SOM

Association sans but lucratif


Dénomination : SOM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 417.934.297

Publication

16/09/2014
ÿþ k-ift- i:1;4'` - MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

0 5 SEP. 2014

RECKNEMINK VAN

erellANDELTE GENT a

- ,

I--

MIVRIell

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0417.934.297

Benaming

(voluit) : SOM

(verkort) :

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

I')

Zetel: Moeie 16990O Eeklo

Onderwerp akte: Statutenwijziging

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quorums inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 24 juni 2014 unaniem besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1. DE VEREN1GING

Art. 1. Eerste lid, Naam

1.De vzw draagt de naam SOM.

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Tweede lid. Zetel

De zetel van de vzw is gevestigd op Moele 16A, 9900 Eeklo, gelegen in het gerechtelijk arrondissement

Oost-Vlaanderen.

Ait 1. Derde lid. Werkingsgebied

Het werkingsgebied strekt zich uit over de provincie Oost-Vlaanderen.

Ait 1. Vierde lid. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Ait 2. Eerste lid. Doeleinden

De vereniging stelt zich tot doel om een concrete bijdrage te leveren tot de ontwikkeling van een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving in de provincie Oost-Vlaanderen. De vereniging stelt zich tevens tot doel om de resultaten van deze inspanningen te bestendigen en de opgedane kennis uit te dragen naar andere regio's.

Art 2. Tweede lid. Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoort voornamelijk onderzoek en het ondersteunen, zelf opzetten, uitvoeren, cobrdineren en desgevallend begeleiden naar zelfstandigheid van projecten van maatschappelijk belang en streekontwikkeling in de provincie Oost-Visanderen. De vzw kan ook projecten ondersteunen, opzetten enfof cobrdineren buiten het eigen werkingsgebied indien zij bijdragen tot de verwezenlijking van de algemene doelstelling van de vereniging.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

r .. MOD 2.2

. '5

.--4- ... ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

ART. 3. Eerste lid. Leden

I.Er zijn minstens 3 Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

aRechtspersonen, organisaties en/of natuurlijke personen die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren tot het realiseren van de doeleinden van de vzw, zoals vermeld in artikel 2 van deze statuten, kunnen zich kandidaat stellen als Lid.

3.0e kandidaat-leden richten hun kandidatuur aan de voorzitter van de Algemene Vergadering, Rechtspersonen, organisaties en/of natuurlijke personen kunnen ook door de Raad van Bestuur worden aangezocht als kandidaat-lid; in dit geval dienen ze niet zelf hun kandidatuur schriftelijk te formuleren.

4.0e Algemene Vergadering zal op haar eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Lid. Op deze vergadering dienen minstens de helft van het aantal leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn, De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

5.0e Algemene Vergadering kan naar eigen inzicht en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Lid.

6.Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 en deze statuten worden beschreven. Er is geen lidmaatschapbijdrage verschuldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge ART. 3. Tweede lid, Ontslag

Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief te

richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur, Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

ART. 3. Derde lid, Opschorting van Leden

I .Het lidmaatschap van Leden die 2 opéénvolgende kalenderjaren niet aanwezig zijn op, hetzij de Algemene Vergadering hetzij de Raad van Bestuur, wordt automatisch en zonder voorafgaande verwittiging opgeschort tot de eerstvolgende Algemene Vergade-ring die over het lidmaatschap zal beslissen,

ART, 3. Vierde lid. Beëindiging van lidmaatschap

1.Ais een Lid handelt in strijd met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 2/5 van aile Leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden vereist is.

2.Het lidmaatschap van een Lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

3.Het Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

ART, 3. Vijfde lid. Rechten

1.Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de

enkele hoedanigheid van Lid.

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van

het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 4. Eerste Rd. De Algemene Vergadering

1.0e Algemene Vergadering bestaat uit de Leden, Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door een

vaste afgevaardigde van deze Rechtspersoon,

2.Alle Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Lid heeft één stem.

ART. 4, Tweede lid. Waarnemers

Waarnemers of personeelsleden van de Vereniging kunnen op uitnodiging de Algemene Ver-gadering

bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de Voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

ART. 4. Derde lid. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

I .de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

10.de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

11.de aanvaarding van nieuwe Leden;

gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ART. 4. Vierde lid. Vergaderingen

1 .De Gewone Algemene Vergadering zal minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, in de loop van de eerste helft van het jaar. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 2/5 van alle Leden. De vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of een plaats die wordt vermeld in de uitnodiging

2.De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt bij gewone brief of per e-mail, aan elk lid van de Algemene Vergadering ten minste 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief verrneldt de dag, het uur, de plaats en alle agendapunten van de vergadering.

3.0e agenda voor de vergaderingen wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur die verplicht is om ook onderwerpen, tijdig ingediend door ten minste twee leden van de Al-gemene Vergadering, op te nemen op de agenda. Het verzoek tot aanvulling van de agenda dient schriftelijk (bij gewone brief of per e-mail) te warden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste 4 dagen voor de dag van de vergadering.

ART. 4. Vijfde lid. Quorum en stemming

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Leden aanwe-zig of vertegenwoordigd zijn. Is de helft van de leden niet aanwezig of vertegenwoor-digd, dan dient binnen de maand een tweede vergadering te worden bijeengeroepen, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

2.Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezigen, behalve wanneer de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 of de statuten dit anders voorzien.

3.0e wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde teden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden, De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden, Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Het voorwerp van wijziging van de statuten dient uitdrukkelijk te zijn vernield in de uitnodiging,

4.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd. Elk Lid kan maximum 1 volmacht dragen,

5.0e stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

6.Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn,

7.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART, 5, Eerste lid. Samenstelling Raad van Bestuur

1.0e vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, allen lid van de vzw. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds rager zijn dan het aantal personen dat Lid is van de vereniging Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan, De dag waarop een vierde Lid wordt aanvaard, zal een (Bui-ten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder. De bestuurders handelen ais een college.

2.De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd, bij gewone meerder-heid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3.De Raad van Bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris-penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is,

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij VS meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

ART. 5. Tweede lid. Raad van Bestuur vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw dit vereist, alsook - binnen de twee weken - na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

2.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een door de vergadering aangewezen bestuurder. De vergadering wordt gehouden op de in de oproepingsbrief vermelde plaats, tijd en uur.

3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering.

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zef beraadslagen en besluiten indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwe-zige bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn,

4,1edere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen

5.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt In elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, fax of telefoonconferentie.

6.De Raad van Bestuur kan besluiten om waarnemers of personeelsleden van de vereniging uit te nodigen voor de vergadering, evenwel zonder stemrecht.

7.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ART. 5. Derde lid. Tegenstrijdig belang

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt,

2.De bestuurder met het tegenstrijdige belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ART. 5. Vierde lid. Intern bestuur Beperkingen

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2.0nverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, niet name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4.De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden niet de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

ART. 6. Vijfde lid. Externe vertegenwoordigingsmacht

1.0e Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in aile handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.0nverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de Voorzitter en de Secretaris-penningmeester die gezamenlijk handelen.

3.1n afwijking van artikel 13 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, kunnen de vertegenwoordigingsorganen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stel-len die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en/of de vestiging van een hypotheek. Deze be-voegdheldsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn

,

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4.0e Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor be-paalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving

ART, 5. Zesde lid. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlag en bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. DAGELIJKS BESTUUR

1.0e Raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vzw zowel op intern vlak als ook de externe

vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere personen,

2.0e persoon belast met dagelijks bestuur moet geen lid zijn van de vereniging of van de Raad van Bestuur. De persoon belast met dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen, post en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van personeel.

De persoon belast met dagelijks bestuur kan specifieke taken die behoren tot zijn bevoegdheden delegeren aan derden, al dan niet leden van de Raad van Bestuur.

3.In afwijking van artikel 13bis van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur alleen handelen en beslissingen nemen. Deze handelingen en beslissingen houden enkel verband met de vertegenwoordiging van de vzw in het kader van het dagelijks bestuur. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving en/an brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4.5if gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

5.0e benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

ARTIKEL 7. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

1 .Zolang de vzw voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een com-missaris te benoemen.

2.Zodra de vzw de drempeIbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van 1 jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL 8. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

1.Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

2.Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar op. Beide elementen worden ten laatste zes maanden na de afslui-ting van het boekjaar en dit voor 30 juni onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering, Deze beslist vervolgens over het verstrekken van kwijting van de bestuurders en desgevallend van de aangestelde commissarissen.

ARTIKEL 9. ONTBINDING

1 .Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding van de vereniging beslissen op de wijze vastgelegd door de wet,

2.Bij ontbinding van de vereniging wordt het overblijvende actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een vereniging die het best aansluit bij de doelstellingen van onderhavige vereniging op beslissing van de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 10. OVERIGE BEPALINGEN

Voor alle beschikkingen niet voorzien in deze statuten, verklaren de aangeslotenen zich te zul-len richten naar de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Luik B - Vervolg M002.2



Akte van samenstelling van de Raad van Bestuur en benoeming van een persoon belast met dagelijks bestuur

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quorums inzake aanwezigheid en meerderheid, is in haar zitting van 24 juni 2014 overgegaan tot de benoeming van de Raad van Bestuur en de benoeming van een persoon belast met dagelijks bestuur.

De Algemene Vergadering neemt kennis van de beslissing van Wilfried De Boever, woonachtig te Eeklo, geboren op 10 mei 1939, om uit te treden uit de Raad van Bestuur en geen kandidaat te zijn voor een nieuw mandaat.

Benoeming als lid van de Raad van Bestuur:

Depuydt Freddy, woonachtig te Eeklo, geboren te Eeklo op 23 september 1942

Desmet Philippe, woonachtig te Eeklo, geboren te Gent op 11 juni 1961

Joos Luc, woonachtig te Eeklo, geboren te Eeklo op 15 maart 1953

Willems Jan, woonachtig te Waarschoot, geboren te Gent op 29 mei 1938

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Depuydt Freddy

Secretaris-penningmeester Desmet Philippe

En hebben benoemd als persoon belast met dagelijks bestuur: Joos Luc

Akte van vertegenwoordiging

De benoemde leden van de Raad van Bestuur zijn ter algemene vergadering van 24 juni 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quorums inzake aanwezigheid en meerderheid, overgegaan tot het verlenen van volmachten aan volgende personen:

Depuydt Freddy, voorzitter

Desmet Philippe, secretaris-penningmeester

Joos Luc, persoon belast met dagelijks bestuur.

De volmachten waarover zij beschikken zijn die zoals gestipuleerd door de artikels 5 en 6 van de statuten van de vzw.

De gevolmachtigden hebben, elk afzonderlijk en ongeacht het bedrag, algemene volmacht op elle rekeningen van de vzw SOM.

De gevolmachtigden vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vereniging in alle personeelszaken (aanwerving, ontslag, toekenning tijdskrediet, ..). Voor wat betreft echter de aanwerving of het ontslag van omkaderingspersoneel kunnen enkel de voorzitter of de secretaris de vereniging geldig vertegenwoordigen.

De persoon belast met dagelijks bestuur kan taken die tot zijn bevoegdheid behoren, delegeren aan een kaderlid, zo onder meer de vertegenwoordigingsbevoegdheid wat betreft aanwerving, ontslag en andere personeelsaangelegenheden met betrekking tot lagere bedienden, postvolmacht en volmacht op bepaalde rekeningen van de vereniging met een maximum van 5.000 euro. Deze bevoegdheden kunnen worden gespecifieerd in een beslissing van de Raad van Bestuur.

Aile andere bevoegdheden kunnen worden opgenomen in een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Freddy Depuydt, Philippe Desmet,

voorzitter secretaris

Tegelijk hierbij neergelegd: 'coördinatie'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

24/11/2011
ÿþVoor- behoud, aan he Belgisc Staatsbi

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0417.934.297

Benaming

(voluit) : Steunpunt Opbouwwerk Meetjesland

(verkort) : SOM

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Moeie 16,  aiº%.a P , cb9 oc %ce%9-0

Onderwerp akte : Statutenwijziging

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quorums inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting van 28 juni 2011 unaniem besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

NEERGELEGD

14 NOV, 2011

RECHT v

KO PHAI~ID

GENT

" 1117398"

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

Art. 1. Eerste lid. Naam

1.De vzw draagt de naam SOM.

2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Art. 1. Tweede lid. Zetel

De zetel van de vzw is gevestigd op Moeie 16A, 9900 Eeklo, gelegen in het gerechtelijk arrondissement

Gent.

Art. 1. Derde lid. Werkingsgebied

Het werkingsgebied strekt zich uit over het grondgebied van het Meetjesland. Onder Meetjesland verstaan we de gemeenten Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Waarschoot, Zelzate, Zomergem.

Art. 1. Vierde lid. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELEINDEN EN ACTIVITEITEN

Art. 2. Eerste lid. Doeleinden

De vereniging stelt zich tot doel om een concrete bijdrage te leveren tot de ontwikkeling van een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving in het Meetjesland. De vereniging stelt zich tevens tot doel om de resultaten van deze inspanningen te bestendigen en de opgedane kennis uit te dragen naar andere regio's.

Art. 2. Tweede lid. Activiteiten

Tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de vzw worden verwezenlijkt, behoort; voornamelijk onderzoek en het ondersteunen, zelf opzetten, coördineren en begeleiden naar zelfstandigheid: van projecten van maatschappelijk belang en streekontwikkeling in het Meetjesland. De vzw kan ook projecten: ondersteunen, opzetten en/of coördineren buiten het eigen werkingsgebied indien zij bijdragen tot de: verwezenlijking van de algemene doelstelling van de vereniging.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot dei verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige; commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de: opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-ï winstgevende doelstellingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

ART. 3. Eerste lid. Leden

1.Er zijn minstens 3 Leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

2.Rechtspersonen, organisaties en/of natuurlijke personen die een wezenlijke bijdrage kunnen leveren tot het realiseren van de doeleinden van de vzw, zoals vermeld in artikel 2 van deze statuten, kunnen zich kandidaat stellen als Lid.

3.De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering. Rechtspersonen, organisaties en/of natuurlijke personen kunnen ook door de Raad van Bestuur worden aangezocht als kandidaat-lid; in dit geval dienen ze niet zelf hun kandidaatstelling schriftelijk te formuleren.

4.De Algemene Vergadering zal op haar eerstvolgende vergadering beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als Lid. Op deze vergadering dienen minstens de helft van het aantal leden van de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

5.De Algemene Vergadering kan naar eigen inzicht en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Lid.

6.Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 en deze statuten worden beschreven. Er is geen lidmaatschapbijdrage verschuldigd.

ART. 3. Tweede lid. Ontslag

Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief te

richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

ART. 3. Derde lid. Opschorting van Leden

1.Het lidmaatschap van Leden die 2 opéénvolgende kalenderjaren niet aanwezig zijn op, hetzij de Algemene Vergadering hetzij de Raad van Bestuur, wordt automatisch en zonder voorafgaande verwittiging opgeschort tot de eerstvolgende Algemene Vergadering die over het lidmaatschap zal beslissen.

ART. 3. Vierde lid. Beëindiging van lidmaatschap

1.Als een Lid handelt in strijd met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 2/5 van alle Leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van alle Leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden vereist is.

2.Het lidmaatschap van een Lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

3.Het Lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

ART. 3. Vijfde lid. Rechten

1.Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de

enkele hoedanigheid van Lid.

2.Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van

het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 4. Eerste lid. De Algemene Vergadering

1.De Algemene Vergadering bestaat uit de Leden. Rechtspersonen worden vertegenwoordigd door een

vaste afgevaardigde van deze Rechtspersoon.

2.AIle Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Lid heeft één stem.

ART. 4. Tweede lid. Waarnemers

Waarnemers of personeelsleden van de Vereniging kunnen op uitnodiging de Algemene Vergadering

bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de Voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

ART. 4. Derde lid. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

10.de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur;

11.de aanvaarding van nieuwe Leden;

12.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

ART. 4. Vierde lid. Vergaderingen

1.De Gewone Algemene Vergadering zal minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor de goedkeuring van de rekeningen en de begroting, in de loop van de eerste helft van het jaar. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 2/5 van alle Leden. De vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of een plaats die wordt vermeld in de uitnodiging.

2.0e bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt bij gewone brief of per e-mail, aan elke lid van de Algemene Vergadering ten minste 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief vermeldt de dag, het uur, de plaats en alle agendapunten van de vergadering.

3.De agenda voor de vergaderingen wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur die verplicht is om ook onderwerpen, tijdig ingediend door ten minste twee leden van de Algemene Vergadering, op te nemen op de agenda. Het verzoek tot aanvulling van de agenda dient schriftelijk te worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur ten minste 4 dagen voor de dag van de vergadering.

ART. 4. Vijfde lid. Quorum en stemming

1.0m op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is de helft van de leden niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan dient binnen de maand een tweede vergadering te worden bijeengeroepen, die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

2.Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezigen, behalve wanneer de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 of de statuten dit anders voorzien.

3.De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Het voorwerp van wijziging van de statuten dient uitdrukkelijk te zijn vermeld in de uitnodiging.

4.Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd. Elk Lid kan maximum 1 volmacht dragen.

5.De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

6.Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

7.Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART. 5. Eerste lid. Samenstelling Raad van Bestuur

1.0e vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, allen leden van de vzw. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Lid is van de vereniging. Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder. De bestuurders handelen als een college.

2.De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3.De Raad van Bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris-penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5.De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

ART. 5. Tweede lid. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

1.De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW dit vereist, alsook - binnen de twee weken - na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

2.De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een door de vergadering aangewezen bestuurder. De vergadering wordt gehouden op de in de oproepingsbrief vermelde plaats, tijd en uur.

3.De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering.

Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en besluiten indien ten minste twee bestuurders aanwezig zijn.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

4.ledere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen

5.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, fax of telefoonconferentie.

6.De Raad van Bestuur kan besluiten om waarnemers of personeelsleden van de vereniging uit te nodigen voor de vergadering, evenwel zonder stemrecht.

7.Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen in overeenstemming met de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

ART. 5. Derde lid. Tegenstrijdig belang

1.Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2.De bestuurder met het tegenstrijdige belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3.Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ART. 5. Vierde lid. Intern bestuur  Beperkingen

1.De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

2.Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3.De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

4.De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

ART. 5. Vijfde lid. Externe vertegenwoordigingsmacht

1.De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

2.Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de Voorzitter en de Secretaris-penningmeester die gezamenlijk handelen.

3.In afwijking van artikel 13 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, kunnen de vertegenwoordigings-organen niet zonder toestemming van de Algemene Vergadering rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

bij de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vzw en/of de vestiging van een hypotheek. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4.De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

ART. 5. Zesde lid. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vzw vertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

ARTIKEL 6. DAGELIJKS BESTUUR

1.De Raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vzw zowel op intern vlak als ook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meerdere personen.

2.De persoon belast met dagelijks bestuur moet geen lid zijn van de vereniging of van de Raad van Bestuur. De persoon belast met dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de openbare en private bankinstellingen, post en alle andere instellingen en met betrekking tot de aanwerving en het ontslag van personeel.

De persoon belast met dagelijks bestuur kan specifieke taken die behoren tot zijn bevoegdheden delegeren aan derden, al dan niet leden van de Raad van Bestuur.

3.In afwijking van artikel 13bis van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003, kunnen de personen belast niet het dagelijks bestuur alleen handelen en beslissingen nemen. Deze handelingen en beslissingen houden enkel verband met de vertegenwoordiging van de vzw in het kader van het dagelijks bestuur. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

4.Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag

moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

5.De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

ARTIKEL 7. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

1.Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 van de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 niet overschrijdt, is de vzw niet verplicht een commissaris te benoemen.

2.Zodra de vzw de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van 1 jaar. De Algemene Vergadering bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

ARTIKEL 8. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

1.Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

2.Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar op. Beide elementen worden ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar en dit voor 30 juni onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. Deze beslist vervolgens over het verstrekken van kwijting van de bestuurders en desgevallend van de aangestelde commissarissen.

ARTIKEL 9. ONTBINDING

1.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding van de vereniging beslissen op de wijze vastgelegd door de wet.

2.Bij ontbinding van de vereniging wordt het overblijvende actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een vereniging die het best aansluit bij de doelstellingen van onderhavige vereniging op beslissing van de Algemene Vergadering.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MIDD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL 10. OVERIGE BEPALINGEN

Voor alle beschikkingen niet voorzien in deze statuten, verklaren de aangeslotenen zich te zullen richten

naar de vzw-wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003.

Annexes dü 1VTüniteur belge

Akte van samenstelling van de Raad van Bestuur en benoeming van een persoon belast met dagelijks bestuur

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quorums inzake aanwezigheid en meerderheid, is in haar zitting van 28 juni 2011 overgegaan tot de herbevestiging van de Raad van Bestuur en de benoeming van een persoon belast met dagelijks bestuur.

Bevestiging van hun benoeming als lid van de Raad van Bestuur:

De Boever Wilfried, woonachtig te Eeklo, geboren te Eeklo op 10 mei 1939

Depuydt Freddy, woonachtig te Eeklo, geboren te Eeklo op 23 september 1942

Desmet Philippe, woonachtig te Eeklo, geboren te Gent op 11 juni 1961

Joos Luc, woonachtig te Eeklo, geboren te Eeklo op 15 maart 1953

Willems Jan, woonachtig te Waarschoot, geboren te Gent op 29 mei 1938

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Depuydt Freddy

Secretaris-penningmeester: Desmet Philippe

En hebben benoemd als persoon belast met dagelijks bestuur: Joos Luc

Akte van vertegenwoordiging

De benoemde leden van de Raad van Bestuur zijn ter algemene vergadering van 28 juni 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quorums inzake aanwezigheid en meerderheid, overgegaan tot het verlenen van volmachten aan volgende personen:

Depuydt Freddy, voorzitter

Desmet Philippe, secretaris-pennningmeester

Joos Luc, persoon belast met dagelijks bestuur.

De volmachten waarover zij beschikken zijn die zoals gestipuleerd door de artikels 5 en 6 van de statuten van de vzw.

De gevolmachtigden hebben, elk afzonderlijk en ongeacht het bedrag, algemene volmacht op alle rekeningen van de vzw SOM.

De gevolmachtigden vertegenwoordigen elk afzonderlijk de vereniging in alle personeelszaken (aanwerving, ontslag, toekenning tijdskrediet, ..). Voor wat betreft echter de aanwerving of het ontslag van omkaderingspersoneel kunnen enkel de voorzitter of de penningmeester de vereniging geldig vertegenwoordigen.

De persoon belast met dagelijks bestuur kan taken die tot zijn bevoegdheid behoren, delegeren aan een kaderlid, zo onder meer de vertegenwoordigingsbevoegdheid wat betreft aanwerving, ontslag en andere personeelsaangelegenheden met betrekking tot lagere bedienden, postvolmacht en volmacht op bepaalde rekeningen van de vereniging met een maximum van 5.000 euro. Deze bevoegdheden kunnen worden gespecifieerd in een beslissing van de Raad van Bestuur.

Alle andere bevoegdheden kunnen worden opgenomen in een huishoudelijk reglement, goedgekeurd door de Raad van Bestuur.

Freddy Depuydt, Philippe Desmet,

voorzitter secretaris

Op de laatste blz. van UR B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOM

Adresse
MOEIE 16A 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande