SARAH STAELS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SARAH STAELS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 567.614.108

Publication

07/11/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

05-11-2014

Griffie

*14310450*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0567614108

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

SARAH STAELS

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Stéphane MEERT te Erpe op 4 november 2014, blijkt dat volgende

vennootschap werd opgericht:

OPRICHTER:

Mevrouw STAELS Sarah Patricia Veerle, geboren te Dendermonde op 14 juni 1986, ongehuwd

wettelijk samenwonend te 9420 Erpe-Mere, Halfbunder 38.

A/ OPRICHTING:

Welke mij verzocht heeft de statuten op te stellen van een burgerlijke vennootschap onder de vorm

van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, genaamd "SARAH STAELS",

waarvan het kapitaal achttienduizend zeshonderd (18.600) euro be¬draagt, verdeeld in honderd

zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Zij verklaart de aandelen volledig te onderschrijven.

De comparant verklaart en erkent dat al de aandelen volgestort werden tot beloop van twaalfduizend

vierhonderd (12.400¬ ), welke gelden werden gestort op naam van de vennootschap in oprichting op

een bijzondere rekening bij de ING-Bank geopend op naam van de vennootschap in oprichting.

De instrumenterende Notaris bevestigt dat gemeld bedrag voorafgaandelijk aan de oprichting

gedeponeerd werd op een bijzondere rekening bij de ING-Bank zoals blijkt uit een door voormelde

financiële instelling op 3 november 2014 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in

diens dossier bewaard zal blijven.

B/ STATUTEN:

TITEL I : ALGEMEEN GELDENDE BEPALINGEN.

Artikel 1 : Vorm en benaming.

Er wordt een burgerlijke vennootschap opgericht die de vorm aan¬neemt van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de benaming "SARAH STAELS".

Artikel 2 : Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9420 Erpe-Mere, Halfbunder, 38.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel :

1. de uitoefening van de tandheelkunde en orthodontie door de tandartsvennoot in al zijn aspecten, en rekening houdende met de medische plichtenleer.

2. de uitbating van een tandheelkundige praktijk - kliniek, tandverzorging, prothese, radiografie, orthodontie en kleine mondheelkunde.

3. het inrichten van algemene diensten en een medische secretariaat in het bijzonder die nodig of nuttig zijn voor de uitoefening van de voormelde activiteiten.

De vennoten verklaren dat alle erelonen worden geïnd voor rekening van de vennootschap. Hiertoe zal de vennootschap de materiële voorwaarden scheppen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beheer uitoefenen over alle roerende en onroerende goederen die haar toebehoren, onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel

Onderwerp akte :

Halfbunder 38 9420 Erpe-Mere

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

dat ze het burgerlijk karakter van de vennootschap niet wijzigt en hierdoor in gene mate op geen enkel ogenblik aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of on-rechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, en voor eigen rekening en voor rekening van derden.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattes¬ten zou beschikken, zullen in onderaanneming worden uitgegeven.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings  deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Artikel 4 : Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Artikel 5 : Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd (18.600) EURO, vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde die elk één/honderdste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 15 : Bestuur

Behoudens hetgeen hierna is bepaald, wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hierna volgende regels.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders tandartsen te benoemen door de algemene vergadering onder de vennoten tandartsten natuurlijke personen.

Hun mandaat is bezoldigd behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering. Mevrouw Sarah STAELS, voornoemd, wordt tot statutaire zaakvoerder benoemd tot zolang hij de handelingen leidende tot de activiteit van tandarts stelt.

Artikel 16 : Bekendmaking van benoeming en ambtsbeeindi-ging van zaakvoerders

De benoeming van een zaakvoerder, die niet in de akte van oprich¬ting of in een akte van statutenwijziging benoemd is, wordt openbaarge¬maakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het benoemingsbesluit, en van een afschrift daarvan bestemd om in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

In die stukken wordt in ieder geval nader opgegeven of de personen die de vennootschap vertegenwoordigen, haar ieder afzonderlijk, gezamen¬lijk, dan wel als college verbinden. De ambtsbeëindiging van de zaakvoerder die niet blijkt uit een akte van statutenwijziging wordt op dezelfde wijze openbaar gemaakt.

Artikel 17 : Externe vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder is bevoegd om alle rechtshandelingen te verrichten behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. De onbevoegdheid van de zaakvoerder die uit deze bepaling voortvloeit kan door de vennootschap aan derden worden tegengeworpen. De vennootschap is gebonden door de handelingen van de zaakvoerder die buiten haar doel liggen onverminderd zijn aansprakelijkheid voor de schade die de vennootschap dientengevolge geleden heeft.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken voor de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder ingeval van overdreven volmacht. Artikel 18 : Verantwoordelijkheid van de zaakvoerder

De zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, behalve wanneer hij de tandheelkunde uitoefent.

Tegenover de vennootschap is de zaakvoerder, zoals een lasthebber verantwoordelijk voor de vervulling van de hem opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen die hij in zijn bestuur begaan heeft.

Hij is jegens de vennootschap en jegens derden hoofdelijk aanspra¬kelijk voor alle schade die het gevolg is van overtreding van de ven¬nootschappenwet of van de statuten.

Ten aanzien van de overtredingen waaraan hij geen deel heeft gehad, is hij van die aansprakelijkheid slechts ontheven wanneer hem geen schuld te wijten is en hij die overtredingen heeft aangeklaagd op de eerste algemene vergadering die wordt gehouden nadat hij er kennis van heeft gekregen.

Artikel 22 : Gewone, bijzondere en buitengewone algemen vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeenkomen op 31 mei te 18 uur; indien die dag een wettelijke feestdag is,wordt de vergadering op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

de eerstvolgende werkdag gehouden op de zetel of een andere plaats aangeduid in de oproeping. Artikel 26 : Stemrecht

Wanneer de aandelen gelijke waarde hebben, geven zij elk recht op één stem.

Zijn zij niet van gelijke waarde of is hun waarde niet uitgedrukt, dan geven zij elk van rechtswege recht op een aantal stemmen naar evenredigheid van het gedeelte van het kapitaal dat ze vertegenwoordigen, met dien verstande dat het aandeel dat het laagste bedrag vertegenwoordigt, voor één stem wordt aangerekend; gedeelten van stemmen worden verwaarloosd.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst. Artikel 27 : Schorsing van het stemrecht

Zolang de behoorlijke opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

Artikel 28 : Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aande¬len, behoudens de gevallen waarin de wet, de medische deontologie of de statuten een quorum voorschrijven.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens de gevallen waarin de wet, de medische deontologie of de statuten een grotere meerderheid voorschrijven.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

Artikel 29 : Buitengewone algemene vergadering  statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijzi¬ging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten,wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen met de bijzondere meerderheid voorzien de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 30: Schriftelijke besluitvorming

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De houders van obligaties of certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, mogen van die besluiten kennis nemen.

Artikel 31 : Boekjaar Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 32 : Bestemming van de winst reserve

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algeme¬ne kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Over de bestemming van het saldo beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling," Artikel 33 : Benoeming van vereffenaars

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaar(s).

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

Artikel 34 : Bevoegdheden van vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

TITEL II. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT.

Artikel 37 : Algemene bepaling

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel 38 : Overlijden van de enige vennoot zonder overgang van aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het wetboek van vennootschappen toegepast.

Artikel 39: Overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toege¬staan in de artikelen 8 en 9 van deze statuten niet van toepassing.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige ven¬noot, oefent tijdelijk de daaraan verbonden rechten uit.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan de personen zoals bedoeld in artikel 8,a), van deze statuten, kan de vennootschap geen geneeskundige zorgen meer verstrekken en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer van de goederen die zij heeft verworven.

De rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of gesplitste eigendom worden geschorst tot aan de overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden

Artikel 41 : Bestuur

De enige vennoot is van rechtswege zaakvoerder.

Artikel 44 : Algemene Vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de ztel van de vennootschap wordt bewaard.

De formaliteiten van bijeenroeping dienen door de algemene vergade¬ring niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzon¬der verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan alle algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze niet zelfheeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met een aangetekende brief op te roepen met opgaaf van de agenda. Laatstgenoemde formaliteit moet niet worden vervuld wanneer de zaakvoerder bereid is aan de vergadering deel te nemen. Van deze instemming wordt melding gemaakt in de notulen, m ieder geval wordt de vergadering voorgezeten door de enige vennoot.

Artikel 45 : Algemeen

De vennoten zullen zich gedragen naar de gebiedende beschikkingen van het wetboek van vennootschappen en de aanvullende wettelijke bepalingen waarvan in onderhavige statuten geen uitdrukkelijke afwijking wordt aangebracht.

C/ OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN:

Eerste boekjaar : het eerste boekjaar gaat in op heden en eindigt op éénendertig december 2015. Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen neemt de vennootschap alle verbintenissen over die werden aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting sedert 1 oktober 2014.

Eerste algemene vergadering: de eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2016.

VOLMACHT.

De zaakvoerder verleent aan het kantoor Dooms-Vander Eecken Accauntancu NV, met zetel te 9200 Dendermonde, Noordlaan, 119, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, bijzondere volmacht teneinde de vervulling te verzekeren van de formaliteiten bij het Rechtspersonenregister en desgevallend bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving of wijziging van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, en diverse andere formaliteiten.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL.

BIJLAGEN: afschrift van de akte Oprichting.

Getekend Heleen DECONINCK, geassocieerd notaris.

Coordonnées
SARAH STAELS

Adresse
HALFBUNDER 38 9420 ERPE-MERE

Code postal : 9420
Localité : Erpe
Commune : ERPE-MERE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande