SCHALIA

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : SCHALIA
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 830.621.787

Publication

08/07/2014
ÿþmoa Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0830 621 787

Benaming

(voluit) SCHALM

(verkort)

Rechtsvorm VOF

Zetel: 9270 LAARNE, Lange Meire 62

(volledig adres)

Onderwerp aide Verplaatsing maatschappelijke zetel, ontslag en benoeming zaakvoerders en vennoten, wijziging doel, herwerking en herschrijving statuten

1) De buitengewone algemene vergadering van 24/11/2012 heeft de onderstaande beslissingen genomen met eenparigheid van stemmen

- De vergadering aanvaardt het ontslag van zaakvoerder Jurgen Schalck, Lange Meire 62 te 9270 Laame.

- De vergadering beslist Evangelina Schalck, Lange Meire 62 te 9270 Laame, te aanvaarden als nieuwe

zaakvoerder. Haar mandaat is onbezoldigd.

2) De buitengewone algemene vergadering van 1/12/2012 heeft de onderstaande beslissingen genomen met eenparigheid van stemmen

- De vergadering aanvaardt het ontslag van zaakvoerder Evangelina Schalck, Lange Meire 62 te 9270 Laame en aanvaardt het ontslag van Evangelina Schalck en Jurgen Schalck ais vennoot.

- De vergadering aanvaardt Wim De Corte en de BVBA Lisann ais nieuwe vennoten en beslist Wim De Corte, Heikantstraat 53 te 9290 Overrnere, te aanvaarden als nieuwe zaakvoerder. Zijn mandaat is onbezoldigd.

- De vergadering beslist de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar 9290 Overmere, Heikantstraat 53

- De vergadering beslist het doel uit te breiden tot het verlenen van adviezen, bijstand en intellectueel of, administratieve hulp onder aile vormen aan derden, andere vennootschappen en(of eenmanszaken, bedrijven, private personen of instellingen, en dit voornamelijk doch niet uitsluitend, op sociaal, juridisch, commecieel en fiscaal vlak. Het doel wordt tevens uitgebreid tot het uitoefenen van de activiteit als bemiddelaar, tussenpersoon of lasthebber inzake verzekering en herverzekering alsook het uitoefenen van de activiteit van bemiddelaar inzake kredieten doch met uitsluiting van de activiteiten bedoeld in de wet van 4 december 1990 en het KB van 5 augustus 1991 en de wet van 6 april 1995 inzake secundaire markten, de bemiddelaars en de, beleggingsadviseurs, het beleggingsadvies en het vermogensbeheer

3) De buitengewone algemene vergadering van 6/1/14 heeft met eenparigheid van stemmen, artikel 1 rechtsvorm, artikel 4 doel, artikel 9 overdracht van aandelen, artikel 10 zaakvoerders, artikel 14 besluitvorming : van de statuten gewijzigd en voegt er een nieuw artikel 20 deontologie toe aan de statuten.

Als gevolg hiervan luiden de nieuwe statuten van de vennootschap als volgt:

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DUUR

Artikel 1. Rechtsvorm en naam

"De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma. Haar' maatschappelijke naam luidt SCHALIA. Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheid van. belastingconsulent is verleend in de zin van artikel 4,2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen."

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

mulRlammim

V4

bah(

aai

Beil Staa

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

2 7 JUNI 201k

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9290 Overmere, Fleikantstraat 53.

Hij kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel Hoofdstad. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd. De bepalingen van artikel 39, 3°-5° W. Venn. betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

HOOFDSTUK Il - DOEL

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van aile hiermee verenigbare activiteiten.

Deze activiteiten worden, overeenkomstig de wet van 22 april 1999 met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen, uitgeoefend door of onder de effectieve leiding van natuurlijke personen die de hoedanigheid hebben van belastingconsulent, of die de hoedanigheid hebben van een van de personen zoals vermeld in artikel 6 & 1, 7° derde alinea van het Koninklijk Besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de belastingconsulenten, zoals gewijzigd door het koninklijk besluit van 16 oktober 2010.

Behoren met name tot de activiteiten van de belastingconsulent

1° Het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden,

2° Het bijstaan van belastingplichtigen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen,

3° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

Behoren onder meer tot de verenigbare activiteiten:

-De juridische dienstverlening in verband met de werkzaamheden van belastingconsulent, voor zover dit niet geschiedt als hoofdwerkzaamheid of voor zover dit door zijn aard een onderdeel uitmaakt van de uitoefening van de werkzaamheden van belastingconsulent.

-Het verstrekken van adviezen, raadplegingen in statistische, economische, financiële en administratieve aangelegenheden, en het uitvoeren van allerlei studies en werkzaamheden dienaangaande, met uitzondering van beleggingsadvies en de activiteiten waarvoor een bijkomende erkenning vereist is en/of die door de wet voorbehouden zijn aan andere beroepen.

-Het verstrekken van advies over de sociale wetgeving, loonberekeningen of het verlenen van bijstand bij het vervullen van bepaalde sodaalrechtelijke formaliteiten, voor zover deze een aanvullende en bijkomstige activiteit is die niet het voorwerp uitmaakt van een afzonderlijke facturatie.

Zij mag eveneens, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeenstemming is met de plichtenleer die geldt voor het beroep van belastingconsulent, tot stand brengen.

De vennootschap mag, in ondergeschikte orde aan de bovenvermelde werkzaamheden van belastingconsulent, een eigen roerend en onroerend vermogen aanleggen en beheren en aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden en die van die aard zijn de opbrengst van deze onroerende en roerende goederen te bevorderen, voor zover deze handelingen niet in strijd zijn met de deontologie van de belastingconsulent.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en mag borgstelling verlenen voor aile leningen, kredietopeningen en andere verrichtingen zowel voor haarzelf ais voor alle derden, met uitzondering van de cliënten. Zij mag aan wie ook, met uitzondering van de cliënten, leningen toestaan, en (hypothecaire) waarborgen verlenen.

Zij mag haar doel zowel in België ais in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale bepalingen ter zake.

Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier, geen deelnemingen bezitten in andere rechtspersonen dan:

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Vennootschappen erkend door het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten;

-Rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren of auditkantoren zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 " houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op,het beroep van bedrijfsrevisor;

-Rechtspersonen die lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of rechtspersonen zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Zij mag zonder de voorafgaande en steeds herroepbare toelating van het Instituut geen taak van bestuurder of zaakvoerder uitoefenen in handelsvennootschappen of vennootschappen met handelsvorm, andere dan die in het voorafgaand lid zijn opgesomd, tenzij zij door een rechtbank hiermee worden belast

HOOFDSTUK Ill - VENNOTEN, KAPITAAL, AANDELEN EN INBRENG

Artikel 6. Vennoten

De vennoten zijn:

1, Wim De Corte, geboren te Dendermonde op 4 december 1969 en wonende te 9290 Overmere, Heikantstraat 53.

2. BVBA LISANN met ondememingsnummer 0472 803 239 en maatschappelijke zetel te 9290 Overmere, Heikantstraat 53

Zij zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprake-'lijk voor aile vennootschapsschulden.

Artikel 6. Kapitaal en aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 2.500 euro en wordt vertegenwoordigd door 10 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel is volledig volstort en wordt onderschreven door:

- Wim De Corte die 6 aandelen heeft.

BVBA LISANN die 4 aandelen heeft.

Artikel 7. Inbreng

De voormelde inbreng werd als volgt door de partijen gedaan:

- Jurgen Schalck brengt 1.250 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor hij ter vergoeding 5 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

Evangelina Schalck brengt 1.250 euro in door middel van inbreng in geld waarvoor zij ter vergoeding 5 aandelen zonder vermelding van de nominale waarde ontvangt.

Jurgen Schalck en Evangelina Schalck zijn ingevolge de buitengewone algemene vergadering van 1 december 2012 geen vennoot meer en hebben derhalve op heden geen aandelen meer.

Artikel 8. Aandelenregister

De aandelen zijn altijd op naam. in de zetel van de vennootschap wordt een aandelenregister bijgehouden. Dat register bevat:

-de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

-de gedane stortingen;

-de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdra-.ger en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Het eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister.

"

i

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Waneer effecten in onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat een enkele persoon schriftelijk is aangewezen. Deze oefent dan ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het register, getekend door een zaakvoerder en het vermeldt het aantal aandelen dat een vennoot heeft in de vennootschap.

Artikel 9. Overdracht van aandelen

De stemrechten mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan overeenkomstig de wet, in het bijzonder de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen en het koninklijk besluit van 16 oktober 2009 tot wijziging van het koninklijk besluit van 4 mei 1999, betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, en mits voorafgaande goedkeuring van de zaakvoerder.

De Raad van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten wordt ingelicht over elke wijziging van de stemrechten en van de samenstelling van haar aandeelhouderschap en bestuursorgaan binnen de vijftien dagen nadat de wijziging uitwerking krijgt

De verkoopprijs van een participatie is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan overeenstemming tussen de partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg op verzoek van één der partijen een deskundige aan.

HOOFDSTUK IV - BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 10. Zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder, natuurlijke of rechtspersoon, al dan niet vennoten. Tot gewone zaakvoerder wordt voor onbepaalde duur benoemd

- Wim De Corte

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

De zaakvoerder mag alle handelingen verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval van ontslag, van onbekwaamverklaring of kennelijk onvermogen, of van overlijden van de zaakvoeder wordt benoemd tot vervangend zaakvoerder:

- Ann De Kimpe

Zij verklaart haar uitgestelde mandaat te aanvaarden. Zij zef nimmer handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met de uitoefening van het beroep van belastingconsulent, of met het voeren van de titel van belastingconsulent,

indien vennootschappen van belastingconsulenten tot zaakvoerder worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft van belastingconsulent.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die alle handelingen mag verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Artikel 11, Bestuursbevoegdheid en vertegenwoordigingsmacht

J "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrich-'ten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte. De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de belastingconsulent, zoals vermeld in artikel 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen.

Artikel 12. Controle

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen in de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen in alle geschriften van de vennootschap,

HOOFDSTUK V - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 13. Bijeenroeping en agenda

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de 3de maandag van de maand juni, om 18 uur, op de maatschappelijke zetel, behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de winst en de kwijting aan de zaakvoerder.

Te allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijzi-iging van de statuten of over andere punten te beraadsla-igen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 14. Besluitvorming

Er wordt gestemd per aandeel, waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. In de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij wijziging van de statuten of in geval van ontbinding is de unanimiteit van de stemmen vereist.

Enkel belastingconsulenten die lid zijn van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten mogen wettelijk in het bezit zijn van de meerderheid van de stemrechten, zodat enkel zij een beslissende invloed kunnen uitoefenen op de oriëntatie van het beleid van de vennootschap

HOOFDSTUK VI- BOEKJAAR, JAARREKENING

Artikel 15. Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. In afwijking hiervan neemt het eerste boekjaar een aanvang op neerleggingsdatum bij de bevoegde rechtbank en eindigt het op 31 december 2011. De eerste algemene vergadering wordt dan ook gehouden in juni 2012.

Artikel 16. Jaarrekening

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken afgesloten en maakt de zaakvoerder de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming er gegeven zal worden aan het resultaat.

HOOFDSTUK VII ONTBINDING EN VEREFFENING

 Zoor-i, behouden 0 aan het Belgisch taatshlad Artikel 17. Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan worden door één of meerdere vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering met unanimiteit.

De vereffenaars zijn bevoegd tot aile verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering met unanimiteit van stemmen anders besluit.



Het nettovermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten à rato van het aantal aandelen.

Voor de vereffening van de lopende zaken die een tussenkomst in de uitoefening van het beroep van belastingconsulent impliceren, of die betrekking hebben op het voeren van de titel van belastingconsulent, zal (zullen) de vereffenaar(s) die deze hoedanigheid niet heeft (hebben), beroep doen op een persoon die de vereiste hoedanigheid heeft.

Artikel 18. Overlijden van een vennoot

In geval van overlijden van een vennoot zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in het voorkomende geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, die zich ten aanzien van de vennootschap laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde. Zijn er minderjarige erfgenamen, dan zullen die van rechtswege " de hoedanigheid van stilte vennoot krijgen.

HOOFDSTUK VIII  DIVERSE BEPALINGEN Artikel 19. Benoeming vaste vertegenwooriger

De zaakvoerder duidt zichzelf aan als vaste vertegenwoordiger van huidige vennootschap in het kader van al zijn huidige en toekomstige bestuursmandaten in andere vennootschappen, conform artikel 61 & 2 van het Wetboek van Vennootschappen

Artikel 20, Deontologie

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen, met de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig of met de deontologische regels van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, zullen ais niet geschreven worden beschouwd

\MM DE CORTE

zaakvoerder

_

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de gerso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

07/01/2013
ÿþMod Wart 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemtngsnr 0830 621 787 Benaming

lat, c~ SCHALtA

IRMI1

A

1

(verkort)

Rechtsvorm VOF

Zetel . 9270 LAARNE, LANGE MEIRE 62

(volledig adres)

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING ZAAKVOERDER

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering d.d. 24 november 2012 blijkt dat met algemeenheid van stemmen :

1) het ontslag ais zaakvoerder van de heer Jurgen Schaick wonende te 9270 Laarne, Lange Meire 62 met ingang van 24 november 2012 wordt aanvaard. Er wordt hem kwijting verleend voor zijn uitgeoefende mandaat.

2) de benoeming als zaakvoerder van mevrouw Evangelina Schaick wonende te 9270 Laame, Lange Meire 62 met ingang van 24 november 2012 wordt aanvaardt. Haar mandaat is onbezoldigd.

Evangelina Schaick

zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van nstrurnenterende notaris hetzij van de perso(o)n(ent

bevoegd de rechtspersoon tc., aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SCHALIA

Adresse
LANGE MEIRE 62 9270 LAARNE

Code postal : 9270
Localité : LAARNE
Commune : LAARNE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande