STUDENTENMOBILITEIT

Association sans but lucratif


Dénomination : STUDENTENMOBILITEIT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.037.180

Publication

26/11/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

1 4 NOV. 2014

RECHTtWifevAN

KOOPHANDEL TE GENT

i A







*14213580*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du-Moniteur beTgë

Ondernemingsnr : 0478.037.9 80

Benaming

(votuit) : studentENmobiliteit vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kattenberg 2, 9000 GENT

Onderwerp akte : WIJZIGING STATUTEN

Op de algemene vergadering van 2 april 2014 werd beslist de statuten aan te passen aan de nieuwe wetgeving.

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd "studentENmobiliteit vzw",

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in het gerechtelijk arrondissement OOST-VLAANDEREN te 9000 Gent, Kattenberg 2.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de duurzame mobiliteit te onderzoeken, te ondersteunen en te verbeteren, in het bijzonder voor de studenten en de personeelsleden van de aangesloten onderwijsinstellingen en dit ais louter uitvoerende instelling.

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, onder meer zakelijke rechten verwerven over roerende en onroerende goederen, rechtsgeldige overeenkomsten aangaan en alle sommen in ontvangst nemen, beheren en toekennen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

Artikel 5

De afgevaardigden van de verschillende partners zijn de effectieve leden van de v.z.w. en van de algemene vergadering.

De stad Gent heeft 4 effectieve leden in de algemene vergadering en elk lid heeft recht op 23 stemmen;

De Universiteit Gent heeft 2 effectieve leden in de algemene vergadering en elk lid heeft recht op 24 stemmen;

De v.z.w. 1-HUS- KANO heeft 2 effectieve leden in de algemene vergadering en elk lid heeft recht op 2 stemmen;

De vzw LUCA Schoot of Arts, Stuvo LUCA Gent heeft 2 effectieve leden In de algemene vergadering en elk lid heeft recht op 2 stemmen;

De HoGent heeft 2 effectieve leden in de algemene vergadering en elk lid heeft recht op 8 stemmen;

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De v.z.w. Arteveldehogeschool heeft 2 effectieve leden in de algemene vergadering en elk lid heeft recht op t3 stemmen;

De studentenvertegenwoordiging heeft 2 effectieve leden in de algemene vergadering en elk lid heeft recht op 2 stemmen.

Het aantal effectieve leden mag niet minder zijn dan 16. Over de toetreding van een nieuw effectief lid beslist de algemene vergadering, bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden,

Een effectief lid kan ten allen tijde uittreden na aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Een ontslagnemend effectief lid kan geen enkel recht doen gelden op de fondsen van de vereniging.

De v.z.w. kan voorzieningen uitbouwen ten dienste van toegetreden leden. Een toegetreden lid is geen lid van de algemene vergadering.

Artikel 6

Effectieve leden betalen geen lidgeld. De uitoefening van het mandaat van effectief lid is onbezoldigd.

Het maximum lidgeld bedraagt 50 000,00 ¬ .

De raad van bestuur bepaalt het jaarlijks lidgeld dat verschuldigd is door toegetreden leden

Bij het einde van het mandaat, resp. het einde van de tewerkstelling, van de afgevaardigde bij de instelling voor wie hij/zij optreedt, wordt het betreffende effectieve lid als ontslagnemend beschouwd en wordt tegen de volgende algemene vergadering een vervangende afgevaardigde aangeduid door de betreffende partner.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of in diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of in diens afwezigheid door de oudste aanwezige afgevaardigde,

De algemene vergadering vergadert op initiatief van de raad van bestuur of wanneer minimum twee effectieve leden erom vragen. Ten minste éénmaal per jaar wordt de algemene vergadering samengeroepen. De halfjaarlijkse afrekening van het lopende boekjaar en de begroting voor het volgende boekjaar wordt aan de algemene vergadering voorgelegd uiterlijk op 15 november van het lopende boekjaar. De volledige rekening van het afgelopen boekjaar wordt uiterlijk op 30 april van het volgende boekjaar voorgelegd.

De effectieve leden worden minstens 8 kalenderdagen op voorhand via mail uitgenodigd. De uitnodiging bevat de agenda, die door de raad van bestuur wordt opgemaakt. Ieder punt dat door een van de effectieve leden drie dagen op voorhand schriftelijk is ingediend, moet aan de agenda worden toegevoegd.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. De notulen van elke vergadering worden binnen de maand opgestuurd aan al de effectieve leden. De notulen worden bijgehouden in een register. Elk besluit van de algemene vergadering over een statutenwijziging, over de benoeming. het ontslag en de afzetting van de bestuurder, en over de ontbinding van de vzw wordt binnen de maand opgestuurd ter publikatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De algemene vergadering vergadert geldig wanneer minstens de helft van de effectieve leden aanwezig is, én de helft van de partners vertegenwoordigd is. Indien het vereiste quorum niet gehaald wordt, wordt een nieuwe algemene vergadering samengeroepen op de wijze bepaald in Artikel 7, lid 3 en kan geldig vergaderd worden zelfs indien het quorum niet gehaald wordt.

Indien er beslist wordt over een statuten- of doelswijziging, de uitsluiting of schorsing van een lid, de beslissing tot ontbinding of omvorming naar een vennootschap met sociaal oogmerk is een uitgebreide aanwezigheid van tweederden vereist. Zoniet dient een nieuwe vergadering bijeengeroepen na het verstrijken van minimum vijftien dagen.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige effectieve leden, behoudens in de gevallen waarin de wet of deze statuten een bijzondere meerderheid opleggen : bij beslissing tot wijziging van het doel, tot uitsluiting of schorsing van een lid, tot ontbinding en tot omvorming naar een vennootschap met sociaal oogmerk is een viervijfde meerderheid nodig.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter, in diens afwezigheid de stem van de ondervoorzitter, en in diens afwezigheid de stem van de oudst aanwezige afgevaardigde, doorslaggevend.

Een effectief lid kan zich bij schriftelijke volmacht door een ander van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Eén effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. Het aantal bestuurders bedraagt minimum 6. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een periode van 3 jaar. De stad Gent levert maximaal vijf bestuurders. Elke andere partner levert maximaal één bestuurder.

De stad Gent heeft 2 effectieve leden in de Raad van Bestuur; elk lid heeft 46 stemmen;

De Universiteit Gent heeft 1 effectief lid in de Raad van Bestuur; dit lid beschikt over 48 stemmen; De v.z.w. HUB-KAHO heeft 1 effectief lid in de Raad van Bestuur; dit lid beschikt over 4 stemmen;

De v.z.w. LUCA School of Arts, Stuvo LUCA Gent heeft 1 effectief lid in de Raad van Bestuur; dit lid beschikt over 4 stemmen

De HoGent heeft 1 effectief lid in de Raad van Bestuur; dit lid beschikt over 16 stemmen;

De v.z.w. Arteveldehogeschool heeft I effectief lid in de Raad van Bestuur; dit lid beschikt over 16 stemmen;

De studentenvertegenwoordiging heeft 1 effectief lid in de Raad van Bestuur; dit lid beschikt over 4 stemmen.

De raad van bestuur handelt steeds als college.

De bestuurders zijn te allen tijde afzetbaar. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd en eindigt bij overlijden, ontslag of afzetting door de algemene vergadering. Indien het ontslag ertoe leidt dat het aantal bestuurders tot minder dan 6 wordt herleid, blijft de bestuurder zijn functie uitoefenen tot de algemene vergadering in zijn vervanging heeft voorzien. Deze periode kan echter nooit langer zijn dan drie maanden te rekenen vanaf het indienen van het ontslag.

De raad van bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 9

De raad van bestuur komt minstens twee maal per jaar samen en wordt samengeroepen door de voorzitter, of in geval van afwezigheid door de secretaris, of door minstens twee bestuurders

Artikel 10

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden ter realisatie van het maatschappelijke doel. De raad van bestuur kan derhalve alle daden van bestuur en beschikking stellen, tenzij ze uitdrukkelijk door de wet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in gerechtelijke en buitengerechtelijke aangelegenheden.

Tegenover derden en voor financiële transacties boven 5 000 Euro is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van minstens twee bestuurders : de voorzitter en een andere bestuurder. Voor financiële transacties beneden voormelde grens is de handtekening van de coördinator dewelke belast is met -de dagelijkse werking van de vzw, voldoende.

Artikel 11

De voorzitter, in diens afwezigheid de ondervoorzitter, en in diens afwezigheid de oudste aanwezige bestuurder, zit de vergaderingen voor. De raad van bestuur kan maar geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen.

!! t

À

M002.2

Voor-.4behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter, in diens afwezigheid de stem van de' ondervoorzitter, en in diens afwezigheid de stem van de oudst aanwezige bestuurder, doorslaggevend.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, Dit verslag wordt ondertekend na goedkeuring door de volgende bestuurraad en bijgehouden in een register.

Een bestuurder kan zich bij schriftelijke volmacht door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

WERKING

Artikel 12

Behoudens de hierna vermelde beperkingen mag de raad van bestuur welbepaalde bevoegdheden of taken aan één of meer bestuurraadsleden of aan een derde delegeren. In geen geval kan een algemene delegatie van bevoegdheden worden gegeven. De delegatie aan een derde door de raad van bestuur is onderworpen aan een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering.

Artikel 13

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar. Het eerste boekjaar loopt tot 31 december van het jaar van oprichting.

De raad van bestuur bereidt jaarlijks de begroting voor en stelt een financieel verslag (balans en resultatenrekening) op. De voorlegging aan de algemene vergadering gebeurt zoals vermeld in artikel 7, lid 2.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 14

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan enkel de algemene vergadering tot ontbinding beslissen op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering die tot de ontbinding beslist, een of meer vereffenaars en bepaalt zijn/hun bevoegdheden. Na vereffening wordt een eventueel netto-actief overdragen aan een vereniging met belangeloos doel, aangeduid door de Algemene Vergadering

Artikel 17

Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is geregeld, is de wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Filip WATTEEUW

Voorzitter

Op de laatste blz.rvan Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STUDENTENMOBILITEIT

Adresse
KATTENBERG 2 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande