RASKO TRADING

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : RASKO TRADING
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 629.839.905

Publication

08/05/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

06-05-2015

Griffie

*15307762*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0629839905

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Rasko Trading

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

" De heer Gilbert Rasschaert, voornoemd: vijfenzeventig (75) aandelen voor dertienduizend negenhonderd vijftig (13.950) euro;

" Mevrouw Sabine Copejans, voornoemd: vijfentwintig (25) aandelen voor vierduizend zeshonderd vijftig (4.650) euro

Aldus is het kapitaal van de vennootschap, dat achttienduizend zeshonderd (18.600) euro bedraagt, en vertegenwoordigd wordt door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, volledig onderschreven.

Voornoemde comparanten verklaren ieder door hen onderschreven aandeel te volstorten in geld ten beloop van één derde, hetzij in totaal zesduizend tweehonderd (6.200) euro.

Ondergetekende notaris bevestigt uitdrukkelijk, op voorlegging van een bankattest, afgeleverd door de financiële instelling KBC Bank NV op 28 april 2015, dat dit bedrag voorafgaandelijk aan deze oprichting werd gestort op rekening bij de genoemde financiële instelling op naam van de vennootschap in oprichting.

Er moet dus nog door twaalfduizend vierhonderd (12.400) euro worden volstort.

Comparanten verklaren de statuten van de vennootschap als volgt vast te stellen:

HOOFDSTUK I. RECHTSVORM - NAAM - DOEL - ZETEL - DUUR

Te Overmere

Op negenentwintig april tweeduizend en vijftien

zijn voor Lutgard HERTECANT, notaris te Overmere (Berlare)

VERSCHENEN:

De heer RASSCHAERT, Gilbert, geboren te Zele op tweeëntwintig mei negentienhonderd tweeënvijftig (NN: 52.05.22-227.46) en zijn echtgenote mevrouw COPEJANS, Sabine Gaby Julienne, geboren te Zele op zesentwintig februari negentienhonderd zesenzestig (NN: 66.02.26-070.65), samenwonend te 9290 Berlare, Schuitje 28.

Volgens verklaring gehuwd onder het stelsel van de scheiding van goederen blijkens huwelijkscontract verleden voor ondergetekende notaris op zesentwintig oktober tweeduizend en elf. Zij verklaren verder geen enkele akte van wijziging, vereffening of verklaring aangaande hun huwelijksvermogensstelsel verleden te hebben.

Comparanten hebben ondergetekende notaris verzocht de authentieke akte op te maken van de oprichting door hen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met als naam "RASKO TRADING", voor het eerst gevestigd te 9290 Berlare, Schuitje 28 en met een kapitaal van achttienduizend zeshonderd (18.600) euro vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde.

De vennootschap wordt vandaag opgericht voor onbepaalde duur. Zij begint te werken vanaf heden, onder voorbehoud van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid zoals wettelijk geregeld.

Op de honderd (100) aandelen zonder nominale waarde wordt volledig tegen pari hetzij aan honderd zesentachtig (186) euro per aandeel, mits inbreng in geld, ingeschreven als volgt:

Onderwerp akte :

Schuitje(B) 28 9290 Berlare

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid.

De vennootschap heeft als naam: "RASKO TRADING".

Artikel 2

De vennootschap heeft tot doel, zowel in het binnen- als buitenland:

I. Groothandel in beschermingsproducten en bouwmaterialen en het leveren en plaatsen hiervan.

II. Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen:

A. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

B. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals: - de handel in eigen onroerend goed: flatgebouwen, woningen, niet voor bewoning bestemde gebouwen, grond;

- de verhuur van al dan niet gemeubelde appartementen en huizen; de verhuur van niet-residentiële gebouwen zoals kantoorgebouwen, handelspanden, tentoonstellingsruimtes, en zo meer; verhuur van garageboxen en staanplaatsen voor auto s;

- onroerende leasing en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden;

- het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, verbeteren, uitrusten, aanpassen, verfraaien, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van de verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

III. Algemene activiteiten

A. Het verwerven van participaties in eender welke vorm in bestaande of op te richten

rechtspersonen en vennootschappen. Het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt.

B. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm. In dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen en, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarkassen, hypotheek-maatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

C. Het verlenen van adviezen, consulting van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, het organiseren en uitgeven van cursussen en opleidingen; dit alles in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen.

Bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, ICT, verkoop, productie, en algemeen bestuur; het verlenen van alle dienstprestaties en het uitvoeren van alle opdrachten onder de vorm van organisatiestudies, expertises, technische handelingen en raadgevingen of andere op eender welk vlak binnen maatschappelijk doel.

D. Het mandaat van bestuurder en vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen.

E. Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa.

F. Het waarnemen van alle bestuurdersopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden.

G. De aan- en verkoop, in- en uitvoeren, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel.

H. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

IV. Bijzondere bepalingen.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap in het algemeen alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen mag doen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband houden met haar doel, ermee verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf zou voldoen aan de wettelijke vereisten om ze uit te oefenen, zullen in onderaanneming gegeven worden.

De vennootschap mag, in het algemeen alles doen met het oog op de verwezenlijking van dit doel zo ook zekerheden stellen voor of voorschotten/kredieten geven aan derden, haar zaakvoerders, aandeelhouders, vereffenaars.

Artikel 3

De zetel van de vennootschap werd bij de oprichting gevestigd te 9290 Berlare, Schuitje 28. Hij mag in elk ander gedeelte van het land dat Nederlandstalig is overgebracht worden door eenvoudige beslissing van de zaakvoerders of van de algemene vergadering. Deze beslissing zal worden bekendgemaakt, na neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel, in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 4

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur, te rekenen van haar oprichtingsdatum. HOOFDSTUK II. KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 5

Het onderschreven kapitaal van de vennootschap bedraagt thans achttienduizend zeshonderd (18.600) euro. Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde die elk één honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 6

De rechten van een vennoot in de vennootschap blijken slechts uit de oprichtingsakte, uit de akten houdende wijziging daaraan, evenals uit het register van aandelen en uit de regelmatige overdrachten en overgangen van aandelen.

De aandelen zijn steeds op naam.

Het aantal aandelen van ieder vennoot, met vermelding van de gedane stortingen, wordt ingeschreven in het register van aandelen dat berust op de zetel van de vennootschap, in overeenstemming met de wet, en waarvan elke houder van aandelen of belanghebbende derde kennis mag nemen.

Hierin worden eveneens alle overdrachten en overgangen van aandelen ingeschreven. Deze inschrijvingen worden gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer ingeval van overdracht onder de levenden, en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende ingeval van overgang wegens overlijden. De overdrachten en de overgangen van aandelen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 7: Overdracht en overgang aandelen zo er slechts één vennoot is

1) Overdracht onder levenden

De enige vennoot zal vrij zijn al zijn aandelen of een gedeelte ervan over te dragen aan wie hij wenst.

2) Overgang bij overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Bij overlijden van de enige vennoot, worden de lidmaatschapsrechten verbonden aan de aandelen uitgeoefend door de zaakvoerder opvolger zo die bestaat en voor zover de wet dit toelaat, zolang de aandelen van de overleden vennoot niet definitief werden toebedeeld. Bij ontstentenis van zaakvoerder worden de lidmaatschapsrechten verbonden aan die aandelen van rechtswege uitgeoefend door degene die het vruchtgebruik erft, of bij ontstentenis, de meerderjarige erfgenamen, eenstemmig handelend.

Zo de in vorig lid aangeduide personen in de onmogelijkheid verkeren hun rechten uit te oefenen omwille van vooroverlijden, geestesgestoordheid of om een andere reden, worden de lidmaatschapsrechten van rechtswege opgeschort tot op het ogenblik van definitieve toebedeling van de aandelen van de overleden vennoot, ofwel tot op het ogenblik dat de erfgenamen eenparig éénzelfde persoon hebben aangesteld die deze lidmaatschapsrechten uitoefent namens hen; bij gebreke van akkoord kan de meest gerede partij zich tot de rechtbank wenden en om een aanstelling van een voorlopige bewindvoerder verzoeken, die namens de erfgenamen de lidmaatschapsrechten uitoefent.

Artikel 8: Overdracht en overgang aandelen zo er meerdere vennoten zijn

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder de levenden of overgaan bij overlijden  en dit zowel in volle eigendom als in blote eigendom en in vruchtgebruik - dan met eenparige instemming van de vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Deze goedkeuring is niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden aan of overgaan naar: een medevennoot, de echtgenoot of echtgenote van de overleden overdrager, en de bloedverwanten in rechte lijn van de overleden overdrager.

1) Overdracht onder levenden

Bij een voorgenomen vervreemding moet de vennoot die één of meer aandelen wil overdragen van zijn voornemen aan de zaakvoerders kennis geven bij een ter post aangetekende brief of voor ontvangst getekende brief, waarin hij de naam, de voornamen, het beroep, en de woonplaats van de voorgestelde overnemer mededeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en, indien de vervreemding onder bezwarende titel gebeurt, de daarvoor geboden prijs.

De zaakvoerders roepen binnen de twee maanden een vergadering van de vennoten bijeen die over de overdracht beraadslaagt. De vennoten die afwezig blijven op deze vergadering worden geacht de overdracht goed te keuren. Deze vergadering is geen algemene vergadering van de vennootschap, maar wordt wel op dezelfde wijze opgeroepen en gehouden.

Indien de vennoot die aandelen wil overdragen geen bericht ontvangt dat er verzet is tegen de voorgenomen overdracht binnen de drie maanden na de verzending van de aangetekende brief of voor ontvangst getekende brief waarvan sprake hierboven, zal de overdracht van aandelen vrij kunnen gebeuren.

Tegen weigering staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen, dit verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing. Bij gebrek van overeenstemming tussen partijen zal de te betalen verkoopprijs worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde en de prijs van de aandelen kunnen beïnvloeden en ook met de fiscale behandeling in hoofde van beide partijen. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle rechtsmiddelen.

De bepalingen betreffende overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

2) Overgang bij overlijden

Ingeval van overlijden van een vennoot moeten de erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden - andere dan echtgenoten, bloedverwanten in rechte lijn en medevennoten - binnen de drie maanden na het overlijden, bij een ter post aangetekende brief of voor ontvangst getekende brief de zaakvoerders inlichten over de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de persoon of de personen aan wie de aandelen van de overleden vennoot toevallen, met vermelding van hun erfrechten. Deze kennisgeving bevat tevens opgave van de waarde die aan de aandelen wordt toegekend.

Vanaf deze kennisgeving wordt op dezelfde wijze en binnen dezelfde termijnen gehandeld als hierboven voorzien onder de hoofding "overdracht onder levenden".

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden, omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de vermogenswaarde van de aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en betaald zoals hierboven voorzien voor de verkoopprijs onder de hoofding "overdracht onder de levenden". Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Artikel 9

De erfgenamen, rechthebbenden of schuldeisers van een vennoot mogen onder geen voorwendsel de zegels doen leggen op de goederen en waarden van de vennootschap, noch er de verdeling of de verkoop van eisen.

Zij moeten voor de uitoefening van hun rechten zich gedragen naar de statuten en de besluiten van de algemene vergadering.

HOOFDSTUK III. BESTUUR - CONTROLE

Artikel 10

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer, al dan niet statutaire zaakvoerders, die benoemd worden door de algemene vergadering voor een bepaalde tijd of zonder beperking van duur. Gewone zaakvoerders kunnen door de algemene vergadering te allen tijde worden ontslagen; de opdracht van statutaire zaakvoerders kan, behoudens eenparig akkoord van de vennoten, slechts om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Telt de vennootschap slechts één vennoot en is er geen zaakvoerder benoemd dan heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding die wordt toegekend aan de zaakvoerder.

Een zaakvoerder mag zich niet inlaten, noch rechtstreeks of onrechtstreeks, met een onderneming die zou kunnen concurrentie doen aan de vennootschap.

Wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder: de heer Rasschaert Gilbert, geboren te Zele op 22 mei 1952, wonend te 9290 Berlare, Schuitje 28.

Hij oefent zijn mandaat onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel 11

Iedere zaakvoerder, alleen handelend, heeft de meest uitgebreide macht om in naam van de vennootschap op te treden en om alle daden van beheer en van beschikking te stellen of toe te laten die betrekking hebben op het doel van de vennootschap.

Iedere zaakvoerder alleen handelend vertegenwoordigt de vennootschap in rechte, zowel als eiser, dan als verweerder.

Alle akten die de vennootschap verbinden, zullen geldig ondertekend worden door één zaakvoerder, alleen optredend, behoudens wat hierna wordt bepaald betreffende bijzondere mandatarissen. Dit alles onder voorbehoud van dwingende wettelijke bepalingen met betrekking tot de externe vertegenwoordiging.

De zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, is gehouden te handelen in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

De zaakvoerder mag onder zijn verantwoordelijkheid, zich doen helpen of vertegenwoordigen door mandatarissen of afgevaardigden, vennoten of niet, aan wie hij zijn machten ten dele mag opdragen. Hij mag aan lasthebbers naar keuze, alle bijzondere machtigingen verlenen.

Artikel 12

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en de op regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen, in overeenstemming met de wettelijke bepalingen terzake.

Indien volgens die bepalingen geen commissaris moet worden benoemd, en de algemene vergadering niet tot die benoeming overgaat, heeft ieder vennoot individueel, de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap, indien hij met haar instemming werd benoemd of krachtens rechterlijke beslissing. Dan worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Op verzoek van één of meer vennoten, zijn de zaakvoerders ertoe gehouden de algemene vergadering bijeen te roepen, om te beraadslagen over de benoeming van een commissaris, belast met de hierboven omschreven taak van controle.

HOOFDSTUK IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13

De jaarlijkse algemene vergadering of jaarvergadering wordt gehouden de eerste vrijdag van de maand juni om 18 uur.

Buitengewone en bijzondere algemene vergaderingen kunnen door de zaakvoerders of commissarissen worden bijeengeroepen, telkens het belang van de vennootschap dit vereist. De vennoten kunnen eveneens éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen als bedoeld in het Wetboek van Vennootschappen, mogen van die besluiten kennis nemen.

Artikel 14

De algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in de plaats aangeduid in de uitnodiging tot de vergadering. Ieder vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste zaakvoerder. Elk aandeel geeft recht op één stem. Behoudens de uitzonderingen voorzien bij artikel 16 van de statuten, worden de besluiten genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking wordt het voorstel verworpen.

Indien het eigendomsrecht van een aandeel gesplitst is in vruchtgebruik en blote eigendom, dan worden de er aan verbonden lidmaatschapsrechten (onder andere stemrecht) uitgeoefend door de vruchtgebruiker. De vruchtgebruiker moet bij het uitoefenen van deze rechten ook de belangen van de blote eigenaar en uiteraard de vennootschap in het oog houden.

Indien een aandeel in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoort, is de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst, totdat één enkel persoon is aangewezen om ten opzichte van de vennootschap de aan het aandeel verbonden rechten uit te oefenen.

Artikel 16

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beraadslaagt over alle zaken die de vennootschap aanbelangen, en die buiten het bestuursrecht van de zaakvoerders vallen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. De beslissingen van de enige vennoot die handelt in plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt gehouden.

Indien de algemene vergadering besluit tot kapitaalverhoging, waarop in geld wordt ingeschreven, moeten de nieuwe aandelen eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Dit voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving, tenzij de algemene vergadering een langere termijn bepaalt. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekend schrijven ter kennis wordt gebracht van de vennoten.

Op de aandelen waarop, gedurende deze eerste aanbieding niet werd ingeschreven, kan slechts worden ingeschreven door de vennoten en door derden voor zover deze aan de door artikel 8 eerste en tweede lid voorgeschreven (goedkeuring)vereisten voldoen.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij tussen blote eigenaar en vruchtgebruiker anders is overeengekomen. De nieuwe aandelen die deze met eigen middelen verkrijgt zijn met hetzelfde vruchtgebruik bezwaard als de bestaande aandelen. Bij het einde van het vruchtgebruik is de vruchtgebruiker er echter toe gehouden de blote eigenaar te vergoeding voor de waarde van het vruchtgebruik van de aandelen. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De nieuwe aandelen die deze laatste met eigen middelen verkrijgt, behoren toe aan de blote eigenaar, doch zijn met hetzelfde vruchtgebruik als de bestaande aandelen bezwaard. Bij het einde van het vruchtgebruik is de blote eigenaar ertoe gehouden de vruchtgebruiker te vergoeden voor de waarde van de blote eigendom van de aandelen.

Artikel 17

De afschriften of uittreksels der notulen die in rechte of elders moeten dienen, worden ondertekend door één zaakvoerder.

HOOFDSTUK V. INVENTARIS - JAARREKENING  BESTEMMING VAN HET RESULTAAT Artikel 18

Het boekjaar loopt telkens van één januari tot en met eenendertig december van hetzelfde kalenderjaar.

Op het einde van het boekjaar maken de zaakvoerders een inventaris op alsmede de jaarrekening. Voor het opmaken van deze stukken zullen de zaakvoerders zich gedragen naar de wettelijke voorschriften terzake. Op voorstel van het bestuurorgaan beslist de algemene vergadering over de resultaatverwerking.

HOOFDSTUK VI. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 19

De ontbinding en vereffening gebeurt overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake. Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap, wordt het saldo verdeeld onder de aandeelhouders, a rato van het aantal aandelen dat zij bezitten en rekening houdend met de door hen gedane stortingen.

HOOFDSTUK VII. DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 20

Voor al wat betrekking heeft op de uitvoering van de huidige statuten, is ieder vennoot, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar, die niet in België woonachtig is, gehouden woonst te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar alle betekeningen, aanmaningen en berichten rechtsgeldig mogen gedaan of verzonden worden.

Artikel 21

Wat betreft de in deze statuten niet uitdrukkelijk geregelde punten, wordt verwezen naar de vennootschapswetgeving.

De beschikkingen van deze wetten waarvan in deze statuten niet wettelijk wordt afgeweken, worden geacht in onderhavige statuten vervat te zijn. De bepalingen van deze statuten die tegenstrijdig zouden zijn met gebiedende wetsbepalingen, zullen voor niet geschreven worden gehouden. OVERGANGS- en SLOTBEPALINGEN

Eerste boekjaar - eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar begint op de dag dat de vennootschap bestaat en eindigt op 31 december 2016. De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2017.

Overname van verbintenissen

Comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan door de oprichters. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Volmacht

Volmacht wordt verleend aan Haentjens Accountants en Belastingconsulenten BV ovv BVBA met zetel te 9160 Lokeren, Tweebruggenstraat 32 bus 1, BTW BE0432.680.574, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder met recht van in de plaatsstelling, teneinde al het nodige of nuttige te doen met het oog op de inschrijving van de vennootschap bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen al dan niet via de ondernemingsloketten en andere fiscale of sociale instanties en met het oog op alle latere wijzigingen aan en eventuele schrappingen van deze inschrijvingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
RASKO TRADING

Adresse
SCHUITJE 28 9290 BERLARE

Code postal : 9290
Localité : BERLARE
Commune : BERLARE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande