SPEL EN SOCIALISATIE

Association sans but lucratif


Dénomination : SPEL EN SOCIALISATIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.660.946

Publication

16/02/2015
ÿþv MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

InuiNi1 0u~ii~i5

au~u254~

~ ~

NIE ER v"Cy

0 4 -02- ?Ei

RECH-rbrei'e

K(7QPHANs-.Ex

Ondernemingsar : a. C© 5 4 c=,

Benaming

(voluit) : Spel en Socialisatie

" (verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 170 9185 Wachtebeke

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden,

1.Denbaes Bethanie wonende te Celles (7760) geboren op 30 augustus 1988 te Brugge 2.Grooteboer Carl wonende te Zwevegem (8850) geboren op 27 januari 1971 te Nieuwleusen 3.L'Ecluse Sabine wonende te Wachtebeke (9185) geboren op 10 februari 1967 te Zetzate 4.Vankerckhove Tim wonende te Wachtebeke (9185) geboren op 8 juni 1979 te Gent 5.Vande Cappelle Maureen wonende te Gent (9000) geboren op 3 december 1975 te Brugge

Verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002, hierna de vzw wet genoemd met de hiernavolgende statuten

TITEL I -- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam ; "Spel & Socialisatie". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging

zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" warden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2

De maatschappij heeft haar zetel te Stationsstraat 170, 9185 Wachtebeke . Bij eenvoudige beslissing door de algemene vergadering, kan deze naar een eender andere plaats worden overgebracht. De vereniging. ressorteert onder,het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wetgeving worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van bovengenoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel spel en socialisatie te bevorderen bij mens en dier.

Ze mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doei rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doei kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur Ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

Op de laatste blz. vals Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/20-15 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL II - LEDEN

Artikel 5

De vereniging stelt vaste, toegetreden leden en ereleden, Hun aantal is onbeperkt.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht komt uitsluitend toe aan de vaste leden en niet aan de toegetreden leden. Er is een minimum van vier vaste leden (verder binnen de statuten getiteld ais lid)

Financieel of materieel steunende leden betreffen toegetreden leden. Toegetreden leden kunnen geen rechten of plichten ontlenen aan bijdrage aan de vzw. Middels eenvoudige stemming op de algemene vergadering kan incidenteel rechten en plichten verleent worden aan toegetreden leden. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Artikel 6

Ais aangenomen lid kunnen tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaardt. Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid.

Indien de raad van bestuur de toetreding weigert, moet hij een motivering kenbaar maken aan de verzoeker.

Artikel 7

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van bestuur, Een lid dat zijn bijdrage niet betaald, wordt automatisch uitgeschreven ais lid nadat betreffend lid tweemaal aangeschreven is door de Raad van Bestuur. Dit gebeurt een maand na de 2e aanmaning.

Artikel 8

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en dit met meerderheid van twee derden van de stemmen, In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden op ernstige wijze schendt. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid, Zij kan maximaal zes weken duren, welke termijn de algemene vergadering bijeen moet komen om over de uitsluiting te beslissen, Op deze bijeenkomst behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Tijdens deze schorsing kan het lid niet deelnemen aan de betrokken activiteiten van de vzw. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaats gehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, op de 16e maand na de laatste deelname aan een activiteit of in geval van een lid-rechtspersoon, door ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdrage of gedane inbrengen.

Artikel 9

" De leden van de vereniging zijn verplicht

-De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven,

-De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Het lidgeld bedraagt bij oprichting minimaal ¬ 30 en maximaal ¬ 50 en wordt jaarlijks geïndexeerd volgens de

evolutie van de index van de consumptieprijzen.

TITEL III  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door.

een raad van bestuur bestaand uit minimum drie bestuurders.

De leden van de raad van bestuur (verder `bestuurders' genoemd) worden met eenvoudige meerderheid van stemmen gekozen en benoemd door de algemene vergadering, maar zijn ten allen tijde door deze ook afzetbaar. Voor het afzetten van een bestuurslid is weerom een gewone meerderheid van stemmen voldoende. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. Een bestuurder die vrijwillig zijn functie wil neerleggen doet dit schriftelijk aan de voorzitter of vice-voorzitter.

Cummulatie van mandaten is mogelijk. Elke mandataris kan slechts over één stem beschikken.

Artikel 11

De duur van het mandaat is vastgesteld op drie jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Indien door het openvallen van een mandaat het statutair minimum aantal bestuurders wordt overschreden,

wordt door de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt om het mandaat van diegene die hij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vervangt voort te zetten. De uittredende bestuurder wordt dan pas uit zijn functie ontslagen indien er zich een nieuw bestuurder zich aanmeldt.

Artikel 12

De voorzitter leidt de algemene vergadering en de vergaderingen van de raad van bestuur. Bij zijn

afwezigheid wordt de functie waargenomen door de daartoe aangewezen bestuurder.

Artikel 13

De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter, of indien hij belet is, op uitnodiging van zijn plaatsvervanger. Elke beslissing wordt genomen met de eenvoudige meerderheid van stemmen Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij een pang schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan worden meegedeeld per brief, telegram, e-mail of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder en ze worden opgenomen in een register. uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 14

Tot de bevoegdheid van de raad behoren alle handelingen van de vereniging in de ruimste zin genomen, en

die niet door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 15

De rechtsvorderingen, en als eiser en als verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging, door de raad, vertegenwoordigd door de voorzitter, de penningmeester of de secretaris.

Andere uitingen en/of handelingen van de vereniging worden gedaan door een vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur. De raad kan hierbij iemand anders tijdelijk mandateren de vereniging te vertegenwoordigen. Hierbij dient nadrukkelijk een termijn te worden afgesproken.

Artikel 16

De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en

zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

TITEL IV-- ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17

De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden, Wanneer zij dit wensen, kunnen ook

toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene

vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid van voorgenoemd

persoon, tot de daartoe aangewezen bestuurder.

Een beraadslaging van de algemene vergadering is vereist in de volgende gevallen:

-De wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-De kwijting van de bestuurders

-De goedkeuring van de rekeningen en begroting

-Het uitsluiten van een lid

-De ontbinding van de vereniging

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle gevallen waarin

onderhavige statuten dat vereisen

-De algemene vergadering is tevens wettelijk bevoegd voor de benoeming en afzetting van commissarissen

en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend en de kwijting aan de

commissarissen.

Artikel 18

De algemene vergadering wordt ieder jaar bijeengeroepen in de maand mei of juni voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen dienstjaar, de begroting van het volgende dienstjaar en de ontlasting van de bestuurder. De vereniging kan, op ieder ogenblik, via een buitengewone algemene vergadering, samengeroepen worden op beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 19

De leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij ontstentenis, door iemand aangeduid door de raad van bestuur. De uitnodigingen worden gedaan bij schrijven dat ten minste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. Zij maken melding van:

-Plaats van vergadering

-Dag en uur van de vergadering

1 ` "

Mon 2,2

Luik B - Vervolg

- De agenda

De vergadering mag slechts de hierop vernielde punten behandelen, waarbij er beslist wordt door de aanwezige leden. Niettemin kan een voorstel, gesteund door twee derde van de aanwezige leden, op de agenda worden geplaatst, uitgezonderd de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 20

Een vast lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk vast lid kan evenwel slechts één vast

lid vertegenwoordigen, Elk vast lid beschikt over één stem op de algemene vergadering,

Artikel 21

De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in gevallen waarin er anders wordt beslist door de wet of onderhavige statuten. De manier waarop gestemd wordt, wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de voorzitter, In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend,

Artikel 22

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de

in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 23

De beslissingen van de algemene vergadering worden in een bijzonder register ingeschreven, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, alsook door de leden die erom verzoeken. De in rechte of eiders voor te brengen uittreksels daaruit, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Enkel leden en belanghebbende derden hebben inzagerecht.

Artikel 24

Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd. Wijzigingen kunnen worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen

TITEL V  BEGROTINGEN  REKENINGEN  CONTROLE

Artikel 25

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting van de bestuurders. De neerlegging zal daarna z.s.m. plaatsvinden.

TITEL VI  ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 26

in geval van ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt de bevoegdheid. Het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, wordt overgemaakt aan een vereniging of stichting met gelijkaardig doel,

Artikel 27

Alle vaste leden kunnen bij de secretaris het register van de leden raadplegen alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur, Bij de penningmeester kunnen de boekhoudkundige stukken van de vereniging ingezien worden.

Artikel 28

Voor alles wat in deze statuten niet nadrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door

de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Wachtebeke, 16 januari 2015

J r. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

L'Ecluse, Sabine Vankerckhove, Tim Vande Cappelle, Maureen

Grooteboer, Cari

¬ 1&Op de laatste blz.nb li1k B vermelden : Recto :" aam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Denbaes, Bethanie

le/VU.

Coordonnées
SPEL EN SOCIALISATIE

Adresse
STATIONSSTRAAT 170 9185 WACHTEBEKE

Code postal : 9185
Localité : WACHTEBEKE
Commune : WACHTEBEKE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande