SOMEDAY

Association sans but lucratif


Dénomination : SOMEDAY
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.554.519

Publication

18/06/2013
ÿþ MOD 2.2

1: 1%.k~I+.~i i+ :, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : SOMEDAY



NECf"C:'. ,LEGD

-7 itiN1 2013

RE...,Ë r~gí~CVAN

i

Il IIUIN0INII

V beh

aa

Bel Stan

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Onderstraat 77-201, 9000 Gent

Onderwerp akte : oprichting

SOMEDAY

Onderstraat 77 - 201 9000 Gent

De ondergetekenden:

Rose Jasmijn, Onderstraat 77- 201 , 9000 Gent Verriest Jonathan, Groeningestraat 7, 8572 Kaster Janssens Ellen, Nieuwpoort 52, 9000 Gent

zijn overeengekomen op 14 april 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder win- stoogmerk "SOMEDAY" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I  naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging is opgericht onder de benaming «SOMEDAY», vereniging zonder winstoog- merk (vzw.). Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in de Onderstraat 77-201, 9000 Gent onder het gerechtelijk arrondissement Gent, De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de algemene vergadering. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten, Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

De kerntaak van de vzw bestaat er in de relatie tussen artistieke praktijken en publiek te onder- zoeken en bestendigen. We onderscheiden ons van andere expositieruimtes omdat we niet plaatsgebonden te werk gaan. SOMEDAY is een concept dat de focus legt op de relatie tussen een artistiek proces en/of product in -de ruime zin van het woord- en het publiek. De dialoog tussen artistiek onderzoek en publiek staat m.a.w. centraal.

De vzw onderzoekt alternatieven rond educatie, curatorschip, publiekswerking en -toeleiding, communicatie, promotie en bouwt onconventionele netwerken uit om artistieke projecten een springplank te geven. Dit onderzoek evolueert naar een expertise die door (jonge) kunstenaars kan aangesproken worden.

Strategieën worden ontwikkeld om alternatieven aan te bieden om de dialoog tussen artistieke praktijk en publiek te vergroten. Onze expertise kan worden ingeroepen door verschillende kunstvomien, maar wij leggen enkele belangrijke criteria vast waaraan de `klanten' die beroep kunnen doen op onze dienstverlening moeten voldoen:

-er is een onderzoek verbonden aan het werk

-het werk getuigt van hoogstaande artistieke kwaliteit

-het werk wil een dialoog aangaan met de buitenwereld

-de kunstenaars hebben nood aan ondersteuning en een springplank

(dus vaak jonge, beginnende kunstenaars)

Qua medium legt SOMEDAY geen beperkingen op: wij hebben een open visie naar alle mogelijke vormen van artistieke praktijk en creatieve impulsen. Het grensoverschrijdend karakter van het werk zien wij ais een meerwaarde. De interactie tussen artistieke praktijk en andere domeinen zoals design, ecologie, filosofe worden als positief bevonden,

We beogen verwondering, interactie, participatie, samenwerking en vragen op te roepen bij allei deelnemende partners om zo het draagvlak van het artistiek oeuvre te vergroten. Daarnaast kan de vereniging alle andere activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van,

Op de laatste Na, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Y~ a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

voormelde niet winstgevende doelstellingen. Zij kan in die zin, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De activiteiten van de vereniging zijn niet beperkt tot het grondgebied waarop de zetel zich bevindt en deze opsomming is exemplatief, niet limitatief.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il  leden

Artikel 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en uit toegetreden leden. Het getal van de

leden is niet beperkt. Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6. De effectieve leden zijn:

a. De Raad van Bestuur beslist unaniem over het al dan niet toetreden van personen of verenigingen die wensen effectief lid te worden.

b. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als effectief lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7. Iedere natuurlijke of rechtspersoon kan zich kandidaat stellen als toegetreden lid op voorwaarde dat die bereid is zich te engageren in de werking van de vereniging. De kandidaat leden richten hun kandidaatstelling als lid per e-mail of met aangetekende brief aan de raad van bestuur. De Raad van Bestuur beslist unaniem, discretionair en zonder motivatie of mogelijkheid tot beroep over de aanvaarding van nieuwe toegetreden leden. De raad van bestuur kan deze discretionaire bevoegheid delegeren aan één of meerdere van zijn leden, wiens beslissing evenmin dient te worden gemotiveerd of voor beroep openstaat.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, 2 komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 8. De effectieve en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hier- van wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet meer bedragen dan 5.000,00 euro De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de door de vereniging aangegane verbintenissen. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Artikel 9. De effectieve en toegetreden leden kunnen ten alle tijden uit de vereniging treden. Het ontslag kan per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag kan ook per e-mail, maar is pas geldig na bevesting van de voorzitter.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Artikel 10. Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdrage, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbende van een overleden lid, Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging, noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 11. De raad van bestuur van de v.z.w. is verplicht een ledenregister bij te houden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en de woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel,

TITEL II l  de Algemene Vergadering:

Artikel 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging.

Artikel 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten. Behoren in zonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.het benoemen en' ontslaan van de eventuele commissaris en het bepalen van diens eventuele

bezoldiging;

4.het verlenen van kwijting aan de bestuurders en de eventuele commissaris;

6.het goedkeuren van de jaarrekening en de begrotingen;

6.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

7.het uitsluiten van leden;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9.Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement

10.AIle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 14. De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet éénmaal per jaar bijeengeroepen

worden in de loop van de maand januari. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 15. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of email, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeldt in het oproepingsbericht.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met éénparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden,

Artikel 16. ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging, Ieder effectief !id kan slechts één enkel ander effectief lid vertegenwoordigen. De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 18, In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij absolute meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onder- havige statuten,

Artikel 19. De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van artikelen acht en twintig van de wet van 27 juni '1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel warden nageleefd.

Artikel 20. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder,

TITEL IV  Raad van Bestuur

Artikel 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens twee leden, gekozen onder de leden door de algemene vergadering voor onbepaalde duur. De algemene vergadering kan ten alle tijde een einde stellen aan hun mandaat. Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Een bestuurder kan ten alle tijden en vrijwillig zijn ontslag indienen via aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. De bestuurders oefenen hun bevoegdheid uit als college.

Artikel 22. Indien dit nodig is voor de goede werking van de vereniging blijven bestuurders bij hun vrijwillig ontslag of bij niet-hernieuwing van hun mandaat bij het verstrijken van hun voorziene termijn in functie totdat in hun vervanging is voorzien, In geval van afzetting door de algemene vergadering gaat het ontslag onmiddellijk in,

Artikel 23. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penning- meester.

In geval een vaarzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden unaniem ge- nomen. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door beide bestuursleden ondergetekend.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging van de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een ander persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 24, De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte, Alle bevoegdheden die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur voert zijn bevoegdheden uit als college.

Om de vereniging geldig te verbinden ten overstaan van derden zijn twee handtekeningen van leden van de Raad van Bestuur voldoende.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

Artikel 25. Alle akten die de vereniging verbinden worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door beide bestuursleden. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 26, Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL V  Begrotingen en Rekeningen

Artikel 27. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar; bij afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van 14 april 2013 tot 31 december 2013. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgeslo- ten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Artikel 28. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI  Ontbinding en Vereffening

Artikel 29. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of door gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meerdere vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 30. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doei nast- reven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Artikel 31, Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzage verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen, op de stichtingsvergadering te Gent op 14 april 2013 in vijf exemplaren waarvan ieder effectief lid één exemplaar ontvangt. Eén exemplaar is bestemd voor het bestuur van het Belgisch Staatsblad en het laatste exemplaar voor de kruispuntbank van ondernemingen Op de Bijzondere Algemene Vergadering van 14 april 2013 werden volgende leden aangeduid als lid van de Raad van Bestuur:

Jasmijn Rose , Onderstraat 77-201, 9000 Gent Jonathan Verriest, Groeningestraat 7, 8572 Kaster

De bestuurders hebben volgende functies verdeeld: Voorzitter: Jasmijn Rose en Jonathan Verriest Secretaris: Jasmijn RosePenningmeester: Jonathan Verriest

eT Pri NI GE gy--Wrips t`r,

fervitt

Coordonnées
SOMEDAY

Adresse
ONDERSTRAAT 77-201 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande