RADIOLOGIE ONZE-LIEVE-VROUW ZIEKENHUIS AALST

Association sans but lucratif


Dénomination : RADIOLOGIE ONZE-LIEVE-VROUW ZIEKENHUIS AALST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.633.701

Publication

18/07/2011
ÿþMOD. 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GFÎ FIE F{CVHÏE/E',N

VAN I(OOP~~I/~~iDEL

' 6. 07, 2011

DENWIfflà\IOND1.=

i t 11 il1 III 1 llI Ï IIÏ IÏI 1111 u

*11110116*

Ondememincenr : S . 1\

Benaming : Radiologie Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis Aalst

(Voluit)

(verkort)

Rechtsvorm: Vereniging Zonder winstoogmerk

Zetel: Moorselbaan 164, 9300 Aalst, België

Onderwerp akte : Uittreksel uit oprichtingsakte

Tekst :

Statuten VZW Radiologie Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis Aalst

De ondergetekenden, allen arts-radioloog en van Belgische nationaliteit :

1. Dr. VANHOENACKER Piet, geboren te Kortrijk op 26 maart 1964, NN 64.03.26-119.78 , wonende te 9310 Moorse!, Heidebosstraat 44.

2. Dr. BLADT Olivier, geboren te Lier op 10 januari 1976, NN 76.01.10-303.30 , wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Maenhoutstraat 47/2.

3. Dr. KERSSCHOT Erik, geboren te Antwerpen op 24 november 1956, NN 56.11.24413.23 , wonende te 9830 Sint-Martens-Latem, Brakelmeersstraat 55.

4. Dr. BOELAERT Ignace, geboren te Ukkel op 12 november 1968, NN 68.11.12-349.20 , wonende te 1700 Dilbeek, Weerstanderslaan 20.

5. Dr. LEYMAN Peter, geboren te Gent op 16 oktober 1959, NN 59.10.16-497.04 , wonende te 9300 Aalst, Hof ten Bergestraat 59.

6. Dr. SIMONS Philip, geboren te Brasschaat op 23 februari 1965, NN 65.02.23-495.97 , wonende te 1701 Itterbeek, Itterbeeksebaan 355.

7. Dr. VAN HOE Lieven, geboren te Oudenaarde op 11 juni 1963, NN 63.06.11-141.21 , wonende te 9300 Aalst, Baron Moyersoenpaerk 9 A.

8. Dr. VAN HOVER Philip, geboren te Wetteren op 31 mei 1967, NN 67.05.31-079.45 , wonende te 9300 Aalst, Affligemdreef 150.

9. Dr. CASSIMAN Luc, geboren te St-Jans-Molenbeek op 19 januari 1954, NN 54.01.19373.04 , wonende te 1730 Asse, Kalkoven 52.

10. Dr JOLIE Eric, geboren te Kortrijk op 20 oktober 1962, NN 62.10.20-371.13 , wonende te 1785 Merchtem, Drielindenbaan 256.

bevestigen met deze hun intentie een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL 1- Naam, zetel, duur

Op de laatste blz. van " Luik t3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r, - vervolg

Art. 1

De vereniging draagt de naam : RADIOLOGIE ONZE-LIEVE-VROUW ZIEKENHUIS AALST

MOD. 2.2

Voor-'as> ouden ac het " $a'aisch

S?eatsbfad

~

Art. 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in de regio Aalst, gerechtelijk arrondissemt

Dendermonde.

Dit adres wordt bepaald door de Raad van Bestuur en kan door deze Raad van Bestuur ten

allen tijde gewijzigd worden, mits de verplaatsing vooraf mee te delen aan de Provinciale

Raad van de Orde der Geneesheren.

Voor het eerst zal de maatschappelijke zetel gevestigd zijn te 9300 Aalst, Moorselbaan 164.

Art. 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Tot ontbinding kan ten allen tijde worden besloten door de algemene vergadering of door een bijzondere algemene vergadering indien deze over voldoende stemmen beschikt.

TITEL 2 - Doel, middelen

m

CO Art. 4

-q De vereniging heeft tot doel de uitoefening van het beroep van radioloog te behartigen,

Li beschermen en op te waarderen. Een sociaal en wetenschappelijk verantwoorde radiologie

,r°, zal worden bevorderd.

Art. 5

1. Om dit doel te verwezenlijken kan de vereniging activiteiten organiseren om de collegialiteit en de wetenschappelijke navorming van haar leden te bevorderen. Zo zal

riª% S

zij studievergaderingen, seminaries, congressen, culturele activiteiten en

c vrijetijdsactiviteiten kunnen inrichten en/of bijwonen, publicaties kunnen verzorgen en

e andere samenkomsten beleggen die de beroepsuitoefening en collegialiteit ten goede

4 komen. De locaties van voormelde activiteiten zullen bepaald worden door de Raad van Bestuur.

c 2. De samenwerking en de best mogelijke beroepsverhouding tussen radiologen

H onderling, radiologen en andere specialisten, tussen radiologen en beoefenaars van

ó andere medische en paramedische beroepen zal worden bevorderd, alsook tussen radiologen en publieke of private instellingen of organisaties werkzaam in de gezondheids- of welzijnssector.

Art. 6

et

Een bijzondere inspanning zal worden geleverd om de samenwerking tussen de leden en de

rA vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie te optimaliseren. In het bijzonder zal de

U beroepsverhouding tussen radiologen, vertegenwoordigers van de farmaceutische industrie,

.. apothekers en andere medische en paramedische beroepen worden verbeterd. Een beter

te tijdsmanagement zal worden nagestreefd voor alle betrokken partijen, zijnde de stichtende

e leden en de bijtredende leden.

TITEL 3 - Leden

e Art. 7

plo Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden, ook stichtende leden genoemd.

Art. 8

Over het aanvaarden van nieuwe leden beslist de Raad van Bestuur. Wie lid wil worden, dient zijn kandidatuur schriftelijk in bij de Raad van Bestuur en verklaart in te stemmen met het doel, de statuten en de reglementen van de vereniging. Elke kandidatuur dient voorgedragen te worden door een lid. De Raad van Bestuur beslist vrij en definitief over elke kandidatuur en

Op de laatste blz. van luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~`. - vervolg MOD. 2.2

Vcor-

be 10;!den

aan het

Bairisch

Staatsblad

zulks overeenkomstig art. 13 van de statuten. Er wordt beslist bij geheime stemming.

Als leden kunnen enkel artsen-radiologen worden toegelaten, ingeschreven op de lijst van de

Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Art. 9

Elk lid kan vrij ontslag nemen door een schrijven te richten aan de Raad van Bestuur. Leden kunnen worden uitgesloten om ernstige reden. Deze beslissing wordt door de algemene

vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

Art. 10

1. De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt door de Raad van Bestuur ter goedkeuring voorgedragen aan de algemene vergadering. Deze bijdrage bedraagt ten minste ¬ 150,00 en ten hoogste ¬ 200,00. De betaling moet ten laatste één maand na de jaarlijkse algemene vergadering gebeuren.

2. Een lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen.

3. De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art. 11

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden kunnen geen enkele aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging en kunnen geen teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen van ter beschikking van de vereniging gestelde goederen of middelen of van andere prestaties vorderen, met uitzondering van hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald. In geval van verlies van lidmaatschap of ontbinding van de vereniging, kunnen de door een lid vrij ter beschikking gestelde goederen of middelen evenwel worden teruggevorderd indien zulks vooraf en uitdrukkelijk werd overeengekomen tussen het lid en de vereniging in een geschreven en bewijskrachtige akte. De Raad van Bestuur kan ereleden of steunende leden aanvaarden. Zij behoren niet tot de algemene vergadering en hebben geen stemrecht.

TITEL 4 - Raad van Bestuur, bestuur, vertegenwoordiging

Art. 12

1. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Deze bestaat uit ten minste drie en ten hoogste zes leden. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. Alleen leden kunnen tot bestuurder worden benoemd. Zij worden benoemd voor een termijn van twee jaar en kunnen worden herbenoemd. Ten allen tijde kunnen zij door de algemene vergadering worden ontslagen, bij gewone meerderheid d.w.z, de helft plus één. Het mandaat van een bestuurder is onbezoldigd en de hiermee verband houdende activiteit wordt beschouwd als zijnde kosteloos uitgevoerd, met uitzondering van bewezen kosten gedragen voor de vereniging en de vacaties.

2. Indien een mandaat van één of meerdere bestuurders vacant wordt om reden van ontslag, sterfgeval of onbekwaamheid, blijven de fungerende leden alle macht van de Raad van Bestuur uitoefenen zelfs indien hun aantal beneden het minimum van drie valt (maar niet minder dan twee). In voorkomend geval zal de eerstvolgende algemene vergadering een plaatsvervanger benoemen, en dit binnen een maximum termijn van één maand.

Art. 13

1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn onverenigbaar. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist. De Raad van Bestuur kan door twee bestuurders gezamenlijk worden samengeroepen. Bij ontstentenis, belet of afwezigheid van de voorzitter worden diens door de statuten bepaalde functies uitgeoefend door een door hem aangestelde plaatsvervanger. Indien dit niet mogelijk zou blijken, zal de oudste bestuurder de voorzitter vervangen. Elke bestuurder kan geldig worden vertegenwoordigd door een andere bestuurder mits schriftelijke volmacht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgiseh-Staatsblad -18/07-F2011- Annexes 4tr M

-t ' " . - vervolg MOD. 2a

Voor-

behnu3en

azti net

Belgisch

Staatsblad

2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen als de meerderheid van zijn leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens vervanger. Over personen geschiedt de stemming geheim. De besluiten worden genoteerd In een verslag dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Art. 14 Machten van de Raad van Bestuur

1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

2. De Raad van Bestuur heeft de ruimste bevoegdheden om te beslissen in alle aangelegenheden en om alle materiële en rechtshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

3. De Raad van Bestuur is bevoegd om een Huishoudelijk Reglement op te stellen. Dit moet worden goedgekeurd door de algemene vergadering en aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren van Oost-Vlaanderen ter goedkeuring worden

voorgelegd.

4. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging in rechte als eiser of als verweerder.

5. De Raad van Bestuur is bevoegd tot het verrichten van alle rechtshandelingen zonder uitzondering met inbegrip van alle daden van beschikking. Zo kan hij alle roerende en onroerende goederen kopen en verkopen, huren en verhuren, hypothekeren, leningen aangaan, obligatieleningen uitschrijven, giften, schenkingen en legaten aanvaarden.

6. De Raad van Bestuur kan personeel aanwerven en oefent er gezagsteiding en toezicht over uit.

7. De Raad van Bestuur moet de geldige besluiten van de algemene vergadering uitvoeren en de samenkomst van de algemene vergadering voorbereiden.

8. Bij onenigheid tussen de leden van de Raad van Bestuur om een beslissing te nemen, zal geldig beslist worden bij 75% van de stemmen.

Art. 15 Vertegenwoordiging

Alle akten die de vereniging verbinden worden in naam van de vereniging rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de Raad van Bestuur of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in recht.

Art. 17

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun opdracht.

TÎTEL 5 - Algemene Vergadering

Art. 18

De algemene vergadering bestaat uit alle leden. De algemene vergadering is bevoegd te

besluiten in volgende omstandigheden:

Het goedkeuren van begrotingen en rekeningen.

Het uitsluiten van leden.

Het wijzigen van de statuten.

De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Het benoemen en ontslaan van bestuurders.

Art. 19

1. De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur samengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist. Dit gebeurt schriftelijk waarbij de agendapunten worden meegedeeld.

2. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen-bij-het-Belgisch Staatsblad-- 8/07i20-I1----Annex-es du Ma

-vervolg

MOD. 22

Bestuur of diens plaatsvervanger. Al de leden hebben gelijk stemrecht en elk lid beschikt over één stem. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, mits geschreven volmacht met vermelding van de agendapunten. Elk lid mag slechts over één volmacht beschikken.

3. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens plaatsvervanger. De stemming over personen geschiedt geheim en schriftelijk. Bij onvoldoende aanwezigheid wordt binnen de veertien dagen een nieuwe algemene vergadering belegd, zonder noodzaak van aanwezigheid van de helft der leden. Ongeacht het aantal aanwezige leden wordt gestemd en beslist door gewone meerderheid der stemmen.

4. De besluiten van de algemene vergadering worden genoteerd in het verslag dat wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor-behc;:den

aan net

Belgisch Staatsblad

Art. 20

Elk jaar wordt de wettelijke jaarvergadering gehouden voor de beraadslaging over de werking van de vereniging en het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor volgend jaar. Deze vergadering zal gehouden worden op de derde woensdag van de maand mei van ieder jaar of op de daaropvolgende werkdag mocht voormelde dag een wettelijke feestdag zijn.

Art. 21

Wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt, ls de Raad van Bestuur verplicht de

algemene vergadering samen te roepen binnen een maand.

TITEL 6 - Financiële middelen, rekeningen, begrotingen

Art. 22

De geldmiddelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit:

de inkomsten verworven uit de jaarlijkse verplichte bijdragen van de leden.

r++ de inkomsten uit giften, schenkingen en legaten

uit overheidssubsidies.

rq

inkomsten verkregen uit de eigen activiteiten van de vereniging.

Irs

uit normale beleggingen van deze inkomsten.

bezoldigingen in het kader van medewerking aan medische activiteiten.

Art. 23

Deze inkomsten worden uitsluitend en volledig besteed aan de verwezenlijking van het doel

van de vereniging. Zij worden niet uitgekeerd noch verdeeld onder de leden.

Z Art. 24

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met éénendertig december van

ieder jaar.

De boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester.

eln

TITEL 7 - Ontbinding

Art. 25

In geval van ontbinding van de vereniging, zal, na aanzuiveren van het passief, de bestemming der goederen bepaald worden door de Raad van Bestuur met een welbepaald sociaal doel, bepaald door de jaarlijkse algemene vergadering.

Overgangsbepalingen

1. De algemene vergadering heeft de Raad van Bestuur verkozen als volgt:

a.Dr. Vanhoenacker Piet

b.Dr. Bladt Olivier

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.



' Voor- behovden aan het - ~r.^ - vervolg MOD. 2.2

Belgisch

Staatsblad

c. Dr. Kersschot Erik

d. Dr. Boelaert Ignace

allen voornoemd die verklaren te aanvaarden.

2. Onder de leden van de Raad van Bestuur werden de volgende mandaten toebedeeld en

aanvaard voor een eerste termijn van twee jaar:

a. als voorzitter: Dr. Vanhoenacker Piet

b.als penningmeester: Dr. Bladt Olivier

c. als secretaris: Dr. Boelaert Ignace

allen voornoemd die verklaren te aanvaarden.

3. Overgangsboekjaar: Het eerste boekjaar van de vereniging vangt aan bij het verkrijgen van haar rechtsgeldigheid om te eindigen op 31 december 2012. Vanaf deze datum vangt het boekjaar aan op 1 januari om te eindigen op 31 december van ieder jaar. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2013.

Slotbepalingen

Art. 26

Voor aangelegenheden die door deze statuten niet uitdrukkelijk worden geregeld, geldt de

vigerende wetgeving op de VZW's.

Deontologische betwistingen behoren expliciet tot de bevoegdheid van de Provinciale Raad

van de Orde van Geneesheren van Oost-Vlaanderen.

Bijzondere volmacht

De vergadering geeft bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, aan de heer Mattheessens Pieter, wonende te (2600) Berchem (Antwerpen), Fruithoflaan 37 bus A2 om alle formaliteiten te vervullen in verband met het ondememingsloket (KBO), zowel deze voortvloeiende uit de huidige akte als uit alle toekomstige akten, en ten aanzien van de fiscale administraties.

Elke wijziging van deze statuten, wijziging van de zetel van de VZW en de inhoud van het Huishoudelijk Reglement zullen voorafgaandelijk aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren van Oost-Vlaanderen ter goedkeuring worden voorgelegd.

Aldus aangenomen en opgesteld op de stichtingsvergadering, gehouden te Aalst op 25 mei 2011 en in zoveel exemplaren als er oprichtende leden zijn.

Bijlagen bij- het Belgisch-Staatsblad -18/071201-1- Annexes-du Moniteur belge-

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
RADIOLOGIE ONZE-LIEVE-VROUW ZIEKENHUIS AALST

Adresse
MOORSELBAAN 164 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande