ROEGIERS & TACK, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ROEGIERS & TACK, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 546.877.288

Publication

06/03/2014
ÿþ" 19056868*

Motl Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondememingsnr : 05 I 6 814 e 8 8

Benaming

(voluit) : "Roegiers & Tack, Geassocieerde Notarissen"

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9185 Wachtebeke (België), Dorp 38

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor Meester Rudy Vandermander, geassocieerd notaris te Evergem- Ertvelde, vervangende zijn ambtsgenoot meester Luc Roegiers, notaris met standplaats te Wachtebeke, wettelijk belet, op 24 februari 2014, te registreren, blijkt dat er een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid werd opgericht onder de benaming "Roegiers & Tack, Geassocieerde Notarissen" waarvan het uittreksel, enkel dienstig voor de neerlegging op de Rechtbank van: Koophandel, luidt ais volgt:

1. Oprichters:

1) De heer ROEGIERS, Luc Arthur Zulma, geboren te Assenede op 14 mei 1955, nationaal nummer 55.05.14 535-41, echtgenote van mevrouw MESTDAGH, Dominique, wonende te 9185 Wachtebeke, Dorp 38.

2), De heer TACK, Frederik Rager Christiane, geboren te Gent op 24 juli 1983, nationaal nummer 83.07.24 241-55, echtgenoot van mevrouw ROEGIERS Julie, wonende te 9185 Wachtebeke, Walderdonk 37,

2. Rechtsvorm en naam: een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten' vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de benaming "Roegiers & Tack, Geassocieerde Notarissen"

3. Zetel: 9185 Wachtebeke, Dorp 38

4. Duur: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur; de activiteiten vatten aan cp 1 april 2014.

5. De vennootschap heeft tot doel:

Het uitoefenen van de beroepsactiviteit van notaris door de vennoten (of door de enige vennoot van een eenpersoonsvennootschap-vennoot) in naam en voor rekening van de vennootschap, mits naleving van alle wettelijke, reglementaire en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van dat beroep.

Zij mag alle lichamelijke en onlichamelijke goederen verwerven en bezitten die verband houden met haar professionele activiteit.

6. Kapitaal: Het kapitaal van de vennootschap bedraagt dertigduizend euro (¬ 30.000,00).Het is verdeeld in 150 aandelen zonder nominale waarde en wordt gevormd door inbreng in geld. De comparanten verklaren een inbreng in speciën doen van dertigduizend euro (30.000,000 als volgt:

-1) de heer ROEGIERS Luc, voornoemd, vijftienduizend euro (15.000,00¬ )

-2) de heer TACK Frederik, voornoemd, vijftienduizend euro (15.000,000.

Ingevolge deze inbreng bedraagt het geplaatst kapitaal van de vennootschap dertigduizend euro (30.000,00¬ ); het wordt vertegenwoordigd door 150 aandelen, zonder nominale waarde, die ais vergoeding voor de inbreng worden toebedeeld aan de comparanten, als volgt

1) de heer ROEGIERS Luc, voornoemd, vijfenzeventig aandelen,

2) de heer TACK Frederik, voornoemd, vijfenzeventig aandelen.

De comparanten verklaren dat de aandelen volledig volstort zijn.

Dit bedrag werd gedeponeerd op een bijzondere bankrekening met nummer BE98 0017 2016 8593,

geopend bij BNP Paribas Forfis NV, naamloze vennootschap, op naam van de vennootschap in oprichting.

Het bewijs van deponering werd afgeleverd door voomoemde bank op 20 februari 2014,

7. Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die bevoegd zijn voor alle handelingen, die nuttig of noodzakelijk zijn voor het bereiken van het vennootschapsdcel onder voorbehoud der bevoegdheden die de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt.

Het verlies van de hoedanigheid van (geassocieerd) notaris betekent van rechtswege het ontslag als zaakvoerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Dit geldt niet alleen in geval van ontslag of afzetting als notaris van de betrokken zaakvoerder, maar ook in geval van zijn preventieve of disciplinaire schorsing als notaris tijdens de duur van de schorsing.

De geassocieerde notarissen persoonlijk en/of de eenpersoonsvennootschappen van de geassocieerde notarissen zijn met de vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor de beroepsfouten die zijn begaan, onverminderd verhaal van de vennootschap op de vennoten zelf.

Vertegenwoordiging.

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd tegenover derden en In rechte als eiser of als verweerder a)door haar zaakvoerder(s), die, als er meer dan één zaakvoerder is, ieder afzonderlijk bevoegd zijn de vennootschap te verbinden;

b)door haar volmachtdrager(s).

Een volmacht is beperkt in de tijd of beperkt tot één of meer rechtshandelingen en mag de uitoefening van het notarisambt niet tot voorwerp hebben

Aanstelling statutaire zaakvoerders

Tot statutaire zaakvoerders worden benoemd voor de duur van de vennootschap

1).De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Geassocieerd Notaris Luc ROEGIERS" gevestigd te 9185 Wachtebeke, Dorp 38 met als vaste vertegenwoordiger: notaris Luc Roegiers, voornoemd.

2).De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Geassocieerd Notaris Frederik TACK" gevestigd te 9185 Wachtebeke, Dorp 38 met als vaste vertegenwoordiger: notaris Frederik Tack, voornoemd.

8. Contrôle

Zolang de vennootschap wettelijk niet verplicht is het toezicht aan een commissaris toe te vertrouwen heeft

elke vennoot de rechten van onderzoek en toezicht die de wet aan de commissaris toekent.

9. Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede vrijdag van de maand juni om twaalf uur op de zetel van de vennootschap of op de plaats in de oproeping vermeid. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens een vennoot erom verzoekt. Deze vennoot zorgt voor de bijeenroeping der andere vennoten en deelt de agenda mee. De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de bijeenroeping.Behoudens bijzondere wettelijke of statutaire bepalingen kan de vergadering slechts beslissen mits een aanwezigheidsquorum wordt bereikt van 2/3 van het kapitaal, bij gewone meerderheid der stemmen, en over de punten vermeld in de agenda, tenzij alle vennoten aanwezig zijn. Elke vennoot heeft één stem, ongeacht het aantal aandelen.

10. Boekjaar: Het boekjaar valt samen met een kalenderjaar

11. Bestemming van de winst - reserve.

Elk jaar maakt de zaakvoerder de inventaris en de jaarrekening op. Jaarlijks wordt van de nettowinst een bedrag van ten minste 1/20ste afgenomen voor het oprichten van een reservefonds; deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds 1/10de van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

1)het eerste boekjaar zal eindigen op éénendertig december tweeduizend vijftien (31/12/2015), de vennootschap begint te werken op 1 april 2014, zodat de inkomsten en uitgaven verbonden aan het kantoor voor rekening van de nieuwe vennootschap zijn vanaf 1 april 2014, met uitzondering van de nog verschuldigde erelonen en kosten voor de op die dag reeds afgehandelde dossiers, die verworven blijven aan de notaris die het dossier afgehandeld heeft.

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert 1 februari 2014.

Deze overneming zal maar uitwerking hebben van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, en in ieder geval ten vroegste op 1 april 2014.

2)ondergetekende notaris heeft de comparanten gewezen op de wettelijke verplichtingen voor elke verkrijging door de vennootschap binnen de 2 jaar na de oprichting van een goed dat toebehoort aan de oprichter(s), vennoot of zaakvoerder en waarvan de vergoeding ten minste 1/10de van het geplaatste kapitaal bedraagt.

3)Het mandaat van de volgende statutaire zaakvoerders is bezoldigd

-De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Geassocieerd Notaris Luc ROEGIERS", gevestigd te 9185 Wachtebeke, Dorp 38.

-De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Geassocieerd Notaris Frederik TACK", gevestigd te 9185 Wachtebeke, Dorp 38,

4)Bijzonder volmacht wordt door de comparant verleend met recht van indeplaatsstelling aan mevrouw

Dominique Mestdagh, wonende te 9185 Wachtebeke, Dorp 38, alsook CPO Accountants en

Belastingconsulenten, besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met zetel te 9060 Zelzate, Michel Gillemanstraat 9, met ondernemingsnummer BE 0477,508.135, met mogelijkheid van indeplaatsstelling en recht om apart op te treden bij volmacht, om de nodige verrichtingen uit te voeren bij de Kruispuntbank, het Ondernemingsloket, het register der burgerlijke vennootschappen en eventuele andere administraties, hiertoe alle pleegvormen te vervullen en documenten te ondertekenen.

Voor ontledend uittreksel.

ti

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staats blad

(get.) Rudy Vandermander Notaris

Hierbij neergelegd: expeditie van de akte dd.24 februari 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/12/2014
ÿþMad Wam 11,1

ln de bijlagen bij het Belgi s taatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie

j~





an qUeRGELEGD

iuwumo~~u11Mw8

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Griffie

Ondernemingsnr : 0646.877.288

Benaming

(voluit) : "Roegiers & Tack, Geassocieerde Notarissen" (verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 9185 Wachtebeke (België), Dorp 38

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Rudy Vandermander, geassocieerd notaris te Evergem-Ertvelde, vervangende zijn ambtsgenoten meester Luc Roegiers en Frederik Tack, beiden geassocieerd notaris te Wachtebeke, beiden wettelijk belet ratione personae op 24 november 2014, te registreren, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Roegiers & Tack, Geassocieerde Notarissen" is bijeengekomen en volgende beslissingen heeft genomen met éénparigheid van stemmen, waarvan het uittreksel, enkel dienstig voor de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, luidt als volgt:

EERSTE BESLUIT.

De algemene vergadering beslist tot opheffing van de hierna volgende clausule betreffende de hoofdelijke aansprakelijkheid in de vierde paragraaf van artikel 7 van de statuten:

"De geassocieerde notarissen persoonlijk enfof de eenpersoonsvennootschappen van de geassocieerde notarissen zijn met de vennootschap hoofdelijk aansprakelijk voor de beroepsfouten die zijn begaan, onverminderd verhaal van de vennootschap op de vennoten zelf,"

De algemene vergadering beslist tot vervanging van de hiervoor geciteerde clausule betreffende de hoofdelijke aansprakelijkheid in de vierde paragraaf van artikel 7 van de statuten door volgende tekst:

"De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot hun inbreng. De aansprakelijkheid van de. notarisvennootschap is beperkt tot een bedrag van 5.000.000 E. De notaris blijft hoofdelijk aansprakelijk met de vennootschap voor de overtredingen die hij heeft begaan met bedrieglijk oogmerk, of met het doel om schade tel berokkenen, zonder afbreuk te doen aan het verhaalrecht van de vennootschap ten aanzien van de notaris. De notarisvennootschap is gehouden een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid aan te gaan via een door de Nationale Kamer van Notarissen goedgekeurde verzekeringsovereenkomst, die 5.000.000 ê moet waarborgen."

TWEEDE BESLUIT.

De algemene vergadering verleent met éénparigheid van stemmen aan de instrumenterende Notaris volmacht om de bijgewerkte statuten op te maken, te ondertekenen en neer te leggen op de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Voor ontledend uittreksel,

(get.) Rudy Vandermander Notaris

Hierbij neergelegd: expeditie van de akte dd.24 november 2014 en gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ROEGIERS & TACK, GEASSOCIEERDE NOTARISSEN

Adresse
DORP 38 9185 WACHTEBEKE

Code postal : 9185
Localité : WACHTEBEKE
Commune : WACHTEBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande