SARA LEJEUNE

Société en commandite simple


Dénomination : SARA LEJEUNE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 599.800.389

Publication

12/03/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie y

Il ii hifi

*103 11*

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : SARA LEJEUNE

(verkort) :

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : 9820 Merelbeke, Gaversesteenweg 210

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel uit de onderhandse overeenkomst tot oprichting van een gewone commanditaire vennootschap de dato 17 februari 2015:

Mevrouw Sara Lejeune, geboren te Gent op 29/04/1984, identiteitskaartnummer 591-4109788-97, rijksregistemummer 84.04.29-228.15, wonende te Gaversesteenweg 210, 9820 Merelbeke.

Verder "GECOMMANDITEERDE VENNOOT',

en

Mevrouw Rita Hebbelinck, geboren te Merelbeke op 09/08/1955, identiteitskaartnummer 591-8541287-54, rijksregisternummer 55.08.09-404.52, wonende te Bergwegel 33, 9820 Merelbeke.

Verder "STILLE VENNOOT` genoemd

verklaren hierbij een "gewone" commanditaire vennootschap op te richten, met ingang van heden. Te dien einde verklaren de twee partijen de hierna volgende onderhandse overeenkomst af te sluiten.

ARTIKEL 1 : BENAMING - VORM

De vennootschap draagt de firmanaam : "Sara Lejeune. Zij neemt de vorm aan van een gewone commanditaire vennootschap. Bij ieder gebruik zal de firmanaam moeten voorafgegaan of gevolgd worden dor de benaming "Gewone Commanditaire vennootschap", ofwel afgekort "Comm. V."

Ter vervollediging van de identificatie moet de vennootschap steeds de nauwkeurige aanwijzing van haar

zetel toevoegen aan haar naam en rechtsvorm. "

ARTIKEL 2 : ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Gaversesteenweg 210, 9820 Merelbeke. Die zetel kan naar het even welke plaats worden overgebracht door meerderheid van stemmen der vennoten.

ARTIKEL 3 : DOEL

De vennootschap heeft tot doel, en dit zowel in België als in het buitenland, hetzij voor eigen rekening als voor rekening van derden, als vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon, alleen of in samenwerking met derden, om het even welke industriële, commerciële, financiële, roerende of onroerende handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

Mod wort[ 11.1

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

} -alle onroerende verrichtingen, namelijk: huren, verhuren, aan- en verkoper van alle onroerende goederen, zowel in binnen- ais buitenland, het uitvoeren van aile verkavelingen en bouwwerken, alle verrichtingen welke eigen zijn aan de landbouw en hoveniersbedrijven, alle beheer van onroerende goederen;

-het uitbaten van een adviesbureel met onder meer marktstudie en aanverwanten, de commissiehandel, de makelaardij en de tussenhandel in het algemeen; het verlenen van adviezen zowel op financieel, economisch, commercieel en administratief gebied; de organisatie van bedrijven, alsmede het beheer en de vertegenwoordiging van bedrijven; de vennootschap mag borg staan voor derden;

-alle immobilaire operaties of ermee verband houdende verrichtingen doen, met name aankoop, verkoop, ruiling, verhuring, expertise, beheer, onroerende promotie, en valorisatie van onroerende goederen van aile aard, onder voorwaarde van het bekomen van de noodzakelijke erkenning en inschrijving;

-het verstrekken van diensten, zoals het verlenen van managementadvies, juridisch advies, het verrichten van consulting werkzaamheden en projectmanagement en in het algemeen alle daarmee verbonden administratieve taken en hulpverlening;

-het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verschillende vorm aan welkdanige derde, bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of eenmanszaken en dit op het vlak van het beheer, controle, toezicht, organisatie, management, enzovoort; het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp, ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, modellen, materiaal, instrumenten, hard- en software al dan niet in eigen ontwikkeling, het uitvoeren in verband met wat voorafgaat van concrete projecten, het dienstbetoon inzake organisatie en toepassing van de meest verschillende wetgevingen, het ter beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan, alsook het waarnemen van het beheer op alle niveaus, zowel voor eigen rekening ais voor rekening van of in deelneming met derden van handels-, nijverheids- of andere ondernemingen bestaande onder om het even welke vorm en dat zonder beperking.

-het verlenen van bijstand aan en prospectie voor ondernemingen voor het verwerven van contracten voor levering van goederen en/of diensten.

-de studio, redactie van en medewerking aan het tot stand brengen, door uitgeven en verspreiden van werken, onder welke vorm ook, met inbegrip van de geïnformatiseerde vorm van juridische, sociale, fiscale en wetenschappelijke aard, alsmede het sluiten van overeenkomsten voor de uitgave, verspreiding en in informatisering ervan. Tevens kan de vennootschap aan wetenschappelijk onderzoek doen. De vennootschap kan lezingen organiseren.

-de vennootschap kan optreden als makelaar, zelfstandig vertegenwoodiger, commissionair, publiciteitsbureau, bureau voor databeheer, raadgevend bureau inzake juridische en sociale aangelegenheden, bureau voor welkdanige deelactiviteiten;

-de vennootschap kan een patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen verwerven, beheren, valoriseren en oordeelkundig uitbreiden.

-alle metsel- en betonwerken, optrekken van gebouwen in coördinatie met onderaannemers, alle slopingswerken van gebouwen, alle reiniging en voegwerken van gebouwen, alle pleisterwerken en aile werken voor het plaatsen van wand- en vloertegels. Deze opsomming is niet beperkend.

Zij kan aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doei, met inbegrip van de onder aanneming in het algemeen en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben.

Zij kan door middel van inbreng, inschrijving, overdracht, deelneming, fusie, financiële of andere interventies deelnemen in aile zowel in België als in het buitenland gelegen vennootschappen, verenigingen en ondernemingen, waarvan het doel identiek, gelijkaardig of verwant is met hare of van aard is de uitoefening van haar doel te bevorderen.

De vennootschap kan eveneens opdrachten van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen waarnemen.

Zij kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen. Zij kan zich borg stellen voor derden, zaakvoerders en vennoten. Zij kan eveneens leningen, voorschotten en kredieten-toestaan behoudens de wettelijke beperkingen ter zake.

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen.

Zij mag tevens alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het. waarnemen van zaakvoerders- en/of bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, bijstand aan andere vennootschappen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, evenals het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

De vennootschap zal ondermeer haar beschikbare middelen kunnen beleggen of investeren in roerende en onroerende goederen. Zij kan tevens zakelijke rechten verwerven en/of verlenen op onroerende en roerende goederen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg staan, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

In de mate dat voor de vermelde activiteiten bijzondere erkenningen, machtigingen en/of vergunningen vereist zijn of opgelegd werden door de bevoegde overheid, kunnen deze door de vennootschap slechts uitgeoefend worden van zodra deze erkenningen, machtigingen en/of vergunningen werden bekomen.

De vennootschap mag, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen door inbreng, afstand, fusie, inschrijving of aankoop van effecten, financiële tussenkomst of op welke andere wijze ook, in zaken, ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig, samenhangend of complementair doel nastreven of eenvoudig nuttig zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

De Algemene Vergadering der vennoten beraadslagende en beslissende als voor het wijzigen der statuten, is gemachtigd, het maatschappelijk doel uit te breiden of in te krimpen.

ARTIKEL 4 : DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbeperkte duur.

Zij kan echter vervroegd ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering der vennoten, getroffen volgens de modaliteiten vastgesteld voor de wijziging aan de standregelen.

ARTIKEL 5 : INWENDIG REGLEMENT

Door de vennoten kan, met meerderheid van stemmen, een inwendig reglement worden opgesteld waarin de wederzijdse rechten en verplichtingen van de vennoten tegenover elkaar, alsmede de werking van de vennootschap nader wordt omschreven in de uitvoering van de huidige statuten.

ARTIKEL 6 : KAPITAAL

Op het ogenblik van de oprichting doen de comparanten volgende inbrengen vertegenwoordigd door maatschappelijke rechten :

1. Sara Lejeune, voornoemd: inbreng in speciën van 99,90 EUR, waarvoor 999 aandelen worden uitgereikt

2. Rita Hebbelinck, voornoemd: inbreng in speciën van 0,10 EUR, waarvoor 1 aandeel wordt uitgereikt

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap wordt zodoende vastgesteld op 100,00 EUR, volledig volstort, vertegenwoordigd door 1.000 aandelen en is samengesteld uit de totale waarde van alle door de vennoten onderschreven maatschappelijke rechten.

Het maatschappelijk kapitaal, alsmede de inbrengen, kunnen gewijzigd worden door de algemene vergadering, beslissend op de wijze voorzien in de statuten.

ARTIKEL 7 : INBRENG

Indien er meerdere eigenaars zouden zijn voor een maatschappelijk recht, heeft de vennootschap het recht de voordelen en rechten hieraan verbonden te schorsen tot dat één enkel persoon die reeds als vennoot aangenomen is, zal aangeduid worden als zijnde de eigenaar van het recht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

r . l ARTIKEL 8 : WIJZIGING VAN HET KAPITAAL

De verhoging van het maatschappelijk kapitaal zal door de algemene vergadering kunnen worden vastgesteld bij meerderheid van stemmen.

ingeval van kapitaalsverhoging door de bestaande vennoten zullen de houders van de bestaande maatschappelijke rechten een voorkeurrecht hebben voor de onderschrijving van de nieuwe rechten naar evenredigheid van de rechten waarvan zij reeds eigenaar zijn.

ARTIKEL 9 : OVERDRACHT VAN AANDELEN

De maatschappelijke rechten kunnen niet overgedragen worden aan personen die voor deze overdracht nog geen vennoten waren van de vennootschap. Voor iedere overdracht tussen de vennoten is steeds de voorafgaande schriftelijke toestemming van alle vennoten vereist.

ARTIKEL 10 : TOELATING VAN EEN VENNOOT

Is vennoot van de vennootschap: ieder die minstens een maatschappelijk recht heeft onderschreven en volledig akkoord gaat met het eventueel bestaand inwendig reglement.

ARTIKEL 11 : UITTREDING VAN EEN VENNOOT

Ieder vennoot heeft het recht uit de vennootschap te treden mits het geven van een vooropzeg van drie maanden bij aangetekende brief, tenzij alle vennoten over een andere termijn en/of wijze overeenkomen.

De vergoeding die aan de uittredende vennoot zal worden betaald alsmede de voorwaarden waaronder zijn maatschappelijke rechten worden overgedragen, zijn bepaald in artikel 13.

ARTIKEL 12 : UITSLUITING VAN EEN VENNOOT

Ais de overige vennoten bij meerderheid van stemmen en om zeer zwaarwichtige redenen beslissen dat ten overstaan van een mede-vennoot het vertrouwen zodanig geschokt is dat verdere samenwerking niet meer mogelijk is, dan kunnen zij hem/haar uitsluiten, mits een vooropzeg van drie maanden bij aangetekende brief en mits naleving van de bepalingen van artikel 13.

ARTIKEL 13 : OVERLIJDEN, UITTREDING, UITSLUITING VAN EEN VENNOOT

Het overlijden, de uittreding of uitsluiting van een vennoot heeft de ontbinding van de vennootschap niet ten gevolge.

De overblijvende vennoten of een door de eventueel enig overblijvende vennoot aan te duiden partij moeten de maatschappelijk rechten van de uitgetreden of uitgesloten venno(o)ten of van de erfgenamen van de overleden vennoot overnemen tegen de waarde per recht vastgesteld in de notulen van de laatste algemene vergadering der vennoten, voorafgaand aan het overlijden, de uittreding of de uitsluiting.

Ten dien einde zal de jaarlijkse algemene vergadering der vennoten de waarde van de rechten bepalen en in de notulen vermelden.

Indien de vennoten nalaten de waarde van de maatschappelijke rechten vast te stellen zal de waarde worden bepaald door een bedrijfsrevisor die in onderling overleg tussen de vennoten zal worden aangesteld. Komen partijen niet overeen omtrent de aanstelling van een bedrijfsrevisor, dan kan de meest gerede partij zich wenden tot de voorzitter van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap gelegen is.

ARTIKEL 14 : GEVOLGEN VAN HET OVERLIJDEN, UITTREDEN OF UITSLUITEN VAN EEN VENNOOT

De uitgetreden of uitgesloten venno(o)ten of de rechtverkrijgende van de overleden vennoot, kunnen in geen geval de verdeling of de ontbinding van de vennootschap vorderen, noch de verzegeling vorderen van de voorwerpen die tot het vermogen van de vennootschap behoren, noch een inventaris doen opmaken, noch om het even welke maatregel vorderen die de normale werking van de vennootschap verhinderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 15 : BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap zal voor wat betreft de maatschappelijke aangelegenheden, zijnde zowel deze inzake dagelijks bestuur als deze die het dagelijks bestuur overtreffen, geldig ten aanzien van derden vertegenwoordigd zijn door de handtekening van de zaakvoerder

ARTIKEL 16 : AANSTELLEN VAN EEN ZAAKVOERDER

De algemene vergadering benoemt met meerderheid van stemmen een zaakvoerder voor een periode van zes jaar.

Bij oprichting wordt mevrouw Sara Lejeune benoemd als zaakvoerder, die aanvaardt.

De algemene vergadering kan desondanks steeds, bij eenvoudige meerderheid van stemmen, een nieuwe zaakvoerder benoemen.

ARTIKEL 17 : TEGENSTRIJDIG BELANG

Wanneer één of meer vennoten een tegenstrijdig belang hebben met de vennootschap, dienen zij onverwijld de algemene vergadering bijeen te roepen. De algemene vergadering zal melding maken van het tegenstrijdig belang in de notulen en overgaan tot de benoeming van een lasthebber ad-hoc, die de verrichting voor rekening van de vennootschap zal doen.

ARTIKEL 18 : NEVENACTIVITEITEN

Naast het overeenkomstig artikel 3 toevertrouwde doel en activiteiten, is het de vennoot toegestaan andere activiteiten uit te oefenen mits goedkeuring van de medevennoten.

De uitoefening van deze activiteiten mag niet onverenigbaar zijn met de bepalingen van de statuten. De uitoefening van deze activiteiten mag evenmin van aard zijn dat zij de goede naam en werking van de vennootschap in het gedrang zou kunnen brengen.

ARTIKEL 19 : MAATSCHAPPELIJK JAAR

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op éénendertig december daaropvolgend,

Het eerste boekjaar begint op heden, om te eindigen op éénendertig december 2015.

ARTIKEL 20 : ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering wordt gevormd door allen die op datum van haar samenkomst vennoot zijn.

De vennoten kunnen ten alle tijde de algemene vergadering bijeenroepen wanneer zij menen dat het belang van de vennootschap zulks vereist.

In ieder geval en behoudens de wettelijke statutaire voorziene gevallen, komt de algemene vergadering jaarlijks bijeen op de laatste vrijdag van de maand juni om 10.00 uur op de zetel van de vennootschap of op een plaats te vermelden op de oproepingsbrief. Indien deze dag een feestdag is, zal de algemene vergadering bijeenkomen op de eerstvolgende werkdag. De oproeping geschiedt conform de wettelijke voorschriften.

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genomen met meerderheid van stemmen, Elk aandeel geeft recht op één stem.

De algemene vergadering zal verslag houden over de maatschappelijke aangelegenheden, kennisnemen van de jaarrekening en deze goed- of afkeuren.

ARTIKEL 21 : VERGOEDING

De vennootschap kan de zaakvoerder vergoeden voor de prestaties die hij verricht binnen het kader van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

4fari hdt

Belgisch

Staatsblad

Met meerderheid van stemmen kunnen de vergoedingen worden vastgesteld door de algemene vergadering.

ARTIKEL 22 : WINSTVERDELING

De bestemming van de winsten van de vennootschap wordt bepaald door de algemene vergadering der vennoten.

De uitgekeerde winst evenals eventueel verlies van de vennootschap wordt verdeeld volgens de criteria vastgesteld in het inwendig reglement of in enige andere verhouding die door de algemene vergadering wordt vastgesteld met meerderheid van stemmen.

ARTKEL 23 : ONTBINDING - VEREFFENING

Ingeval de vennootschap ontbonden wordt, zullen de vennoten van rechtswege vereffenaars zijn, tenzij de algemene vergadering anders besluit bij meerderheid van de vennoten.

Na alle schulden van de vennootschap betaald te hebben en aan al haar verplichtingen te hebben voldaan, zullen de vereffenaars het saldo van de overblijvende vermogensbestanddelen verdelen onder de vennoten volgens de verdeling van de inbreng van de vennoten, behoudens geschreven onderrichtingen neergelegd door de algemene vergadering, in overeenstemming met de richtlijnen van het inwendig reglement.

ARTIKEL 24 : GESCHILLEN

Alle geschillen tussen vennoten, die in de schoot van de vennootschap niet kunnen opgelost worden (bij staking van stemmen) zullen als volgt worden opgelost: de vennoten zullen een derde aanduiden die bevoegd is inzake het bestuur van ondernemingen. De vennoten zullen zijn oordeel aanvaarden.

Mevrouw Sara Lejeune

Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SARA LEJEUNE

Adresse
GAVERSESTEENWEG 210 9820 MERELBEKE

Code postal : 9820
Localité : MERELBEKE
Commune : MERELBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande