SUB ZERO

Association sans but lucratif


Dénomination : SUB ZERO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 548.844.905

Publication

27/03/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. Mevrouw Els Pauwels, bediende, wonende te 9120 Vrasene, Mosselbank 110, Belg.

2. De heer Dirk Slowack, bediende, wonende te 9120 Beveren, A. De Boeckstraat 20, Belg.

3. Mevrouw Christ l Van Zandbergen, bediende, wonende te 9120 Beveren, Lindenlaan 54, Belg. verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen :

HOOFDSTUK I. -- Benaming, maatschappelijk zetel

Art. 1. De vereniging wordt genoemd : v.z.w. " Sub Zero ".

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 9120 Vrasene, Mosselbank 110 en gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

HOOFDSTUK II. -- Doel

Art. 3. De vereniging heeft tot doel: het beoefenen, initiatie, aanleren, promoten van watersportactiviteiten in de ruime zin van het woord zoals, maar niet beperkend, snorkelen, duiken met perslucht en/of andere mengsels, zwemmen, conditietrainingen, veiligheid onder en boven water. Zo kan zij hierop beroep doen op derden buiten de vereniging om dit te verwezenlijken. Zij mag tevens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Ze mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor de realisatie van haar doelstellingen wenselijk en nuttig zijn.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK III. -- Leden

Art. 5. De vereniging is samengesteld uit stichtende, effectieve en ereleden.

De lidmaatschapsbijdrage wordt door de raad van beheer vastgelegd en mag niet meer bedragen dan 500 EUR. Ieder persoon die effectief lid wil worden dient zijn aanvraag tot lidmaatschap in bij de voorzitter of de secretaris van de raad van beheer. De raad van beheer beslist over de aanvaarding van een nieuwe kandidatuur op de eerstkomende raad of delegeert het beslissingsrecht dienaangaande aan één of meer van haar leden.

De raad van beheer beslist eveneens over het lidmaatschap van de ereleden op voordracht van een effectief lid. De criteria om erelid te worden, wordt discretionair bepaald door de raad van beheer en hebben onder meer te maken met de verdiensten van betrokkenen ten aanzien van de club of de duiksport in het algemeen.

Art. 6. De effectieve leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de raad van beheer.

Wordt eveneens als ontslaggevend lid geacht, elk effectief lid dat de verschuldigde bijdrage niet betaald.

Ondergetekenden,

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Sub Zero

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Mosselbank(VRA) 110

*14303002*

Luik B

0548844905

9120

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Beveren (Vrasene)

Griffie

Neergelegd

25-03-2014

Beveren 04/02/2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 7. De uitsluiting uit de vereniging van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, tenzij het effectief lid een ongeval heeft veroorzaakt, of er in werd betrokken waarbij de verzekeringsmaatschappij diende te worden aangesproken. In dat geval beslist de raad van beheer bij gewone meerderheid.

Deze bepaling is niet toepasselijk op de stichtende leden.

Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

HOOFDSTUK IV. -- Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden en de ereleden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer.

De vergadering wordt minstens één maal per jaar samengeroepen.

Art. 9. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

Zij kan de statuten wijzigen en de ontbinding van de vereniging uitspreken met inachtneming van de wettelijke bepalingen ter zake.

Zij benoemt en ontslaat die beheerders.

Zij keurt jaarlijks de begroting en de rekeningen goed en geeft kwijting aan de beheerders.

Zij oefent alle andere machten uit die voortvloeien uit de wet of de statuten.

Art. 10. De effectieve leden en de ereleden worden uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van beheer.

Zij mogen schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, zonder dat deze laatste meer dan twee andere leden mag vertegenwoordigen.

De uitnodigingen die de agenda omvatten worden gedaan bij schrijven dat ten minste acht dagen voor de vergadering dient verstuurd te worden. Deze uitnodiging mag gebeuren per brief, fax of e-mail doch zij zal steeds aangetekend gebeuren als de wet het vereist.

Art. 11. De bijzondere algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer wanneer minstens één derde van de leden er om verzoeken. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één derde van de leden op de agenda geplaatst te worden.

Art. 12. Alle leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met de volstrekte meerderheid der tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin er anders wordt over beslist door de wet of de onderhavige statuten. Ingeval van staking der stemmen is de stem van de voorzitter, of de stem van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten overeenkomstig het bepaalde in de artikels 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de v.z.w.'s.

Art. 13. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de processen-verbaal die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel, waar alle leden er inzage kunnen van nemen. Alle leden of derden die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de beheerraad.

Elke wijziging in de statuten moet binnen een maand nadat er toe besloten is in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder.

HOOFDSTUK V. -- Raad van beheer

Art. 14. De v.z.w. wordt bestuurd door een raad van beheer, samengesteld uit minstens drie en hoogstens zes beheerders die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene ledenvergadering en gekozen worden onder de effectieve leden en de ereleden.

De raad van beheer beslist geldig zodra twee derde van zijn leden aanwezig zijn.

Art. 15. Het mandaat geldt voor onbepaalde duur.

Bij openvallen van een mandaat wordt niet in de vervanging voorzien tot de volgende algemene vergadering tenzij het aantal beheerders daardoor minder dan drie zou bedragen. In dat geval roepen de overblijvende beheerders een bijzondere algemene vergadering bijeen teneinde in de vervanging van de beheerder(s) te voorzien.

Art. 16. De raad kiest onder haar leden een voorzitter, penningmeester en een secretaris.

Bij belet van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de door de oudste in de beheerraad zetelende beheerder.

Art. 17. De beslissingen van de raad van beheer worden genomen met gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige beheerders, behalve in de gevallen bepaald door de wet of door de statuten.

Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt doorslaggevend. Art. 18. De raad van beheer heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en contracten stellen en afsluiten, minnelijke schikkingen treffen, alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, huurcontracten van om het even welke duur afsluiten, legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan alle rechten verzaken, alle machten verlenen aan de door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn, de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verweerder.

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen, alle sommen en waarden innen, alle in bewaring gegeven sommen en waarden aanvaarden, rekeningen openen bij banken en bij het bestuur der

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

postcheques, op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals opvragen van gelden door uitgifte van cheques, overschrijvingen of transferorders of elk ander betalingsmandaat, een banksafe huren, alle door de vereniging te betalen sommen betalen. Bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen, alle postwissels of postassignaties of kwijtingen innen.

De voorzitter, de penningmeester en de secretaris zijn gemachtigd elk afzonderlijk alle financiële daden te verrichten voor zover zij een waarde van EUR 300 niet overtreffen. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd op de verjaardag van de oprichting van de v.z.w. en dit volgens de gebruikelijke indexeringsformule eigen aan de huurwet. Voor alle transacties die dit bedrag overschrijden zijn de handtekeningen van twee beheerders vereist. Art. 19. De raad van beheer kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan een van zijn leden.

Art. 20. De beheerders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen. De uitgaven die zij bij het uitoefenen van een mandaat doen worden hun terugbetaald mits voorlegging van de stavende stukken. Er kan ook voorzien worden in een zitpenning die als kostenvergoeding geldt.

HOOFDSTUK VI. -- Huishoudelijk reglement

Art. 21. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van beheer aan de algemene vergadering worden voorgelegd.

Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit reglement aangebracht worden met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

HOOFDSTUK VII. -- Overgangsbepalingen

Art. 22. Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december. Bij uitzondering zal het eerste dienstjaar aanvangen op datum van publicatie der statuten in het Belgisch Staatsblad om te eindigen op 31 december 2014.

Art. 23. De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begrotingen van het volgend jaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de jaarlijkse algemene vergadering.

Art. 24. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

Aldus opgemaakt in 6 exemplaren waarvan elk der oprichters erkent één exemplaar ontvangen te hebben, één exemplaar werd aangewend voor de neerlegging ter griffie en één exemplaar wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, gevestigd te 9120 Vrasene, Mosselbank 110.

De leden verenigd in de algemene vergadering van 14 januari 2014 (oprichting) hebben tot leden van de raad van bestuur aangesteld:

1. Mevrouw Els Pauwels, bediende, wonende te 9120 Vrasene, Mosselbank 110, Belg.

2. De heer Dirk Slowack, bediende, wonende te 9120 Beveren, A. De Boeckstraat 20, Belg.

3. Mevrouw Christ l Van Zandbergen, bediende, wonende te 9120 Beveren, Lindenlaan 54, Belg. Deze hebben onder elkaar aangesteld:

1. Voorzitter: Mevrouw Els Pauwels, bediende, wonende te 9120 Vrasene, Mosselbank 110, Belg.

2. Penningmeester/Secretaris: Mevrouw Christ l Van Zandbergen, bediende, wonende te 9120 Beveren, Lindenlaan 54, Belg.

3. Materiaalmeester: De heer Dirk Slowack, bediende, wonende te 9120 Beveren, A. De Boeckstraat 20, Belg.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Coordonnées
SUB ZERO

Adresse
MOSSELBANK 110 9120 VRASENE

Code postal : 9120
Localité : Vrasene
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande