SCHOLENGEMEENSCHAP SINT-NICOLAAS BASISONDERWIJS, AFGEKORT : SG SNBAO

Association sans but lucratif


Dénomination : SCHOLENGEMEENSCHAP SINT-NICOLAAS BASISONDERWIJS, AFGEKORT : SG SNBAO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.565.178

Publication

10/09/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch St na neerlegging van de akte ter g

. ` : r.., :.- ::.. . -  _ - KOOPHANDÉLK

AN

MDD 2.2

kopie

111flii~~uWm~iMn

13 38760*

111

11

11

WÁU6, 2013

DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsar : 0840.565.178

Benaming

(voluit) : Scholengemeenschap Sint-Nicolaas Basisonderwijs

(verkorl): SG Sint-Nicolaas BaO

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Collegestraat 31, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur, gemachtigden en dagelijks bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 20 juni 2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige; aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen :

Artikel 1

De stichters van de vereniging, die de vereniging hebben opgericht op 29 september 2011, zijn:

1.vzw Katholieke Vrije Scholen te Waasmunster, Kerkstraat 10, 9250 Waasmunster

2.vzw Katholieke Scholen Regio blaasland, Jagersdreef 4, 9100 Sint- Nlklaas

3.vzw Berkenboomscholen, Kalkstraat 28, 9100 Sint-Niklaas

4.Diocesaan Schoolcomité Sint-Niklaas vzw, Collegestraat 31, 9100 Sint-Niklaas

5.vzw Siht Catharinascholen Sinaai, Dries 68, 9112 Sinaal

6.vzw Basisschool Heilige-Familie, Van Britsomstraat 1, 9100 Sint-Niklaas

7.Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie Sint-Niklaas vzw, Plezantstraat 135, 9100 Sint-Niklaas

8.instituut St Carolus vzw, Lod. De Meesterstraat 1, 9100 Sint-Niklaas

9.vzw Katholieke Scholen Regio Noord-Waasland, Blokstraat 36, 9170 Sint-Gillis-Waas

10.vzw Vrije Basisschool De Hoge Geest, Hulststraat 42, 9170 De Klinge

11.Broederscholen Hiëronymus vzw, Nieuwstraat 91, 9100 Sint-Niklaas

Artikel 2

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam:

Scholengemeenschap Sint-Nicolaas Basisonderwijs, afgekort SG Sint-Nicolaas BaO of SG SN BaO.

De scholengemeenschap is een samenwerkingsverband dat beantwoordt aan de criteria van de artikelen, 125s0Xies tot en met 125octies van het Decreet Basisonderwijs van 27 februari 1997, zoals gewijzigd.

De zetel is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Collegestraat 31 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3

In overeenstemming met en met respect voor het maatschappelijk doel van de participerende; schoolbesturen heeft de scholengemeenschap als doel, overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke en; reglementaire bepalingen, en binnen het kader van het afgesloten samenwerkings-akkoord om binnen dei vereniging het onderwijs te coördineren en te begeleiden, en beslissingen te nemen in de materies die door; wettelijke of reglementaire bepalingen of via beheersoverdracht aan de scholengemeenschappen worden; toegekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting af organisme jen aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks' of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen.

Artikel 5

De vereniging kan uit gewone leden (vzw's (vanaf hier: leden-schoolbesturen) en/of leden-natuurlijke personen) en toegetreden leden (natuurlijke' personen) bestaan.

De vereniging telt ten minste drie gewone leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de gewone leden. De gewone leden die een vzw zijn, worden vertegenwoordigd door natuurlijke personen.

De toegetreden leden hebben het recht om de algemene vergadering bij te wonen maar enkel met adviserende stem, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd. Hun rechten en plichten kunnen bovendien worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' of 'leden' worden verder in deze statuten enkel de gewone leden bedoeld. Artikel 6

De leden-schoolbesturen kunnen zich laten vertegenwoordigen door twee natuurlijke personen. Deze vertegenwoordigers van de leden-schoolbesturen worden aangeduid door de leden-schoolbesturen zelf (zie artikel 15 van de statuten).

Van de twee vertegenwoordigers kan er slechts één personeelslid zijn van het lid-schoolbestuur. Het stemrecht van het lid-schoolbestuur moet steeds door het niet-personeelslid worden uitgebracht

ledere andere rechtspersoon (vzw-schoolbestuur) of natuurlijke persoon die door één van de ledenschoolbesturen wordt voorgedragen en door de algemene vergadering wordt aanvaard, kan (naar gelang de aanvraag) als gewoon of toegetreden lid tot de vereniging toetreden.

De algemene vergadering beslist daarover autonoom, moet deze beslissing niet motiveren en er is geen beroep mogelijk.

Een personeelslid van een lid-schoolbestuur kan enkel lid zijn van de vereniging als toegetreden lid. Een personeelslid kan tevens op de algemene vergadering niet het stemrecht uitoefenen van het lid-schoolbestuur waarvan hij de vertegenwoordiger zou zijn.

Artikel 8

Elk toegetreden lid kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur, of een schrijven tegen ontvangstbewijs.

De gewone leden kunnen ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven of een schrijven tegen ontvangstbewijs aan de raad van bestuur.

Artikel 9

Een lid kan worden uitgesloten bij beslissing van de algemene vergadering. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Zo kan onder Meer worden uitgesloten, ieder [id waarvan de houding, het gedrag, de uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging.

De algemene vergadering beoordeelt de feiten, na de belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 3/4de meerderheid van de stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MdD 2.2

Dit artikel is van overeenkomstige toepassing op de vertegenwoordigers van de leden-rechtspersonen. Indien een vertegenwoordiger wordt uitgesloten, wordt in zijn of haar vervanging voorzien door het lidschoolbestuur dat door de vertegenwoordiger vertegenwoordigd werd.

De leden - rechtspersonen kunnen hun vertegenwoordigers steeds vervangen. Zij delen dit schriftelijk mee aan de raad van bestuur.

Het lidmaatschap van een lid-schoolbestuur eindigt automatisch door de ontbinding, fusie, of splitsing van de vzw of wanneer deze vzw geen instellingen van basisonderwijs meer heeft binnen de Scholengemeenschap Sint-Nicolaas Basisonderwijs.

Artikel 10

De leden zijn niet tot een bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 11

De algemene vergadering is bevoegd voor

" het wijzigen van de statuten;

" het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" het benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" " de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

" het ontbinden van de vereniging;

" het uitsluiten van de leden van de vereniging;

" het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging;

" de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, in de loop van de eerste zes maanden na sluiting van het boekjaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen. wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agenda-punten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 21 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Artikel 13

De oproepingen voor de algemene vergadering worden verstuurd per gewone post en/of email ten laatste acht dagen vóór de vergadering. De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Artikel 17

Met uitzondering van de gevallen voorzien in de artikelen 8 en 20 van de vzw-wet, is de vergadering geldig samengesteld, mits de helft van de gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij 3/4de meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden. Onthoudingen en blanco-stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

In geval er onvoldoende leden aanwezig zijn, kan de vergadering een tweede keer samengeroepen worden, binnen een termijn van 14 dagen. Op deze vergadering is geen vereiste naar aanwezigheid van de leden van tel en geldt de gewone meerderheid van stemmen (behalve in het geval de uitsluiting van een lid op de agenda staat, in welk geval de 3/4e meerderheid van stemmen vereist blijft).

Artikel 18

e ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en in een apart register bewaard. Dit register, dat ter inzage van de gewone leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. Belanghebbende derden kunnen eveneens inzage in dit verslag krijgen.

Artikel 19

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur. De algemene vergadering benoemt de ledenschoolbesturen uit artikel 1 en gebeurlijk in de toekomst nieuw te aanvaarden leden-schoolbesturen tot bestuurders.

De raad van bestuur wordt CASS genoemd (Comité van de afgevaardigden van de schoolbesturen van de scholengemeenschap).

De bestuurders hebben recht op twee vertegenwoordigers in de raad van bestuur. De raad van bestuur kan steeds een vertegenwoordiger afzetten. Een afgezet vertegenwoordiger wordt vervangen door een andere vertegenwoordiger van het betrokken schoolbestuur. Deze wordt autonoom door het betrokken lidschoolbestuur vervangen.

Artikel 20

De bestuurders-schoolbesturen worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur.

Wanneer een bestuurder vrijwillig ontslag neemt, dient de bestuurder de raad van bestuur op de hoogte te brengen via een aangetekende brief of een schrijven tegen ontvangstbewijs.

Uittredende en ontslagnemende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien, binnen een redelijke termijn van drie maanden.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien. Zij zijn hiertoe persoonlijk aansprakelijk.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit en zijn steeds afzetbaar door de algemene vergadering. Artikel 21

De raad van bestuur kiest onder de vertegenwoordigers van de bestuurders een voorzitter, één of twee ondervoorzitters en/of een secretaris voor onbepaalde duur. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door een ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, door de oudste vertegenwoordiger van de bestuurders.

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls het belang van de vzw het vereist, alsook binnen de 15 dagen na daartoe verstrekkend verzoek van twee bestuurders.

Een bestuurder beschikt over twee stemmen. Elke vertegenwoordiger van een bestuurder heeft één stem.

Van de twee vertegenwoordigers kan er slechts één personeelslid zijn van de bestuurder. Het stemrecht van de bestuurder moet steeds door het niet-personeelslid worden uitgebracht.

Ingeval slechts één vertegenwoordiger aanwezig is, oefent deze beide stemmen van de bestuurder uit.

De bestuurders die door omstandigheden geen vertegenwoordigers naar de vergadering kunnen sturen, kunnen een vertegenwoordiger van een andere bestuurder een schriftelijke volmacht verlenen. Een vertegenwoordiger mag maximum twee volmachten uitoefenen.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt in een apart register bewaard en ondertekend door de voorzitter. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de

voorzitter of door twee bestuurders. "

Artikel 22

De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt za bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD22

beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet. De bevoegdheden die niet door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, komen toe aan de raad van bestuur.

Artikel 24

De raad van bestuur kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn bestuurders of aan derden. Bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijmaan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar door de raad van bestuur. Artikel 25

Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden, wordt de vereniging, onverminderd de bevoegdheden van de raad van bestuur als college, in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het afzonderlijk handelen van de Directeur-coördinatie of door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een ondervoorzitter, of de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris, of de gezamenlijke handtekening van de twee ondervoorzitters, of de gezamenlijke handtekening van een ondervoorzitter en de secretaris.

Artikel 26

De raad van bestuur vergadert in regel geldig als een meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De raad van bestuur streeft in haar besluitvorming naar consensus. Indien geen consensus kan worden bereikt, kan er worden gestemd, mits minstens een 3/4de meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders aanwezig is. Een beslissing is aangenomen met een 3/4e meerderheid van stemmen. Onthoudingen en blanco-stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

Indien geen beslissing kan worden genomen conform de eerste twee alinea's, dient een tweede vergadering te worden bijeengeroepen. De raad van bestuur beslist dan geldig, met een gewone meerderheid, wat ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders is.

Artikel 30

In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Bij het bepalen van de bestemming, moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 3 bedoelde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging

Aldus aangenomen op de algemene vergadering van 20 juni 2013,

De algemene vergadering van 21/03/2013 neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Van de Wiele Riggy, Hoge Bokstraat 131, 9111 Belsele, geboren op 04/04/1951, te Kemzeke

De Bock Christiane, Hamse Steenweg 69, 9200 Grembergen, geboren op 1610411943, te Dendermonde

Leten Edwig, Haagstraat 21, 9150 Vrasene, geboren op 01/02/1953, te Sint-Gillis-Waas

Plessers Martha, R. Van Britsomstraat 19, 9100 Sint-Niklaas, geboren op 12/02/1937, te Eksel

Peirlinck Freddy, Sinaaistraat 22, 9250 Waasmunster, geboren op 18/11/1944, te Welle

Meul Etienne, Helsvuurstraat 30, 9112 Sinaai, geboren op 31/10/1952, te Sint-Niklaas

Braem Hubert, Modernadreef 12, 9100 Sint-Niklaas, geboren op 2810511952, te Sint-Niklaas

Boel Marie Thérèse, Pr. Jos. Charlottelaan 61, 9100 Sint-Niklaas, geboren op 01/08/1947, te Beveren

Martens Carlos, Jagersdreef 4, 9100 Sint-Niklaas, geboren op 29/11/1942, te Waarschoot

De RidderJohan, Gentseweg 351, 9120 Kaasdonk, geboren op 15/08/1943, te Sint-Niklaas

i

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Van Buynder Marcel, Groenstraat 132, 9111 Belsele, geboren op 10/04/1938, te Sint-Niklaas Rijckaert Joseph, Heirstraat 15, 9112 Sinaai, geboren op 0910811945, te Lokeren Caimo Christiane, Hospitaalstraat 13, 9100 Sint-Niklaas, geboren op 19/02/1950, te Halle Weemaes Luc, Oude Molenstraat 80, 9170 De Klinge, geboren op 11/02/1940, te Essen Dhaene Robert, Nieuwstraat 91, 9100 Sint-Niklaas, geboren op 17/10/1943, te Assenede Bressinck André, Neerstraat 139, 9250 Waasmunster, geboren op 31/05/1950, te Temse Puylaert Leona, Blokstraat 36, 9170 Sint-Gillis-Waas, geboren op 04/05/1938, te Sint-Gillis-Waas De Rybel Willy, Polenlaan 33, 9170 De Klinge, geboren op 06/10/1943, te Sint-Gillis-Waas Heylen Lieve, Grote Heidestraat 73a, 9120 Beveren, geboren op 31/10/1952, te Sint-Niklaas

De algemene vergadering van 21 /03/2013 héeft tot bestuurders benoemd: 1

vzw Katholieke Vrije Scholen te Waasmunster, Kerkstraat 10, 9250 Waasmunster, 0415.881.956

vzw Katholieke Scholen Regio Waasland, Jagersdreef 4, 9100 Sint-Niklaas, 0417.364.373

vzw Berkenboomscholen, Kalkstraat 28, 9100 Sint-Niklaas, 0421.743.231

Diocesaan Schoolcomité Sint-Niklaas vzw, Collegestraat 31, 9100 Sint-Niklaas, 0448.656.276

vzw Sint Catharinascholen Sinaai, Dries 68, 9112 Sinaai, 0455.390.155

vzw Vrije Basisschool H. Familie Sint-Niklaas, R. Van Britsomstraat 1, 9100 Sint-Niklaas, 0443.436.884

Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie Sint-Niklaas vzw, Plezantstraat 135, 9100 Sint-Niklaas,

0410.421.054

Instituut St Carolus vzw, Loc. De Meesterstraat 1 (adres vestiging), 9100 Sint-Niklaas, 0417.505.915

vzw Katholieke Scholen Regio Noord-Waasland, Blokstraat 36, 9170 Sint-Gillis-Waas, 0417.472.954

vzw Vrije Basisschool De Hoge Geest, Hulststraat 42, 9170 De Klinge, 0478.250.778

Broederscholen Hiëronymus vzw, Nieuwstraat 91, 9100 Sint-Niklaas, 0415.245.221

Dit is tevens de huidige samenstelling van de raad van bestuur.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveieens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd dcor de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur van 21/03/2013 heeft volgende functies toegekend aan volgende niet-bestuurders: Voorzitter: Van de Wiele Riggy, Hoge Bokstraat 131, 9111 Belsele, geboren op 04/04/1951, te Kemzeke

Ondervoorzitter 1: De Bock Christiane, Hamse Steenweg 69, 9200 Grembergen, geboren op 16/04/1943, te Dendermonde

Ondervoorzitter 2: Leten Edwig, Haagstraat 21, 9150 Vrasene, geboren op 01/02/1953, te Sint-Gillis-Waas

Directeur-coördinatie: Vercauteren Johan, Tuinlaan 64, 9111 Belsele, geboren op 19/04/1961, te Sint-Niklaas

Onverminderd de bevoegdheden van de raad van bestuur als college, is de vzw in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het afzonderlijk handelen van de Directeur-coördinatie of door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en een ondervoorzitter, of de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris, of de gezamenlijke handtekening van de twee ondervoorzitters, of de gezamenlijke handtekening van een ondervoorzitter en de secretaris.

"

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad ven bestuur 21/03/2013 heeft het dagelijks bestuur opgeheven.

Volgende personen maken aldus geen deel meer uit van het dagelijks bestuur:

Loten Edwig, Haagstraat 21, 9150 Vrasene, geboren op 01/02/1953, te Sint-Gillis-Waas

Van de Wiete Riggy, Hoge Bokstraat 131, 9111 Belsele, geboren op 04/04/1951, te Kemzeke

De Bock Christiane, Hamse Steenweg 69, 9200 Grembergen, geboren op 16/04/1943, te Dendermonde

Te Sint-Niklaas, op . .312013

rcauteren Johan

Directeur-cotrdinatie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van LDik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/07/2012
ÿþMo0 2-2

~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- %EiioEldE 11(111~~~nwnh~u~~u

aan hel Belgrscl Staat.sbts, ~iaiazzae





- 2 PL! 2012

--

_ , Griffie

Ondernero ngsnr 849.565.178

Benaming

(voluit; : VZW SCHOLENGEMEENSCHAP SINT-NICOLAAS

BASISONDERWIJS

Everro,t, SG SNBaO

Rechtsvorm VZW

Zetei Collegestraat 31, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : wijziging samenstelling raad van bestuur

Op de raad van beheer van 29 maart 2012 werd volgende wijziging in de raad genoteerd :

De VZW Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie Sint-Niklaas, Plezantstraat 135 te 9100 Sint-Niklaas wordt

vanaf heden vertegenwoordigd door :

07.Lieve Heylen, Grote Heidestraat 73a, 9120 Beveren, bestuurder Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie,

Sint-Niklaas VZW (RGN52.10,31-076.59),

Zij komt in de plaats van dhr. Jos Merlier.

Gedaan te Sint-Niklaas op 29 maart 2012

Riggy Van de Wiele, voorzitter

O; blz van Luik 8 vern3e'de:, Recto telaam en hoeo,n. , .}= istromentereiiza hetzij van de pErso[b}nfenl

.,, ocgd de vereniging sr i" , papisme ten aanzien : an tierden te vertegernwourd:gen

Verso Naam en handtE}

08/11/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIï'f lE ~=,ECHTBI`.NK

VAN KOOPHANDEL

2 5. 10, 2011

DENDERMONDE

i3rrfne

Ondernerningsnr : ."8(-10 SG g A 2

Benaming

(voluit) : VZW SCHOLENGEMEENSCHAP SINT-NICOLAAS

BASISONDERWIJS

(verkort) : SG SNBaO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Collegestraat 31, 9100 Sint-Niklaas

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Oprichtingsakte

De hierna genoemde schoolbesturen - rechtspersonen

1.VZW Katholieke Vrije Scholen Waasmunster, Kerkstraat 10, 9250 Waasmunster

2.VZW Katholieke Scholen Regio Waasland, Jagersdreef 4, 9100 Sint- Nlklaas

3.VZW Berkenboomscholen, Kalkstraat 28, 9100 Sint-Niklaas

4.Diocesaan Schoolcomité Sint-Niklaas VZW, Collegestraat 31, 9100 Sint-Niklaas

5.VZVV Sint Catharinascholen Sinaai, Dries 68, 9112 Sinaai

6.VZW Basisschoten Heilige-Familie, Van Britsomstraat 1, 9100 Sint-Niklaas

7.Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie Sint-Niklaas VZW, Plezantstraat 135, 9100 Sint-Niklaas

8.lnstituut St Carolus VZW, Loci. De Meesterstraat 1, 9100 Sint-Niklaas

9.VZW Katholieke Scholen Regio Noord-Waasland, Blokstraat 36, 9170 Sint-Gillis-Waas

10.VZW Vrije Basisschoof De Hoge Geest, Hulststraat 42, 9170 De Kfinge

11.Broederscholen Hiëronymus VZW, Nieuwstraat 91, 9100 Sint-Niklaas

Respectievelijk vertegenwoordigd door

1.Christiane De Bock, Hamse Steenweg 69, 9200 Grembergen, voorzitter VZW Katholieke Vrije Scholen

Waasmunster (43.04.16-282.72)

2.Carlos Martens, Jagersdreef 4, 9100 Sint-Niklaas, voorzitter VZW Katholieke Scholen Regio Waasland

(RGN : 42.11.29-129.57)

3.Johan De Ridder, Gentseweg 351, 9120 Haasdonk, voorzitter VZW Berkenboomscholen (RGN 43.08.15-

221.94)

4.Marcel Van Buynder, Groenstraat 132, 9111 Belsele, voorzitter Diocesaan Schoolcomité VZW (RGN

38.04.10-313.19)

5.Joseph Rijckaert, Heirstraat 15, 9112 Sinaai, voorzitter VZW Sint Catharinascholen Sinaai (RGN 450809

23115)

6.Riggy Van de Wiele, Hoge Bokstraat 131, 9111 Befsele, voorzitter VZW Basisscholen Heilige-Familie

(RGN 51.04.04.231.69)

7.José Merlier, Pauwstraat 122, 9080 Lochnsti, voorzitter Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie, Sint-

Niklaas VZW (RGN 50 02 27 205-49)

8.Christiane Caimo, Hospitaalstraat 13, 9100 Sint-Niklaas, voorzitter Instituut Sint-Carolus VZW (RGN

50.02.19.242.58)

9.Edwig Leten, Haagstraat 21 , Vrasene, bestuurder VZW Katholieke Scholen Regio Noord-Waasland (RRN

53.02.01 243-78)

10.Luc Weemaes, Oude Molenstraat 80, 9170 De Kfinge, bestuurder VZW Vrije Basisschool De Hoge Geest

(RON 40.02.11.067.69)

11.Robert Dhaene, Nieuwstraat 91, 9100 Sint-Niklaas, bestuurder Broederscholen Hiëronymus VZW (RGN

43.10.17-069.06)

En volgende natuurlijke personen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge



MOD 2.2

1.André Bressinck, Neerstraat 139, 9250 Waasmunster voorgedragen door en lid van VZW Katholieke Vrije Scholen Waasmunster (RGN 50.05.31-301.48)

2.Théodore Joseph Vervondel, Hoge Bokstraat 157, 9111 Belsele, voorgedragen door en lid van VZW Katholieke Scholen Regio Waasland (RGN 45.12.13.261.87)

3.Freddy Peirlinck, Sinaaistraat 22 9250 Waasmunster, voorgedragen door en lid van VZW Berkenboomscholen (RGN 44.11.18-079.91)

4.Marcel Watté, Ettingstraat 6, 9112 Sinaai, voorgedragen door en lid van Diocesaan Schoolcomité Sint-Niklaas VZVV (RGN 44.12.27-139.59)

5.Etienne Meul, Helsvuurstraat 30, 9112 Sinaai voorgedragen door en lid van VZW Sint Catharinascholen Sinaai (RON 521031 23101)

6.Martha Plessers, R. Van Britsomstraat 19, 9100 Sint-Niklaas,voorgedragen door en lid van VZW Basisscholen Heilige-Familie (RON 37.02.12.232.05)

7.Hubert Braem, Modemadreef 12, 9100 Sint-Niklaas, voorgedragen door en lid van Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie, Sint-Niklaas VZW (RGN 52 05 26 079-74)

8.Marie Thérèse Boel, Pr. Jos.-Charfottefaan 61, 9100 Sint-Niklaas, voorgedragen door en lid van Instituut Sint-Carolus VZW (RON 47.08.01.300.34)

9.Leona Puylaert, Blokstraat 36, 9170 Sint-Gillis-Waas, voorgedragen door en lid van VZW Katholieke Scholen Regio Noord-blaasland (RGN 38.05.04-138.90)

10.Willy De Rybel Polenlaan 30, 9170 De Klinge voorgedragen door en lid van VZW Vrije Basisschool De Hoge Geest (RGN 43.10.06-307.01)

11.Erik Van Haegenbergh - G. De Creemerstraat 160  9150 Rupelmonde, voorgedragen door en lid van Broederscholen Hiëronymus VZW (RGN 50.12.06-265.10)

Overige natuurlijke personen die deel uitmaken van de algemene vergadering :

1.Geert Vercauteren, Gijselstraat 17, 9100 Nieuwkerken, voorgedragen door en lid van VZW Basisscholen

Heilige-Familie (RGN 58.11.06.325.14)

2.Paul De Meester, Eksterstraat 2 te 9100 Sint-Niklaas, voorgedragen door Broederscholen Hiëronymus

VZW (RGN 550124 285 60)

3.Walther Roggeman, Olmenstraat 12 te Sint-Niklaas, voorgedragen door het Diocesaan Schoolcomité Sint-

Niklaas VZW (RGN 51.02.21-079:85)

4.Hubert Puylaert, Zeveneekhoekstraat 40 te 9100 Nieuwkerken, voorgedragen door de VZW VZW

Katholieke Scholen Regio Waasland (RGN 38.04.19-235.21)

5.Kristien Coppens, Kapellebaan 4A te 9260 Wichelen, voorgedragen door de Diocesane Pedagogische

Begeleiding (RGN 63.05.27-282-72 )

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27

juni 1921, zoals gewijzigd, (hierna genoemd de vzw-wet), met hiernavolgende statuten.

Bovengenoemden zijn de stichtende leden.

Statuten

Titel 1 Naam  Zetel  Doel  Duur

Artikel. 1

De vereniging wordt genoemd "Scholengemeenschap Sint-Nicolaas Basisonderwijs", afgekort "SG Sint-

Nicolaas BaO" (letterwoord SG SNBaO).

De scholengemeenschap is een samenwerkingsverband dat beantwoordt aan de criteria van de artikelen

125sexies tot en met 125octies van het Decreet Basisonderwijs van 27 februari 1997, zoals gewijzigd.

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Collegestraat 31 gelegen in het gerechtelijk arrondissement

Dendermonde.

Artikel 3

§ 1 In overeenstemming met en met respect voor het maatschappelijk doel van de

participerende schoolbesturen heeft de scholengemeenschap als doel, overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke en reglementaire bepalingen, en binnen het kader van het afgesloten samenwerkingsakkoord om binnen de vereniging het onderwijs te coördineren en te begeleiden, en beslissingen te nemen in de materies die door wettelijke of reglementaire bepalingen of via beheersoverdracht aan de scholengemeenschappen worden toegekend.

§ 2De vereniging kan aile middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten die haar doel rechtvaardigen, uitoefenen of laten uitoefenen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan enkel ontbonden worden op het einde van elke door de overheid opgelegde legislatuur van de scholengemeenschap.

Titelt Leden

Mon 2.2

Artikel 5

De vereniging bestaat uit gewone-leden (rechtspersonen [schoolbesturen] en natuurlijke personen) en toegetreden leden (natuurlijke personen).

De vereniging telt ten minste drie gewone leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de gewone leden. De gewone leden die een rechtspersoon zijn, worden vertegenwoordigd door hun 'vertegenwoordigers'.

De toegetreden leden hebben het recht om de algemene vergadering bij te wonen maar enkel met adviesrecht. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6

§ 1 De leden, vertegenwoordigers van de schoolbesturen zoals voorzien in artikel 15, worden voorgedragen door de schoolbesturen.

§ 21eder andere rechtspersoon of natuurlijke persoon die door één van de gewone leden van de algemene vergadering wordt voorgedragen en door de algemene vergadering wordt aanvaard, kan als gewoon of toegetreden lid tot de vereniging toetreden.

De algemene vergadering beslist daarover autonoom, moet deze beslissing niet motiveren en er is geen beroep mogelijk.

§ 3Een personeelslid kan geen lid zijn van de algemene vergadering of de raad van bestuur van de eigen scholengemeenschap.

Artikel 7

De gewone en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de

" vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 8

Elk gewoon lid - natuurlijke persoon kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging mits het

opsturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Elk toegetreden lid - natuurlijke persoon kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen uit de vereniging mits het

ª% c opsturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Elk gewoon lid - rechtspersoon kan enkel op het einde van een legislatuur ontslag nemen uit de vereniging

e mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur 6 maanden voorafgaand aan het einde van de legislatuur.

Artikel 9

§ 1 Het ontslag en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald door art. 12 van de vzw-wet, pzoals gewijzigd.

Zo kan onder meer worden uitgesloten, ieder [id waarvan de houding, het gedrag, de uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of in privé onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging, of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging.

NDe algemene vergadering beoordeelt de feiten, na de belanghebbende te hebben gehoord, en beslist zonder beroep. Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 3/4de meerderheid van de stemmen.

§ 2Dit artikel is van overeenkomstige toepassing op de vertegenwoordigers. Indien een vertegenwoordiger wordt uitgesloten, wordt in zijn of haar vervanging voorzien door het schoolbestuur dat door de

Aink vertegenwoordiger vertegenwoordigd werd.

erm De gewone leden - rechtspersonen kunnen hun vertegenwoordigers steeds vervangen. Zij delen dit

schriftelijk mee aan de voorzitter en de secretaris van de algemene vergadering.

§ 31-let lidmaatschap van een participerende vzw eindigt automatisch door haar ontbinding, fusie, splitsing,

r/) faillissement, uitsluiting of wanneer deze participerende vzw geen instellingen van basisonderwijs meer heeft binnen de "Scholengemeenschap Sint-Nicolaas Basisonderwijs".

ª% re

Artikel 10

De leden, de vertegenwoordigers en de bestuurders zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen

pq persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de verbintenissen van de

vereniging.

Titel 3 Algemene vergadering

Artikel 11

sC De algemene vergadering is bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten;

'het benoemen en afzetten van de bestuurders;

" hei benoemen en afzetten van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

-het ontbinden van de vereniging;

-het uitsluiten van de leden van de vereniging;

-het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging;

-de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle andere aangelegenheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD

Artikel 12

De algemene vergadering wordt door de voorzitter of twee bestuurders bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, in de loop van de eerste zes maanden na sluiting van het boekjaar.

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op het einde van het eerste volledig kalenderjaar.

De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Artikel 13

Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden door de voorzitter, door twee bestuurders of door één vijfde van de leden. Zij worden verstuurd per gewone post en/of email ten laatste acht dagen vóôr de vergadering.

De oproeping vermeldt datum, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

Artikel 14

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij zijn afwezigheid door een ondervoorzitter. Wanneer ook deze afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste vertegenwoordiger.

De secretaris van de raad van bestuur is ook de secretaris van de algemene vergadering.

Artikel 15

In de algemene vergadering heeft ieder gewoon lid dat een schoolbestuur is van een school of scholen van de "Scholengemeenschap Sint-Nicolaas Basisonderwijs", naast de vertegenwoordiger van de VZW, recht op één extra vertegenwoordiger (natuurlijke persoon) als gewoon lid en één extra vertegenwoordiger (natuurlijke persoon) als toegetreden lid die voorgedragen worden door dat schoolbestuur.

In geval van fusie of defusie onder/door de gewone leden die schoolbestuur zijn, wordt de nieuwe vertegenwoordiging vastgesteld overeenkomstig de in het eerste lid omschreven formule. De aldus bekomen nieuwe vertegenwoordiging gaat in op 1 september volgend op de datum waarop de statuten van het nieuw ontstane schoolbestuur werden ondertekend.

Artikel 16

De vertegenwoordigers van een gewoon lid dat een schoolbestuur is, zijn stemgerechtigd en hebben elk één stem. Alle andere gewone leden hebben elk één stem. Elke vertegenwoordiger kan zich via een volmacht laten vertegenwoordigen door een ander gewoon lid. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 17

Met uitzondering van de gevallen voorzien in de artikelen 8, 12 en 20 van de vzw-wet, is de-vergadering geldig samengesteld, mits de helft van de gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij 3/4de meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigden.

Artikel 18

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. Dit register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. De voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

Titel 4 Raad van bestuur

Afdeling 1 Samenstelling

Artikel 19

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die om de drie jaar wordt (her)samengesteld. Elk schoolbestuur heeft recht op twee vertegenwoordigers in de raad van bestuur, met name de twee gewone leden van de algemene vergadering.

Als overgangsfase wordt de eerste termijn uitzonderlijk afgesloten op 31 augustus 2011.

Een afgezet bestuurder wordt vervangen door een andere vertegenwoordiger van het betrokken schoolbestuur.

De algemene vergadering kan daarnaast ook bestuurders, vreemd aan de vertegenwoordigers van de schoolbesturen, aanstellen. Deze bestuurders kunnen aangesteld worden als voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester of secretaris.

Artikel 20

§ 1 De bestuurders worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van 3 jaar. Wanneer om één of andere reden een bestuurder wegvalt, wordt voor de resterende duur van zijn mandaat een nieuwe bestuurder benoemd.

Als overgangsfase wordt de eerste termijn uitzonderlijk afgesloten op 31 augustus 2011.

§ 2Uittredende en ontslagnemende bestuurders blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien maar met een maximum van drie maanden. Bestuurders vreemd aan de vertegenwoordigers van de schoolbesturen, kunnen onmiddellijk uittreden.

MOD 2.2

§ 3Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering samen te roepen om in de benoeming van nieuwe bestuurders te voorzien. Zij zijn hiertoe persoonlijk aansprakelijk.

§ 4De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Afdeling 2 Werking

Artikel 21

§ 1De raad van bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter, een of twee ondervoorzitters, een

secretaris en een penningmeester voor eenzelfde periode als voorzien in artikel 19. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door een ondervoorzitter of, bij ontstentenis van deze, door de oudste bestuurder.

§ 2De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls het belang van de vzw het vereist, alsook binnen de 15 dagen na daartoe verstrekkend verzoek van twee bestuurders. Alle bestuurders worden minstens 8 dagen vóár de raad van bestuur met een gewone brief of met een e-mail bericht uitgenodigd op de raad van bestuur. De oproepingsbrief vermeldt datum, uur en plaats van de raad van bestuur en bevat de agenda.

§ 3Elk lid van de raad van bestuur heeft één stem. Hij kan zich bij afwezigheid laten vertegenwoordigen via volmacht door een ander lid van de raad van bestuur. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

§ 4Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt door de voorzitter ondertekend en in een apart register bewaard. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Afdeling 3 Bevoegdheden

Artikel 22

" pijp De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt ze bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke

handelingen.

Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van

e rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van beheer en van beschikking, met

inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet.

Artikel 23

§ 1De raad van bestuur kan één of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn

e bestuurders of aan een derde. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van

bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

§ 2Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 24

Onverminderd de bevoegdheden die door de vzw-wet, zoals gewijzigd en door de onderliggende statuten

o aan de algemene vergadering worden toegekend, bezit de raad van bestuur alle bevoegdheden:

-waartoe de scholengemeenschappen voor het Basisonderwijs, krachtens de wettelijke en reglementaire

bepalingen bevoegd zijn;

ó " die bij overeenkomst door de schoolbesturen aan de raad van bestuur worden toegekend;

" die op basis van een samenwerkingsovereenkomst met rechtspersonen bevoegd voor onderwijsinstellingen

ami eª% t van het basisonderwijs, het secundair onderwijs, het volwassenenonderwijs en het buitengewoon onderwijs

ª% erm worden toegekend.

Artikel 25

§ 1Behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden,

r/) wordt de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Afdeling 4 Besluitvorming

Artikel 26

§ 1De raad van bestuur vergadert in regel geldig als in totaal 3/4de van de bestuurders aanwezig of

pq vertegenwoordigd is.

§ 2De raad van bestuur streeft in haar besluitvorming naar consensus. Indien geen consensus kan worden bereikt, is minstens een 3/4de meerderheid van het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders vereist.

Indien, na een behoorlijke oproeping het quorum van 3/4de van aanwezigheid of vertegenwoordiging van de bestuurders niet wordt bereikt, dient een tweede vergadering te worden bijeengeroepen. De raad van bestuur beslist dan geldig, maar steeds met een 3/4de meerderheid, wat ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders is.

Titel 5 Begrotingen en rekeningen

Artikel 27

Het boekjaar valt samen met het burgerlijk jaar. De raad van bestuur legt de rekeningen van het voorgaande jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Vervolgens wordt bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en in voorkomend geval de commissarissen kwijting verleend.

Als overgangsfase wordt het eerste boekjaar verlengd tot het einde van het eerste kalenderjaar volgend op de oprichting.

Titel 6 Ontbinding en vereffening

MOD 2.2

- Vervolg

Artikel 28

§ 1 Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig art. 20 en volgende van de vzw-wet. ln het ontbindingsbesluit worden èèn of meer vereffenaars aangeduid.

§ 2De vereniging dient in eik geval ontbonden te worden op het ogenblik dat de scholengemeenschap niet meer aan de decretale voorwaarden voldoet.

Artikel 29

§ 1In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na verrekening der schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

§ 2Bij het bepalen van de bestemming, moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 3, §1 en 2 bedoelde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Artikel 30

Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de vzw-wet, zoals gewijzigd, van toepassing.

Op haar stichtingsvergadering op 29 september 2011 benoemde de algemene vergadering van de VZW

SGSNBaO volgende personen als lid van de raad van bestuur :

Dagelijks bestuur:

Voorzitter : dhr. Riggy Van De Wiele

Ondervoorzitter : mevr. Chris De Clercq

Secretaris : dhr. Edwig Leten

Bestuursleden : Zr. Martha Plessers, dhr. Freddy Peirlinck, dhr. Etienne Meut, dhr. Hubert Braem, mevr.

Marie-Thérèse Boel, dhr. Carlos Martens, dhr. Johan De Ridder, dhr. Marcel Van Buynder, dhr. Jef Ryckaert,

dhr. Jos Mercier, mevr. Christiane Caimo, dhr. Luc Weemaes, Br. Robert Dhaene, dhr. André Bressinck, mevr.

Leons Puylaert, dhr. Willy De Rijbel.

Toegevoegde leden : dhr. Hubert Puylaert, dhr. Paul De Meester en dhr. Walter Roggeman.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Sint-Niklaas

op 29 september 2011

en ondertekend in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn.

Handtekening van de stichters op de oorspronkelijke statuten :

Chris De Clercq ,VZW Katholieke Vrije Scholen Waasmunster

Carlos Martens , VZW Katholieke Scholen Regio Waastand

Johan De Ridder , VZW Berkenboomscholen

Marcel Van Buynder , Diocesaan Schoolcomité VZW

Joseph Ryckaert , VZW Sint Catharinascholen Sinaai

Riggy Van de Wiele ,VZW Basisscholen Heilige-Familie

José Merlier, Scholen Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie, Sint-Niklaas VZW

Thérèse Boel, Instituut Sint-Carolus VZW

Leons Puylaert , VZW Katholieke Scholen Regio Noord-Waasland

Luc Weemaes , VZW Vrije Basisschool De Hoge Geest

Robert Dhaene ,Broederscholen Hiëronymus VZW

~ +

. VQOr- ;Zehouden emn :se: Be:E7,isai SsztyOíac

I

v

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCHOLENGEMEENSCHAP SINT-NICOLAAS BASISONDERW…

Adresse
COLLEGESTRAAT 31 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande