SOLDIERS FOR JESUS, AFGEKORT : SFJ

Association sans but lucratif


Dénomination : SOLDIERS FOR JESUS, AFGEKORT : SFJ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.541.091

Publication

29/08/2014
ÿþCi\

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

rGRiFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

2 0 AUBI 2014

AFDELING D

Griffie

Ondememingsnr : 0833.541.091

Benaming

(voluit) : Soldiers For Jesus

(verkort) : SFJ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Burgemeester Beriengeestreat 49 - 9404 Aspelare

Onderwerp akte : Statutenwijziging - zetelwijziging

Uittreksel uit de akte:

De algemene vergadering van 19 december 2013, geldig bijeengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haarzitting besloten de statuten te wijzigen als volgt:

ARTIKEL 2 wordt gewijzigd als volgt:

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9600 Ronse  Zonnestraat 213, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Oudenaarde (vanaf 1 april 2014: gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen).

Aldus aangenomen op de algemene vergadering van 19 december 2013,

Te Ronse,

Janssens Johan Maes Erik

Voorzitter Ondervoorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad









*1916291





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

16/12/2014
ÿþ M00 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

92235 0

Gent

Afdeling Oudenaarde

a 5 DEC. 2014

Griffie

Ondememingsnr : 0833.541.091

Benaming

(voluit) : Soldiers For Jezus

(verkort) : SFJ

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Zonnestraat 213, 9600 Ronse

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de akes:

De algemene vergadering van 1010712014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Soldiers For Jezus, afgekort SFJ.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9600 Ronse  Zonnestraat 213, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Oost-Vlaanderen (griffie Oudenaarde).

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft als doel om de blijde boodschap van het Evangelie van Jezus bekend te maken onder de motorrijders en in de motorclubs. SFJ vzw weet zich geroepen in deze middens getuige te zijn van de Levende; Christus.

Om dit doel te bereiken, kan SFJ vzw:

a) Met alle wettelijke middelen haar effectieve en toegetreden leden vertegenwoordigen, zowel naar de: burgerlijke als kerkelijke overheden, alsook naar de media.

b) Met alle wettelijke middelen de activiteiten van haar leden ondersteunen en de samenwerking tussen de, effectieve en toegetreden leden bevorderen.

c) Zelf activiteiten organiseren met betrekking tot evangelisatie, bidstonden, ontmoeting, informatie, communicatie en dienstverlening.

d) Erediensten en andere christelijke activiteiten, zoals daar zijn zangmiddagen of jongerenavonden, organiseren op diverse plaatsen in het land.

e) Meewerken met andere christelijke organisaties om activiteiten met gelijkaardige doelen als SFJ vzw te, organiseren.

f) Contacten leggen en onderhouden met andere christelijke en seculiere motorclubs en motorrijdersorganisaties in binnen- en buitenland,

g) Zelf treflens en andere motorrijder bijeenkomsten organiseren, zoals daar zijn clubdagen, ritten voor het goede doel en andere rondritten,

h) Getuigenissen over het gevaar van drank- en drugsgebruik geven in scholen en andere gemeenschappen,. wanneer hen dat gevraagd wordt,

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

i) Gedetineerde en ex-gedetineerde motorrijders op weg helpen om hun plaats in de maatschappij terug te vinden en hen begeleiden bij het vernieuwde leven dat ze aangaan.

j) Een stand uitbaten met promotiemateriaal voor de bredere bekendmaking van de vzw.

k) Een locatie openen waar motorrijders elkaar ontmoeten.

Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden steilen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder wedergeboren christen die door de raad van bestuur wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk warden ingediend bij de raad van bestuur. De kandidaten moeten gedoopt zijn en hun geloof op een actieve, open manier beleven.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot een jaarlijkse bijdrage van maximum 35 euro verplicht. De jaarlijkse te betalen bijdrage en het tijdstip van betaling wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Bij niet-betaling worden de leden door de raad van bestuur aangemaand hun bijdrage binnen een bepaalde termijn te betalen. Het lid dat niet betaalt binnen dertig dagen na afloop van de bepaalde termijn, wordt geacht ontslagnemend te zijn.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewoon of aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis warden gebracht.

Elk lid dat drie opeenvolgende algemene vergadering niet aanwezig of vertegenwoordigd is, wordt als ontslagnemend beschouwd.

Ieder lid dat door woord of daad laat blijken niet langer achter het doel van SFJ vzw te staan, of dat daden stelt die het belang en de werking van SFJ vzw schade berokkent, kan door de raad van bestuur worden geschorst van de activiteiten van de vzw. De uitsluiting gebeurt door de algemene vergadering.

ARTIKEL 12

Bestuurders worden benoemd voor drie jaar. Tussentijds benoemde bestuurders vervolledigen het lopende mandaat. Bestuurders zijn herverkiesbaar.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), of door overlijden.

_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOB 2.2

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld warden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald, In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college: De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij 2/3e meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter en een tweede bestuurder, die gezamenlijk moeten handelen.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven ais elke handeling of verrichting van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. in dit geval roept de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping, De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden warden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dal schriftelijk wordt voorgedragen door 1)20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden wanneer 2/3e van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaan.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

" r .

a ~

MD 2,2

Luik B - Vervolg

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, waar dezelfde aanwezigheidsvereisten gelden en waar een meerderheid van 415e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffening-voorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Janssens Johan (ontslag op 3/9/2011)

Landsuser Otto (ontslag op 22/10/2011)

Maes Erik (ontslag op 10/0712014)

De algemene vergadering van 10107/2014 heeft tot bestuurders benoemd:

De Vuyst Boyke, Heurnestraat 312, 9700 Oudenaarde, geboren op 13/10/1984, te Gent Osaer Tommy, Watervalstraat 44, 8850 Ardooie, geboren op 17/06/1988, te Oostende

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

De Vuyst Boyke, Heurnestraat 312, 9700 Oudenaarde, geboren op 13/10/1984, te Gent Osaer Tommy, Watervalstraat 44, 8850 Ardooie, geboren op 17/06/1988, te Oostende Pecceu Emmerson, Kaarsengietersstraat 12, 8500 Kortrijk, geboren op 07/10/1982, te leper

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

18/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIII I1JI 11111 IIII tIll 1111 tIU 11111 1I III

" iioa~esa"

bel

a

Bi

Ste

GRiFf:!L= RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

e 8. 02. 1011

DENIiiWgNIONDE

1.Janssens Johan Hendrik  9404 Aspelare

2.Maes Erik Johan  9600 Geraardsbergen

3.De Vuyst Boyke  9700 Oudenaarde

4.Landsusser Otto Achiel  8470 Gistel

5.Poupaert David Marcel Liliane  8480 Eemegem

6.Audiffret Albert Jean  7860 Lessen

7.Pecceu Emmerson  8500 Kortrijk

8.Loos Johan Antoon Renaat  3078 Everberg

Afdeling 1  naam  zetel  wezen  grondslag  middelen

Ondememingsnr Benaming $3~ Sti4 091

(voluit) : Soldiers For Jesus vzw

(verkort) : SFJ vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Burgemeester Berlengeestraat 49, 9404 Aspelare

Onderwerp akte : In de Buitengewone Algemene Vergadering van 9 januari 2011, is door de volgende verschijnenede partijen beslist een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) op te richten.



Art. 1. Naam en duur

De vereniging draagt als naam: Soldiers For Jesus vzw, hierna te noemen als SFJ vzw

De SFJ vzw is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

Art. 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9404 Aspelare  Burgemeester Berlengeestraat 49, gelegen in

het arrondissement Dendermonde

Art. 3. Wezen

De SFJ vzw is een vereniging van christelijke motorrijders.

Art. 4. Doel

De SFJ vzw heeft als doel onder de motorrijders en in de motorclubs de blijde boodschap van het Evangelie van Jezus Christus bekend te maken. De SFJ vzw weet zich geroepen in deze middens getuige te zijn van de Levende Christus.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. Activiteiten tot uitvoering van dit doel

Om haar doel te bereiken, kan de SFJ vzw:

a)Met alle wettelijke middelen haar leden vertegenwoordigen, zowel naar de burgerlijke als kerkelijke

overheden, alsook naar de media.

b)Met alle wettelijke middelen de activiteiten van haar leden ondersteunen en de samenwerking tussen de

leden bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij vande perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

c)Zelf activiteiten organiseren met betrekking tot evangelisatie, bidstonden, ontmoeting, informatie,

communicatie en dienstverlening.

d)Erediensten en andere christelijke activiteiten, zoals daar zijn zangmiddagen of jongerenavonden,

organiseren op diverse plaatsen in het land.

e)Meewerken met andere christelijke organisaties om activiteiten met gelijkaardige doelen als SFJ vzw te

organiseren.

()Contacten leggen en onderhouden met andere christelijke en seculiere motorclubs en

motorrijderorganisaties in binnen en buitenland.

g)Zelf treflens en andere motorrijder bijeenkomsten organiseren, zoals daar zijn clubdagen, ritten voor het

goede doel en andere rondritten.

h) Getuigenissen over het gevaar van drank- en drugsgebruik geven in scholen en andere

gemeenschappen, wanneer hen dat gevraagd wordt.

i)Gedetineerde en ex-gedetineerde motorrijders op weg helpen om hun plaats in de maatschappij terug te

vinden en hen begeleiden bij het vernieuwde leven dat ze aangaan.

j)Een stand uitbaten met promotiemateriaal voor de bredere bekendmaking van de vzW.

k)Een locatie openen waar motorrijders elkaar ontmoeten

Bij het verwezenlijken van haar doel, mag de SFJ vzw op bijkomstige wijze, winstgevende activiteiten uitvoeren op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan worden besteed aan het doel van de SFJ vzw en niet aangewend worden om de leden persoonlijk te verrijken.

Afdeling 2  Lidmaatschap

Er wordt een ledenregister bijgehouden zoals in de wet is bepaald. Deze wordt bewaard in de zetel.

Art. 6. Vaste leden

a)Het aantal vaste leden is onbeperkt, doch het minimum is 5.

b)Kandidaat leden moeten wedergeboren christenen zijn. Zij moeten gedoopt zijn en hun geloof op een

actieve, openlijke manier beleven.

c)Kandidaat leden richten hun aanvraag aan de Raad van Bestuur, welke beslist over toelating of afwijzing.

d)Het lidmaatschap is van onbepaalde duur.

e)Vaste leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en in deze statuten zijn beschreven.

f)Het bedrag van het lidgeld zal jaarlijks vastgelegd worden door de Algemene vergadering, doch zal het

maximum van 250 euro per jaar niet overschrijden.

Art. 7. Ontslag.

a)Vaste leden kunnen ten allen tijde hun lidmaatschap beëindigen door middel van een schrijven gericht aan

de Raad van Bestuur.

b)Vaste leden die het vastgestelde lidgeld niet betalen, worden als ontslagnemend beschouwd.

c)Vaste leden die drie opeenvolgende vergaderingen niet aanwezig of vertegenwoordigd zijn door een

gevolmachtigde, worden als ontslagnemend beschouwd.

d)leder vast lid dat door woord of daad laat blijken niet langer achter het doel van SFJ vzw te staan, of dat

daden stelt die het belang en de werking van de SFJ vzw schade berokkent, kan door de Raad van Bestuur

worden geschorst. De uitsluiting gebeurt door de Algemene Vergadering.

Afdeling 3  Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle vaste leden.

Art. 8. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgevoerd

worden.

a)De wijziging van de statuten.

b)De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

c)De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

d)De uitsluiting van een lid.

e)De ontbinding van de vereniging.

Art. 9. Vergaderingen

a)De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of wanneer 115 van de leden

dat vraagt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

M0b 2.2

b)De uitnodigingen worden door de Raad van Bestuur aan alle leden gestuurd, ten minste tien dagen voor de vergadering plaats vindt. De agenda zal bij de uitnodiging gevoegd worden.

c)De vergadering kan geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda staan, wanneer dat aanvaard wordt door ten minste 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

d)De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij onmogelijke aanwezigheid van de voorzitter zal de ondervoorzitter de vergadering voorzitten. Wanneer beide in de onmogelijkheid verkeren, zal de vergadering verplaatst worden naar een andere datum, die dan weer ten minste 10 dagen van tevoren zal meegedeeld worden aan de leden, door middel van een officiële uitnodiging.

e)De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd en bijgehouden in een register. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en één van de andere leden van de Raad van Bestuur. Alle vaste leden hebben te allen tijde inzage in dit register.

Art. 10. Quorum

a)Een vertegenwoordiging van tenminste 2/3 van de vaste leden, moet aanwezig zijn op de Algemene

Vergadering om op geldige wijze een beslissing te nemen.

b)Vaste leden die niet aanwezig kunnen zijn op de Algemene Vergadering, kunnen zich door middel van

een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander vast lid. Elk vast lid kan echter maar over

één volmacht beschikken.

c)Een wijziging van de statuten vereist een 2/3 meerderheid van stemmen.

d)Wanneer de statuutwijziging betrekking heeft op het doel van de vereniging, is een 4/5 meerderheid van

de stemmen vereist.

e)Om de vereniging te kunnen ontbidden is een 4/5 meerderheid van de stemmen vereist.

t)Voor de overige beslissingen is een 2/3 meerderheid van de stemmen vereist.

g)Besluiten vande Algemene. Vergadering zijn bindend voor alle vaste leden.

h)Blanco stemmen zijn ongeldig.

Afdeling 4  .Raad.van Bestuur

" Art. 11.

De SFJ vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur welke uit ten minste drie leden moet bestaan. Hun mandaat is onbezoldigç, toch kunnen de onkosten welke de bestuurders maken bij uitoefening van hun mandaat vergoed worden,

" Art: -12. -Samenstelling

a)De leden van de Raad van Bestuur worden voorgesteld en benoemd door de Algemene Vergadering.

b)De functies van de leden van de Raad van Bestuur, zoals daar zijn voorzitter, ondervoorzitter,

penningmeester en secretaris, worden voorgesteld en benoemd door de Algemene Vergadering.

c) De bestuurders krijgen een mandaat van drie jaar. Zij zijn allen herkiesbaar.

Art. 13. Vergaderingen  Quorum

a)De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls dit nodig is voor de goede werking van de vzw.

b)De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter, of door twee bestuurders.

c)De Raad van Bestuur kan slechts beslissingen nemen bij een persoonlijke aanwezigheid van 2/3 van de

bestuursleden.

d)De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van de stemmen. Blanco stemmen zijn ongeldig.

e)De besluiten worden genotuleerd en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en aan iedere

bestuurder meegedeeld. De notulen kunnen op ieder moment door de vaste leden ingekeken worden.

Art. 14. Bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

a)De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die door de wet niet strikt zijn voorbehouden

voor de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur beraadslaagt over alle kwesties die aan de Algemene

Vergadering moeten worden voorgelegd.

b)De Raad van Bestuur kan bepaalde taken delegeren naar werkgroepen, die door de Algemene

Vergadering zijn samengesteld en werken rond duidelijk afgebakende taken.

c)De Raad van Bestuur kan bepaalde volmachten geven aan vaste leden op voorwaarde dat deze

volmachten door de voltallige Raad van Bestuur goedgekeurd worden.

d)Om de vereniging te vertegenwoordigen volstaan de handtekening van de voorzitter en een tweede

bestuurder.

e)Voor financiële zaken is de handtekening nodig van de voorzitter en de penningmeester.

' "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

t)Eventuele rechtsvorderingen worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door de Raad van Bestuur of een door hen afgevaardigd persoon.

Afdeling 5  Huishoudelijk Reglement

Bij toetreding tot de SFJ vzw, krijgt elk lid een Huishoudelijk Reglement van de vereniging. Ieder lid dient

zich aan de regels van dit Huishoudelijk Reglement te houden

Art. 15. Voorstelling en stemming.

Aanpassingen aan het Huishoudelijk Reglement worden door de Raad van Bestuur voorgesteld en doorgevoerd mits bekrachtiging door de Algemene Vergadering . Een 2/3 meerderheid der stemmen is hiervoor vereist.

Afdeling 6  Financiering en boekhouding

Art. 16. Financiering

a)De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit bijdragen van de leden, giften, periodieke bijdragen,

legaten, subsidies en toevallige baten.

b)De vereniging kan fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de Belgische wetgeving.

Art. 17. Boekhouding

a)Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

b)De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het art. 17 van de bestaande V&S wet en de

daarop van toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten.

c)De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel

in overeenstemming met het bepaalde in art 26 novies van de V&S wet

d)De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande boekjaar alsook een voorstel tot begroting

ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Afdeling 7  Ontbinding van de vereniging

Art. 18. Ontbinding

a)Om de vereniging te kunnen ontbidden is een 4/5 meerderheid van de stemmen vereist.

b)In geval van vrijwillige ontbinding, wordt de vereniging geacht te blijven bestaan tot de afwikkeling van de

lopende verbintenissen mogelijk gemaakt zijn.

c)In de gevallen van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meerdere vereffenaars

aanduiden en de maatschappelijke activa die overblijven na kwijting van schulden toewijzen aan een vereniging

of instelling met een gelijkaardig doel als SFJ vzw.

Afdeling 8  Diversen

Art. 19. Diverse beschikkingen

Voor alles wat niet in de onderhavige statuten, noch in het huishoudelijk reglement voorzien is, zal verwezen

worden naar de van kracht zijnde wetten, inzonderheid naar de V&S wet;

MQD 2.2

Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering van 9 januari 2011 heeft tot de Raad van Bestuur volgende personen

aangesteld:

De voorzitter.

Dhr. Janssens Johan Hendrik  9.404 Aspelare

De ondervoorzitter.

Dhr. Maes Erik Johan  9600 Geraardsbergen

De secretaris:

Dhr. Pencue Emmerson  8500 Kortrijk

De penningmeester.

Dhr. Landsusser Otto Achiel  8470 Gistel

Gelezen, goedgekeurd en ondertekend door de stichtende leden te 9404 Aspelare, Burgemeester Berlengeestraat 49 op 9 januari 2011

Voorn

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOLDIERS FOR JESUS, AFGEKORT : SFJ

Adresse
ZONNESTRAAT 213 9600 RONSE

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande