SINGLE MALT WAASLAND, AFGEKORT : SMW

Association sans but lucratif


Dénomination : SINGLE MALT WAASLAND, AFGEKORT : SMW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.860.948

Publication

09/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Oprichtingsakte Single Malt Waasland vzw

Op datum 7 juli 2011 hebben

-Aelbrecht Christof, wonende Nijverheidstraat 20, 9160 Lokeren, geboren op 30 september 1978 te Sint-Niklaas;

-De Cock Katrien Denise Albert, wonende Kruisbessenlaan 35; 9120 Melsele, geboren op 3 september 1979 te Sint-Niklaas;

-Van Damme Lucien Maurice Martha, wonende Brugse Heirweg 100A.; 9190 Stekene, geboren op 24 december 1961 te Lokeren;

-Yzewijn Marc Joseph Marleen, Heirweg 153; 9190 Stekene, geboren op 10 augustus 1956 te Sint-Niklaas

besloten om een vzw op te richten waarvan de statuten luiden als volgt:

Titel I: naam, oprichters, zetel en duur

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Single Malt Waasland, verkort SMW.

Art. 2. De vereniging wordt opgericht door naam, voornamen en woonplaats van iedere stichter.

-Aelbrecht Christof, Nijverheidstraat 20, 9160 Lokeren;

-De Cock Katrien Denise Albert, Kruisbessenlaan 35; 9120 Melsele;

-Van Damme Lucien Maurice Martha, Brugse Heirweg 100A; 9190 Stekene;

-Yzewijn Marc Joseph Marleen, Heirweg 153; 9190 Stekene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

geS. 8 6o gL,8

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm Zetel : Onder rero akte :



Single Malt Waasland

SMW

Vereniging Zonder Winstoogmerk

Heirweg 153, 9190 Stekene

Oprrichtingsakte

lling111

vc

behc

aan Belg Staat

Bijtagen bij hëf Bé1gi"sch S'fáálsbtád - Og/0912011 Annexes du Nlbmfeur liëtgë

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 3. De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd op het adres Heirweg 153, 9190 Stekene, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 4. De vzw wordt opgericht voor onbepaalde duur, zij kan te alle tijde ontbonden worden.

Titel Il: Doel

Art. 5. De vzw heeft tot doel het organiseren van allerhande activiteiten voor het promoten van whisky s en de Schotse cultuur in het algemeen.

Art. 6. De vzw mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijd- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen, in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, erfpacht, bruikleen, bezit,...). De vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutaire doel gaat.

Titel III: Leden

Art. 7. Het aantal vaste leden is onbeperkt met een minimum van drie.

Art. 8. Om deel uit te maken van de vereniging als toegetreden lid dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

- het lidgeld jaarlijks betalen;

- de statuten van de vereniging aanvaarden;

- het huishoudelijk reglement aanvaarden.

Art. 9. Nieuwe vaste leden worden aanvaard met toestemming van de Algemene vergadering. De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement en zij verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

MOD 2.2

Art. 10. Vaste leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 11. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Art. 12. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Art. 13. Het maximumbedrag van het lidgeld bedraagt 1000,00 EUR.

Titel IV: Algemene Vergadering

Art. 14. De Algemene Vergadering bestaat uit alle vaste leden. Elk vast lid beschikt over één stem. Een vast lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid op de Algemene Vergadering. Een volmachtdrager kan slechts één ander vast lid vertegenwoordigen.

Art. 15. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- het vastleggen en de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van bestuurders;

- het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting,

- de kwijting aan de bestuurders;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- het opstellen van een reglement van inwendige orde;

- de uitsluiting van een vast lid;

- de ontbinding van de vereniging.

Art. 16. De Algemene Vergadering komt jaarlijks samen op een dag bepaald door de Raad van Bestuur binnen de eerste vier maanden volgend op het einde van het boekjaar.

Art. 17. Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

Art. 18. De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist. Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Art. 19. De bijeenroeping van de Algemene Vergadering wordt als volgt geregeld:

- de oproeping gebeurt schriftelijk, ten laatste acht dagen voor de vergadering, onder handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur of van twee bestuurders of van minstens één vijfde van de leden;

- de oproeping omvat de agenda van de vergadering, de dag, het uur en de plaats van de vergadering;

- de agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht;

- de oproeping bevat alle bijlagen zodat het voor de vaste leden duidelijk is waar het over gaat en zodat de vergadering kan worden voorbereid.

Art. 20. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste (in leeftijd) der aanwezige leden.

De voorzitter stelt een secretaris aan.

De Algemene Vergadering beslist, behoudens andersluidende bepaling in de wet of de statuten, bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, met een minimale aanwezigheid van 2/3 van de leden.

Art. 21. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende Algemene Vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en schriftelijk toegezonden aan de vaste leden. Afschriften daarvan worden geldig 'voor eensluidend' ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden van ambtswege verzonden aan de leden. Derden die van een belang, door de wet erkend, doen blijken, kunnen op verzoek een uittreksel ontvangen.

Titel V: Raad van Bestuur. orgaan van dagelijks bestuur en vertegenwoordiging

Art. 22. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minstens drie leden, onder haar leden benoemd door de Algemene Vergadering. De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

Art. 23. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Art. 24. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd voor onbepaalde duur. Indien om één of andere reden de vervanging of herbenoeming van de bestuurders niet tijdig kan geschieden, blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats wordt aangesteld deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijke mandaat.

MOU 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Art. 25. Indien, om welke reden dan ook, het aantal bestuurders tot minder dan 3 is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art. 26. De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad.

Art. 27. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, één of meer ondervoorzitter(s), een penningmeester en een secretaris. De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid

bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of aan een gevolmachtigde derde.

Art. 28. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging, vertegenwoordigt en verbindt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beheer en beschikking, zonder dat daartoe een bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering is vereist. Hij mag aldus rechtshandelingen stellen, dienstig of noodzakelijk voor het verwezenlijken van het doel van de vereniging voorzover zij door de wet of de statuten niet aan de Algemene Vergadering worden voorbehouden.

Art. 29. Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad van Bestuur uitdrukkelijk een bestuurder heeft afgevaardigd of gevolmachtigd en met een bijzondere opdracht heeft belast.

Art. 30. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden schriftelijk, ten laatste 10 dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

Art. 31. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig wanneer tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen; een bestuurder kan slechts over één volmacht beschikken.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

Art. 32. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Titel VI: Rekeningen en begroting

'Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 33. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, behalve voor het eerste boekjaar dat loopt van de oprichtingsdatum tot 31 december van het jaar volgend op het oprichtingsjaar.

Art. 34. De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

lidmaatschapsbijdragen;

- de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten;

- de giften;

- de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

Art. 35. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar. De Raad van Bestuur stelt de rekening op van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het komende boekjaar. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd, die kwijting verleent aan de bestuursleden.

Art. 36. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 37. De rekening en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis worden gebracht van de leden, die alsdan inzage krijgen, doch alleen ter plaatse op de zetel van de vereniging, van alle bescheiden waarop de rekening en de begroting steunen.

Titel VII: Ontbinding en ontheffing

Art. 38. In geval van ontbinding van de vereniging zullen alle bezittingen ten gelde gemaakt en na aftrek van alle resterende onkosten zal het geld aan een goed doel worden geschonken.

Titel VIII: Algemene bepalingen

Art, 39. Voor alles wat niet in deze statuten geregeld wordt, is de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing en kan verwezen worden naar het huishoudelijk reglement.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij ven de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/03/2015
ÿþ111

1111111111,111.11,1,113lliq1111

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging"` -- - van de akte ter if+ l tFt<iE RECHTBANKK

VA

KOOPHANnEL GCHT

2 7 FEB. 2015

AFDELfNGDEN~RMONCE

" ~~

.k~ ,.

, . l

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Griffie

Ondernemingsnr : p 2,8 & ® t5

Benaming

(voluit) : Single Malt Waasland

(verkort) : SMW

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Heirweg 153, 9190 Stekene

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuursleden

Oprichtingsakte Single Malt Waasland vzw

Op datum 26 november2014 hebben

-Aelbrecht Christof, voorzitter, wonende Grote kaai 9 Bus 0001 9160 Lokeren, geboren op 30 september 1978 te Sint-Niklaas;

-De Cock Katrien Denise Albert, secretaris, wonende Hendrik Mertensstraat 2; 9150 Melsele, geboren op 3 september 1979 te Sint-Niklaas;

ontslag genomen als bestuurslid van de vereniging.

.20ti5

Op datum 12 januari werden volgende personen benoemd ais bestuurslid van de vereniging:.

- Van Damme Lucien Maurice Martha wonende Brugse Heirweg 100A 9190 Stekene, geboren op 24 december 1961 te Lokeren als voorzitter

- Bries Eric Paul Josephfine wonende Maricolenweg 15 9255 Buggenhout, geboren op 3 januari 1965 , als secretaris.

\a-r-rt2.~z-1 û

Ct{le,( 5f8e 14EzerÉer VX>d,i t)te% Let tek]

Njz,JLe¬ ccxz,2~~~~

k.`uktCL ~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
SINGLE MALT WAASLAND, AFGEKORT : SMW

Adresse
HEIRWEG 153 9190 STEKENE

Code postal : 9190
Localité : STEKENE
Commune : STEKENE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande