STEPHANIE BIOT DOKTER - HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : STEPHANIE BIOT DOKTER - HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 635.751.757

Publication

27/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15313948*

Neergelegd

25-08-2015

Griffie

Ondernemingsnummer :

0635751757

Benaming (voluit) : Stéphanie Biot Dokter - Huisarts

(verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Belgiëlaan 54

(volledig adres) 9051 Gent

Rechtsvorm :

Onderwerp akte :

Blijkens akte verleden voor het ambt van Meester David Cottenie op 21 augustus 2015, werd Mevrouw BIOT Stéphanie Myriam Jürgen Marie Joseph, geboren te Dendermonde op 6 mei 1982, echtgenote van de heer MORTIER Bruno Jean Bernard, geboren te Gent op 9 januari 1982, wonende te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Belgiëlaan 54 een burgerlijke vennootschap opgericht en de statuten opgesteld van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, genaamd  Stéphanie Biot Dokter - Huisarts , gevestigd te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem), Belgiëlaan 54, met een maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), verdeeld in honderd twintig aandelen zonder vermelding van nominale waarde; elk aandeel vertegenwoordigt het honderd twintigste van het maatschappelijk kapitaal.

Het financieel plan werd op 18 augustus 2015 ondertekend door de oprichter, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap, achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) verantwoordt.

Op de totaliteit van de aandelen werd ingetekend in geld, aan de prijs van honderd vijfenvijftig euro per aandeel, hetzij voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

Op elk aandeel waarop werd ingetekend werd een storting gedaan voor de volledigheid door storting in speciën en het bedrag van deze stortingen, hetzij achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), is gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE09 0017 6489 1657 , geopend namens de vennootschap in oprichting bij de bank BNP Paribas Fortis, blijkens het bankattest, hetwelk aan de notaris werd overhandigd om te worden bewaard in het dossier. De deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. De vennootschap heeft bijgevolg vanaf heden de beschikking over een som van achttienduizend zeshonderd euro.

STATUTEN

A. Naam Duur Zetel Doel.

Artikel 1. Naam.

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij verkrijgt de naam « Stéphanie Biot Dokter - Huisarts ».

Artikel 2. Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

Artikel 3. Zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9051 Gent (Sint-Denijs-Westrem) Belgiëlaan 54.

Artikel 4. Doel.

De vennootschap heeft tot doel :

1) De volledige medische beroepsactiviteit door de arts- vennoot, in naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de regelen van de medische deontologie qua uitoefening van de geneeskunde, dit wil zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de arts-vennoot onder zijn eigen professionele aansprakelijkheid die onbeperkt is, en uitsluitend artsen bevat die op de lijst van de Orde der Geneesheren zijn ingeschreven, en hun volledige medische activiteiten in het kader van de vennootschap (zullen) uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

stemmen zijn aanvaard. Het aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

De arts-vennoot dient een billijke vergoeding te ontvangen voor zijn prestaties zonder dat deze rechtstreeks mogen gekoppeld worden aan de erelonen voor de door hem geleverde prestaties.

2) De volledige medische beroepsactiviteit verbonden aan en ten dienste van palliatieve zorgen.

3) Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de arts-vennoot.

4) Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

5) De aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor voornoemde activiteiten; evenals het aanschaffen van de materiële infrastructuur die nodig of nuttig zijn om de geneeskunde uit te oefenen.

6) De mogelijkheid te scheppen om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde de evolutie van zijn discipline in al haar facetten te volgen.

7) De mogelijkheid om andere vennoten aan te trekken in dezelfde discipline.

De activiteiten hiervoor sub 3) tot en met 6) dienen rechtstreeks verband te houden met de volledige medische beroepsactiviteit waarvan sprake hiervoor sub 1) en/of 2).

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, het beleggen in roerende en onroerende goederen, deze goederen verwerven en beheren, alsmede alle handelingen stellen die rechtstreeks hiermee in verband staan, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goed huisvader en onder uitdrukkelijke voorwaarde evenwel dat ze noch het burgerlijk karakter van de vennootschap noch haar prioritair medisch oogmerk wijzigen en dat deze handelingen geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

B. Kapitaal

Artikel 5. Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), verdeeld in honderdtwintig (120)aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van een honderd twintigste (1/120ste) van het maatschappelijk kapitaal. Artikel 6. Stortingsplicht

Wanneer het kapitaal niet volledig is volgestort, kan (kunnen) de zaakvoerder(s) zelfstandig beslissen over de opvragingen van stortingen door de vennoten, op voorwaarde van gelijke behandeling van deze vennoten.

De zaakvoerder(s) kan(kunnen) de vennoten toelaten hun aandelen vervroegd te volstorten; in dat geval bepaalt hij /bepalen zij de eventuele voorwaarden waaronder deze vervroegde betalingen worden toegelaten. Deze worden beschouwd als voorgeschoten gelden.

Elk ingevorderde betaling wordt aangerekend op het geheel van de aandelen waarvan de vennoot titularis is.

De vennoot die na een aanmaning van één maand, betekend bij aangetekende brief, achterstaat met zijn stortingen, zal een interest berekend op de wettelijke interest, verhoogd met twee ten honderd per jaar, moeten betalen ten bate van de vennootschap te rekenen vanaf de dag der eisbaarheid der stortingen.

De zaakvoerders kunnen bovendien, nadat een tweede aangetekend schrijven gedurende een maand onbeantwoord is gebleven, de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot uitspreken en zijn aandelen doen verkopen aan een andere vennoot of desgevallend aan een derde die werd goedgekeurd overeenkomstig deze statuten, tegen een prijs die wordt bepaald door een in gemeen overleg aangewezen deskundige of, bij gebrek aan overeenstemming, door de voorzitter van de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij, waarbij alle procedure- en expertisekosten voor de helft ten laste van de overdrager en voor de helft ten laste van de overnemers zijn, evenredig aan het door ieder aantal verworven aandelen indien er meerdere overnemers zijn.

De netto opbrengst van deze verkoop wordt aangerekend op hetgeen verschuldigd is door de in gebreke gebleven vennoot; hij zal in voorkomend geval instaan voor het verschil of genieten van het overschot.

De overdracht van de aandelen zal worden opgetekend in het register der aandeelhouders door de in gebreke gebleven vennoot, of bij diens ontstentenis, door de zaakvoerders binnen acht dagen na de aanmaning die hem aangetekend werd toegestuurd.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt geschorst zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet zijn geschied.

In geval van een enige vennoot - zaakvoerder, bepaalt deze laatste vrij, naargelang de behoeften van de vennootschap en op door hem bepaalde tijdstippen, de later door hem uit te voeren stortingen op de in speciën onderschreven en niet geheel volgestorte aandelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9. Aandelen op naam Register  vennoten

De aandelen zijn op naam en kunnen slechts door artsen verworven worden. Ze vermelden een

volgnummer.

C. Bestuur en vertegenwoordiging.

Artikel 13. Benoeming ontslag.

Zolang de vennootschap slechts één arts-vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige artsvennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet arts-vennoot benoemd hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere arts-vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet arts-vennoot, die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt, bepaalt hun aantal en indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid.

Indien de zaakvoerder geen arts-vennoot is, zijn diens bevoegdheden evenwel beperkt tot niet-medische aangelegenheden en is zijn mandaat beperkt voor een duur van 3 jaar, eventueel hernieuwbaar, hetgeen wordt beslist door de algemene vergadering.

Het mandaat van de zaakvoerder  vennoot is beperkt in de tijd, met name voor de duur van diens medische activiteiten.

De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Wordt aangesteld als statutair zaakvoerder, voor de duur van diens medische activiteiten, mevrouw Dokter Mevrouw BIOT Stéphanie Myriam Jürgen Marie Joseph, geboren te Dendermonde op 6 mei 1982, rijksregisternummer 82.05.06-122.97, echtgenote van de heer MORTIER Bruno Jean Bernard, geboren te Gent op 9 januari 1982, wonende te 9051 Gent (Afsnee), Belgiëlaan 54, aanwezig en die haar opdracht aanvaardt.

Artikel 14. Bevoegdheid.

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 15. Volmacht.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat.

D. Controle.

Artikel 16.- Controle van de vennootschap

Wanneer het door de wet vereist is en binnen de wettelijke grenzen, wordt het toezicht op de

vennootschap toevertrouwd aan één of meerdere commissarissen, benoemd voor een hernieuwbare

termijn van drie jaar.

E. Algemene vergadering.

Artikel 18.- Zitting en bijeenroeping

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering van aandeelhouders gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, laatste vrijdag van de maand december om 18 uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag. Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring ondertekenen.

Artikel 20.- Schriftelijke algemene vergadering

§1. De aandeelhouders kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

F. Inventaris Jaarrekening Reserve Winstverdeling.

Artikel 25.- Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 juli van elk jaar en eindigt op 30 juni van ieder

daarop volgend jaar.

Artikel 26.- Bestemming van de winst  réserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) vooraf genomen voor de wettelijke

reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende

van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

aangetast is.

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel

van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Bij gebrek aan dergelijke bestemmingsbeslissing wordt de helft van het saldo uitgekeerd en de

andere helft gereserveerd.

G. Ontbinding Vereffening.

Artikel 27.- Ontbinding

De vennootschap kan op elk moment worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering (van de enige vennoot) beslissende in de vormen vereist voor de statutenwijziging. Artikel 28.- Vereffenaars

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik het ook zij, wordt de vereffening verzorgd door de zaakvoerder(s) in functie, onder voorbehoud van het recht van de algemene vergadering om één of meerdere vereffenaars aan te duiden, hun bevoegdheden te omlijnen en hun vergoeding te bepalen.

Bij de ontbinding van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Artikel 29.- Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door vooraf gaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

H. Keuze van woonplaats.

I. Algemene maatregelen

J. Bepalingen van toepassing ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt.

K. Aansprakelijkheid.

Artikel 43.-

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. De arts-vennoot blijft

onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De arts die een patiënt behandelt zal

bijgevolg ten opzichte van deze laatste als arts persoonlijk aansprakelijk blijven.

De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap

dient eveneens verzekerd te zijn.

L. Deontologische bepalingen

Artikel 44.-

Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere vennoot in te lichten over elk opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening. De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren. Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen dienen vooraf schriftelijk te worden medegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

III. SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

De enige vennoot heeft, handelend als algemene vergadering, de volgende beslissingen genomen die slechts uitwerking hebben vanaf de neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1.Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op 30 juni 2017; De eerste algemene vergadering heeft plaats op de laatste vrijdag van de maand december 2017 om 18 uur.

2. Overneming van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten ondernomen sinds 1 april 2015 door de comparante in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerder(s) die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

3. Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslissen de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

comparanten op dit moment geen commissaris te benoemen.

3. Volmachten

de heer Pieter Devloo, vertegenwoordigend VDV ACCOUNTANTS BVBA, zetel te 9000 Gent, Voskenslaan 127, of elke andere door hem aangewezen persoon, is aangewezen als lasthebber ad hoc van de vennootschap, alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

(getekend) David Cottenie, notaris

samen hiermee neergelegd, expeditie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STEPHANIE BIOT DOKTER - HUISARTS

Adresse
BELGIELAAN 54 9051 GENT

Code postal : 9051
Localité : Afsnee
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande