiddelen.

Art 27. Voor alle handelingen die geen deel uitmaken van het dagelijks bestuur, en voor alle rechtshandelingen met financiële instellingen, wordt de vzw vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders. Voor handelingen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van 1 bestuurder.

Art 28. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping per brief of via e-mail. Deze oproeping, door de voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur, bevat de plaats en het tijdstip van de vergadering en de agenda. Elk lid van de Raad van Bestuur kan agendapunten toevoegen. De Raad van Bestuur vergadert geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter wordt ondertekend en in een register ter inzage van de leden wordt gehouden op de zetel van de vzw.

Titel V - Boekjaar, jaarrekening, begroting

Art 29. Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december.

Art 30. De jaarrekening en de begroting worden door de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 14.

Titel VI - Ontbinding en vereffening

Art 31. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding of van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 19 van deze statuten. Met het ontbindingsbesluit worden tevens 1 of meerdere vereffenaars benoemd; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art 32. In ieder geval, welke ook de oorzaak is van de ontbinding, wordt de bestemming van de netto-activa bepaald door de Algemene Vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen. Bij het bepalen van de bestemming moeten vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de vzw en die voorwaarde aan de begiftigde opleggen. De netto-activa moeten in ieder geval voor een belangeloze doelstelling worden aangewend.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art 33. Aangelegenheden welke door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

"Mai,u) Vc7io?ndkk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2011- Annexes du Moniteur belge

'-Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

22/06/2011
ÿþnood 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE VAN KUUr" i1..IvUL

11111MMI191

C a 06. 7011

DENDEpItjrOIVDE

Griffie

Ondernemingsar : 4235.466.39

Benaming

{voluit): RADIO KATANGA vzw

(verKort) : RADIO KATANGA

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

.Zetel : August Marcelstraat 4, 9300 Aalst

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden

Op de Algemene Vergadering van 17 maart 2011 werd beslist de statuten van de vzw van 21 maart 1982, gewijzigd op 13 september 1982, 13 april 1983, 8 augustus 1997 en 20 mei 2008, conform de wetgeving, volledig te vervangen door de volgende tekst.

Titel I - Naam, zetel, duur, doel

Art 1. De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meerbepaald als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna vzw-wet genoemd).

Art 2. De vzw draagt de naam "Radio Katanga". Deze naam moet voorkomen in alle stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Art 3. De zetel van de vzw is met ingang van 20 mei 2008 gevestigd te 9300 Aalst, August Marcelstraat 4, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Aalst. De Algemene Vergadering heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere andere plaats binnen het Nederlandse taalgebied.

Art 4. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Art 5. Het doel van de vereniging is om in een geest van verdraagzaamheid en eerbied voor andermans overtuiging de culturele animatie en de sociale communicatie te bevorderen. Dit door het exploiteren en verzorgen van de niet-openbare Radio Katanga, die zich met een eigen programma richt tot de gemeenschap die gesitueerd is binnen Groot Aalst, een verscheidenheid van informatie, vorming en ontspanning brengt met de bedoeling binnen hei zendgebied de communicatie te bevorderen en bij te dragen tot de algemene ontwikkeling. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van het voormelde niet-winstgevend doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activitenten binnen de wettelijk toegelaten grenzen.

Titel Il - Leden

Art 6. Er zijn minstens 3 leden met alle rechten zoals omschreven in de vzw-wet. De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan effectieve leden.

Art 7. ledere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen als lid. Kandidaat-leden worden voorgedragen door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur legt de criteria vast waaraan de leden dienen te voldoen. Deze criteria worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement. De Algemene Vergadering beslist over het aanvaarden van nieuwe leden bij gewone meerderheid van het aantal stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, ongeacht het aantal aanwezigen. Alleen effectieve leden komen in aanmerking voor een mandaat in de Raad van Bestuur.

Op de laatste biz. van Luik B vernieeden . Recto : Fusee: en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzii van de perso(o'mf,en) bevoegd ce verenlgmg, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Nam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 8. De leden betalen lidgeld, zoals jaarlijks bepaald door de Raad van Bestuur. Het mag niet meer bedragen van 120 euro per lid per jaar. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt geacht ontslag te nemen. De Raad van Bestuur stelt de betrokkene hiervan in kennis.

Art 9. De leden kunnen op elk ogenblik ontslag nemen uit de vzw door middel van een schriftelijk bericht aan de Raad van Bestuur. Een lid dat niet aanwezig noch vertegenwoordigd is op twee achtereenvolgende bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zonder voorafgaande schriftelijke verontschuldiging, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

Art 10. De uitsluiting van een lid kan door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art 11. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw,

Art 12. Op de zetel van de vzw wordt een papieren of elektronisch ledenregister bijgehouden. Dit vermeldt per lid minimaal de naam, de voornaam en het domicilie-adres.

Titel III - De Algemene Vergadering

Art 13. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effecetieve leden van de vzw. Ieder lid beschikt over één stem in de Algemene Vergadering. De vzw kan naast effectieve leden ook toegetreden leden toelaten die geen stemrecht hebben op de Algemene Vergadering.

Art 14. De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming, het ontslag en de kwijting van de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening, de uitsluiting van leden, de ontbinding van de vzw en het nemen van alle andere beslissingen die door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering zijn toevertrouwd.

Art 15. De jaarlijkse Algemene Vergadering zal worden gehouden binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur kan een bijzonder Algemene Vergadering bijeenroepen telkens als hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer minstens 1/3 van de leden daartoe schriftelijk verzoekt bij de voorzitter. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Art 16. De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. Minstens 8 dagen voor de Algemene Vergadering wordt naar alle leden een uitnodiging verstuurd per gewone post of e-mail. De uitnodiging vermeldt het tijdstip en de plaats van de vergadering en bevat de agenda. Elk lid heeft het recht om voor de aanvang van de vergadering punten aan de agenda toe te voegen. De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art 17. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan onder de leden van de Algemene Vergadering.

Art 18. Behalve voor wat bepaald is in artikelen 19 en 20 worden beslissingen van de Algemene Vergadering genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art 19. Voor statutenwijzigingen en de ontbinding van de vzw geldt er een dubbel quorum: minstens de helft plus één van de leden dient aanwezig te zijn, en twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden dient voor te stemmen. Voor een doelswijziging dient 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn en dienen 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor te stemmen. Indien het vereiste aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden niet wordt bereikt, wordt er een nieuwe vergadering belegd, die echter minstens 15 dagen later moet plaatsvinden. Op deze vergadering geldt geen minimumaanwezigheid of - vertegenwoordiging.

Art 20. De uitsluiting van een lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3 van de stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Art 21. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, ondertekend door de voorzitter en ter inzage bijgehouden op de zetel van de vzw. Het verslag wordt via e-mail opgestuurd naar de leden die daarom verzoeken.

Titel IV - De Raad van Bestuur

Art 22. De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 en ten hoogste 7 leden, allen natuurlijke personen. Enkel in het geval dat de vzw slechts 3 leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit 2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

leden. Het aantal leden van de vzw moet steeds hoger zijn dan het antal leden van de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur zijn lid van de vzw.

Art 23. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor onbepaarde duur, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afzetting. Ontslag van leden van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering wordt beslist met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ontslagen of afgezette bestuurders blijven hun functie uitoefenen totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien indien hun ontslag tot gevolg zou hebben dat de Raad van Bestuur minder dan 3 leden telt.

Met ingang van 17 maart 2011 zijn als bestuurders verkozen:

Jan Van der Schueren, August Marcelstraat 4, 9300 Aalst,

Ralph Iliano, Heidebosstraat 47, 9310 Moorsel,

Vincent Iliano, Heidebosstraat 47, 9310 Moorsel;

en werd het ontslag aanvaard van.

Frank Cobbaut, F. Van Der Nootstraat 19, 9300 Aalst, secretaris;

en werd afgezet als bestuurder:

vuilrem Monsieur, Rodetorenkaai 3, 9300 Gent, penningmeester.

Art 24. De Raad van Bestuur duidt uit zijn leden een voorzitter, penningmeester en secretaris aan. Tot voorzitter wordt aangeduid: Jan Van de Schueren; tot penningmeester wordt aangeduid: Vincent Iliano; tot secretaris wordt aangeduid: Ralph Iliano.

Art 25. De Raad van Bestuur heeft alle bevoegdheden die niet door de wetgeving of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering. Hij kan onder andere personeelsleden benoemen en ontslaan en hun statuut bepalen. Hij kan tevens een huishoudelijk regrement uitvaardigen en tevens een of meer leden van de vzw belasten met taken van dagelijks bestuur. Zij kan leden van de vzw taken van dagelijks bestuur ontnemen.

Art 26. De Raad van Bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van gerechtsmiddelen.

Art 27. Voor alle handelingen die geen deel uitmaken van het dagelijks bestuur, en voor alle rechtshandelingen met financiële instellingen, wordt de vzw vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders. Voor handelingen van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van 1 bestuurder.

Art 28. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping per brief of via e-mail. Deze oproeping, door de voorzitter of een ander lid van de Raad van Bestuur, bevat de plaats en het tijdstip van de vergadering en de agenda. Elk lid van de Raad van Bestuur kan agendapunten toevoegen. De Raad van Bestuur vergadert geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter wordt ondertekend en in een register ter inzage van de leden wordt gehouden op de zetel van de vzw.

Titel V - Boekjaar, jaarrekening, begroting

Art 29. Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december.

Art 30. De jaarrekening en de begroting worden door de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgelegd aan de Argemene Vergadering, overeenkomstig artikel 14.

Titel VI - Ontbinding en vereffening

Art 31. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding of van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 19 van deze statuten. Met het ontbindingsbesluit worden tevens 1 of meerdere vereffenaars benoemd; bij gebreke daarvan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art 32. In ieder geval, welke ook de oorzaak is van de ontbinding, wordt de bestemming van de netto-activa bepaald door de Algemene Vergadering, waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen. Bij het bepalen van de bestemming moeten vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de vzw en die voorwaarde aan de begiftigde opleggen. De netto-activa moeten in ieder geval voor een belangeloze doelstelling worden aangewend.

MOD 2.2

Art 33. Aangelegenheden welke door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij wet van 2 mei 2002, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

voor- 1 Luik B vervorg

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

 *-)ywAlr~,t (i&

Annexes du Moniteur belg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/06/2011

Op de laatste blz. van Luik S verrue/der " Recto Naarn en hoedanigheid var, de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o?nfen) ;evoeud de vereniging. stichting o organisme ten aanzien van dertien te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Coordonnées
RADIO KATANGA

Adresse
HEIDEBOSSTRAAT 47 9310 MOORSEL

Code postal : 9310
Localité : Moorsel
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande