TALK

Association sans but lucratif


Dénomination : TALK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.313.529

Publication

30/12/2013
ÿþ7  _,

t ~i~

~ I

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1111111 1111111

*13196564*

V beh

aa

Bel Sta

1111

111

NEERGELEGD

eet. f 2013

RECli'!i tiANrr. VAN KOOPIi-><ANDCrïffip GENT

Ondernemingsnr : a ~J 3 rJ 'SI

Benaming

(voluit) : TALK

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Fransevaart 1, 9050 Ledeberg

Onderwerp akte : Oprichting

OPRICHTING

Ondegetekenden-oprichters,

1, Claire Van Trimpont, geboren te Geraardsbergen op 16 maart 1981 wonende Krijgsgasthuisstraat 94, 9000 Gent

2. Sotie De Rous, geboren te Brugge op 22 oktober 1981

wonende Jean Bethunestraat 60, 9040 Sint-Amandsberg

3. Frans Vercoutere, geboren te Avelgem op 1955

wonende Bekaertsdreef 37, 8760 Meulebeke

bijeen in vergadering op 16 oktober 2013 zijn overeengekomen tussen hen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en daartoe unaniem volgende statuten te aanvaarden

STATUTEN

ARTIKEL I BENAMING, ZETEL, DUUR, DOEL

Art, 1.1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkehid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921, ' zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, hierna genoemd de V&S-wet.

Art. 1.2 Naam

De VZW draagt de naam : TALK

Alle stukken uitgaande de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd

door de woorden "Vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW".

Art. 1.3 Zetel

De zetel van de VZW is gevestigd te 9050 Ledeberg, Fransevaart 1 en is gelegen in het gerechtelijk

arrondissement Gent.

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het

Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen. Iedere verandering van de zetel

moet worden neergelegd op de bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel,

De Raad van Bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Art. 1.4 Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 1.5 Doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft tot doel:

- Het promoten van de fysieke en creatieve expressie in al zijn facetten, zowel recreatief als professioneel,

ter bevordering van de sociaal-culturele, educatieve, artistieke en algemene informatieve ontwikkeling.

- Mensen van alle leeftijdscategorieën de kans bieden zich op artistiek vlak te ontplooien d.m.v, het

organiseren van dans- en bewegingsactiviteiten zoals voorstellingen en ateliers.

- Het creëren van voorstellingen en organiseren van workshops, evenementen, festivals, beurzen en zo

meer.

- Het participeren aan wedstrijden, manifestaties.

- Het organiseren van en participeren aan bijscholingen, trainingen en vormingen.

- Het organiseren, creëren en programmeren van culturele activiteiten met regionale, nationale en internationale uitstraling om zodoende de interculturele samenwerking binnen haar werkveld te bevorderen.

-Het werkveld van de vereniging omvat de beeldende en audiovisuele kunsten, theater, dans, muziek, en alle vormen van spektakel, podiumkunsten en locatietheater in de culturele, artistieke en recreatieve sfeer.

-Het werkveld kan ten aile tijden uitgebreid worden met andere kunstdisciplines om zodoende interdisciplinariteit aan te moedigen.

-De vereniging kan de volgende werkzaamheden ontwikkelen: oprichten van een secretariaat, verlenen van algemeen advies, ontwikkelen van een communicatienetwerk, coördineren en opzetten van creatieprojecten, coordinatie van publieksgerichte evenementen, opstarten en organiseren van opleidingen, instaan voor artistieke, organisatorische en technische begeleiding en het aantrekken van sponsoring.

-Daarnaast kan de vereniging zich toeleggen op alle activiteiten van culturele en sociaal- artistieke aard die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de realisatie van haar doet. De vereniging kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

- De VZW mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met de verwezenlijking van de voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële activiteiten binnen de grenzen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten alle tijde volledig zullen warden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

ARTIKEL il LEDEN EN BIJDRAGE

Art. 2.1 Leden

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen. De oprichters zijn de eerste Effectieve Leden. De vereniging kan Effectieve en Toegetreden Leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan Effectieve Leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zete[ van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art 26, novies, §1, 3e van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijziging in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de Effectieve Leden toepasselijk.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een mondelinge en/of schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de VZW. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De rechten en verplichtingen van de Toegetreden Leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

Als Effectief Lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering ais dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de Raad van Bestuur die zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de Effectieve Leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

Bovendien moeten de beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de Effectieve Leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register warden ingeschreven binnen de acht dagen nadat zij van de beslissing in kennis is gesteld.

Art. 2.2 Bijdrage

De leden dienen een jaarlijkse bijdrage te betalen waarvan het bedrag jaarlijks wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Bijdragen kunnen verschillend zijn voor Effectieve Leden en Toegetreden Leden waarbij Effectieve [eden gezien hun actieve bijdrage tot de verwezenlijking van de doelstelling van de vereniging tot een maximum bijdrage van 0 euro gehouden zijn.

Art. 2.3 Ontslag

Effectieve Leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per fax en/of gewone brief en/of aangetekend schrijven te richten aan de Secretaris van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal 30 dagen na dit schrijven ingaan.

á-1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

ivlOD 2.2

De Raad van Bestuur mag voorlopig, totdat de beslissing van de Algemene Vergadering is tussengekomen, de leden schorsen, die zich schuldig gemaakt hebt aan een ernstige inbreuk op de statuten, de huishoudelijke reglementen of kennelijk wangedrag.

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of een vergoeding eisen voor de geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Art. 2.4. Opschorting Lidmaatschap Effectieve Leden

Het lidmaatschap van Effectieve Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen, worden opgeschort na een eerste schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen één maand na die aanmaning,

Effectieve Leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, worden geacht ontslagnemend te zijn en verliezen al hun rechten al Effectief Lid.

Art. 2.5, Beëindiging van het lidmaatschap

Als een Effectief Lid handelt in stijd met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorfistel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde van alle Effectieve Leden, worden beëindigd en dit door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop ten minste één derde van alle Effectieve Leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde Effectieve Leden vereist is.

Het Effectief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden,

Toegetreden Leden die handelen in stijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Art 2.6. Rechten

Geen enkel Effectief Lid of Toegetreden Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, etc.

ARTIKEL Ill DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 3,1 Samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit alle Effectieve Leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander Effectief Lid, Een lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur,

Bij ontstentenis wordt deze taak waargenomen door de Ondervoorzitter, of bij ontstentenis de Secretaris of

enig ander lid van de Raad van Bestuur.

Art. 3.2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de

Voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

Art. 3.3. Bevoegdheden Algemene Vergadering

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend

worden;

de wijziging van de statuten;

de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

- de ontbinding van de vereniging;

- de benoeming van één of meer vereffenaars en de bepaling van hun machten;

de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

- de aanvaarding van nieuwe Effectieve Leden;

- de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

- de verkiezing van de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de Penningmeester en de Secretaris;

- de benoeming en de afzetting van de dagelijks bestuurder(s).

Art. 3.4 Vergaderingen

De jaarlijkse bijeenkomsten van de gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden in de loop van

de maand december op de zetel van de vereniging of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

uitnodiging wordt minstens acht vrijde kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Effectieve Leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het Effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Secretaris.

De vergaderingen worden bijeengeroepen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter en/of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens één vijfde van de Effectieve Leden. De uitnodiging wordt minstens acht vrije kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle Effectieve Leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het Effectief Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Secretaris

Art. 3.5. Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens één tweede van de Effectieve Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S wet of de statuten dit anders voorzien.

De wijziging van de statuten daarentegen vereist, naast een uitdrukkelijke vermelding van de voorgestelde wijzigingen in de oproeping, een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een aanwezigheidsquorum van twee derden van de Effectieve Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeropen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden. De beslissing tot wijziging van het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opericht, alsook de beslissing tot ontbinding, vereist een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Effectieve Leden.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum twee volmachten dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één derde van de Effectieve Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming

Bij staking van de stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulen register, dat ter inzage is van de Effectieve Leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen.

ARTIKEL IV BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Art. 4.1. Samenstelling van de Raad van Bestuur

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van de drie Effectieve Leden heeft, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee bestuurders, en dit tot de dag van de gewone Algemene Vergadering die volgt op de vaststelling dat er meer dan drie Effectieve Leden zijn. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Effectief Lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van vier jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluitng van de jaarlijkse Algemene Vergadering. Bestuurders zijn hemoembaar.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, desgevallend één of meer Ondervoorzitters, een Secretaris en een Penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed. Hiertoe wordt beslist door de Raad van Bestuur.

Art. 4.2. Raad van Bestuur, vergaderingen, beraadslaging en beslissing

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de Voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW zulks vereist.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid de Ondervoorzitter of door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meederheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meederheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de Voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit doorslaggevende stem.

Y .à-d, ' I

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door aile aanwezige bestuurders en bewaard in een register van notulen dat ter inzage zal zijn van de Effectieve Leden, die met oog op de inzage een schriftelijk verzoek richten aan de Raad van Bestuur, met wie zij een datum en het uur voor de raadpleging van het register, die zal doorgaan op de zetel van de VZW, overeenkomen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot een schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoonconferentie.

Art. 4.3. Tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreek, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop dit betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor gelijkaardige verrichtingen.

Art. 4.4. Intern Bestuur - Beperkingen ,

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet en de statuten de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Onverminderd de verplichtingen die voorvloeien uit collegiaal besuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze is openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de bestuurders in het gedrang.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derde niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de Algemen Vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goeteren van de VZW en/of vestiging van een hypotheek Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan de derden, zelfs niet. nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Art. 4.5. Externe vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW ais college in alle handelingen in en buiten rechte en zonder dat hiervoor een (intern) benoemingsbesluit moet worden voorgelegd. Dergelijk collegiaal optreden van de Raad van Bestuur impliceert het optreden van de meerderheid van zijn leden.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de regels van de lastgeving.

Art. 4.6. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur alsook hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambtsbeëindiging in het verenigingsdossier dat ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden, alsook door een uitreksel uit voormelde akten, bestemd om inde Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit voormelde stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL V DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft het dagelijks bestuur kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of ais college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging voor dat bestuur betreft.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door opname van de akten tot benoeming en ambstbeëiindiging in het verenigingsdossier dat ter Griffie

1" 3

MGD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

van de Rechtbank van Koophandel wordt bijgehouden, en van een uitreksel uit voormelde akten, bestemd om in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt, Uit voormelde stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

ARTIKEL VI AANSPRAKELIJKHEID VAN BESTUURDERS EN DAGELIJKS BESTUURDERS

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

ARTIKEL, VII FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Art. 7.1 Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen,

legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene

doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 7,2. Boekhouding

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De VZW voert een vereenvoudigde boekhouding die ten minste mutaties in contant geld en op rekening

weergeeft.

Indien de VZW evenwel, bij afsluiting van het boekjaar, ten minste twee van de volgende drie criteria

overschrijdt.

- over het jaar gemiddeld vijf voltijdse werknemers;

- in totaal 250.000 EUR ontvangsten, exclusief BTW (uitzonderlijke ontvangsten niet inbegrepen)

- in een balanstotaal van 1.000.000 EUR;

wordt een dubbele boekhouding gevoerd overeenkomstig de Wet van 17 juli 1975 met betrekking tot de

boekhouding van ondernemingen.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel

overeenkomstig de bepalingen in de wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd

bij de Nationale Bank.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting

ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Art. 7.3. Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar vangt aan op de datum van verkrijgen door de vennootschap van de rechtspersoonlijkheid om te eindigen op 31 decembert 2013.

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de Griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, en dus van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door de bij deze opgerichte vennootschap.

ARTIKEL VIII ONTBINDING

De Algemene Vergadering zal worden bijeengeroepen ter bespreking van voorstellen aangaande de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minstens één vijfde van alle leden. De bijeenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in Art. 4.4 van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid gesteld in Art. 3.5 van deze statuten.

ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht nauwkeurig zal omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet toegekend worden een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambstbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden binnen de maand na de dagtekening ervan neergelegd ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel en opgenomen in het verenigingsdossier gehouden op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig de bepalingen van de wet. Een rechterlijke beslissing moet slechts worden neergelegd als zij in kracht van gewijsde is gegaan of uitvoerbaar is bij voorraad.

AI deze beslissingen dienen eveneens bij uittreksel, dat de vermeldingen bevat volgens de wet opgelegd, gepubliceerd te worden in Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

, MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ARTIKEL IX HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Het huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de Raad van Bestuur, Het huishoudelijk reglement dient

te worden goedgekeurd en kan worden gewijzigd door de Algemene Vergadering met een tweederde

meerderheid. "

ARTIKEL X ALGEMENE BEPALINGEN

Alles wat in onderhavig statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, zal worden geregeld volgens de wet van 27juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, betreffende de wetten op de vereniging zonder winstoogmerk, huidige wetgeving en de eventuele verdere wijziging wetgeving terzake.

Eventuele statuaire bepalingen die zouden afwijken van dwingende huidige of toekomstige wetgeving dienen gelezen te worden in overeenstemming met deze wetgevin zodat ze ingeval van dwingende toepassing hievan niet kunnen afwijken.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Afzonderlijke volmacht wordt gegeven aan de voorzitter, de secretaris en de penningmeester om in naam van de VZW financiële verrichtingen uit te voeren.

BENOEMING VAN BESTUURDERS

De Algemene Vergadering gehouden op 16 oktober 2013 heeft tot bestuurders benoemd:

1. Voorzitter Van Trimpont Claire, geboren te Geraardsbergen op 16 maart 1981 wonende Krijgsgasthuisstraat 94, 9000 Gent

2. Secretaris De Rous Sotie, geboren te Brugge op 22 oktober 1981 wonende Jean Bethunestraat 60, 9040 Sint-Amandsberg

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Ledeberg, Fransevaart 1 op 16 oktober 2013, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Getekend _6uif uk,

Claire Van Trimpont

Voorzitter



Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
TALK

Adresse
FRANSEVAART 1 9050 LEDEBERG(GENT)

Code postal : 9050
Localité : Ledeberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande