SOPHIE MEERSSEMAN ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SOPHIE MEERSSEMAN ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 845.827.132

Publication

13/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 28.06.2014, NGL 12.08.2014 14410-0285-009
22/05/2012
ÿþ Mod Word 11,1

Man In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1J111111t111jtill111111

br

E SI

iN

«nummumminn

NEERGELEGD

0:9 MEI 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHANOjE GENT_

Ondernemingsnr : 'Lj Ç, '2-. 13 2

Benaming

(voluit) : Sophie Meersseman Architect

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Tentoonstellingslaan 42 - 9000 Gent

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Bob BULTEREYS te Avelgem op 4 mei 2012, neergelegd ter registratie te Kortrijk I,

Houdende de oprichting van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, die werd opgericht onder de naam "Sophie Meersseman Architect", met zetel te 9000 - Gent, Tentoonstellingslaan 42.

Ondermeer wat volgt:

1. Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Haar maatschappelijke naam luidt : "Sophie Meersseman Architect". Enkel deze naam zal worden gebruikt. De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een BVBA'.

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

2. Zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9000 - Gent, Tentoonstellingslaan 42.

De zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats in deze gemeente en naar elke andere gemeente in het Vlaams Gewest of het Tweetalig Brussel Gewest bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder. De zaakvoerder zorgt voor de bekendmaking van dit besluit in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden.

De vennootschap kan kantoren, bijhuizen, agentschappen, opslagplaatsen inrichten in België en in het buitenland, eveneens bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder.

Zowel het verplaatsen van de maatschappelijke zetel als het oprichten van bijkomende vestigingen dient gemeld te worden aan de provinciale Raad waar de zetel gevestigd was, evenals aan de provinciale Raad waar de nieuwe zetel gevestigd wordt. Dit geldt ook bij het oprichten van bijkantoren.

3. Duur-Aanvang.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur, te rekenen vanaf haar oprichting.

4. Vennoten - Oprichters.

1. Mevrouw MEERSSEMAN Sophie Cleo Christine Liesbeth, geboren te Lokeren op zeven mei

negentienhonderd eenenzeventig, ongehuwd, wonende te 9000 Gent, Tentoonstellingslaan 42,

voor 99 aandelen

2. Mevrouw VANREUSEL Jacqueline Hilda Maria, geboren te Geel op twee maart negentienhonderd

zevenendertig, wonende te 9160 Lokeren, Nperheidstraat 7/F002. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

voor 1 aandeel

5. Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,- ¬ ),

Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen, ieder met een gelijke waarde.

Bij de oprichting werd op dit maatschappelijk kapitaal volledig ingeschreven a pari in speciën en volstort ten

belope van 6.200 euro.

De verbintenis tot volstorting is onvoorwaardelijk en ondeelbaar,

De zaakvoerder bepaalt het tijdstip en de wijze van volstorting. De vennoten die de door de zaakvoerder

opgelegde termijn van volstorting niet naleeft, is een intrest verschuldigd tegen de op dat ogenblik van kracht

zijnde wettelijke rentevoet. Zolang de opgevraagde stortingen op een aandeel niet zijn gedaan, blijft de

uitoefening van de daaraan verbonden rechten geschorste

Zo het gaat om een enige vennoot-zaakvoerder zal deze, naar gelang van de behoeften van de

vennootschap en op de tijdstippen die hem passend voorkomen, vrij bepalen over de later door hem uit te

voeren stortingen op de in speciën onderschreven en niet geheel afbetaalde aandelen.

6. Boekjaar.

Het maatschappelijke boekjaar begint op 1 januari en wordt afgesloten op 31 december,

Het eerste boekjaar zal lopen vanaf 4 mei 2012 tot 31 december 2013.

7. Reserves - Winstverdeling - Vereffening.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke lasten en afschrijvingen, maakt de nettowinst uit.

Eerst wordt van deze winst minstens vijf procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds éénftiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast indien om gelijk welke reden de reserves beneden peil komen.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die er de aanwending van bepaalt, wel verstaan zijnde dat ieder aandeel recht heeft op gelijk deel in de verdeling van de winsten.

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, stelt de algemene vergadering van vennoten cie vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheden en hun emolumenten en stelt cie wijze van vereffening vast overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is van rechtswege vereffenaar.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, bijvoorbeeld schrapping of overlijden van vennoten architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal, de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te worden met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

8. Bestuur - Vertegenwoordiging.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer bezoldigde of onbezoldigde zaakvoerders, al dan niet vennoten. Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen. De zaakvoerders worden benoemd voor een bepaalde tijd of zonder beperking van duur.

Alle zaakvoerders, leden van het directiecomité, zo er één is, en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, zijn natuurlijke personen, die ertoe gemachtigd werden het beroep van Architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap; bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig kan

vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden om zich in regel te

e, . a.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

stellen, De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet binnen de termijn van 6 maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe bestuurder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van beheer en beschikking te stellen die de vennootschap aanbelangen.

Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, en die gerechtigd zijn tot de uitoefening van het beroep van architect en die ingeschreven Is op één van de tabellen van de Orde van Architecten, vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Alle akten die de vennootschap verbinden, alle machten en volmachten, alle afzettingen van agenten, bedienden of loontrekkenden van de vennootschap, worden, in geval van meerdere zaakvoerders, geldig ondertekend door één zaakvoerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De zaakvoerder mag zekere bevoegdheden voor een welbepaald doel overdragen aan gelijk welke persoon. Alle mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap, zijn natuurlijke personen die ertoe gemachtigd werden het beroep van Architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde Van Architecten,

Benoeming niet-statutaire zaakvoerder

Wordt als niet-statutair zaakvoerder benoemd : mevrouw Sophie Meersseman, voornoemde oprichter,

welke aanvaardt en dit zonder beperking van duur.

Overeenkomstig de statuten die voorafgaan, vertegenwoordigt de zaakvoerder de vennootschap in en

buiten rechte.

Haar mandaat zal onbezoldigd uitgeoefend worden, tot een andersluidend besluit van de algemene

vergadering.

9, Toezicht.

Voor zover en zodra het Wetboek Vennootschappen dit vereist, wordt het toezicht over de vennootschap aan een of meer commissarissen opgedragen. Deze worden benoemd door de algemene vergadering, die ook hun eventuele vergoeding bepaalt.

Zo geen commissaris dient aangesteld te worden, dan heeft iedere vennoot individueel de rechten van onderzoek en controle op alle verrichtingen van de vennootschap; hij kan zonder verplaatsing inzage nemen van de boeken, briefwisseling en van alle geschriften van de vennootschap,

Er diende geen commissaris te worden benoemd.

10. Doel

De vennootschap heeft tot doel, het uitoefenen van het beroep van architect en dit conform de deontologische regels dienaangaande.

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB -- verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle iiinanciiéle verhandelingen doen, zowel

roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen, Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met de architectenvennootschap.

Bij uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

Adviesverlening op gebied van Feng Shui.

11. Jaarvergadering.

leder jaar wordt een jaarvergadering gehouden in de maatschappelijke zetel op de vierde zaterdag van juni

om elf uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de

eerstvolgende werkdag.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op zaterdag 28 juni 2014 om 11 uur,

OVERGANGSBEPALINGEN

Alle handelingen door de vennoten-oprichters gesteld vanaf 1 februari 2012 tot 4 mei 2012, in het kader van de doelomschrijving van de vennootschap, worden geacht te zijn gedaan in naam en voor rekening van de thans opgerichte vennootschap en worden derhalve door de vennootschap aanvaard en aangenomen.

VOLMACHT

wordt verleend aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "AB-CONSULT", met zetel te 9300 Aalst, Marcel De Bisschopstraat 15, met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle nodige formaliteiten te vervullen uit hoofde van deze oprichting, met inbegrip van deze inzake het Ondernemingsloket en de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde,

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Bob Bultereys

tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de oprichtingsakte dd. 04/05/2012

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOPHIE MEERSSEMAN ARCHITECT

Adresse
TENTOONSTELLINGSLAAN 42 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande