S.O.S. HULPDIENST VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : S.O.S. HULPDIENST VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 870.592.618

Publication

02/01/2014
ÿþM0o22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

i

di

ni

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

NEERGELEGD

1 ug, 2013

Rlr.+ç.k-1. k BANK VAN

Ondernerningsnr : 870.592.618 t KOOPHANDEL TE GENT

Benaming

(voluit) : Sos hulpdienst vlaanderen vzw

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nieuwstraat 30 9800 Deinze

Onderwerp akte :

Op maandag 25/11/2013 is de algemene vergadering van de vereniging bijeengekomen op de

maatschappelijke zetel van de vereniging.

Aanwezig _ Everaert Dona,Amould Martin,Gheysens Sarah,Gheysens Lindsey,Gheysens Jens.

De volgende agendapunten zijn

1. Goedkeuren ontslag Amould Martin als bestuurder en secretaris van de vereniging. 2, De benoeming of herbenoeming van bestuurders van de vereniging.

3. Het verplaatsen van de maatschappelijke zetel van de vereniging.

4. Het aanvaarden van nieuwe benaming van de vereniging.

5. Het aanvaarden van nieuwe statuten.

De voorzitter zet de agendapunten uiteen.

Besluiten

1. Het ontslag van Arnould Martin als bestuurder en secretaris wordt aanvaard,

2. De benoeming of herbenoeming van bestuursleden. De algemene vergadering besluit de volgende

bestuurders te benoemen of herbenoemen :

- Everaert Dona blijft algemeen bestuurder en voorzitter.

- Bestuurder Gheysens Sarah wordt verkozen tot secretaris.

- Wegens overlijden van bestuurder en penningmeester Claeys Christiane wordt bestuurder

Gheysens Lindsey verkozen tot penningmeester.

- Bestuurder Gheysens Jens wordt verkozen tot ondervoorzitter,

3. De algemene vergadering besluit de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar : Eeckhoutsdreef 5 9810 Nazareth,

4. De algemene vergadering aanvaard de nieuwe benaming SOS team voor de vereniging,

5. De algemene vergadering aanvaard de nieuwe statuten.

De algemene vergadering neemt de volgende statuten aan en onderschrijft hetgene wat hieronder

volgt

TITEL 1. - NAAM - ZETEL - DUUR

Art 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : SOS team.

Art 2, - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Eeckhoutsdreef 5 9810 Nazareth,gelegen in

het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art 3, - De vereniging heeft tot doel :

Het bemannen van preventieve hulpposten.

- Het verzorgen van ziekenvervoer.

- Zich ten dienste stellen van de volksgezondheid door middel van opleiding en voorlichting. De vereniging mag alle bijkomstige verrichtingen doen , die haar doel rechtstreeks of onrechtsstreeks benaderen of erbij aansluiten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De vereniging mag aile rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel,en mag daartoe alle roerende og onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderzins,en deze goederen gebruiken,beheren of ten dienste stellen.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zeker economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art 4. - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan ten aile tijde ontbonden worden.

TITEL Il. - LIDMAATSCHAP

Art 5. - Het aantal leden is onbeperkt maar moet minstens één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van drie.

Art 6. - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd,maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten. De leden en hun rechtsopvolgers kunnen op geen enkel ogenblik recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art 7. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag,uitsluiting,het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde of overlijden. Vrijwillig ontslag gescheidt door een ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal,indien niet anders vermeld,ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL Ili. - Algemene vergadering

Art 8. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem.

Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn.

Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken,

Art 9. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- de wijziging van de statuten.

- de benoeming en afzetting van de bestuurders.

- de benoeming en de afzetting van de commisarissen en het bepalen van hun bezoldinging,

ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting van de bestuurders en de cornmisarissen.

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening.

- de ontbinding van de vereniging.

- de aanduiding van de vereffenears,het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening.

- de uitsluiting van een lid.

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,

Art 10. - In de loop van het eerste semester van elk burgelijk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopende jaar. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of,bij diens afwezigheid,door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen. De voorzitter duid een verslaggever aan. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Op schriftelijk verzoek van tenminste één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze ten laatste veertien dagen voor de datum van algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van bestuur. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig zijn. Besluiten in verband met statutenwijziging,uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden,bepaald bij artikelen 8,12,20 en 26 quater van de V&S wet in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de heft der aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan aile leden van de vereniging wordt bezorgd,uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende algemene vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Voor eensluitend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR

Art 11. - De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie leden benoemd door de algemene vergadering en ten alle tilde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging,of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid,indien deze een rechtspersoon is. De bestuurders worden verkozen voor de duur van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien een bestuummandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat. Indien om welke reden dan ook,het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald,zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling an nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zijzelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit. Uittredende bestuurders,ingevoige einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in diensttotdat in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter,een secretaris en een penningmeester aan. Art 12. - De raad van bestuur bestuurt,vertegenwoordigd en verbindt geldig de vereniging

,zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering,in aile gerechterlijke en buitengerechtertijke handelingen.

Art 13. - De voorzitter is gemachtigd om de vereniging in rechte en feite te vertegenwoordigen. De voorzitter mag alleen handelen. Hij treed op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen zonder uitzondering van bestuur en van beschikking met inbegrip van het vervreemden,zelfs om niet, roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren,van het lenen en uitlenen,voor om het even welke termijnvan aile handels,-verzekerings,-en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van de voorzitter. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders,in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze bestuurders treden ofwel aileen,ofwel gezamelijk,ofwel als college op. Deze deligatie is op ieder ogenblik herroepbaar. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personenai dan niet bestuurders en deze benoemen ais persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen. De machtiging betreft nader door de raad van bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen.Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De machtiging kan ten alle tijde herroepen worden af neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde,of overlijdt. De gemandateerden oefenen ofwel alleen ofwel gezamelijk uit. D e raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art 14. - De raad van bestuur dient minstens tweemaal per jaar geldig te vergaderen. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per gewone brief e-mail of fax ten minste acht dagen op voorhand. De uitnodiging vermeid dag,uur en plaats van de vergadering en omvat de agenda. Het bijeenroepen van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minste één derde van de bestuurders. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Eeen bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of,bij diens afwezigheid,door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd,uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Voor eensluitend verkaarde afschriften van het " verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL V. - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Art 15. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het komende boekjaar. Beide worden elk jaar,en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar,onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Mon 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL VI, -

Art 16, - De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid,in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn,beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden. Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering,overeenkomstig art 20 van de V&S wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid, overeenkomstig art 19 en 22 van de VéS wet.

Art 17. - Na ontbinding van de vereniging,welke ook de oorzaak is,beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief,na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten. Bij gebrek aan een beslissing binnen de zes maanden na de ontbinding,wordt over de bestemming zonder beroep beslist door de plaatselijke bisschoppelijke overheid. Het bezit zal worden toevertrouwd aan een andere vereniging die een gelijkwaardig of verwant doel nastreeft.

TITEL VII, - ALGEMENE BEPALINGEN

Art 18. - Voor alles wat niet door statuten geregeld,is de V&S wet van toepassing.

(Get) Everaert Dona voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

º%'

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
S.O.S. HULPDIENST VLAANDEREN

Adresse
NIEUWSTRAAT 30 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande