SINT-JOZEFINSTITUUT, AFGEKORT : SINT-JOZEF

Association sans but lucratif


Dénomination : SINT-JOZEFINSTITUUT, AFGEKORT : SINT-JOZEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.952.583

Publication

25/01/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIU! 11111 IIU! 11111 111111! Ill II

*13015695*

V beh aa Bel Stat

V~+ÎEKÓÓ~HRND~~

1 4 JAN. 2613

DENDER TONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 409.952.583

Benaming

(voluit) : VZW Sint-Jozefinstituut

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bruulstraat 17, 9450 Haaltert

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN - WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

De buitengewone algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "Sint-Jozefinstituut te Haaltert beraadslagend overeenkomstig de bepalingen opgenomen in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, en de bepalingen van artikel 11 van haar statuten, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 9 december 2004, heeft op datum van 17 december 2012 beslist genoemde statuten op te heffen en te vervangen door de hierna volgende

STATUTEN

TITEL 1. NAAM ZETEL DOEL DUUR

Art. 1 De vereniging draagt als naam 'VZW Sint-Jozefinstituut (afgekort luidt de benaming als volgt : "VZW

Sint-Jozef')

Art. 2 De zetel van de vereniging is gevestigd op volgend adres : Bruulstraat 17, 9450 Haaltert en is gelegen

in het gerechtelijk arrondissement van Dendermonde.

Art. 3 § 1 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, de opvoeding en

vorming van de jeugd in christelijke geest, door het organiseren, besturen en steunen van vrij katholiek

onderwijs en van alle voorzieningen die hiermee verband houden,

§ 2 Het confessioneel katholiek karakter van dit doel, in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid, is een ontbindende voorwaarde van onderhavige maatschappelijke overeenkomst

§ 3 De VZW kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van deze doelstellingen.

Art, 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL li. DE LEDEN

Art. 5 De vereniging telt enkel werkelijke leden. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. Nieuwe leden worden aanvaard bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Art. 6 Voorwaarden voor toetreding tot het lidmaatschap zijn betuiging van instemming met de in artikel 3 omschreven doelstelling. Kunnen niet als lid van de VZW worden aanvaard personen die een politiek mandaat uitoefenen. Bloed- en aanverwanten tot en met de derde graad van personeelsleden kunnen niet als leden van de vereniging worden aanvaard, Een kandidaat-lid dient zijn aanvraag tot toetreding in bij de Raad van Bestuur.

Art, 7 Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het invullen van' de voorwaarden voor het lidmaatschap. Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid gebeurt door de algemene vergadering. Dergelijke uitsluiting kan slechts worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Art. 8 De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Uitgetreden en uitgesloten leden, noch de rechtsopvolgers van gewezen leden, hebben enig recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen vrijwillige inbrengen of bijdragen niet terugvorderen.

Art. 9 De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 10 De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging en ten minste één meer dan de

leden van de Raad van Bestuur. Een lid mag zich door een ander [id laten vertegenwoordigen, Een

vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 11§ 1 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a.de wijziging van de statuten

b.de benoeming en afzetting van de bestuurders

c.de goedkeuring van rekeningen en begrotingen

d.de vrijwillige ontbinding van de vereniging

e.de uitsluiting van leden

f. desgevallend, de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend

g.de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

h.het bepalen van de onverenigbaarheden in aanvulling op artikel 6 die de toetreding tot de vereniging

verhinderen of de van rechtswege uitsluiting ervan inhouden.

§ 2 De Algemene vergadering is bevoegd voor het opstellen of het goedkeuren van het opvoedingsproject

§ 3 De huishoudelijke reglementen worden opgesteld en gewijzigd door de Algemene Vergadering

§ 4 De Algemene Vergadering beslist over het oprichten, sluiten'of herstructureren van onderwijsinrichtingen en over het afsluiten van samenwerkingsakkoorden met andere schoolbesturen.

§ 5 Elke aanstelling van een directeur gebeurt door de Algemene Vergadering.

Art. 12 § 1. Er moet ten minste elk jaar een gewone algemene vergadering gehouden worden na het

afsluiten van het bcekjaar. In elk geval moet die vergadering plaatsvinden binnen de drie maanden na afsluiting

van het boekjaar.

§ 2 Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en

wanneer een vijfde vara de leden er om verzoekt.

Art. 13 Oproepingen tot de Algemene Vergadering dienen schriftelijk (of per e-mail) te gebeuren, ten minste acht dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter, van twee bestuurders, of van een vijfde van de leden. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en hemeemt de agenda van de vergadering.

Art 14 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders, tenzij een eenvoudige meerderheid een andere bestuurder zou verkiezen, De voorzitter wijst de secretaris aan,

Art. 15 § 1 In gewone gevallen beslist de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid vanstemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Beslissingen over de wijziging van statuten, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding van de vereniging kunnen slechts genomen worden bij twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en mits minstens de helft van de leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het quorum van de helft van de leden niet bereikt wordt dient een nieuwe Algemene Vergadering belegd die dan bij twee derde meerderheid kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 2 In aanvulling op § 1 van artikel 15 wordt bepaald dat elke, geldig genomen beslissing door de Algemene Vergadering, die tot gevolg heeft dat het wezenlijk doel van de vereniging wordt gewijzigd van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg heeft,

Art. 16Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard dat ter inzage zal zijn van de leden. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende op zijn verzoek.

TITEL IV. BESTUUR RAAD VAN BESTUUR

Art. 17 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum drie bestuurders. De bestuurders warden door de Algemene Vergadering benoemd bij gewone meerderheid van stemmen voor een termijn van vijf jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar maar zijn in eenzelfde functie maximaal tweemaal opeenvolgende keren benoembaar. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

Art. 18 De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewcne meerderheid van stemmen. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag geven door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of aan de secretaris indien de Voorzitter zijn ontslag indient. Een bestuurder is verplicht om na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat in zijn vervanging kan worden voorzien. Deze termijn kan evenwel niet meer bedragen dan zes maanden volgend op het indienen van zijn ontslag. Bij ontslag van een lid van de Raad van Bestuur vervolledigt zijn vervanger dit mandaat tot de eerstvolgende verkiezing van de Raad van Bestuur, De vervanger wordt aangeduid door de Algemene Vergadering.

Art. 19 Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders is gedaald tot minder dan drie dan zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten oefenen zij zelf de volledige bevoegdheid van de Raad van Bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2,2

Art. 20§ 1 De Raad bestuurt de vereniging en oefent zijn bevoegdheid uit als college. De bestuurders kunnen onder elkaar de volgende bevoegdheden en taken verdelen ; bv, voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, financieel en administratief beheer, logistiek, ict & hrm.

§ 2 De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief omvat de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

§ 3 Een bestuurder kan een schriftelijke volmacht geven aan een andere bestuurder. Niemand mag meer dan één volmacht uitoefenen.

§ 4 De Raad van Bestuur vergadert geldig als minstens de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quotum niet bereikt wordt kan een nieuwe Raad van Bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda en die geldig zal beraadslagen en beslissen op voorwaarde dat minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§ 5 Van elke vergadering maakt de secretaris een verslag op dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Uittreksels worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 21De Raad van bestuur vertegenwoordigt de VZW in alle handelingen in en buiten rechte.Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering van bestuur of van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor onverschillig welke termijn; van aile handels en bankverrichtingen; van het opheffen van hypotheken.

Art. 22, De Raad kan bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders of aan een derde. Elke delegatie van bevoegdheid is op elk moment herroepbaar.

Art. 23§1 De Raad van Bestuur kan onder zijn leden één of meer personen belasten met het dagelijks bestuur.

§ 2 Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt moet worden gespecifieerd of deze personen alleen of als college kunnen handelen.

§ 3 Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een verwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maakt,

TITEL V. REKENING EN BEGROTING

Art 24 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen boekjaar. De Raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het volgend boekjaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

TITEL VI. ONTB1NDING EN VEREFFENING

Art. 25 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering bij drie vierde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en mits minstens de heift van de leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien het quorum van de helft van de leden niet bereikt wordt dient een nieuwe Algemene Vergadering belegd die dan bij drie vierde meerderheid kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid.

Art. 27§ I In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na

vereffening van schulden en aanzuivering van lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging aan te duiden door de Algemene Vergadering.

§ 2 Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel 3 §1 en § 2 bepaalde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud--leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een gelijkaardig doel met dat van de ontbonden vereniging, ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art. 29 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk of latere wetgevingen die deze wet zouden aanpassen of vervangen na de oprichting van de vereniging, van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aangenomen op de Buitengewone Algemene Vergadering van 17 december 2012 gehouden te Haaltert.

SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR.

De Algemene vergadering heeft vervolgens kennis genomen van het ontslag van de voltallige Raad van Bestuur.

MOD 2.2

;goor-e. behouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg



Aansluitend heeft de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 17 van de statuten, de volgende

personen aangesteld als bestuurder van de vereniging:

Paul De Wilde, Bruulstraat 8, 9450 Haaltert

Jules Verhoeyen, Terlicht 189, 9451 Haaltert (Kerksken)

Dirk Roelandt, Terlicht 173, 9451 Haaltert (Kerksken)

Martine Quiquempoix, Pluimstraat 29, 9450 Haaltert

53.03.17-495.32 43.09.20-169.03 55.09.23-173.64 57.02.23-120.13



Bestuurder

Jules Verhoeyen

Jules Verhoeyen, Terticht 189, 9451 Haaltert

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT-JOZEFINSTITUUT, AFGEKORT : SINT-JOZEF

Adresse
BRUULSTRAAT 17 9450 HAALTERT

Code postal : 9450
Localité : HAALTERT
Commune : HAALTERT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande