STEPHANE BEEL ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STEPHANE BEEL ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 476.131.428

Publication

01/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 19.07.2012, NGL 26.07.2012 12346-0177-014
04/10/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 22.09.2011, NGL 28.09.2011 11561-0177-011
01/08/2011
ÿþmod 2.1

n4 ~

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1 I iii1111 iiu ii i i n sir i . , J

bet 8203"

a;

Be

Sta



A.e:CVr'i.~

>"vC._:a_i~ _.Gáf~_i`~~ll_~i

-- - - ------ -------- - - - - - - - -----

Ondernemingsnr : 0476.131.428

Benaming : Stephane Beel Architecten

(voluit)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aanssprakelijkheid

Zetel: Poel 15

9000 Gent

Onderwerp akte :

AANPASSING STATUTEN

Uit een akte van notaris Michel Van der Auwermeulen te Beveren dd. 27/06/2011 blijkt dat;; de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap;z onder de vorm van ee besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "STEPHANEii BEEL ARCHITECTEN, multiprofessionele architectenvennootschap" met zetel te 9000 Gent, Poel 15, met éénparigheid van stemmen volgende besluiten heeft genomen:

Bes(issinge`n (stenomen met éénp. arigheid van stemmen) i=

Beslissing 1 - Naamwijziging

Wijziging van de naam van de vennootschap in *STÉPHANE BEEL ARCHITECT";;!burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte j aansprakelijkheid (BV ovv BVBA).

IF

jj Beslissing 2 - Doelwijzig_ing Wijziging van het doel van de vennootschap door schrapping van de huidige tekst vervangen wordt door een nieuwe tekst (waarbij de architectenvennootschap het beroep?;

van architect uitoefent en als dusdanig wordt ingeschreven op het Tableau bij de_Orde.; _?

nieuwe doelomschrijving is zoals opgenomen in onderstaande tekst.

:; Beslissing 3 - Aandelen (met fractiewaarde)

De nominale waarde der aandelen af te schaffen en te vervangen door een fractiewaarde van!;

éénitweehonderdste per aandeel..

:; Beslissing 4  Nieuwe statuten

;' De integrale tekst van de statuten te schrappen en te vervangen door de hierna volgende;; tekst. Tevens beslist de vergadering om in de volledige tekst van de statuten de expliciete:' verwijzingen naar een welbepaald wetsartikel te vervangen door een meer algemene verwijzing; naar de wettelijke bepalingen terzake.

NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1. VORM - NAAM

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

mod 2. i

1.1. De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm

van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. '

1.2. De vennootschap draagt de naam "STEPHANE BEEL ARCHITECT", burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV ovv BVBA). Deze benaming wordt steeds voluit gebruikt met vermelding van de vennootschapsvorm.

1.3. De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt. 3.4. De rechïspersoonT heeft slechts e ;n 'benaming +rakel deze enige. en als chsdani"g ni d

1tatutert ;versnelde benaming zat gebruikt worden ®Van deze benaming zijn afkortingen vertalingen of ander transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die d rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek var vennootschappen, toegelaten/

1.5. Alle rennoten váti de vennco¬ schap zijn voor hun activitéi1en bimen. .de,`venno tschap verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel 2. MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

2.1 De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9000 Gent, Poel 15.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

2.2. Deze mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders worden overgebracht waar ook in België, mits naleving van de taalwetgeving.

Deze wijziging wordt zowel kenbaar gemaakt aan de Raad van de orde van architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was als waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden en gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De rechtspersoon dient ingeschreven te zijn bij de Raad van de Orde van Architecten van de provincie waar de maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd of gevestigd zal worden.

De vennootschap kan in België of het buitenland een bijkomend architectenbureau oprichten nadat hiervoor door de bevoegde raad van de Orde van Architecten de toelating verleend is en mits inachtneming van de ter plaatse geldende reglementering. De oprichting van dit bijkomend architectenbureau wordt gemeld aan de provinciale raad in wiens rechtsgebied het gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 3. DOEL

4.1 De vennootschap heeft tot doel _

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;:

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan_ met haar

maatschappelijk doel., , , _

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is_ met _ het

architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2 De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3 Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4 In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) / bestuurders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Artikel 4. DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

De artikels 1865, lid 5 en 1869 van het burgerlijk wetboek met betrekking tot de ontbinding

en opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoço)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mal 2.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 5. KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op twintigduizend euro (¬ 20.000) vertegen woordigd door tweehonderd aandelen (200) zonder nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigend één/tweehonderdste van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 6. WINSTBEWIJZEN

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, uitgeven.

Artikel 7. STATUUT VAN DE AANDELEN

7.1. De aandelen zijn van rechtswege op naam. Zij worden ingeschreven in een register van vennoten dat, overeenkomstig de wettelijke voorschriften, wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De vennoten en de personen die daartoe een rechtmatig belang kunnen doen gelden hierbij ' inbegrepen de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten, kunnen inzage nemen van dit register in de zetel van de vennootschap.

De inschrijving in bedoeld register geldt als bewijs van de eigendom van een aandeel. De inschrijvingen in het register worden uitsluitend verzorgd door een daartoe aangewezen lid van de raad van bestuur/zaakvoerder, aan de hand van bewijskrachtige documenten die zijn gedateerd en ondertekend. De inschrijvingen geschieden in volgorde van de overlegging van de stukken. Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

De stemrechten verbonden aan architect aandelen kunnen enkel worden uitgeoefend door een natuurlijke persoon die is gemachtigd het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

7.2. Indien aandelen in onverdeeldheid zijn, wordt het stemrecht opgeschort tot één enkele ersoon wordt aangewezen als eigenaar stemgerechtigde van de aandelen. jVoor dat betreft'dd chit -aandelen moet deze'pers ion. genia hui' d. zijn he

g ~ roep-vat áï-chitectUit te oefenen

7.3. Indien de rechten verbonden aan aandelen zijn opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker. ndien eer

arclifiect-aandeel_ rrt t cht' el t-uik is `;li; -'gaard k2.L. . urt ef rn van t

tg t 4 g temrec t

efeti

chter;enkel toevertrouwd, worden, rechtstreeks al onrechtstreeks; Ef een. natuurt persoor file. ertoe: geznach`f rid:::.weid hel. beróep van:at hitect: uit :fè. oefex en.1

Artikel 8. WIJZIGING VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

wtjztging van.,liet skapita e er to ~.ei t:ydat.er- architect-aandélen in de ven potscha á

eer m nim i 60%la bedt s. nie

Tot verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris en met inachtname van de hierna volgende bepalingen :

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform artikel 309 van het Wetboek van vennootschappen.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet langer zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de andere vennoten, door hun echtgenoot of door hun bloedverwanten in rechte lijn, mits zij zelf architect zijn. Anderen kunnen slechts inschrijven op het saldo van de nieuwe aandelen, met unanieme toestemming van de vennoten, en mits de nieuwe inschrijver architect is.

Ingeval een kapitaalsverhoging een niet-geldelijke inbreng omvat, maakt een bedrijfsrevisor een verslag op naast een bijzonder verslag van de zaakvoerder voor zover dit wettelijk verplicht is.

Moet de algemene vergadering een uitspraak doen over een vermindering van het maatschappelijk kapitaal, dan vermeldt de oproeping op welke wijze de voorgestelde vermindering zal geschieden.

Artikel 9. OVERDRACHT OF OVERGANG VAN DE AANDELEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

mod 2.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Elke overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke splitsing van het eigendomsrecht en of elke toetreding van vennoten op gelijk welke wijze vereist de voorafgaande toestemming van de bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten. Nieuwe architecten vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een aandelenoverdracht, hetzij via een kapitaalsverhoging, hetzij op enigerlei andere wijze, weze het als volle eigenaar of blote eigenaar, weze het als vruchtgebruiker van aandelen, mits uitdrukkelijk akkoord van de helft van de architecten vennoten die minstens drie/vierde van de architecten aandelen bezitten. Een aandelenoverdracht, anders dan deze ingevolge overlijden, die tot gevolg heeft dat het aantal door architecten vennoten gecontroleerde aandelen daalt tot minder dan zestig ten honderd van het maatschappelijk kapitaal is niet toegelaten.

Paragraaf 1

Behoudens hetgeen bepaald is in de artikelen 27, 28, 29 en 30 van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels :

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, dan met instemming van alle vennoten en slechts voor zover deze nieuwe vennoot tevens architect is. Is er slechts een vennoot dan beslist hij over de overdracht van zijn aandelen. Deze instemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgemaakt :

1) aan een mede-vennoot ;

2) aan de echtgenoot van de overdrager of erflater ;

voor zover deze tevens een architect is en in de vennootschap zijn praktijk uitoefent of zal uitoefenen.

De vennoot die een of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden na het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hetzij zelf te kopen, hetzij een koper te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen vindt het recht van voorkeur toepassing.

Ingeval van weigering zal de verkoopprijs berekend worden op basis van het gemiddelde der laatste drie jaarbalansen der vennootschap of indien de vennootschap nog geen drie jaar bestaat op basis van de bestaande gegevens en in ieder geval rekening houdend met de eventuele herwaardering van de roerende en onroerende goederen.

ike -.00rgenomen'overdracht Ivan aarsdelen moet aan cle bevoegde Provinciale Ra d v2 cí''

rde van goedkeuring worde

Architecten ter, n. voorgelegd Deze beschikt over een " terrr i Màia, rie; maanden voor.zijn-.bes issin (termijn die geschorst wordi in de...maanden.: ful ::en augustixs).

Paragraaf 2

De erfgenamen van aandelen die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

De verkoopprijs zal berekend worden zoals bepaald in voorgaande paragraaf, zonder rekening te houden met de waarde welke aangegeven wordt voor de successierechten.

Artikel 9bis. VENNOTEN.

Enkel fysieke personen van wie het beroep verenigbaar is met dat van architect en niet strijdig met de deontologische normen van de Orde van architecten, kunnen als vennoot worden aanvaard. Alle architect-vennoten dienen ingeschreven te zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Vennoten die nadien een beroep gaan uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van de architect of met de deontologie, dienen ontslag te nemen als vennoot.

De vennootschap en de vennoten, ook zij die niet rechtstreeks onderworpen zijn aan het gezag van de Orde van architecten, zullen zich onthouden van handelingen die onverenigbaar zijn met het beroep van architect of die strijdig zijn met het reglement van

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mad 2.1

de beroepsplichten. Zij zullen steeds de aanbevelingen van de Orde van architecten' naleven.

De architect-rechtspersoon, evenals alle vennoten, dienen de wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig (op de bescherming van de titel en van het beroep van architect, zoals gewijzigd door de wet van vijftien februari tweeduizend en zes betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon en artikel 169 en 170 van de programmawet van twintig juli tweeduizend en zes), de wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig (tot instelling van een Orde van Architecten, zoals gewijzigd door de wet van vijftien februari tweeduizend en zes betreffende de uitoefening van het beroep van architect in het kader van een rechtspersoon) en het Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect (goedgekeurd bij het in ministerraad overlegd koninklijk besluit van achttien april negentienhonderd vijfentachtig) na te leven.

De statuten zullen overeenstemmend met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd.

Vooraleer een nieuwe vennoot toe te laten zal hiervoor toelating gevraagd worden aan de Raad van de Orde van architecten met opgave van de naam, adres en beroep van de kandidaat-vennoot.

Indien door erfopvolging van aandelen nieuwe vennoten ontstaan, zullen zij met adres en beroep aan de Orde van Architecten bekendgemaakt worden. Zij zullen in afwachting van hun aanvaarding door de Raad van de Orde geen stemrecht hebben en geen bestuursdaden mogen stellen; zij hebben enkel recht op deelname in de winst.

Indien één van de vennoten geschorst wordt als architect, zal hij zich hiervoor moeten onthouden van de uitoefening van zijn rechten van vennoot voor de duur van de schorsing, onverminderd het recht van de overige vennoten om de geschorste architect uit te sluiten. Indien een vennoot geschrapt wordt als architect, mag hij niet langer vennoot zijn. Indien de geschrapte architect de enige vennoot is, dient de vennootschap ontbonden te worden. De vennootschap zal de beroepsverklaring van de architecten die in de vennootschap werken overnemen ( eventueel afsluiten ) en verder zetten.

Stagiairs kunnen slechts vennoot of zaakvoerder zijn van de rechtspersoon waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van architecten, uitoefent.

Minstens zestig ten honderd van de aandelen, Wleoce.livari de .tsfeirarechter , moet rechtstreeks of onrechtstreeks in het bezit zi'n van een natuurli'ke " ersoun die :emachtigd

is het beroe " van architect uit te oefenen

0.`febuxár' 1°-93. én die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van architecten. De overige aandelen mogen slechts in het bezit zijn van een natuurlijke of

Vechtspersbp.en, die een: et-onverenigbaar beroep uitoefenen `en gei eld zij i':bij de Raad an deF Orde ;van Architecten. Deze persop.en moeten: gemeld zijn bij de Raad Van .de gr-de -ArChit tëri:

Met "onrechtstreeks" wordt bedoeld dat de architect-aandelen ook in handen kunnen zijn van een ander rechtspersoon die er toe gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen, met andere woorden, o " genomen is op de tabel. oor: de berekening van" «de . architect-aandelen .wordt enkel rekening gehouden

it_van aandelen:; zoals dit blijkt uit het vennootschapsregisl er°i

e voorgenomen toetreding van nieuwe vennoten, splitsing van eigendomsrecht over de an.d:elen ií? vruchtgebri k- en naakte eigendotn en/of toetreding van: nieuwe vennote oet-voor fgaan;d:.ter: goeUeuri:ng.wordc i voorgelegd aan de. bevoegde prc nciale ra d;:và le Orde man Architecten adie over. een termijn :van drie maanden (gesëhorsf::: zijnde.: iri , dt Fnaanden::ju.li enaugustus):beschikt om zich daarover uit te .spreken

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een ° natuurlijke persoon/architect vennoot beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen. De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet binnen de termijn van zes maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect vennoot van de tabel van architecten of de ontbinding van een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

mod 2

vennoot rechtspersoon dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

De regularisatie kan gebeuren door een overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, danig dat voldaan wordt aan voormelde voorwaarde wat betreft de aandelenverhouding. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

ndieni eenregulansafte mogehjkblijkt'moeti.on er ijlgil e . a emene"yerga'1 nng: ,orde

gehouden alwaá - wbeslisthetzij, tol 'n ndigei ere ezûng ai

vennr ootsch .p "hetzt. , to i{ yz ging vaf et- -nx atsc. appe j l' Gels vae de vef.inootelea

eetla ger ~a s etn::.archit t r c tsp, rsoon in de_ artiik 2 r.

e ansJ 13t3 ks_té: ag

Artikel 10. REGISTER VAN AANDELEN

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden. Het bevat: de juiste aanduiding van elke vennoot en het aantal aandelen hem toebehorende; de vermelding van de verrichte stortingen, de overdrachten van delen met datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en overnemers ingeval van overdracht onder levenden, door de zaakvoerders en de verkrijgers, ingeval van overgang bij overlijden.

Overdracht en overgang gelden slechts ten aanzien van de vennootschap en van derden vanaf de datum van hun inschrijving in dit register. Iedere vennoot en derde belanghebbende mag van het register kennis nemen.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten inzage te verlenen in het register van aandelen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

AFDELING 1. Algemene vergadering

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn de hiernavolgende bepalingen van toepassing op de algemene vergadering.

Artikel 11. JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand juni om twintig uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de uitnodiging bepaald.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden

a) op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen en

b) op aanvraag van elke architect vennoot, die zelf de agendapunten van die algemene vergadering bepaalt .

De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld.

Elke beslissing tot wijziging van de statuten gebeurt onder opschortende voorwaarde van de goedkeuring van de statutenwijziging door de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en ontslag van de zaakvoerders, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

De algemene vergadering is tevens alleen bevoegd voor alle beslissingen omtrent de uitsluiting van een architect-vennoot.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 2.1

Artikel 12. OPROEPINGEN

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden per aangetekende brief, vijftien dagen vôôr de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda, dag, uur en plaats van de vergadering.

De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 13. TER BESCHIKKING STELLEN VAN STUKKEN

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld. Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Artikel 14. STEMRECHT-VERTEGENWOORDIGING

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven aan alleen een andere vennoot-architect om zich te laten vertegenwoordigen.

Elke vennoot kan zich op de algemene vergaderingen, gewone, buitengewone en bijzondere vergaderingen slechts laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager die zelf stemgerechtigd vennoot-architect is.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening ; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 15. AANWEZIGHEIDSLIJST

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voornamen en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 16. VOORZITTER

De vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of de oudste van hen in jaren, die de

secretaris en gebeurlijk de stemopnemers aanduidt.

Artikel 17. ANTWOORDPLICHT ZAAKVOERDERS/COMMISSARISSEN

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag.

De zaakvoerders hebben het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.











Artikel 18. BERAADSLAGING - AANWEZIGHEIDSQUORUM

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene vergadering van vennoten kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de

wet _een bepaald_ aanwezigheidsquorum vereist .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Artikel 19. MEERDERHEID

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd.

Wijziging van de statuten mag slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Artikel 20. AFSCHRIFTEN VOOR DERDEN VAN NOTULEN

De afschriften voor derden van de notulen van de algemene vergaderingen worden

ondertekend door de meerderheid van de zaakvoerders en van de commissarissen.

AFDELING IL Bestuur

Behoudens hetgeen bepaald is in de artikelen 32 en 33 van de statuten in geval de

vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiernavolgende regels.

Artikel 21. BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door minstens één zaakvoerder al dan niet vennoot. Zij worden aangesteld door de algemene vergadering die beslist met meerderheid van stemmen.

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide bevoegdheden wat betreft het beheer van de vennootschap met mogelijkheid deze bevoegdheid te delegeren. Enkel die personen kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect dewelke gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Alle zaakvoerders en alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap moeten natuurlijke personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Elke zaakvoerder die, om welke reden ook, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerders de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen zijn die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt moet binnen de termijn van zes maanden een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Indien de vennootschap niet meer geldig kan vertegenwoordigd worden om een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een zaakvoerder van de tabel van architecten of het ontslag van een zaakvoerder dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Indien geen regularisatie mogelijk blijkt zal onverwijld een algemene vergadering worden gehouden alwaar wordt beraadslaagd en beslist tot de ontbinding en vereffening van de vennootschap.

Artikel 22. MACHT VAN DE ZAAKVOERDERS

Uitsluitend architecten zullen beslissingen nemen en handelingen stellen in verband met alles

wat tot de uitoefening van het beroep van architect behoort.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 2.1

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op de architectuur. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect en zij zullen zich ten overstaan van de vennootschappen gedragen volgens de regels van de Orde van architecten.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden. De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 22/bis. Statutaire zaakvoerder

" Tot statutaire zaakvoerder wordt benoemd:

de heer Beel Stéphane, voornoemd, zonder beperking van duur,

die verklaart/verklaren deze opdracht te aanvaarden.

 % Onverminderd een vergoeding van de kosten, kan de algemene vergadering aan de zaakvoerder een vergoeding toekennen voor de professionele activiteiten verricht door de zaakvoerder voor rekening van de vennootschap.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk, inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder, en terugbetaling van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de vennoten en de vennootschap.

" De statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparigheid van stemmen, met inbegrip van de stem van de zaakvoerder zelf indien hij vennoot is.

" Na ontslag of met de uitdrukkelijke toestemming van de statutaire zaakvoerder zal de algemene vergadering een niet-statutaire zaakvoerder kunnen benoemen.

Artikel 23. VERTEGENWOORDIGING

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de

vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de architect-rechtspersoon bindt, moet de naam en

de hoedanigheid van diegene die ondertekent, worden vermeld.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere

volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

Artikel 24. CONTROLE

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2 van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 25. BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december daarna.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

mod 2.1

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 26. WINSTVERDELING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 27. KWIJTING AAN DE ZAAKVOERDER EN DE COMMISSARIS

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder en commissaris te verlenen kwijting. Deze kwijting is alleen dan rechtsgeldig, wanneer de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening en, wat de extrastatutaire verrichtingen betreft, wanneer deze bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping.

Artikel 27 bis. SCHORSING EN SCHRAPPING

27bis:I In. geval van ,schorsing :..art de architect rechtspeisóón zal, voor ál[e ïát delingen dië

behoren tot het beroep van, -architect, in ` g 

,overlenet" .dé1 op'tlrachtgevers,` een:, derde 'architect aangewezen worden die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke°alS een rechtspersoon zijn eri djént op de tabellopgenomen te zijn.

27bis.2. In geval :var " schrapping van de yard itect-rechtspersoon zal .onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagden ieslistiot ontb ndingeen vereffeening van de vennootschap of, tot wijziging van het maatschappelijk, doéÎ= van, de vennootschap, 'zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoonin d zin van ariieer;2, §2 vande Wet van ,20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroepsvan _architect is te_aanzien .

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

{jyltftifte fai4t,.~~

aar

rbe

f

àari is aan voorure r'sáóniarci" rrfect.~anr óot te tabee van arst het beroep Ivan ar ren door oaieriráç

voorfnelde ~bon..aarde neandere'reder~, a arl sc#írappeng ofwe

van een vennaot rec spersoonl

+-~" ~

etaefenen tQt regu,la,ri5atie3

rf=een 'archrti=ct" ,haledártrrtet:venno~~

t regularlsatr oor alle han~déllagen die behoren

et de opdrachtgevers ~een~~r,de ~aIchli;ect aanwilzen`~~ïe in~~l~gerr riaarrí,er~

ppr

erg

iaf~optreden Deze. are~etect kan= zowel een:: natuurlijke á sis~ een~rec#itspersoori

ig~i eri~d én~p de tal5el dpgerïotnen'té~.~zljn~

~ildiar~~~ égùlarlsatie niet inogelijk bliikt~fe z,l~, moe~on~er~nrijlc! eén~gêfttiene;'~e~gatle.frng~ortlefï

~ehouáe>~.waar wordt-béraadsiaagdïenFbeser~st tot ontbinding er v~,~effeninglran de er.-hap e3"

~,of wij~zrg~~g van ;_het máats:çhapp~elijk d~oelivan de vertndot's,çtïaj~; zodat~zp_nre# ianger,.ais ee:~

afehr%ci-ri=chtspersoan in de= z~van af%Ikel 2 ~2 van;.dé rWet'van 2fl=~f~rflaiL ~93 o tte~,

$Gl1et't:iik v n d ~ ~ ~~

: ,,,r~g ~ .. e ticel eix vàn=het~befde~: ~are ar.cl~i~`ect is i;e~ááriztert:.

Artikel 28. ONTBINDING

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is en binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

mod 2.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een ; termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda i

aangekondigde maatregelen. "

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde, voor rekening van de vennootschap in vereffening, deze opdrachten verder uit te voeren. Indien de vereffenaar voldoet aan deze voorwaarden kan hij zelf de opdrachten verder uitvoeren. Indien de vennootschap in vereffening,om gelijk welke reden, bijvoorbeeld. schrapping of overlijden van vennoten architecten niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal, de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn. De vereffening kan pas worden afgesloten indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten m.b.t. lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn, deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

Artikel 29. VEREFFENING

De vennootschap worden ontbonden door besluit van de buitengewone algemene vergadering, door beslissing van de bevoegde rechter of door de vaststelling dat ze van rechtswege eindigt.

In geval van ontbinding van de vennootschap om voormelde redenen, benoemt de algemene vergadering der aandeelhouders een of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en hun vergoedingen en bepaalt de wijze van vereffening overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

De vereffenaars worden benoemd en treden in functie overeenkomstig de bijzondere door het Wetboek van Vennootschappen voorgeschreven voorwaarden en procedures.

Tenzij de algemene vergadering anders beslist, worden aan de vereffenaars de meest uitgebreide machten toegekend door het Wetboek van Vennootschappen in het kader van de vereffening van de vennootschap, met inbegrip van de verrichtingen waarvoor het Wetboek van Vennootschappen de voorafgaande machtiging van de algemene vergadering vereist.

De vereffenaars zijn er in voorkomend geval toe gehouden de omstandige staat van

de toestand van de vereffening evenals het plan voor de verdeling van de activa op te maken en neer te leggen zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

mod 2.1

Artikel 30. VERZEKERING

21.1 Elke architect-rechtspersoon is verplicht om zijn burgerlijke- en beroepsaansprakelijkheid te

laten verzekeren overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

21.2 De zaakvoerders 1 bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle

zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de rechtspersoon zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van de verzekeringspremies.

Wanneer, in geval van schending, de rechtspersoon niet door een verzekering gedekt is, dan zijn de zaakvoerders / bestuurders en leden van het Bestuurscomité hoofdelijk aansprakelijk ten opzichte van derden voor iedere schuld die uit de tienjarige aansprakelijkheid voortvloeit.

Artikel 31. ALGEMENE BEPALING

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 32. OVERDRACHT VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige

vennoot alleen beslist.

Artikel 33. OVERLIJDEN VAN DE ENIGE VENNOOT ZONDER OVERGANG VAN AANDELEN

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van vennootschappen toegepast.

Artikel 34. OVERGANG VAN AANDELEN WEGENS OVERLIJDEN

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 126 van de vennootschapswet of in deze statuten niet van toepassing.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, gelden volgende regels :

- Zijn de aandelen met vruchtgebruik bezwaard, dan is artikel 7 van de statuten van toepassing ;

- Zijn de aandelen daarentegen niet met vruchtgebruik bezwaard dan worden tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Artikel 35. VRUCHTGEBRUIK OP AANDELEN

De rechten van de vruchtgebruiker worden geregeld in artikel 7, derde alinea van de statuten.

Artikel 36. KAPITAALVERHOGING - VOORKEURRECHT

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 8 van deze statuten

niet van toepassing.

Artikel 37. ZAAKVOERDER - BENOEMING

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 38. ONTSLAG

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 39. CONTROLE

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 19 van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

"

rood 2.1

~

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

Artikel 40. ALGEMENE VERGADERING

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

Artikel 41. KWIJTING

Zelfs wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is kan hem kwijting verleend worden volgens

artikel 22 van de statuten.

Artikel 42. INTERPRETATIE VAN DE STATUTEN

Deze statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologische voorschriften van

toepassing op architecten.

Artikel 43. Transparantieverplichtingen tegenover de Orde van Architecten

43.1 Elke voorgenomen overdracht van aandelen, toetreding van nieuwe vennoten en splitsing van het eigendomsrecht over de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom moet voorafgaandelijk ter goedkeuring worden voorgelegd aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten.

De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig.verzoek van eenraad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen

43.2 De bevoegde raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging iri het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder / bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat ende plaatswaar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

43.3 Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad_ van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten` en de tienjarige aansprakelijkheid.

Artikel 44. Vrijwaring van de belangen van derden

44.1Ingeval van terugtreding, uitsluiiing, ontslag, ontbinding of overlijden, afwezigheid, onbekwaamheid of onbeschikbaarheid van een architect-vennoot, zal (zullen) de andere veno(o)t(en), ervoor zorgen dat de lopende opdrachten worden opgevolgd door een andere architect-vennoot of eventueel een andere architect indien de weggevallen vennoot de enige architect-vennoot was. Dit gebeurt met in acht name van de regels van de deontologie. In elk van deze gevallen zal de Orde van Architecten onmiddellijk op de hoogte gebracht worden.

44.2 ln geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het

algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals

schorsing en schrapping van de zaakvoerder(s) /bestuurder(s), zal de algemene vergadering

onmiddellijk voorzien in de vervanging van deze zaakvoerder(s) / bestuurder(s) teneinde voor de

loPende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

44.3 In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen, en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de zelfstandige mandataris die optreedt in naam en voor rekening van de architect-rechtspersoon, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in naam en voor rekening van de vennootschap zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder /bestuurder van de vennootschap zijn. Hij dient evenwel steeds een natuurlijk persoon te zijn, die gerechtigd is het beroep van architect uit te oefenen en daartoe ingeschreven is op een van de Tabellen van de Orde

_van Architecten..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 2.1

i

Ártikéi.45. Deóntóióqiè

45.1 De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders / bestuurders en

mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

45.2 De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect maken integraaldeel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden:

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

Voor beredeneerd uittreksel

(get.) Michel Van der Auwermeulen, notaris

"

ou 999/~/4241

,tietikv -ee

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/10/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 05.10.2010, NGL 26.10.2010 10587-0486-011
27/10/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 21.09.2009, NGL 21.10.2009 09820-0022-011
29/09/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 06.06.2008, NGL 25.09.2008 08743-0071-016
12/12/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 01.06.2007, NGL 11.12.2007 07825-0133-016
06/11/2006 : ME. - JAARREKENING 31.12.2005, GGK 02.06.2006, NGL 31.10.2006 06856-4242-016
30/09/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 03.06.2005, NGL 29.09.2005 05727-2564-013
16/09/2005 : GEA026361
24/09/2004 : GEA026361
12/09/2003 : GEA026361

Coordonnées
STEPHANE BEEL ARCHITECT

Adresse
POEL 15 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande