SPORTVERENIGING EENDRACHT OPSTAL

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORTVERENIGING EENDRACHT OPSTAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.547.730

Publication

11/07/2013
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE



Luik B



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

VAN KOOPHANDEL

1

0 2 JUL 2013

DENDERMa7°:*':

Griffie

1111111~1330i~~~~~um~nuuu

+ 0

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 412.547.730

Benaming

(voluit) : SPORTVERENIGING "EENDRACHT OPSTAL" VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : BOSDREEF 87 9255 BUGGENHOUT

Onderwerp akte : Aanpassing benaming, ledenlijst, samenstelling raad van bestuur

De buitengewone algemene vergadering van 25/06/2013, handelend overeenkomstig de wet van 2 mei 2002, gewijzigd door de wet van 16 januari 2003 en 22 december 2003, heeft met eenparigheid beslist van de statuten, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 10105/2001 onder nummer 007953 alsook de latere wijzigingen op te heffen en te vervangen door de hierna volgende:

TITEL l: Naam - zetel - doel - duur

Art. 1De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk ("vzw") en heeft als naam: Sportvereniging " Eendracht Buggenhout ".

Art. 2De zetel van de vereniging is gevestigd op volgend adres: Bosdreef 87, 9255 Buggenhout en is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde

Art. 3 §1 De vereniging heeft als doel, met uitsluiting van eik winstoogmerk, de jeugd te ontwikkelen door het beoefenen van atletische sporttakken. Ze streeft naar de verwezenlijking van dit doel door alle middelen, waaronder voornamelijk het organiseren van oefenstonden, het inrichten van sportontmoetingen en sportwedstrijden en van alle voorzieningen die hiermee verband houden. De vereniging stelt dit te verwezenlijken in overeenstemming met de richtlijnen van de bevoegde nationale, gewestelijke of regionale sportbonden.

§2De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Ze mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of welke vorm dan ook (naakte eigendom, vruchtgebruik, erfpacht, bruikleen, ...) en deze goederen gebruiken, beheren, uitrusten, of ten dienste stellen.

§3De vereniging mag op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, zoals het stichten en uitbaten van spijshuizen, drankgelegenheden, tijdschriften of sportpublicaties, maar op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel van de vereniging.

§4De vereniging mag, op algemene wijze, hetzij rechtstreeks, hetzij door middel van afstand van aanbrengst, van samensmelting, van deelneming, van financiële tussenkomst, van aankoop van aandelen, of op elke andere wijze, zich interesseren in alle sportondernemingen en alle daarmee in verband staande nijverheden.

Art. 4De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL li: Leden

Art. 5Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste 5 (vijf) bedragen. De leden worden met hun naam, voornamen en woonplaats in het ledenregister ingeschreven.

Art. 6Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur.. Te dien opzichte geniet de raad een volstrekte vrijheid van beoordeling en is in geen geval gehouden zijn beslissingen te rechtvaardigen. Een kandidaat-lid dient schriftelijk zijn aanvraag in bij de raad van bestuur; door de ondertekening van deze aanvraag verklaart het kandidaat-lid zich akkoord met de doelstelling, het karakter en de statuten van de vereniging.

Xiiiïëxës iiü Müniteur belge

h

M01] 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7De leden zijn tot geen bijdragen verplicht maar kunnen wel vrijwillig een inbreng doen of bijdragen storten.

Bij het beëindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin kunnen zij hun inbreng of gestorte gelden terugvorderen, tenzij iets anders bij de inbreng of de storting contractueel werd bedongen.

Art. BHet lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde. Elk lid kan uit de vereniging treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Een lid kan slechts uit de vereniging worden uitgesloten door de algemene vergadering overeenkomstig de wettelijke bepalingen en met een gekwalificeerde meerderheid overeenkomstig artikel 14 van deze statuten. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL 111: Algemene vergadering

Art. 9De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 10De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-de wijziging van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11In de loop van de maand november van elk burgerlijk jaar wordt een gewone algemene vergadering bijeengeroepen door de raad van bestuur voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden cp initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van de leden van de vereniging.

Art. 12Elke oproeping tot de algemene vergadering dient per gewone brief te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand onder de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders of van de afgevaardigde bestuurder. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda..

Elk voorstel, ondertekend door één twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht. Van de agenda mag niet worden afgeweken tenzij minimum de helft van de leden aanwezig is en twee derden van de aanwezige leden hierom verzoeken.

Art. 13De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering door de ondervoorzitter of, bij diens verhindering door een bestuurder, gekozen onder de aanwezige bestuurders,

Art. 141n gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Besluiten in verband met statutenwijziging, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij staking van stemmen beslist de stem van degene die de vergadering voorzit. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim. De stemming over de uitsluiting van een lid is steeds geheim.

Art. l5Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende algemene vergadering wordt voorgelegd ter goedkeuring. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering,

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder register dat op de zetel van de vereniging door de leden kan worden ingezien.

TITEL 1V: Raad van bestuur

Art. 16De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders door de algemene vergadering benoemd onder de leden van de vereniging en te allen tijde

1..

MOD 2.2

C.

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

afzetbaar. Ze oefenen kosteloos hun mandaat uit. Het aantal bestuurders dient steeds kleiner te zijn dan het aantal leden van de vereniging.

Art. 17De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 6 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar, indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, alsook door het verlies van lidmaatschap, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht binnen de maand een algemene vergadering samen te roepen om te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. ln voorkomend geval blijven de overgebleven bestuurders in functie tot in de vervanging is voorzien.

Art. 18De bestuurders stellen onder elkaar een voorzitter aan evenals een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en eventueel één of meer afgevaardigde bestuurders.

Art: 19De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de bevoegde afgevaardigde bestuurder of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt bij gewone brief en vermeldt dag, uur, plaats en de agenda.

Een bestuurder kan een andere bestuurder vertegenwoordigen maar kan slechts één volmacht hebben.

De raad kan slechts geldig vergaderen wanneer tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt een nieuwe vergadering belegd met dezelfde dagorde. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig ais minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 20De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens verhindering, door de ondervoorzitter of, bij diens verhindering, door een bestuurder, gekozen onder de aanwezige bestuurders,

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid der stemmen, Bij staking van stemmen beslist de stem van degene die de vergadering voorzit.

Art, 21Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerst volgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden van de vereniging worden ingezien.

Art. 22De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en beschikking. Hij mag roerende en onroerende goederen vervreemden, zelfs om niet. Hij mag hypotheek vestigen en lichten, ontlenen en uitlenen en aile handels- en bankverrichtingen doen.

Alle bevoegdheden die door de wet of deze statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 23De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. In dit geval moet gespecificeerd worden of deze personen alleen of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft. Deze delegatie van bevoegdheid is op elk ogenblik herroepbaar.

Art. 240m tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen of te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, tenzij de raad van bestuur één afgevaardigde bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe aanstelt. Zo zal er één afgevaardigd bestuurder benoemd worden, die de relaties met de K.B.V.B. zal verzorgen en de verantwoordelijkheid ten opzichte van deze bond zal dragen.

TITEL V: Rekeningen en begroting van de vereniging

Art. 25Het boekjaar loopt van I juli tot 30 juni. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen boekjaar, De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. De algemene vergadering geeft kwijting aan de bestuurders en aan de commissarissen. Rekening en begroting worden tijdig aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

TiTEL VI: Ontbinding en vereffening

e

MOD 2.2

2

Art. 26Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, In het ontbindingsbesluit worden één of meer vereffenaars aangeduid overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27juni 1921.

Art. 27In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een liefdadigheidswerk of aan een vereniging met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering, of bij gebreke hiervan, door de vereffenaars,

Art 28Voor alles wat niet door deze statuten is geregeld, is de wet van 2 mei 2002, gewijzigd door de wet van 16 januari 2003 en 22 december 2003 van toepassing.

TITEL VII: Scheidsrechterlijke clausule

Art. 29A1 de betwistingen met sportieve oorsprong, die in de schoot van de vereniging zouden oprijzen zullen eerst aan de algemene vergadering voorgelegd worden. In geval één der partijen weigert zich bij de genomen beslissingen neer te leggen, zal het geschil door een scheidsrechterscollege, samengesteld uit drie leden van de "Rechtscommissie van de K.B.V.B.", afdeling betwistingen, beslecht worden. De partijen zullen te dien einde de tekst van het vergelijk van de K.B.V.B. ondertekenen.

Art. 3013e vennoten zijn overeengekomen dat, zo hun vereniging om het even door welke oorzaak moest ophouden te genieten van het voordeel van de burgerlijke rechtspersoonlijkheid, ze verder onder haar leden zou blijven voortbestaan als vereniging van gemeen recht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

LEDENLIJST VAN DE VZW

De algemene vergadering van 25106/2013 neemt akte van het volgende ledenbestand:

- Bosteels Marc,

- Brusselmans Julien,

Cardoen Johan,

Caulier Samuel,

Combré Lars,

De Coster Paul,

- De Neef Frans,

De Wolf Rudy,

Debbaut Christine,

Devriendt Joseph,

Du Bois Roland,

Hermans Geert

Maes Dirk,

- Marivoet André,

Moonen Marc,

Peeleman Geert,

Sacré Serge

Saelemans Aimé,

Saelemans François,

Slight Richard,

Stassijns Christiaan,

Teck Karel,

-Van Der Meersch Louis,

- Van Gucht Jozef,

- Van Leemput Kurt

- Van Malder Marc,

- Van Mulders Luo,

- Vanheste Jean Pierre

- Van Verre Pascal

- Verhasselt Johny,

- Verleysen Eric,

Willems Rony, Broekstraat 13, Prosper Bosteelsstr. 1 Ten Hove 16, Ravenstraat 10, Vierhuizen 13/0101, Hemelstraat 129, Bosdreef 87, Brusselmansstraat 62, Rosstraat 97, Plattenakker 2/8, Meir 15,

Boeksheide 117, Hofstee 10,

St. Jozefstraat 8, Meir 58,

Grootveld 7, Hanenstraat 235 Processieweg 7, Kasteelstraat 135/201, Hoge Jan 3, Maalderijstraat 29, Meir 13,

Heizijdestraat 33, Akkerstraat 40, Sportveldstraat 20, Heizijdestraat 91A102, Jules Andriespark 9, Vitstraat 117, Stenenstraat 101, Rauwenbos 8, Ter Hoeven 4, Ravenstraat 168, 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9200 Dendermonde 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9200 Dendermonde 9200 Dendermonde 9255 Buggenhout 1840 Londerzeel 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9200 Dendermonde 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9280 Lebbeke 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9280 Lebbeke 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout 9255 Buggenhout

BENOEMINGEN - RAAD VAN BESTUUR - VOLMACHTEN

1

M0© 2.2

Luik B - Vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Overeenkomstig artikel 10 en 16 van deze statuten gaat de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen over tot bevestiging van het mandaat van bestuurder en voor zover als nodig tot aanstelling als bestuurder tot de algemene vergadering van 2018 van:

Brusselmans Julien, Prosper Bosteelsstr,1, 9255 Buggenhout

Caulier Samuel, Ravenstraat 10, 9255 Buggenhout

Combré Lars, Vierhuizen 13/0101, 9255 Buggenhout

De Neef Frans, Bosdreef 87, 9255 Buggenhout

Devriendt Joseph, Piattenakker 2/8, 9200 Dendermonde

Hermans Geert Boeksheide 117, 1840 Londerzeel

Peeleman Geert, Grootveld 7, 9200 Dendermonde

Sacré Serge Hanenstraat 235 9255 Buggenhout

Stassijns Christiaan, Maalderijstraat 29, 9255 Buggenhout

Van Gucht Jozef, Akkerstraat 40, 9255 Buggenhcut

- Van Leemput Kurt Sportveldstraat 20, 9255 Buggenhout

Vanheste Jean Pierre Vitstraat 117, 9255 Buggenhout

Van Verre Pascal Stenenstraat 101, 9255 Buggenhout

Willems Rony, Ravenstraat 168, 9255 Buggenhout

De algemene vergadering neemt akte van de aanstelling door de raad van bestuur van volgende mandaten binnen deze raad:

Voorzitter : Vanheste Jean Pierre Vitstraat 117, 9255 Buggenhout

Ondervoorzitter : Sacré Serge Hanenstraat 235 9255 Buggenhout

Secretaris : Van Leemput Kurt Sportveldstraat 20, 9255 Buggenhout

Schatbewaarder : De Neef Frans, Bosdreef 87, , 9255 Buggenhout

Afg, Bestuurder KBVB : Bosteets Marc, Broekstraat 13, 9255 Buggenhout

(Get.) Van Leemput Kurt, secretaris (Get.) Vanheste Jean Pierre, voorzitter

1

Bijràgéiïbij liéTBëlgiïe-1 Staatsdl d -1ï1ÜTt2 H - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/03/2013
ÿþ MOD 22

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

AAI IIIIIIIII III

*13045602*

M

i

m

yFUL RECI = I LiAWiK

VAN KOOPHANDEL

- ? Ui 2013

DENDERMONDE

Griffie

Ondernemingsnr : 412.547.730

Benaming

(voluit) : SPORTVERENIGING "EENDRACHT OPSTAL" VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : BROEKSTRAAT 13 9255 BUGGENHOUT

Onderwerp akte : Aanpassing adres maatschappelijke zetel, samenstelling raad van bestuur

In de algemene vergadering van 19 februari 2013 werd er beslist:

1) Nieuw adres maatschappelijke zetel: BOSDREEF 87, 9255 BUGGENHOUT, BELGIE

2) Het ontslag te aanvaarden in de raad van bestuur van:

- SLIGHT RICHARD, Hoge Jan 3, 9255 Buggenhout

DEBBAUT CHRISTINE, Rosstraat 97, 9200 Dendermonde.

3) Als nieuwe bestuurder aan te duiden:

-CAULIER SAMUEL, Ravenstraat 10, 9255 Buggenhout

VAN GUCHT JOZEF

Secretaris

Coordonnées
SPORTVERENIGING EENDRACHT OPSTAL

Adresse
BOSDREEF 87 9255 BUGGENHOUT

Code postal : 9255
Localité : BUGGENHOUT
Commune : BUGGENHOUT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande