ROJAX

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ROJAX
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.415.675

Publication

02/01/2014
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.7

. aq In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

18 DEC. 2013

RECHT}VAN KOOPHANDEL TE GENT

SUIF

Ondernemingsnr S 3 Lj 15 C3 ;

Benaming (voluit) : ROJAX

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Alsemweg 17

9850 Nevele - Merendree

Onderwerp akte :BVBA: oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor het ambt van notaris Bernard Van der Auwermeulen met standplaats te Zomergem op zestien december tweeduizend dertien, heden aangeboden ter registratie dat 1. De heer DE WISPELAERE Koen. wonende te 9920 Lovendegem, Eeksken 43 en 2, Mevrouw MATTHYS Eveline wonende te 9920 Lovendegem, Eeksken 43 een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming "ROJAX" hebben opgericht, waarvan de statuten luiden als volgt:

Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9850 Nevele-Merendree, Alsemweg 17.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het

tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Elke verandering van de zetel zal gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad door de zorgen

van de zaakvoerder,

De vennootschap kan ook, bij gewoon besluit van de zaakvoerder, administratieve of exploitatiezetels,

bijkantoren en dochtervennootschappen vestigen overal waar hij dit nodig acht, in België of in het buitenland.

Doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam en voor eigen rekening:

- Het nemen van participaties in andere ondernemingen, zowel met het doel haar vermogen te beleggen, als met het doel controle te verwerven en het beheer te voeren over de ondernemingen waarin zij participeert.

Het verlenen van advies, bijstand en leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime zin van betekenis. De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen of laten waarnemen en diensten verlenen die direct of niet direct verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

- Het bemiddelen bij en het verstrekken van advies betreffende de juiste keuze van de leverancier, o.a. energieleverancier.

- Het optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen,

- Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot de onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, aile verrichtingen , die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten.

- Het beheren van een eigen roerende patrimonium. - De productie van elektriciteit.

- De distributie en handel van elektriciteit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

- De productie, de distributie en de verkoop van alternatieve, duurzame en hernieuwbare en efficiënte energie; dit alles in de meest ruime zin, met inbegrip van aanverwante activiteiten. Hierbij dient als alternatieve, duurzame, hemieuwbare en efficiënte energie te worden beschouwd: elke huidige als toekomstige vorm van energie, waarbij, door het gebruik ervan, het leefmilieu en de mogelijkheden voor toekomstige generaties zo min als mogelijk worden benadeeld, zoals daar zijn: energie opgewekt uit windmolens, energie opgewekt uit biomassa, energie opgewekt uit biogas, energie opgewekt uit waterkracht, enz.

Deze opsomming is niet beperkend en dient in de meest ruime zin te worden geïnterpreteerd. De vennootschap

kan alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel, en belangen nemen bij middel van inschrijving, inbreng, deelneming of op een andere wijze, in elke vennootschap of onderneming met een gelijkaardige, verwante, aanvullende of zelfs andere bedrijvigheid. Zij kan zich tegen vergoeding, ten gunste van deze vennootschappen borg stellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan,

kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verschaffen, op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft, en, in het algemeen, alle handelingen verrichten die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel bevorderen. Zij mag financiële en logistieke middelen verschaffen aan de vennootschappen waarin zij participeert. De vennootschap kan persoonlijke of zakelijke borgen stellen in het voordeel van derden tegen vergoeding, dit alles in de meest ruime zin. De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. De vennootschap kan alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doel kan bijdragen.

Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur, te rekenen vanaf heden.

Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro nuI cent (¬ 18.600,00) verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van één / honderdste (III O05ie) ieder en volstort tot beloop van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) :

1) De Heer DE WISPELAERE Koen, schrijft in op vijftig (50) aandelen, voor een bedrag van negenduizend driehonderd euro nul cent (¬ 9.300,00), volstort ten belope van drieduizend honderd euro nul cent (¬ 3,100,00) zijnde ieder aandeel voor één derde (1/3de);

2) Mevrouw MAT`HYS Eveline, schrijft in op vijftig (50) aandelen, voor een bedrag van negenduizend driehonderd euro nul cent (¬ 9.300,00), volstort ten belope van drieduizend honderd euro nul cent (¬ 3,100,00), zijnde ieder aandeel voor één derde (1/3de);

Aldus is het totaal van het volstorte maatschappelijk kapitaal gebracht op zesduizend tweehonderd euro nul cent (¬ 6.200,00).

Voormeld bedrag werd bij storting gedeponeerd op een bijzondere rekening bij Crelan geopend op naam van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "ROJAX" in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering afgeleverd door voornoemde instelling op zes december tweeduizend dertien,

Jaarvergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de laatste vrijdag van de maand juni op het uur en op de plaats aan te duiden in de oproepingsbrieven. Is deze dag een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering op de eerst volgende werkdag plaats.

Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer al dan niet aandeel bezittende zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, aangesteld door de algemene vergadering die hun mandaat ook kan herroepen en hemieuwen,

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd Is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger aan te duiden, die wordt belast met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking, alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Er zullen geen andere zaakvoerders worden benoemd, tenzij met toestemming van de statutaire zaakvoerder. Hun overlijden, ontslag, afzetting, interdictie, faillissement of kennelijk onvermogen stelt van rechtswege een einde aan hun mandaat maar heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. In dat geval wordt door de algemene vergadering het aantal zaakvoerders vastgesteld, de nodige benoemingen gedaan en de duur van het mandaat bepaald. Zodra er tenminste drie zaakvoerders zijn, vormen ze een college van zaakvoerders die een voorzitter verkiest en verder vergadert en beraadslaagt zoals gebruikelijk in raadsvergaderingen. Bevoegdheid

Ieder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden; en in rechte als eiser en verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders afzonderlijk worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

De zaakvoerders kunnen lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Worden benoemd tot statutair zaakvoerder en dit voor de duur van de vennootschap: De Heer De Wispelaere Koen en Mevrouw Matthys Eveline,

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van hetzelfde jaar.

Winstverdeling

Het batig saldo, dat de jaarrekening aanwijst nadat alle lasten, algemene kosten, afschrijvingen, en aanrekeningen wegens waardeverminderingen of wegens gevormde provisies zijn afgetrokken maakt de netto winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat ze een tiende van het kapitaal bedraagt.

Het overschot van de winst staat ter beschikking van de algemene vergadering die over de aanwending ervan zal beslissen bij eenvoudige meerderheid.

Ontbinding-vereffening

De vennootschap kan steeds ontbonden worden, zoals bepaald in artikel 4. De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij een besluit van de algemene vergadering plaats heeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de afsluiting ervan. Ingeval van ontbinding benoemt de algemene vergadering de vereffenaars, die al dan niet vennoten kunnen zijn, bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening,

De benoeming van de vereffenaar(s) dient te worden bevestigd door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel.

De vereffenaars maken in de zevende en dertiende maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Voorleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na afbetaling van alle schulden zal het batig saldo verdeeld worden tussen al de vennoten in evenredigheid van hun aandelen.

De vennootschap is niet ontbonden door de faling, het onvermogen, de ontzetting of het overlijden uan één der vennoten.

Eerste boekjaar  eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand juni in het jaar tweeduizend vijftien.

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met eenendertig december tweeduizend veertien.

Volmacht

De vennootschap geeft bij deze bijzondere volmacht aan SBB Accountants & Adviseurs te 9900 Eeklo, Oostveldstraat 17, vertegenwoordigd door de Heer Jan de Taeye, of elke andere door hem aangewezen persoon, aa,gewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap voor haar en in haar naam, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen die ten gevolge van deze akte zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle privatieve en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondememingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, teneinde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

Voor eensluidend analytisch uittreksel Notaris Bernard Van der Auwermeulen

Gelijktijdige neerlegging:

- voor eensluidende kopij van de akte

- bankattest

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
ROJAX

Adresse
ALSEMWEG 17 9850 NEVELE

Code postal : 9850
Localité : NEVELE
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande