SCHOLENGEMEENSCHAP SCHOLEN AAN DE DURME

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOLENGEMEENSCHAP SCHOLEN AAN DE DURME
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 469.239.082

Publication

30/04/2013
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r GRIFFIE RECHTBANK VApiMQPHANDEL

19 APR. 2013

DENDERM ONDE

Griffie

Ondernemingsnr : 0469.239.082

Benaming

(voluit) : VZW Scholengemeenschap Scholen aan de Durme

II

i

*13067633

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Markt 48, 9160 Lokeren

Onderwerp akte : Statutenwijziging - Samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van de vereniging heeft op 29 januari 2013 beslist de statuten als volgt aan te passen:

De bestaande tekst van artikel 5 wordt opgeheven en vervangen door navolgende tekst: Art.5  Leden A.V.

Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt en bedraagt minimum drie.

De leden zijn enerzijds de vzw's die onderwijs organiseren en die stichtend lid zijn of rechtsopvolger van één of meerdere stichtende leden, of de vzw's die onderwijs organiseren en die naderhand tot de vereniging toetreden. Dit zijn de participerende VZW's.

Tot de vereniging treedt ook één natuurlijk persoon als lid toe, Dit is het lid-natuurlijke persoon.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt toe aan alle leden.

De participerende vzw's worden vertegenwoordigd door hun vertegenwoordigers, die zij zelf kunnen aanstellen en uitsluiten op basis van inbreuken tegen artikel 8 van onderhavige statuten, Zij kunnen hun: vertegenwoordigers steeds vervangen en delen dit schriftelijk mee aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De vertegenwoordigers van de participerende vzw's zijn zelf lid van de vzw die hen afvaardigt, maar mogen geen personeelslid zijn van de scholen van onderhavige scholengemeenschap.

Het lid-natuurlijke persoon is geen lid van een van de participerende VZW's en evenmin personeelslid van de scholen van onderhavige scholengemeenschap.

In de algemene vergadering heeft iedere participerende vzw recht op minstens drie vertegenwoordigers. Een vzw met 1050 leerlingen in het secundair onderwijs heeft recht op een vierde vertegenwoordiger en vanaf 1050 leerlingen heeft elke vzw per bijkomende schijf van 300 leerlingen recht op een bijkomende vertegenwoordiger.

Dit aantal wordt een eerste maal vastgesteld op basis van de leerlingenaantallen die op 1 oktober 2012 door de bevoegde diensten van het ministerie van onderwijs in aanmerking werden genomen voor de subsidieerbare uren-leraar of lestijden, en gaat in op 1 januari 2013. De aantallen worden vervolgens om de drie jaar opnieuw' vastgesteld. De nieuwe vertegenwoordiging gaat in de eerste januari volgend op deze telling.

In geval van fusie of defusie onder/door de participerende vzw's wordt de nieuwe vertegenwoordiging, vastgesteld overeenkomstig de in het zesde lid omschreven formule. De aldus bekomen nieuwe= vertegenwoordiging gaat in op 1 september volgend op de datum waarop de statuten van de nieuw ontstane; vzw's door de stichtende leden ervan werden ondertekend.

De bestaande tekst van artikel 13 wordt opgeheven en vervangen door navolgende tekst:

Art. 13

§1 De algemene vergadering vergadert en beslist slechts geldig indien elke participerende vzw

vertegenwoordigd is en indien twee derden van de stemgerechtigden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een`

beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen, en mits de genomen beslissing de goedkeuring

wegdraagt van de helft van de participerende vzw's.

Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum van twee derden aanwezigheid niet wordt

bereikt of minstens één participerende vzw niet vertegenwoordigd is, dient een tweede vergadering

te worden bijeengeroepen. Deze beslist dan geldig met een meerderheid van stemmen, wat ook

het aantal aanwezige stemgerechtigden is. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

§2 Nieuwe leden kunnen slechts tot de scholengemeenschap toetreden met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en mits de genomen beslissing de goedkeuring wegdraagt van vier vijfde van de participerende vzw's,

§3De uitsluiting van leden alsook de vereffening van de vereniging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en mits de genomen beslissing de goedkeuring wegdraagt van vier vijfde van de participerende vzw's.

§4 Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en besluiten met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en mits de genomen beslissing de goedkeuring wegdraagt twee derden van de participerende vzw's. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en mits de genomen beslissing de goedkeuring wegdraagt van vier vijfde van de participerende vzw's,

De bestaande tekst van artikel 15 wordt opgeheven en vervangen door navolgende tekst:

Art, 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, Elke participerende vzw heeft recht op twee bestuurders in de raad van bestuur. Een vzw met 1500 leerlingen in het secundair onderwijs heeft recht op een derde bestuurder en vanaf 1500 leerlingen heeft elke vzw per elke bijkomende schijf van 500 leerlingen recht op een bijkomende bestuurder.

De bestuurders worden door de participerende VZW gekozen uit zijn vertegenwoordigers in de algemene vergadering, De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Een bestuurder kan ten allen tijde ontslag nemen uit de raad van bestuur mits het richten van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur van deze vereniging.

De raad van bestuur handelt als een college.

De bestaande tekst van artikel 19 wordt opgeheven en vervangen door navolgende tekst:

Art. 19

§1 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen en beslissen indien van elke participerende vzw van de vereniging minstens één bestuurder en in totaal twee derden aanwezig of vertegenwoordigd is. ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één geschreven volmacht hebben. Indien, na een behoorlijke oproeping, het quorum van twee derden aanwezigheid niet wordt bereikt of indien van minstens één participerende vzw geen bestuurder aanwezig is, dient binnen de 14 dagen een tweede vergadering te worden bijeengeroepen met dezelfde agenda. Tijdens de tweede bijeenkomst kan geldig vergaderd en beslist worden, wat ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders is, maar steeds met een twee derden meerderheid.

§2 De raad van bestuur streeft in haar besluitvorming steeds naar consensus. Indien geen consensus kan worden bereikt, kan de raad van bestuur overgaan tot stemming en wordt een beslissing genomen met een meerderheid van twee derden van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, en mits de genomen beslissing de goedkeuring wegdraagt van twee derden van de participerende vzw's.

Bij ontstentenis van deze meerderheid wordt vanaf de derde stemming de beslissing genomen met een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, en mits de genomen beslissing de goedkeuring wegdraagt van de helft van de participerende vzw's. Dit lid kan enkel worden toegepast voor beslissingen over gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, zowel als eiser dan als verweerder, en voor dwingende beslissingen die voortvloeien uit decretale of beleidsbeslissingen.

Met betrekking tot de hierna vermelde materies beslist de raad van bestuur bij unaniem akkoord

1.de ordening van een rationeel onderwijsaanbod, eventueel gespreid over de verschillende instellingen die de scholengemeenschap vormen;

2.een objectieve leerlingenoriëntering en -begeleiding (werkt daartoe samen met één centrum voor leerlingenbegeleiding);

3.het personeelsbeleid, meer bepaald over de criteria voor het aanwerven, functioneren en evalueren van personeelsleden;

4.de vaststelling van de criteria en de aanwending van de aanvullende pakketten wekelijkse uren-leraar die eventueel aan de betrokken instellingen of de scholengemeenschap worden toegekend;

5.de vaststelling van de criteria en de aanwending van de wekelijkse uren-leraar en van de punten die op het niveau van de scholengemeenschap kunnen worden samengevoegd.

Indien geen unaniem akkoord bereikt wordt in deze vijf aangelegenheden, dan geldt de procedure beschreven in het huishoudelijk reglement.

MOD 2.2

Luik B _ Vervolg

§31n uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief of per e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

De Algemene Vergadering is in de vergadering van 29 januari 2013 overgegaan tot de benoeming van navolgende bestuurders:

Voor v.z.w. Katholiek Onderwijs Hamme :

De Meulenaer Paul Dynastielaan 48/0204, 8660 De Panne

Moemaut Eddy Schaubeke 77, 9220 Hamme

Voor v.z.w. Vlot! Vrij Lokers Onderwijs voor jouw Toekomst :

De Groote Daniël Bastelare 68, 9080 Lochristi

De Vos Jens Begoniastraat 14, 9290 Overmere

Mestdagh Paul Watermuntstraat 4, 9032 Wondelgem

Vanoutrive Stefan Zwaluwstraat 26, 9160 Lokeren

Voor v.z.w. Scholen De Hagewïnde

Maes Gunter Oude Heerweg 138, 9160 Lokeren

Vanacker Bert Salviapark 12, 9840 De Pinte

Voor v.z.w. Vrij Onderwijs Zele

De Strycker Eugène Hansevelde 97, 9240 Zele

Van Cauteren Bert Eekstraat 57, 9240 Zele

die allen hun mandaat aanvaarden.

r**

De Raad van Bestuur heeft in zijn vergadering van 27 maart 2013 de navolgende functies toebedeeld:

Voorzitter; Paul De Meulenaer, wonende te 8660 De Panne, Dynastielaan 48/0204;

Secretaris: Paul Mestdagh, wonende te 9032 Wondelgem, Watermuntstraat 4;

Penningmeester: Eugène De Strycker, wonende te 9240 Zele, Hansevelde 97,

Tegelijk worden ook de gecoördineerde statuten neergelegd.

Voor waar en echt,

Lokeren, 28 maart 2013

Paul De Meulenaer Eugène De Strycker

Voorzitter Bestuurder

Op de laatste bia. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

'behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

A

. ~1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

16/04/2012
ÿþ(verkort) :

Rechtsvoren : vzw

Zetel : Markt 48,9160 Lokeren

Onderwerp akte : Samenstelling raad van bestuur

De raad van bestuur van Scholengemeenschap Scholen aan de Durme is op 17 januari 2012 als volgt' samengesteld:

Voor v.z.w. Katholiek Onderwijs Hamme ;

Moemaut Eddy Schaubeke 77, 9220 Hamme

De Meulenaer Paul Dynastielaan 48/0204, 8660 De Panne

Voor v.z.w. Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie, Lokeren

De Smedt Johan Koophandelstraat 28, 9160 Lokeren

Mestdagh Paul Watermuntstraat 4, 9032 Wondelgem

Voor v.z.w. Diocesaan Schoolcomité -Durmestreek

Jens De Vos Begoniastraat 14, 9290 Overmere

Vanoutrive Stefan Zwaluwstraat 26, 9160 Lokeren

Voor v.z.w. Vrij technisch instituut Sint-Laurentius

De Groote Daniël Bastelare 68, 9080 Lochristi

De Wit Wim Oude Heerweg-Ruiter 114, 9250 Waasmunster

Voor v.z.w, Scholen De Hagewinde

Maes Gunter Roomstraat 33 W 3, 9160 Lokeren

Bert Vanacker Salviapark 12, 9840 De Pinte

Voor v.z.w. Vrij Onderwijs Zele ;

De Strycker Eugène Hansevelde 97, 9240 Zele

Van Cauteren Bert Eekstraat 57, 9240 Zele

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

8

*iao1azae*

Moo2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 469.239.082 Benaming

(voluit) : vzw Scholengemeenschap Scholen aan de Durme

IFFIE RECHTBANI°

AN KOOPHANDEL

0 3 APR. 2012

DENDE +l;NDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Eugène De St " , er Bestuu der

26/02/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ll

*15031923*

GRft-i- 1-<ECH I BANK VAN

KOOPHANDEL GENT

16 FEB. 2015

AFDELING DENDERMONDE

I;ffic--------

Ondernemingsnr : 0469.239.082

Benaming

(voluit): VZW Scholengemeenschap Scholen aan de Durme

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Markt 48, 9160 Lokeren

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering is in de vergadering van 28 januari 2014 overgegaan tot de benoeming van navolgende bestuurders:

Voor v.z.w. Katholiek Onderwijs Hamme :

De Meuleneer Paul Dynastielaan 48/0204, 8660 De Panne

Moemaut Eddy Schaubeke 77, 9220 Hamme

Voor v.z.w. Vlot! Vrij Lokers Onderwijs voor jouw Toekomst

De Groote IDaniël Bastelare 68, 9080 Lochristi

Cooreman Linda Beerveldestraat 33, 9160 Lokeren

Mestdagh Paul Watermuntstraat 4, 9032 Wondelgem

Vanoutrive Stefan Zwaluwstraat 26, 9160 Lokeren

Voor v.z.w. Scholen De Hagewinde :

Maes Gunter Oude Heerweg 138, 9160 Lokeren

Vanacker Bert Salviapark 12, 9840 De Pinte

Voor v.z.w. Vrij Onderwijs Zele

De Strycker Eugène Hansevelde 97, 9240 Zele

Van Cauteren Bert Eekstraat 57, 9240 Zele

die allen hun mandaat aanvaarden.

De Raad van Bestuur heeft in zijn vergadering van 25 maart 2014 de navolgende functies toebedeeld:

Voorzitter: Gunter Maes, wonende te 9160 Lokeren, Oude Heerweg 138;

Secretaris: Paul Mestdagh, wonende te 9032 Wondelgem, Watermuntstraat 4;

Penningmeester: Eugène De Strycker, wonende te 9240 Zele, Hansevelde 97.

Voor waar en echt,

Lokeren, 12 januari 2015

Gunter Maes Eugène,p6 Strycker

Voorzitter Bestr{ rder



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
SCHOLENGEMEENSCHAP SCHOLEN AAN DE DURME

Adresse
MARKT 48 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande