ROOF FOOD

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ROOF FOOD
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 567.530.370

Publication

05/11/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Dat het bedrag, ten belope van de volstorting, gedeponeerd werd op een bijzondere rekening,

geopend overeenkomstig artikel 399 van het Wetboek van vennootschappen op naam van de

vennootschap in oprichting bij VDK Spaarbank NV.

Het bewijs van depot, verstrekt door de voormelde bank op datum van 30 oktober 2014, wordt aan

de ondergetekende notaris voorgelegd en zal in zijn dossier bewaard blijven.

Dat de vennootschap thans aldus een bedrag van negentienduizend euro (¬ 19.000,00) tot haar

beschikking heeft.

De te publiceren statuten luiden als volgt: (bij uittreksel)

Artikel 1 - Naam:

De vennootschap neemt de rechtsvorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid.

Haar naam is ROOF FOOD.

De woorden  coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid of de afkorting  CVBA

moeten in alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap die maatschappelijke

naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

Artikel 2 - Maatschappelijke Zetel:

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9050 Gent (Ledeberg), Kleine

Kerkstraat 28.

Deze zetel mag overgebracht worden naar gelijk welke andere plaats in België, bij eenvoudig besluit

van de Raad van Bestuur, mits inachtneming van de relevante taalwetgeving.

Iedere verplaatsing van de maatschappelijke zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden

in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, door toedoen van de Raad van Bestuur of door een

persoon met een bijzondere volmacht daartoe.

De vennootschap mag , bij eenvoudig besluit van de Raad van Bestuur, in België of in het

buitenland, bijkomende administratieve zetels en exploitatiezetels vestigen, alsmede depots,

agentschappen, kantoren en bijkantoren oprichten.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en

voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- het actief meebouwen aan een duurzame samenleving door onder andere de promotie van een

ecologische voedselconsumptie bij consumenten en bedrijven.

- het exploiteren van alle nodige en dienstige activiteiten die aan de verwezenlijking van haar doel,

op welke wijze ook, een bijdrage kunnen leveren, met inbegrip van, doch niet beperkt tot:

" het uitvoeren van biologische landbouwactiviteiten;

" het bereiden en bezorgen van maaltijden op basis van landbouwproducten;

" het organiseren van workshops en activiteiten rond duurzame levenswijzen;

" het verzorgen van adviesverlening rond duurzame levenswijzen en dakmoestuinen.

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, het laten bouwen, de verbouwing, de binnenshuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

- alle handelingen die betrekking hebben op onroerende leasing;

- het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan-en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

- het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of - ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de wet van zes april negentienhonderdvijfennegentig inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

De vennootschap kan in het algemeen, in België en in het buitenland, alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken of die aan de bescherming van haar patrimoniale belangen beantwoorden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere vennootschappen, verenigingen, stichtingen, instellingen of ondernemingen. De vennootschap kan participeren in of een fusie aangaan met andere vennootschappen, verenigingen, instellingen of ondernemingen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand kunnen werken.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen of aval verlenen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak, alsmede kredieten verlenen, voorschotten toestaan of andere zekerheden stellen.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen, verenigingen, stichtingen, instellingen of ondernemingen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet. De vennootschap zal geen activiteiten verrichten waarvoor een vergunning vereist is, zonder deze vergunning eerst te hebben verkregen.

Artikel 4  Duur

De vennootschap wordt voor een onbepaalde duur opgericht.

Artikel 5 - Maatschappelijk Kapitaal

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt.

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan negentienduizend euro (¬ 19.000,00). Het vast gedeelte van het kapitaal kan enkel worden verhoogd of verlaagd bij besluit van de Algemene Vergadering genomen met inachtneming van de regels voor een statutenwijziging.

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft. Het bedrag van het veranderlijk kapitaal kan zonder enige statutenwijziging of enig andere beperking worden verhoogd, respectievelijk verminderd door toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten, bijstorting of terugneming van inbrengen en als vennoten intekenen op nieuwe aandelen, doch telkens in overeenstemming met de regels uit het Wetboek van vennootschappen, de statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 6  Aandelen

Het maatschappelijke kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen met vermelding van hun nominale waarde. Elk aandeel is voorzien van een volgnummer.

Er worden vier (4) categorieën van aandelen gecreëerd:

1) Categorie A: deze aandelen worden onderschreven door de stichtende vennoten. (hierna respectievelijk genoemd: A-aandelen en A-vennoten) De A-aandelen hebben een nominale waarde van tweehonderd euro (¬ 200,00) per aandeel. Er zijn vijfennegentig (95) A-aandelen dewelke het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal uitmaken.

2) Categorie B: deze aandelen zijn voorbehouden aan en kunnen worden onderschreven door de natuurlijke personen en/of rechtspersonen die de hoedanigheid van investeerder hebben en die aan de toetredingsvoorwaarden voldoen. (hierna respectievelijk genoemd: B-aandelen en B-vennoten) De B-aandelen hebben een nominale waarde van tweehonderd euro (¬ 200,00) per aandeel. Elke inschrijver op B-aandelen dient op minstens tien (10) aandelen in te schrijven.

3) Categorie C: deze aandelen zijn voorbehouden aan en kunnen worden onderschreven door de werknemers in loondienst en de werkende vennoten en die aan de toetredingsvoorwaarden voldoen. (hierna respectievelijk genoemd: C-aandelen en C-vennoten) De C-aandelen hebben een nominale waarde van tweehonderd euro (¬ 200,00) per aandeel.

4) Categorie D: deze aandelen zijn voorbehouden aan en kunnen worden onderschreven door de klanten en sympathisanten die aan de toetredingsvoorwaarden voldoen. (hierna respectievelijk genoemd: D-aandelen en D-vennoten) De D-aandelen hebben een nominale waarde van tweehonderd euro (¬ 200,00) per aandeel.

Elk aandeel dat wordt ondergeschreven moet onmiddellijk, volledig en onvoorwaardelijk worden volgestort. Bij de uitgifte van nieuwe B- C- of D-aandelen kan de Raad van Bestuur bepalen dat deze aandelen voor minstens één vierde moeten volgestort worden.

De Raad van Bestuur kan te allen tijde van de vennoten die hun inbreng nog niet volledig hebben volgestort, eisen dat zij deze binnen een welbepaalde termijn bijstorten, wanneer het belang van de vennootschap dit vereist en ongeacht de initieel overeengekomen volstortingstermijn.

De vennoten die voor de uitvoering van hun stortingen binnen de vastgestelde termijnen in gebreke blijven, zijn evenwel van rechtswege en zonder ingebrekestelling verplicht een intrest van zeven percent per jaar te betalen vanaf de datum waarop het bedrag opeisbaar is en dit onverminderd het recht van de vennootschap om in rechte de inning van het gehele verschuldigde saldo of de vernietiging van de inschrijving of de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot te vorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en opeisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

De Algemene Vergadering kan beslissen over de uitgifte van obligaties, al dan niet van hypothecaire aard, door de vennootschap. Ze stelt de rentevoet en alle overige modaliteiten van de emissie vast en regelt de werking van de algemene vergadering van obligatiehouders.

Artikel 7 - Vorm van de aandelen

De aandelen zijn op naam. Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De vennootschap heeft het recht om, in geval van onverdeeldheid, de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de aanwijzing en erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap.

Zijn de aandelen bezwaard met een recht van vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht en het recht op een dividend indien tot uitkering ervan wordt beslist.

Artikel 18 - Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit minimum 3 bestuurders en maximum 9 bestuurders, al dan niet vennoten, natuurlijke of rechtspersonen en die worden benoemd door de Algemene Vergadering.

De Bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de categorieën van vennoten. De helft van de bestuurders +1 wordt gekozen uit de kandidaten voorgedragen door de A-vennoten en de overige bestuurders worden gekozen uit de kandidaten voorgedragen door de B, C, en D-vennoten.

De benoeming geschiedt met een gewone meerderheid en geldt voor een periode van 3 jaar.

De mandaten verstrijken telkens op de dag van de gewone Algemene Vergadering die gehouden wordt in het jaar waarin het mandaat afloopt. Uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

De Algemene Vergadering mag een bestuurder op elk ogenblik zonder reden of vooropzeg ontslaan met een gewone meerderheid van stemmen, op voorwaarde dat twee derden (2/3) van de A-vennoten aanwezig zijn en een twee derden (2/3) meerderheid van de A-vennoten behaald wordt. Een bestuurder kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de vennootschap, doch zal in functie blijven totdat redelijkerwijs in diens vervanging kon worden voorzien.

Het mandaat van de bestuurders is in principe niet bezoldigd. Als de bestuurders een opdracht vervullen met bijzondere of vaste prestaties, mag hiervoor een beloning worden toegekend. Deze beloning mag in geen geval een participatie in de vennootschapswinst zijn.

De benoeming van een bestuurder treedt in werking na aanvaarding van het mandaat. De aanvaarding wordt vermoed plaats te vinden tenzij een uitdrukkelijke verklaring van de betrokkene dat hij zijn mandaat weigert op te nemen.

Binnen acht dagen na hun benoeming of ontslag moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemings- of ontslagakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, wordt, onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers, een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aangeduid die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam zou vervullen. Artikel 19 - Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter. In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter, wordt de vergadering door de oudste (in leeftijd) aanwezige bestuurder voorgezeten.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt. Hij moet ook worden samengeroepen indien twee bestuurders daarom verzoeken.

De raad vergadert in ieder geval minstens drie maal per boekjaar.

De raad komt bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de vergadering, geschieden oproepingen per gewone brief of e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijf volle kalenderdagen vóór de vergadering. De oproeping bevat de plaats, de datum en het uur van de vergadering.

De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten die op de agenda voorkomen, en wanneer de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien deze vereiste niet is vervuld, kan een nieuwe vergadering met dezelfde agenda worden bijeengeroepen. De nieuwe vergadering zal dan geldig kunnen beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Voor het nemen van beslissingen wordt gestreefd naar consensus, en indien dit niet mogelijk is, worden beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder mag, door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk wetboek een andere bestuurder opdracht geven hem op de vergadering te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen. De volmachten moeten uiterlijk bij het begin van de vergadering aan de voorzitter worden bekendgemaakt. Een bestuurder kan evenwel maar één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de voorzitter en de aanwezige bestuurders. De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter.

Artikel 22  Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden om alles te doen wat nodig of dienstig is om het doel van de vennootschap te verwezenlijken, met uitzondering van die bevoegdheden welke door de wet of de statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur mag binnen de grenzen van zijn bevoegdheden, bijzondere volmachten verlenen aan de lasthebbers van zijn keuze.

Artikel 23 - Bevoegdheden tot delegeren  dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder, evenals aan elke andere natuurlijke persoon of rechtspersoon met de titel van directeur. Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

Deze beslissingen tot delegatie van bevoegdheden of van het dagelijks bestuur dienen duidelijk genoteerd te worden in de notulen van de Raad van Bestuur. De beslissing tot het verlenen van deze delegaties wordt bekendgemaakt in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

De Raad van Bestuur zal de emolumenten vaststellen, die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

Artikel 24 - Vertegenwoordiging van de vennootschap

Zonder afbreuk te doen aan de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap geldig vertegenwoordigd door de personen aan wie het dagelijks bestuur werd gedelegeerd, alleen handelend.

De vennootschap wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een lasthebber, binnen de perken van zijn mandaat.

Artikel 27- Oproeping

De Algemene Vergadering wordt opgeroepen door de Raad van Bestuur. De oproeping moet geschieden door middel van e-mail met ontvangstbevestiging als de betrokken vennoot zijn gegevens aan de vennootschap heeft bezorgd, ofwel via een aangetekende of gewone brief als de vennoot zijn voorkeur voor deze oproepingswijze schriftelijk kenbaar gemaakt heeft of indien de vennootschap niet beschikt over diens e-mailadres. Oproeping gebeurt met opgave van de agenda en dient ten minste vijftien dagen vóór de datum van de vergadering te worden verstuurd aan de vennoten. Met de oproeping worden alle in de wet of statuten verplicht gestelde documenten meegezonden.

De Algemene Vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden opgeroepen binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald op de tweede maandag van mei om 18 uur om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar, het te bestemmen resultaat, het jaarverslag en de kwijting aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats op hetzelfde uur.

Wanneer wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals hierna uiteengezet, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

De Algemene Vergadering kan ook in bijzondere of buitengewone zitting worden opgeroepen. De Algemene Vergadering moet samenkomen op verzoek van de vennoten met ten minste de helft van alle aandelen van hun categorie in hun bezit of in voorkomend geval van de commissaris.

De vergadering moet dan binnen de maand na het verzoek worden bijeengeroepen door de raad van bestuur.

De Algemene Vergadering komen bijeen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, zo deze

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

afwezig of verlet is, door de oudste bestuurder aanwezig op de vergadering. De voorzitter wijst de secretaris aan, die geen vennoot hoeft te zijn. De vergadering wijst onder de aanwezige vennoten één of meerdere stemopnemers aan. De voorzitter, de secretaris en de stemopnemers vormen het bureau van de algemene vergadering.

Vennoten moeten de aanwezigheidslijst van de vergadering ondertekenen, vooraleer zij tot de Algemene Vergadering worden toegelaten.

De bestuurders van de vennootschap wonen de Algemene Vergadering bij.

Artikel 29  Beslissingen

Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of de statuten, beslist de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Bestuurders worden aangeduid volgens de bepalingen van artikel 18.

Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten, de wijziging van het maatschappelijk doel of de ontbinding van de vennootschap moet ten minste drie vierden van de A-aandelen op de vergadering geldig vertegenwoordigd zijn

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze nieuwe vergadering zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

Een wijziging van de statuten is pas geldig als ze met drie vierden van de totaal geldig uitgebrachte stemmen van alle vennoten wordt goedgekeurd. Voor een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vennootschap is bovendien een drie vierde meerderheid van de gezamenlijk geldig uitgebrachte stemmen van de A-vennoten vereist.

De stemming geschiedt bij handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist. De verkiezing van de bestuurders en commissarissen van de vennootschap geschiedt principieel bij geheime stemming.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen, zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten die vermeld staan in de oproeping, geldig kunnen beraadslagen en beslissen. Artikel 31  Stemrechten

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Geen enkele vennoot mag evenwel aan de stemming deelnemen, voor hem persoonlijk en als mandataris, voor meer dan een tiende van het aantal stemmen verbonden aan de in deze vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

Artikel 33  Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap stemt overeen met het kalenderjaar. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 35 - Winstverdeling

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering zich uitspreken over de bestemming van het saldo van de nettowinst over het afgesloten boekjaar.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt.

Ingeval de Algemene Vergadering tot de toekenning van een dividend zou beslissen, mag dit dividend in geen geval hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van artikel 1, § 2, 6° van het Koninklijk Besluit van 8 januari 1962. De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door de Raad van Bestuur vastgesteld. Indien een vennoot zijn verzoek tot uittreding ter kennis heeft gebracht van de vennootschap, zal de winstuitkering pro rata temporis gebeuren tot op het ogenblik van de beslissing van de Raad van Bestuur over het verzoek tot uittreding.

Artikel 37  Vereffening

Behoudens de wettelijke gronden tot ontbinding, kan de vennootschap ontbonden worden door de Algemene Vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake statutenwijziging en met inachtneming van de regels en voorschriften uit het Wetboek van vennootschappen.

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaar(s) benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de bevoegde voorzitter van de rechtbank van koophandel ter bevestiging worden voorgelegd, waarbij voormelde voorzitter tevens oordeelt over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan.

Bij gebreke van dergelijke benoeming, geschiedt de vereffening door de bestuurders van de vennootschap, handelend in hoedanigheid van vereffeningscomité.

Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide machten voorgeschreven door

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

artikel 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

In afwijking van het bepaalde hiervoor is een ontbinding en vereffening in één akte mogelijk mits

naleving van de voorwaarden bepaald in het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 38 - Slotafrekening

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats

worden aangewend voor de uitbetaling van de vennoten overeenkomstig artikel 14.

De aandelen geven geen recht op enige andere uitbetaling dan voorzien in artikel 14. In geval het

vermogen van de vennootschap ontoereikend is om de vennoten in eenzelfde mate uit te betalen

overeenkomstig artikel 14, geschiedt de betaling op een pondspondsgewijze manier.

OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten

op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 9 mei 2016 om 18 uur.

Bestuurders

Worden benoemd tot bestuurder van de vennootschap, voor een beperkte duur van drie jaar, vanaf

heden:

1. mevrouw Windels Sabien, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, Karel Lodewijk Dierickxstraat 53;

2. de heer Neudt Dany, gedomicilieerd en verblijvende te 9050 Gent (Ledeberg), Ledebergstraat 94;

3. de heer Naessens Alexander, gedomicilieerd en verblijvende te 8530 Harelbeke, Steenbrugstraat 22;

4. mevrouw Van Belle, Nine, gedomicilieerd en verblijvende te 9000 Gent, Gelukstraat 23. Hun mandaat is onbezoldigd.

Overname van verbintenissen

De oprichters verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overnemen die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 september 2014.

Machtiging

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de BV ovv CVBA  BOEKHOUDKANTOOR Q-BUS , met maatschappelijke zetel te 2600 Antwerpen (Berchem), Vredestraat 72, ondernemingsnummer 0475.877.347, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen en tot het afsluiten van alle overeenkomsten en akkoorden, die ten gevolge van deze akte en ook ten gevolge van toekomstige feiten en controles zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Christophe Blindeman

Hiermee neergelegd: de expeditie van de akte

Coordonnées
ROOF FOOD

Adresse
KLEINE KERKSTRAAT 28 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande