SUEM.BE, AFGEKORT : SUEM.BE

Association sans but lucratif


Dénomination : SUEM.BE, AFGEKORT : SUEM.BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 550.987.912

Publication

02/05/2014 : RUBRIEK OPRICHTING (NIEUWE RECHTSPERSOON, OPENING BIJKANTOOR, ENZ...)
behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

0 -Q

en 0 x 0

CM LO o CM O

co CO

■4—'

M 4304136*

Ondememingsnr : 0550987912

Benaming

(voluit) : SUEM.BE

(afgekort) : SUEM.BE

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Minnemeers 2

9000 Gent

België

Onderwerp akte : Oprichting

VZW in oprichting: "SUEM.BE"

Maatschappelijke zetel: Minnemeers 2, 9000 Gent

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Ramaekers Hendrik, wonende te Hoogstraat 256, 3665 As

De heer Pieters Didier Serge, wonende te Jasmijnstraat 56, 9920 Lovendegem

De heer Wenes Herman, wonende te Lourdesstraat 66, 8940 Geluwe

De heer Peter Van der Hallen, Pirschlaan 3, app 0202, 8670 Oostduinkerke

De heer Henau Luc, wonende te Rooberg 44A, 9860 Oosterzele

Neergelegd

Griffie

-I—'

_ç0

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel I - Naam - Zetel - Doel en activiteiten - Duur Artikel 1: Naam

De VZW draagt de naam SUEM.BE.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW".

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd op Minnemeers 2, 9000 GENT, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement GENT.

Artikel 3: Doel en activiteiten

De vereniging stelt zich tôt doel:

Het promoten, ondersteunen en verspreiden van de visie, de waarden en de methodiek van de werkvorm Supported Employment om de tewerkstelling van personen met een beperking of personen uit andere

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor¬

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) 0 -Q

-I—«

en 0 X 0

CM LO o CM O

_Ç0

-i—«

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luik B -vervolg

kansengroepen te bevorderen;

Het opvolgen en versterken van elke begeleidingsmethodiek die opleiding en begeleiding op de werkvloer

inhoudt en hiervoor zowel het beleid als de praktijk sensibiliseren en ondersteunen;

Het verzamelen en verspreiden van kennis, het ontwikkelen van praktijkgerichte methodieken en het

stimuleren van een open débat en kennisbevordering over Supported Employment.

Tôt de concrète activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden verwezenlijkt, behoren onder meer: Het opvolgen van de ontwikkelingen op Europees en Vlaams niveau, met bijzondere aandacht voor de

ontwikkelingen binnen de E.U.S.E.;

Het publiceren van informatie en onderzoek over Supported Employment en het verlenen van advies en

ondersteuning binnen dit domein;

Het organiseren van training en vorming over deze werkvorm, het samenbrengen van de relevante

actoren -zowel beleidsmatig als praktijkgericht, het organiseren van informatie-momenten en conferenties en het stimuleren van een voortdurende dialoog tussen medewerkers of begeleiders die deze werkvorm toepassen. Daarnaast kan de VZW aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tôt de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet- winstgevende doelstellingen.

Artikel 4: Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel II - Lidmaatschap

Artikel 5: Leden en toegetreden leden

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt toe aan de oprichtende leden en aan de leden koepels, federaties of grote structurele partners. De vereniging telt tenminste drie leden, zoals hierna in artikel 5bis omschreven.

Artikel 5bis: Leden

De ondergetekende oprichtende leden zijn de eerste effectieve leden, zij zijn bij de oprichting de leden van het Dagelijks bestuur van vzw GTB. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Leden koepels, federaties of grote structurele partners, actief op Vlaams of nationaal niveau inzake begeleiding, bemiddeling, opleiding en/of tewerkstelling van kansengroepen, die willen lid worden van de vereniging richten hun aanvraag schriftelijk aan de raad van bestuur, onder vermelding van naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet voorlegging van de kandidatuur aan de algemene vergadering.

De leden federaties, koepels of grote structurele partners worden ook lid van de algemene vergadering.

Artikel 6: Toegetreden leden

Ook individuen of individuele organisaties, actief op Vlaams of nationaal niveau inzake begeleiding, bemiddeling, opleiding en/of tewerkstelling van kansengroepen, kunnen toegetreden lid worden van de VZW. Dit lidmaatschap geeft hen toegang tôt de dienstverlening, niet tôt enig bestuursmandaat.

Artikel 7: Lidgelden

Dejaarlijkse bijdrage van de leden en toegetreden leden mag niet meerbedragen dan 10.000 euro. De algemene vergadering bepaalt op voorstel van de raad van bestuur het lidgeld. Bij niet-betaling stopt het lidmaatschap.

Artikel 8: Verplichtingen van de leden en de toegetreden leden De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven; b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Artikel 9: Ontslag, schorsing, uitsluiting

Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits schriftelijke opzegging ten aanzien van de raad

van bestuur.

Bij de beëindiging van het lidmaatschap worden automatisch aile mandaten in de bestuurs- en overlegorganen van de vereniging beëindigd.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden

van de stemmen.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor¬

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) 0 -Q

-I—«

en 0 X 0

CM LO o CM O

_Ç0

-i—«

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luik B -vervolg

vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel III - Raad van Bestuur

Artikel 10: Samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie bestuurders, al dan niet lid van de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering; indien de vereniging (nog) slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. De bestuurders handelen als een collège.

De raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, vergadert de raad rechtsgeldig na een tweede rechtsgeldige uitnodiging onafhankelijk van het aantal aanwezigen.

Artikel 11 : Termijn bestuur

De bestuurders worden aangeduid of benoemd voor een termijn van zes jaar. In geval van vervanging beëindigt de nieuwe bestuurder het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tôt onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien. De bestuurders

oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Een bestuurder kan ontslag nemen mits schriftelijke opzegging ten aanzien van de voorzitter van de vereniging. De voorzitter en de andere gemachtigden kunnen op vrijwillige basis schriftelijk ontslag indienen bij de raad van

bestuur.

Artikel 12: Werking bestuur

a. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en eventueel een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij schriftelijk akkoord. Deze procédure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening. Schriftelijke besluitvorming, eventueel per e-mail, is enkel mogelijk bij eenparig akkoord van aile bestuurders, zowel over de wijze van besluitvorming als over de te nemen beslissing.

e. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

f. De raad van bestuur kan externe deskundigen uitnodigen op haar vergaderingen. Artikel 13: Bevoegdheden bestuur

a. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, hetopheffen van hypotheken, ...

b. Ten aanzien van derden is de vereniging steeds geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

c. De raad van bestuur duidt een dagelijks bestuur aan, voorgezeten door de afgevaardigd bestuurder. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door een afvaardiging van de leden koepels, federaties of grote structurele partners en de afgevaardigd bestuurder. Het dagelijks bestuur handelt als een collège.

Een lid van het dagelijks bestuur kan zijn mandaat vrijwillig opgeven via een schriftelijke opzegging ten aanzien van de voorzitter. Een lid van het dagelijks bestuur verliest automatisch zijn mandaat bij stopzetting van het lidmaatschap bij de vereniging van het lid koepel, federatie of grote structuur door wie zij worden afgevaardigd. Een lid van het dagelijks bestuur kan ten allen tijde door de raad van bestuur worden afgezet uit diens mandaat. d. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voorwelbepaalde handelingen of aktes kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten aile tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor¬

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) 0 -Q

-I—«

en 0 X 0

CM LO o CM O

_Ç0

-i—«

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luik B -vervolg

e. De algemene vergadering beslist over het eventueel door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk règlement. Wijzigingen aan het huishoudelijk règlement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit huishoudelijk règlement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, aile maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden ailes worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV - Algemene Vergadering

Artikel 14: Samenstelling Algemene Vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit de oprichtende leden en leden koepels, federaties en grote structurele partners.

De leden koepels, federaties en grote structurele partners beschikken elk over één (1 ) stem, maar zij kunnen

nooit meer dan 50% van het totale aantal stemmen uitmaken.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voomoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid van de algemene vergadering kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Artikel 15: Bevoegdheden Algemene Vergadering De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c. desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend; d. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging; het aanvaarden en uitsluiten van een lid; h. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; i. het bepalen van het jaarlijks lidgeld van de leden

j. en aile gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16: Bijeenroeping Algemene Vergadering

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

Aile leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of elektronische post uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 17: Besluitvorming Algemene Vergadering

a. Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld in punt b. hieronderof uitzonderingen voorzien in de wet worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten, van ontbinding van de vereniging, of aile andere uitzonderingen voorzien in de wet zal de in de wet voorgeschreven procédure gevolgd worden.

Artikel 18: Notulen Algemene Vergadering

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door twee bestuurders, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door twee bestuurders.

Titel V - Inzagerecht leden Artikel 19: Inzagerecht

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Aile leden van de algemene vergadering kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden en de toegetreden leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI - Begrotingen - Rekeningen - Contrôle Artikel 20: Begrotingen - rekeningen - contrôle

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tôt 31 december.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor¬

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) 0 -Q

-I—«

en 0 X 0

Luik B -vervolg

vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel VII Ontbinding - Vereffening Artikel 21 : Ontbinding - vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tôt ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22: Activa na ontbinding

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft.

De algemene vergadering die tôt de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 23:

Voor ailes wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, en de gebruiken ter zake.

Gedaan te Gent, 10/01/2014

In twee originele exemplaren conform artikel 2, laatste lid, V&S-wet

Didier Pieters
Hendrik Ramaekers

Peter Van der Hallen
Herman Wenes

CM LO o CM O

_Ç0

-i—«

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luc Henau

SUEM.BE vzw Minnemeers 2 9000 Gent

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR BIJ OPRICHTING

De Algemene Vergadering heeft tôt bestuurders benoemd:

Ramaekers Hendrik, wonende te Hoogstraat 256, 3665 As

Pieters Didier Serge, wonende te Jasmijnstraat 56, 9920 Lovendegem

Wenes Herman, wonende te Lourdesstraat 66, 8940 Geluwe

Peter Van der Hallen, Pirschlaan 3, app 0202, 8670 Oostduinkerke

De heer Henau Luc, wonende te Rooberg 44A, 9860 Oosterzele

De raad van bestuur oefent haar mandaat als collège uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden

toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd dooij

de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor¬

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

D) 0 -Q

-I—«

en 0 X 0

CM LO o CM O

_Ç0

-i—«

CO CO

-I—'

-I—'

_ç0

Luik B -vervolg

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Gent, op 10 januari 2014

Ramaekers Hendrik Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden:
Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SUEM.BE, AFGEKORT : SUEM.BE

Adresse
MINNEMEERS 2 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande