SCOUTSHEEM BRAKEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SCOUTSHEEM BRAKEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.562.615

Publication

12/05/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Afdeling Oudenaarde

3 0 'APR. 2015

Griffie

11u IIIIVVI~IIII

*15068701*

1

11

Ondernemingsnr : 0451.562.615

Benaming

(voluit) : Scoutsheem Brakel

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Nieuwpoort 26, 9660 Brakel

Onderwerp akte : statutenwijziging en ontslag en benoeming bestuurders

De Algemene Vergadering van 20 maart 2015 heeft beslist de meest recente statuten van Scoutsheem', Brakel VZW, gewijzigd op de Algemene Vergadering van 13/05/2005 en gepubliceerd in de bijlage tot het, Belgisch Staatsblad van 17/08/2006 met identificatienummer *06131661* te wijzigen, en te vervangen door de'' volgende gecoordineerde statuten.

TITEL 1: Naam, zetel, doel, duur

Art. 1De vereniging draagt de naam "Scoutsheem Brakel" VZW.

Art. 2De vereniging heeft haar zetel te 9660 Brakel, Nieuwpoort 26 en ressorteert aldus onder het', gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 3De vereniging heeft tot doel de scoutsgroep Scouts & Gidsen Vlaanderen Sint-Michiel Brakel-Lierde O24/06G op materieel, financieel en moreel vlak te steunen bij de ontwikkeling van haar activiteiten en die van haar leden., Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt behoren onder meer het beheer en onderhoud van de scoutslokalen en het organiseren van festiviteiten om fondsen te verwerven ter bekostiging hiervan en ter ondersteuning van de werking van de scoutsgroep.

Art. 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2: Leden

Art. 5Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen.

Art. 6Kandidaat leden moeten hun aanvraag indienen bij de Raad van Bestuur. Zij dienen de statuten van de vereniging te onderschrijven. Men wordt lid nadat men door de Raad van Bestuur als dusdanig wordt aanvaard en na betaling van de jaarlijkse bijdrage die door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld en die de 25 euro niet mag overschrijden. De groepsleiding en de huisverantwoordelijke van Scouts & Gidsen Vlaanderen Sint-Michiel Brakel-Lierde worden steeds uitgenodigd om lid te worden van de VZW. Voor hen bedraagt het lidgeld nul EUR.

Art, 7Elk lid van de vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, wordt hiertoe eerst eenmalig uitgenodigd. Bij ontstentenis van betaling hierna wordt dit lid geacht ontslagnemend te zijn. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Art. 8De leden, de ontslagnemende leden en de uitgestoten leden, evenals de erfgenamen of rechtverkrijgende van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het vermogen of enig bezit van de vereniging.

TITEL 3: Algemene Vergadering

Art. 9De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem.

Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijke volmacht. Elk lid mag echter

over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art.10De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3.de kwijting aan de bestuurders

4.de goedkeuring van de begroting en van de rekening

5.de ontbinding van de vereniging

6.de uitsluiting van een lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 11 De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, in de gevallen door de wet bepaald, op eigen initiatief, of wanneer één vijfde van de leden erom vraagt. Elk jaar wordt ten minste één Algemene Vergadering gehouden in de maand maart. De uitnodiging wordt ten minste acht dagen op voorhand per brief of per email aan alle leden overgemaakt waarin de datum, plaats en de agenda wordt vermeld. De Algemene Vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan wanneer een meerderheid van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan.

Art.12De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens aanwezigheid door het bestuurslid daartoe aangeduid door de Raad van Bestuur.

Art. 13Alle beslissingen van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, tenzij een wettelijke bepaling een andere meerderheid voorschrijft. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de Raad van Bestuur of diegene die hem op dat ogenblik vervangt. Een geheime stemming wordt toegepast op aanvraag van vier aanwezige leden of door besluit van de Raad van Bestuur. Bij stemming over personen wordt er steeds tot geheime stemming overgegaan. Er kan geldig vergaderd worden bij aanwezigheid van de meerderheid der leden.

Art. 14Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag gemaakt. Dit verslag wordt door de secretaris van de Raad van Bestuur per brief of per email aan aile leden overgemaakt, De verslagen worden bijgehouden in een register op de zetel van de vereniging. De Raad van Bestuur beslist over de aanvragen van derden tot inzage van de verslagen.

TITEL 4: Raad van Bestuur,

Art. 15De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden waaronder een voorzitter, secretaris en penningmeester. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van vier jaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. De benoeming is hernieuwbaar. De Raad van Bestuur " verbindt zich ertoe de groepsleiding van Scouts & Gidsen Vlaanderen Sint-Michiel Brakel-Lierde als adviserend lid tot zijn vergadering toe te laten.

Art. 16Bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij het openvallen van een mandaat kan de Raad van Bestuur een voorlopige bestuurder aanduiden in afwachting van een volgende Algemene Vergadering.

Art.17De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar In en buiten rechte. De Raad van Bestuur kan alle daden van bestuur, beheer en beschikking stellen, voor zover deze niet door de wet uitsluitend aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college, dit wil zeggen dat is beraadslaagd over de handelingen die de vereniging binden overeenkomstig de statuten. Voor de uitvoering van in de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering genomen beslissingen kan elk lid van de Raad van Bestuur alleen tekenen.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

TITEL 5: Begroting en rekeningen

Art. 18Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Art. 19De Raad van Bestuur sluit de rekeningen af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd, De Algemene Vergadering wordt

verzocht kwijting te verlenen aan de bestuurders.

TITEL 6: Slot, ontbinding, vereffening

Art. 201n geval van vrijwillige ontbinding zullen de activa, na aanzuivering van de passiva, worden

overgedragen aan een vereniging met gelijke of gelijkaardige doelstellingen of aan de vzw Scouts & Gidsen

Vlaanderen, Lange Kievitstraat 74, te 2018 Antwerpen.

Art. 21Voor alles wat in deze statuten niet voorzien of geregeld is gelden de wettelijke bepalingen.

De Algemene Vergadering van 20 maart 2015 heeft het ontslag van de voltallige Raad van Bestuur aanvaard en heeft aansluitend volgende bestuurders benoemd :

Dominik De Brouwer, wonende te 9660 Brakel, Geraardsbergsestraat 64, met nationaal nummer 83.03.30063-12, voorzitter

Pieter Hoeckman, wonende te 9620 Zottegem, Grensstraat 19, met nationaal nummer 91.07.25-327-10, ondervoorzitter

Leopold Vandenhaute, wonende te 9660 brakel, Nieuwpoort 26, met nationaal nummer 54.05.17-469.93, secretaris

Johan Stevens, wonende te 9572 lierde, Kwaadstraat 2, met nationaal nummer 62.01.17-223-91, penningmeester.

Johan Stevens

penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SCOUTSHEEM BRAKEL

Adresse
NIEUWPOORT 26 9660 BRAKEL

Code postal : 9660
Localité : BRAKEL
Commune : BRAKEL
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande