SIKUKUU

Association sans but lucratif


Dénomination : SIKUKUU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 606.986.903

Publication

20/03/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Gegevens

De vereniging draagt de naam "vzw Sikukuu".

De zetel van de vereniging is gevestigd in België, te Braambos 9a, 9600 Ronse. Deze valt in het

gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken

inzake de verenigingen van toepassing.

De oprichters zijn:

Bellinck, Alice, Gentbruggestraat 49, 9040 Sint-Amandsberg

Berghen, Steffi, Hubert Frere Orbanlaan 302, 9000, Gent

Clement, Tim, Broeke 203, 9600 Ronse

Decatelle, Kenny, Braambos 9a, 9600 Ronse

Declercq, Elise, Stijn Streuvelsstraat 35, 9600 Ronse

Moulin, Manon, Dammekensstraat 16, 9600 Ronse

Persoons, Lisa, Merelstraat 40, 9000 Gent

Possemiers, Angelo, Place de Wodecq 26, 7890 Wodecq

Rommens, Thibaut, Olifantstraat 20, 9600, Ronse

Stockman, Tim-Wouter, d'Hoppe 93, 7880 Vloesberg

Torfs, Sander, Suzanne Lilarstraat 88, 9000, Gent

Van den Bossche, Ellen, Suzanne Lilarstraat 88, 9000 Gent

Artikel 2: Doel & Inhoud

De vereniging heeft geen enkele politieke strekking en tracht als organisatie aan de hand van activiteiten mensen samen te brengen.

De vereniging heeft tot doel vernieuwende evenementen, ontmoetingen en projecten te initiëren, te faciliteren en te organiseren met een belangrijke toegevoegde waarde voor de partners van de vereniging. Dit door het bevorderen van cultuurparticipatie via het organiseren van evenementen, festivals, vormingen, concerten, (kinder)animatie, workshops en meer. Eveneens gaat ze samenwerkingsverbanden aan met relevante organisaties uit de streek. De vereniging wil (beginnende) artiesten een plaats bieden om te experimenteren en hen nadien verder ondersteunen aan de hand van promotie, begeleiding en expertise.

Zo wil de vereniging bijdragen tot de uitstraling van Ronse als creatieve, culturele, innovatieve en duurzame stad in binnen- en buitenland omdat deze tot het hart van de organisatie behoort. De activiteiten vertakken zich evenwel ook verder dan de Vlaamse Ardennen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Sikukuu

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Braambos 9a

*15304854*

Luik B

9600

België

0606986903

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ronse

Griffie

Neergelegd

18-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Dit doel wordt vooral bereikt door de organisatie van een jaarlijks terugkerend festival. Dit festival, genaamd SikukuuJam, is vooral een ontmoetingsplaats van kunst en ambacht met het publiek.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 3: Handelingen & Middelen

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Ook kan zij haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Eventuele opbrengsten hiervan worden uitsluitend besteed aan het realiseren van het doel. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging kan alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen zoals overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen. De vereniging kan ook sponsoring verwerven of verstrekken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4: Structuur

4.1 Werkende Leden

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

De werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten en het huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben stemrecht in de algemene vergadering. Wie werkend lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating te richten aan een lid van de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding, rekeninghoudende met het huishoudelijk reglement. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon kan dit aanvragen.

De door de werkende leden te betalen jaarlijkse bijdrage is maximum ~ 50 en wordt bepaald in het huishoudelijk reglement. Het werkend lid dat weigert de bijdrage te betalen verliest zijn/haar lidmaatschap.

Elk werkend lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, na hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De uitsluiting van een werkend lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met 2/3 meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, nadat het lid is gehoord.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

4.2 Algemene Vergadering

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921.

Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen, door de Raad van Bestuur, ten minste acht dagen vóór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda van de Algemene Vergadering zoals opgesteld door de Raad van Bestuur.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven, voor zijn/haar stemrecht op deze vergadering, aan een ander werkend lid. Dit andere werkende lid mag het stemrecht uitoefenen, zonder dat deze houder mag zijn van meer dan één volmacht per vergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris. De voorzitter wijst een secretaris aan indien de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. Indien zowel voorzitter als secretaris niet aanwezig zijn verkiezen de aanwezigen een werkend lid dat de vergadering zal leiden.

De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen worden toegevoegd door de voorzitter of werkende leden, aansluitend aan de geplande agenda. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, met een minimum aanwezigheid van 1/3 van de leden. Bij staking van stemmen vervalt het voorstel of dient het voorstel herwerkt te worden.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging

gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De leden en belanghebbende niet-leden worden mondeling of per e-mail op de hoogte gebracht van de besluiten van de algemene vergadering. Dit heeft geen impact op de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

4.3 Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 4 bestuurders, die lid zijn van de vereniging.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Het mandaat verstrijkt na 1 jaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur bestaat minstens uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een boekhouder. Deze mandaten worden door de benoemden onderling verdeeld en vervolgens

goedgekeurd door de werkende leden, als bepaald in het huishoudelijk reglement.

De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur mits een opzegtermijn van drie maanden.

Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden, afzetting of verlies van het lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds vrijgekomen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders moeten voor het verstrijken het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij voor 3 maanden in gebreke blijven komt er automatisch een algemene vergadering op de tweede zondag na het verstrijken van de deadline. Bestuurders zijn aansprakelijk voor de schade dat dit verzuim teweeg kan brengen.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is de vertegenwoordiger van de rechtspersoon en kan ook alle handelingen stellen die hier mee samen hangen (als nader omschreven in artikel 3).

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de werkende leden.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen vervalt het voorstel of dient het herwerkt te worden.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daar bijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 5: Ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het door de vereniging omschreven doel het meest benadert.

Raad van Bestuur:

1. Torfs Sander (voorzitter)

2. Decatelle Kenny (secretaris)

3. Stockman Tim-Wouter (penningmeester)

4. Moulin Manon (boekhouder)

5. Rommens Thibaut (boekhouder)

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
SIKUKUU

Adresse
BRAAMBOS 9A 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande