STEUNFONDS ZUSTERS DER H. ENGELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : STEUNFONDS ZUSTERS DER H. ENGELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 873.534.389

Publication

09/04/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0873.534.389

Benaming

(voluit) ; Steunfonds Zusters der H. Engelen VZW

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Brugstraat 123 - 9160 Lokeren

Onderwerp akte ; Statutenwijziging - benoeming en ontslag bestuurders

De Algemene Vergadering van de vereniging heeft unaniem besloten de bestaande statuten op te heffen en integraal te vervangen door navolgende statuten:

TITEL I. NAAM  ZETEL  DOEL -- DUUR

Art. 1. De vereniging heeft als naam `Steunfonds Zusters der H. Engelen VZW,

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9160 Lokeren, Brugstraat 123 en Is gelegen In het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, het bevorderen van het godgewijd leven in dienstbaarheid aan de mensen, overeenkomstig het canoniek recht van de Rooms-Katholieke Kerk en de eigen constituties, door het ondersteunen van het gemeenschappelijk kloosterleven o.a. van de congregatie van de Zusters van de H. Engelen te Lokeren, door te voorzien in het levensonderhoud van de leden van de Congregatie zowel op religieus, materieel als medisch vlak,

De vereniging kan steun verlenen, vanuit een bijzondere voorkeursoptie voor de hulpbehoevenden, aan katholieke apostolaatsvormen inzake lichamelijke en geestelijke bijstand, evangelisering, opvoeding en vorming, gezondheid en welzijn, of andere vormen van christelijke diaconie in binnen- en buitenland, en van alle activiteiten waarvan zij oordeelt die daar rechtstreeks of onrechtstreeks toe bijdragen.

De vereniging kan de uitoefening van haar diaconale opdrachten ook aan andere personen en verenigingen toevertrouwen en daartoe de nodige goederen ter beschikking stellen. Zij is echter niet aansprakelijk voor de verbintenissen en schulden door deze personen of verenigingen hiertoe aangegaan,

Voor de rationele uitbating van haar patrimonium, overeenkomstig de regelen van het canoniek recht en het eigen reglement, kan de vereniging een beroep doen op een andere vereniging die evenwel aan haar verantwoording en ondersteuning verschuldigd blijft, zonder dat de vereniging aansprakelijk is voor de verbintenissen en schulden van de uitbatingsvereniging.

De vereniging heeft een confessioneel katholiek karakter, overeenkomstig de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid.

De vereniging mag alle goederen bezitten, in eigendom of anderszins, die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doelstellingen.

Zij kan ook worden belast met het beheer van de gemeenschappelijke goederen van de leden van de congregatie. Zij is niet aansprakelijk voor hun persoonlijke verbintenissen.

Art. 4. De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il. LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste zeven bedragen.

Art. 6. Zijn lid van rechtswege ten minste drie leden van de Congregatie van de Zusters van de H. Engelen. Maximaal drie leden van buiten de Congregatie kunnen worden aanvaard door de Algemene Vergadering, op voorstel van de Raad van Bestuur. Het aanvaarden van leden van buiten de Congregatie is onderworpen aan de goedkeuring van de bisschop van Gent.

Het verlies van de hoedanigheid van zuster van de H. Engelen of van vertegenwoordiger van de bisschop van Gent brengt het verlies van lidmaatschap van rechtswege met zich mee.

Bij het bestaan van een contract tussen de VZW CHUR en Steunfonds Zusters der H. Engelen zat de Raad van Bestuur van deze vereniging desgevallend de algemene vergadering vragen twee leden te kiezen uit de lijst van de kandidaten voorgedragen door de VZW CHUR.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ber IIIum55ui~5i27iu*i u

ae 30

Be Sta:



i







VAN KOOPMANDEi:K

2 8 MRT 2013

DEND ONDE



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

e

h l

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7s Elk lid kan uit de vergadering treden door ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur. Een lid kan slechts door de algemene vergadering en met twee derden van de aanwezige stemmen worden uitgesloten. Deze beslissing hoeft niet gemotiveerd te zijn.

Art. 8. Een gerechtelijke beslissing tot gehele of gedeeltelijke handelingsonbekwaamheid brengt van rechtswege het verval van lidmaatschap mee.

Art. 9. De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen vrijwillig inbrengen doen. Zij zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Art, 10. Leden, gewezen leden noch hun rechtsopvolgers hebben enig deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij recht inbrengen of bijdragen terug te vorderen, zelfs geen achterstallen, onverminderd het recht op de terugbetaling van de voorgeschoten of geleende bedragen.

TITEL III. RAAD VAN BESTUUR

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste vijf bestuurders, door de algemene vergadering benoemd onder de leden van de vereniging en op voordracht van de algemene overste van de congregatie. In de Raad van Bestuur zetelen minstens twee bestuurders die lid zijn van de Congregatie, en maximaal drie bestuurders van buiten de Congregatie, maximaal twee van deze laatste leden kunnen luid zijn van de VZW CHUR. De bestuurders oefenen kosteloos hun mandaat uit.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art. 12. Het mandaat van bestuurder vangt aan op het ogenblik van de benoeming door de algemene vergadering en eindigt door overlijden, ontslag, afzetting, het verlies van lidmaatschap van de vereniging of door het verstrijken van de termijn waarvoor de bestuurder benoemd werd. Deze termijn is de tijd tussen twee opeenvolgende verkiezingen van de algemene overste van de Congregatie.

Art, 13. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een secretaris, een schatbewaarder alsmede, en in voorkomend geval, de andere functies die zouden bepaald worden. Deze functies zijn cumuleerbaar.

Art. 14. De Raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art. 15. De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig, wanneer ten minste de helft der bestuurders aanwezig is. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij verhindering, door de jongste der aanwezige bestuurders.

Art. 16. Alle besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen met gewone meerderheid van stemmen, zijnde de helft plus één van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de stem degene die de vergadering voorzit. Dit geldt met dien verstande dat er steeds een meerderheid van de bestuurders-lid van de Congregatie voor het besluit moeten stemmen, zoniet is de beslissing van de bestuurders-lid van de Congregatie doorslaggevend.

Art. 17, Van elke vergadering van de raad wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Afschriften ervan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of gezamenlijk door twee bestuurders.

De leden van de Raad van Bestuur ontvangen een verslag met de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur.

Leden van de Algemene Vergadering kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die een plaats en uur zal bepalen voor de inzage. De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur.

Derden hebben geen inzagerecht in de notulen en beslissingen van de Raad van Bestuur, Indien zij menen een belang te kunnen aantonen kunnen zij gemotiveerd de Raad van Bestuur verzoeken om een afschrift te bekomen van de notulen en beslissingen die op hun belang betrekking hebben. De Raad van Bestuur beslist zonder motiveringsplicht over deze verzoeken tot inzage, zonder beroep noch verweer,

Art. 18, De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging. Hij vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij mag aldus alle rechtshandelingen stellen zo roerende als onroerende, met inbegrip van daden van beschikking voor zover zij door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden,

Art. 19. De Raad van Bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid bevoegdheden aan één of meerdere bestuurders overdragen. Andere leden van de vereniging of ook derden kunnen, voor een bijzondere opdracht, gevolmachtigd worden door de Raad van Bestuur, die hun bevoegdheid bepaalt. Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 20, De Raad van Bestuur kan onder zijn leden één of meerdere afgevaardigd-bestuurders met het dagelijks bestuur belasten en hen machtigen om, in zaken van dagelijks bestuur, ook afzonderlijk, door hun handtekening, de vereniging te verbinden.

Art. 21. Behoudens uitdrukkelijke lastgeving wordt de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders die hun bevoegdheid niet hoeven te bewijzen, maar hiervoor aansprakelijk zijn ten aanzien van de vereniging.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

Art. 22. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Art. 23, De Algemene Vergadering alleen is bevoegd voor:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1°. de wijziging van de statuten;

2°. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3°, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4°, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5°. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6°. de ontbinding van de vereniging;

7°. de uitsluiting van een lid;

8°. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°, alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art, 24. Elk jaar wordt, na afloop van het boekjaar, ten laatste einde april, een gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar. Deze vergadering heeft plaats op de maatschappelijke zetel, op een datum te bepalen door de Raad van Bestuur,

Art. 25. Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen, en in elk geval wanneer één vijfde van de leden er om verzoekt. Elke gewone en buitengewone vergadering zal gehouden worden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de uitnodiging, die aan de leden wordt verzonden acht dagen voor de vastgestelde datum.

Art, 26. Tenzij anders bepaald door de wet, worden de besluiten genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welke ook het aantal der aanwezige leden zij. Bij staking van stemmen beslist de stem van degene die de vergadering voorzit. Dit geldt met dien verstande dat er steeds een meerderheid van leden-lid van de Congregatie voor het besluit moeten stemmen, zoniet is de beslissing van de leden-lid van de Congregatie doorslaggevend.

Elk lid beschikt slechts over één stem, die hij persoonlijk of via vertegenwoordiging door een ander lid uitoefent. Geen enkel lid kan meer dan één ander lid vertegenwoordigen,

Art. 27. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dal op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter, of gezamenlijk door twee bestuurders, en ter beschikking gesteld van leden of van derden die een wettig belang laten blijken. De leden van de Algemene Vergadering ontvangen een verslag met de notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering.

Leden van de Algemene Vergadering kunnen de Raad van Bestuur verzoeken om inzage te krijgen in de stukken van de Vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de Raad van Bestuur die een plaats en uur zal bepalen voor de inzage. De stukken kunnen niet worden verplaatst noch meegenomen tenzij na uitdrukkelijke machtiging van de Raad van Bestuur.

Derden hebben geen inzagerecht in de notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering noch in de stukken van de vereniging. Indien zij menen een belang te kunnen aantonen kunnen zij gemotiveerd de Raad van Bestuur verzoeken om een afschrift te bekomen van de notulen en beslissingen die op hun belang betrekking hebben, De Raad van Bestuur beslist zonder motiveringsplicht over deze verzoeken tot inzage, zonder beroep noch verweer.

TITEL V, REKENING EN BEGROTING

Art. 28. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid. De Raad stelt de rekeningen vast over het vorig dienstjaar en maakt de begroting op voor het lopend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 29. Tot de vrijwillige ontbinding kan slechts worden besloten door de Algemene Vergadering overeenkomstig de VZW-wet en de statuten. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, belast met de aanzuivering der schulden en de inning der vorderingen.

Art. 30. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en aanzuivering der lasten, besteed aan een bestemming zoveel mogelijk overeenkomend met het doel van de vereniging, en aan te duiden door de Algemene Vergadering of, bij ontstentenis, door de bisschop van Gent.

Bij de bestemming van de activa zal, overeenkomstig het doel van de vereniging en bij voorrang, het levenslang onderhoud en de passende verzorging van de zusters van de H. Engelen gewaarborgd worden.

TITEL VII. ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 31. Voor alles wat niet door de statuten of het huishoudelijk reglement wordt geregeld, is de VZW-wet

van toepassing.

Art. 32. Voor zover niet strijdig met openbare orde naar Belgisch Recht, is het canoniek recht van de

Rooms-Katholieke Kerk van toepassing.

*k**

De Algemene Vergadering heeft het ontslag aanvaard van Godelieve Baeke, Zuster Lutgardis, kloosterlinge, wonende te 9160 Lokeren, Brugstraat 123 als penningmeester en lid van de Raad van Bestuur en Algemene

c

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Vergadering.

Overeenkomstig de nieuwe statuten benoemt de Algemene Vergadering tot bestuurder: Eerwaarde Heer André Pereboom, wonende te 9160 Lokeren, Torenstraat 10, en bevestigt de overige leden van de Raad van Bestuur in hun mandaat.

De leden van de Raad van Bestuur verkiezen onder elkaar:

Voorzitter: Godelieve Wiels, Zuster Emmanuelle, Kloosterling-overste, wonende te 9160 Lokeren, Brugstraat

123;

Secretaris: Anna Boone, Zuster Maria, kloosterlinge, wonende te 9500 Geraardsbergen, Collegestraat 11;

Penningmeester: Eerwaarde Heer André Pereboom, wonende te 9160 Lokeren, Torenstraat 10.

De overige bestuurders behouden hun mandaat,

Voor waar en echt,

Lokeren, 25 maart 2013,

Gunter Maes

A .Voor~-behorsden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris_ hetzij van de perso(a)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/06/2015
ÿþ MOD 2.2

r-~-n

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

I~VImIVIVV~IIII~~NI

>15~022

iu

GRIFFIE RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL GENT

 I JUNI 2015

AFDELING DRMONDE

' Ondernemingsnr : 873.534.389

Benaming

(voluit): Steunfonds Zusters der H. Engelen VZW

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 9160 Lokeren - Brugstraat 123

Onderwerp akte : Wijziging Bestuurders

De Algemene Vergadering van de vereeniging heeft vergaderd op 13 april 2015 en heeft, ingevolge de; canonieke verkiezingen, het ontslag als bestuurder aanvaard van Aldegondis Schryvers, zuster Helena, geboren te Grote Brogel op 5 juli 1934, en wonende te 9160 Lokeren, Brugstraat 123. Tegelijk werd tot' bestuurder benoemd Irma Augusta Van Vlaenderen, zuster Hildegarde, geboren te Sint-Niklaas op 16 februari 1940 en wonende te 9160 Lokeren, Brugstraat 123.

De andere bestuurders blijven hun mandaat ongewijzigd uitoefenen.

Voor waar en echt,

Gedaan te Lokeren, 29 mei 2015.

Gunter Maes.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STEUNFONDS ZUSTERS DER H. ENGELEN

Adresse
BRUGSTRAAT 123 9160 LOKEREN

Code postal : 9160
Localité : LOKEREN
Commune : LOKEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande