THE NOVENTUS CONNECTION

Divers


Dénomination : THE NOVENTUS CONNECTION
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 633.772.264

Publication

23/07/2015
ÿþOp de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

f

111

11MIN,V1

Mod Word 11,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van deo IFFI RECHTBAN

UN

7Agi

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1 3 JULI 2015

AFDELING DENDERMONDE Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 6 4c 2 aó

Benaming

(voluit) : The Noventus Connection

(verkort) :

Rechtsvorm : Europees Economisch Samenwerkingsverband

Zetel : Vendoornstraat 88 te 9120 Melsele

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

De stichtende leden, hierna weergegeven:

1. Noventus BVBA, BTW BE0822333732, Vendoornstraat 88, 9120 Melsele, Belgium, vertegenwoordigd door de zaakvoerder Koen Vriesacker, geboren op 21 september 1976 te Beveren-Waas, België.

2, fe-ve SAS, BTW FR22528080484, Avenue Des Choisy 183-186, 75013 Parijs, Frankrijk vertegenwoordigd door de zaakvoerder Susanna Varho, geboren op 11 november 1972 , te Lieto, Finland

3. SK Consulting e.U., BTW ATU4507202, Kaertner Ring 5-7, 1010 Wenen, Oostenrijk, vertegenwoordigd door de zaakvoerder Susanne Kührer, geboren op 31 januari 1960 te LinzlDonau, Oostenrijk

4, Los Gatos Assiciates Ltd., Liisankatu 14 a 17, 00170 Helsinki, Finland, vertegenwoordigd door de zaakvoerder likka Kalevi Lakaniemi, geboren op 13 december 1967 te Helsinki, Finland

Deze stichtende leden richten een Europese Economisch Samenwerkingsverband (EESV) op volgens de EC Regulatie 2137185.

§ 1 Naam en maatschappelijke zetel van de EESV; eerste gedelegeerd bestuurder

De naam van de EESV is The Noventus Connection EEIG, met zetel te Vendoomstraat 88, 9120 Melsele,

België. De eerste gedelegeerd bestuurder is Dhr. Koen Vriesacker, Vendoomstraat 88, 9120 Melsele, België.

§ 2 Doelen

" 2A. Het doel van het EESV is het ondersteunen van de samenwerking tussen de leden in hun missie voor het stimuleren van activiteiten rond innovatie en ondernemerschap op een Europese en globale schaal.

" De EESV kan inschrijven op publieke steunprogramma's en het management ervan uitvoeren, het mag alle taken in het kader van de uitbreiding van haar dienstverlening uitbesteden; en rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan alle toepasbare publieke steunprogramma's.

Doel van het EESV is ook de samenwerking van leden, binnen Europa en daarbuiten, voor het uitbesteden van alle mogelijke activiteiten voor gezamelijke aankopen, marketing en distributie, beroepsopleidingen (in de geest van levenslang leren), personeelsbeleid, interne en externe communicatie, en ook bedrijfsadvies, consultancy, coaching en projectfincancieëring.

2.2. Doel van het EESV is ook de internationale uitwisseling van informatie en ervaring, het organiseren van workshops, seminaries, conferenties of andere events met Interne of externe doelen, het samenstellen,: aanpassen en publiceren van alle publicatievormen, en ook de aankondigingen en distributie van alle aard. Een doel is de samenwerking met Europese, internationale of nationale openbare instellingen, private en niet. gouvernementele organisaties, associaties en lokale en regionale overheden. Het EESV kan een winkel uitbaten voor gemeenschappelijke of gerelateerde producten. Het mag zijn leden vertegenwoordigen op. handelsbeurzen en exposities.

2.3. De EESV mag contractuele verbindingen aangaan en onderhouden met andere ondernemingen en organisaties. Het kan niet-onafhankelijke project- of informatiekantoren opzetten.

2.4. De EESV mag intellectuele eigendommen (auteursrecht, patenten, merken, licenties, ...) beheren en registreren in eigen naam, voor leden of voor derde partijen. De leden beslissen over de exploitatie van all relevante verworven rechten.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

2.5 De EESV is niet gericht op winst maken.

§ 3 Boekhoudkundig jaar, start van activiteiten, termijn 1

3.1. Het boekhoudkundig jaar valt samen met het kalenderjaar.

3.2. De activiteiten van de EESV starten op 1.7.2015.

3.3. De EESV is gevormd voor onbepaalde duur.

§ 4 Leden

4.1. Instituten, associaties, publieke instellingen, natuurlijke en wettelijke personen uit de Europese Economische Zone kunnen lid worden van de EESV, ais ze de hoger vermeldde doelen van de EESV ondersteunen. Nieuwe leden worden enkel toegelaten door een unanieme stemming van de bestaande leden van de EESV; de leden engageren zich om een open en genereuze instelling aan te nemen, in de geest van Europese samenwerking. Er zal geen misbruik gemaakt worden van een veto tegen nieuwe leden. Er kan een proefperiode van maximaal 2 jaar ingesteld worden voor nieuwe leden; tijdens deze periode gelden dezelfde rechten en plichten als andere leden. Details worden overeengekomen in een ledenbeslissing.

4.2. De stichtende leden van de EESV behouden in alle mogelijke wettelijke omstandigheden het vetorecht tegen alle mogelijke beslissingen van de Algemene Vergadering. Dit geldt in het bijzonder voor alle beslissingen die financiële gevolgen heeft voorde leden Er is een unaniem standpunt van de stichters vereist.

4.3 De EESV kan meedere categorieën of sub-categorieën van leden definieëren, elk met verschillende bijdragen, verplichtingen en stemrecht.

4.4 Nieuwe leden kunnen, als gevolg van een beslissing van de Algemene Vergadering, verlost worden van de aansprakelijkheden van de EESV, in zoverre ze van voor de datum van het nieuwe lidmaatschap dateren,

§ 5 Beëindigen van lidmaatschap

5.1. De leden kunnen hun lidmaatschap beëindigen op het einde van het jaar, na een opzegperiode van 6 maanden, door een opzegbrief gericht aan de gedelegeerd bestuurder, ten vroegste op 31 december 2016. De opzeg moet niet formeel bevestigd worden door de Algemene Vergadering. Lidmaatschap eindigt ook met de dood van natuurlijke personen en de ontbinding van legale personen, ais de opvolging of de legale opvolging niet bepaald is en de opvolging van lidmaatschap niet unaniem goedgekeurd is door een beslissing van de Algemene Vergadering.

5.2. In het geval van het beëindigen van lidmaatschap, onafhankelijk van de reden, moeten de ledenbijdrages voor het huidige jaar nog steeds betaald worden.

5.3. Leden kunnen uitgesloten worden als ze ernstige schade veroorzaken aan de EESV, of voor belangrijke of vertrouwelijkheidsredenen. Dit vereist, na het horen van het betreffende lid, een 2/3e meerderheidsstem van de Algemene Vergadering, waarbij het betreffende lid niet mag deelnemen. Redenen voor uitsluiting kunnen zijn: ernstige inbreuken op verplichtingen, met negatieve gevolgen voor de werking van de EESV. Uitsluiting kan gebeuren als een lid o.a.

a) emstige inbreuken pleegt op deze statuten,

of

b) ernstige schade toebrengt aan de reputatie of het belang van de groep, of

c) definitief veroordeeld is voor een feit gepleegd in de context van zijn activiteit in het EESV, of

d) herhaaldelijk en op substantiële wijze de reden is van het verstoren van een vredevolle samenwerking, of

e) faalt in het naleven van de verplichtingen die bij het lidmaatschap horen, ondanks herinneringen en zonder aanvaardbare redenen, of

f) substantieel weigert mee te werken met het bestuur.

Leden kunnen tijdelijk uitgesloten worden als er indicaties zijn dat dit voldoende zal zijn.

5.4. Als een lid insolvent dreigt te worden, zal deze situatie behandeld worden door een spoed bestuursvergadering of een Algemene Vergadering. Dit houdt geen onmiddellijke stopzetting van het lidmaatschap in, maar het mogelijk vermijden van de insolventie.

5.5. In het geval van het beëindigen van een lidmaatschap, onafhankelijk van de reden, is er geen goodwill waarde voor het betrokken lid, ook niet bij een liquidatie of opsplitsing. Uitzonderingen op deze regel kunnen unaniem besloten worden door de Algemene Vergadering van de overblijvende leden.

5.6 Lidmaatschap kan enkel overgedragen worden met toestemming van aile leden. Ook in geval van en wettelijke opvolging van een lidmaatschap moet de Algemene Vergadering unaniem beslissen.

§ 6 Geassocieerde leden uit de EER en andere Panden

6.1. Het EESV kan geassocieerde leden aanvaarden die gevestigd zijn binnen de EU en de EFTA landen van de EER, of in derde landen na een besluit van het bestuur, Deze geassocieerde leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering, ais dit niet anders besloten is binnen het wettelijk kader of een andere overeenkomst,

6.2, Ze zijn niet verantwoordelijk voor de verplichtingen van de EESV ten opzicht van derde partijen. Hoe dan ook, kunnen ze aansprakelijk zijn voor aile verantwoordelijkheden overeengekomen in de associatie overeenkomst.

6.3. Geassocieerde leden worden zoveel als mogelijk geïntegreerd, volgens het principe van niet-discriminatie.

4.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

6.4. Als een derde land (niet EU lidstaat) waar een geassocieerd lid vandaan komt een EU lidstaat zou worden na de oprichtingsdatum van dit EESV, kan het geassocieerde lidmaatschap veranderen in een normaal lidmaatschap zonder stemming, ais dit zo opgenomen is in de associatie overeenkomst.

§ 7 Organisatiestructuur en organen

7.1. De organisatie van het EESV bestaat uit een Algemene Vergadering, mogelijk een Bestuur en de Gedelegeerd Bestuurder. Het Bestuur kan voorgesteld worden door de Gedelegeerd Bestuurder of de Algemene Vergadering als het EESV minstens vier (4) leden heeft. Het Bestuur moet unaniem goedgekeurd worden door de leden en wordt elke vier (4) jaar verkozen.

7.2. De Algemene Vergadering kan met eenvoudige meerderheid beslissen om andere organen binnen het EESV op te richten, zoals supervisie raden voor projecten, werkgroepen, adviesraden, ... en hun samenstellingen, bevoegdheden, taken, ... te bepalen.

§ 8 Financiering en lidmaatschapsbijdrage

8.1, De leden weerhouden zich om een kapitaal vast te stellen bij oprichting van het verband, maar kunnen

hier later unaniem veranderen.

8.2. Het is een algemeen doel van het EESV management om aile structurele tekorten te vermijden.

8.3. De Algemene Vergadering kan een jaarlijks lidgeld of kostendekkende bijdrage bepalen. Later

toegevoegde leden kunnen gevraagd worden om toegangsgeld te betalen.

8.4. Ais de opbrengsten van het EESV niet voldoende zijn om de lopende kosten te dekken, en een mogelijk

tekort niet kan worden overgedragen, zijn de leden verantwoordelijk voor de ongedekte kosten in de

verhoudingen overeengekomen in de Algemene Vergadering,

8.5. In het geval van tekorten of een onvoldoende dekking na art. 8.4 zal de Gedelegeerd Bestuurder van

het EESV een vroege waarschuwing geven op de vroegst mogelijke datum.

§ 9 Ledenvergadering, beslissingsvorming door de leden

9,1. Ledenbeslissingen worden in de regel genomen op de Algemene Vergadering. De Gedelegeerd Bestuurder kan beslissingen bekomen via traditionele brief, aangetekend schrijven, telefoon, VoIPISkype, email, enz... Het EESV organiseert jaarlijks een Algemene Vergadering, het is de beslissing van de Gedelegeerd Bestuurder of het Bestuur of dit fysiek of virtueel gebeurd.

9.2. De onderwerpen ter beslissing (agenda) worden aangekondigd aan de leden ten laatste 2 weken voor de beslissing; de datum van de vergadering wordt één maand op voorhand aangekondigd. De leden kunnen unaniem beslissen om van deze termijnen af te wijken.

9.3. De Gedelegeerd Bestuurder is ertoe gebonden om een beslissing aan te brengen als één derde van de leden daarom vragen in een schrijven aangaande de betreffende beslissing. Als de Gedelegeerd Bestuurder geen gevolg geeft twee maanden na deze vraag kunnen de leden zelf een beslissing vragen.

9.4. Elk lid heeft één stem, onafhankelijk van zijn grootte of aandeel ln gedeelde projecten, indien dit niet anders is besloten door de Algemene Vergadering.

9.5. Beslissingen worden voorbereid door de Gedelegeerd Bestuurder of het Bestuur en worden voorgelegd op de Algemene Vergadering ter beslissing.

§ 10 Beslissingsdomeinen

10.1. De leden beslissen bij meerderheid over:

a.de goedkeuring van het jaarlijkse budget, en de goedkeuring van de jaarrekening van het voorbije jaar,

b.het oprichten en organiseren van een mogelijke administratieve raad of andere instituten, in het bijzonder

over het aantal leden, de taken en activiteiten,

c .de mogelijke aanstelling van een financiële auditor voor de EESV,

d. de benomoeming van de Gedelegeerd Bestuurder en de goedkeuring van zijn activiteiten,

e. de regeling voor het verdelen van winsten en verliezen, voor zover dit niet in unanimiteit beslist moet worden,

f. het aanpassen van de oprichtingsstatuten, voor zover dit niet unaniem beslist moet worden.

10.2. De volgende beslissingen kunnen enkel unaniem genoemen worden, door instemming van alle leden:

a. het wijzigen van de doelen van de EESV,

b.wijzigen van de beslissingsvoorwaarden,

c.een grensoverschrijdende verplaatsing van de maatschappelijke zetel van de EESV, binnen de Europese

Economische Zone,

d. het toelaten van nieuwe leden,

10.3. Voor zover deze overeenkomst geen specifieke regeling treft worden alle andere beslissingen door de

leden genomen door middel van een eenvoudige meerderheid van stemmen. Afwezigheden worden niet in

aanmerking genomen.

§ 11 Verloop algemene vergadering

11.1. De Algemene Vergadering zal minstens één maal per jaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel of een andere locatie bepaald door de Gedelegeerd Bestuurder. Dit zou plaats moeten vinden na het opstellen van de voorgestelde jaarrekening,

11.2, De Algemene Vergadering beslist over de goedkeuring van de jaarrekening en in deze context over de kwijting aan de Gedelegeerd Bestuurder.

11.3. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door een Bestuurslid of de Gedelegeerd Bestuurder.

' 11,4. De Algemene Vergadering kan bij de aanvang van de bijeenkomst voor een andere voorzitter stemmen.

11.5. De Algemene Vergadering heeft een quorum als 51% van alle leden vertegenwoordigd is. In het geval van een afwezigheid van één van de leden kan zijn stemrecht overgedragen worden aan een ander lid door een schriftelijke volmacht.

11.6. De Gedelegeerd Bestuurder maakt een verslag op van de Algemene Vergaderingen en aile beslissingen door de leden genomen tijdens de Algemene Vergadering. Het verslag zal ondertekend worden door de Gedelegeerd Bestuurder en onmiddellijk aan de leden bezorgd worden.

11.7. Leden kunnen onrechtstreeks deelnemen aan stemmingen van de Algemene Vergadering door schriftelijke uitdrukking op basis van de agenda en de stemmingen -uitrukking via email is voldoende - en dient neergelegd te worden door de Gedelegeerd Bestuurder. Deze stemmen dienen apart vermeldt te worden in het verslag.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge § 12 Gedelegeerd bestuurder en uitvoerend bestuur.

12.1. De EESV heeft één of meerdere Gedelegeerd Bestuurders. Elk van hen heeft het mandaat voor alleenvertegenwoordiging.

12.2. De Gedelegeerd Bestuurder wordt voorgesteld bij de EESV oprichting door de Algemene Vergadering, ander door het bestuur; dit moet bevestigd worden door de Algemene Vergadering, die ook beslist over het aantal Gedelegeerd Bestuurders.

12.3. Het mandaat van de Gedelegeerd Bestuurder loopt drie (3) jaar; het kan vernieuwd worden.

12.4. De EESV kan bestuurd worden door een Uitvoerend Bestuur, verkozen door de leden op een jaarlijkse Algemene Vergadering. Het Uitvoerend Bestuur zal bestaan uit een Voorzitter, de Gedelegeerd Bestuurder en maximum vijf andere leden. Alle mandaten lopen drie (3) jaar en zijn onbezoldigd, behalve dat van de Gedelegeerd Bestuurder. Aanpassingen in het aantal bestuurders worden besloten door de Algemene Vergadering.

12.5. Het Uitvoerend Bestuur is gemachtigd om te handelen volgens eigen inzicht bij het besturen van de EESV tussen één Algemene Vergadering en de volgende.

§ 13 Opheffing van het verbod om contractuele verbindingen aan te gaan met zichzelf

Als er een verbod is, in een bepaalde wetgeving die van toepassing is op de EESV, worden de Gedelegeerd Bestuurder en aile mogelijke vertegenwoordigers onthoffen uit de beperking om contractuele overeenkomsten te sluiten met zichzelf, als met andere leden die wettelijke vertegenwoordigers zijn van de EESV en die ook onder zulke wetgeving vallen.

§ 14 Interne beperkingen van de activiteiten van de gedelegeerd bestuurder

De Algemene Vergadering kan beperkingen bepalen voor de financiële engagementen die de Gedelegeerd Bestuurder kan aangaan. Als deze limieten overschreden worden is een beslissing van de Algemene Vergadering nodig. De Gedelegeerd Bestuurder moet de budgetten respecteren.

§ 15 Jaarlijkse balans

15.1. Het Bestuur is verplicht om de jaarrekening op te stellen ten laatste zes maanden na het einde van het

boekjaar.

15.2. De leden beslissen over de goedkeuring van de jaarrekening tijdens een normale Algemene

Vergadering,

§ 16 Toewijzing winsten en verliezen

16.1. De winsten en verliezen van de EESV worden verdeeld volgens de EC Regulation 2137185,voor zover

niet anders beslist door de Algemene Vergadering.

16.2. De EESV bouwt jaarlijkse reserves op voor de bedrijfsvoering en lopende en geplande projecten.

§ 17 Ontbinding of liquidatie

17.1. Een ontbinding of liquidatie van de EESV wordt besloten door de Algemene Vergadering met een drie vierde meerderheid.

17.2. Een mogelijke liquidatie van de EESV wordt uitgevoerd door de Gedelegeerd Bestuurder. indien dit niet mogelijk is wordt er een curator aangesteld door een eenvoudige meerderheid van de Algemene Vergadering.

17.3. Materiële activa, die voor vrij gebruik ter beschikking van de EESV stonden binnen de aansprakelijkheid voor het betalen van een bijdrage worden aan de betreffende leden terugbezorgd in het geval van een liquidatie of een ontbinding.

§ 18 Talen

18,1, De officiële taal van het verband naar de overheden van de tand van registratie toe is de officiële landstaal.

18.2. De officiële taal van het verband voor alle interne verklaringen, verslagen of andere documenten van leden en mogelijke entiteiten als de Algemene Vergadering zal Engels zijn. Als een andere EU landstaal nodig

zou zijn kan dit tan allen tijde beslist worden door een meerderheid op de Algemene Vergadering.

18.3. In het geval van verschillen tussen de Engelse tekst van deze staturen enerzijds, en de vertaling anderzijds, zal de Engelse versie als juist gelden.

§ 19 Bemiddeling en arbitrage overeenkomst

19.1. In geval van emstige meningsverschillen over de interpretatie van deze overeenkomst proberen de leden eerst bemiddeling.

19.2. Meningsverschillen die niet door bemiddeling kunnen opgelost worden, in de context van deze statuten, inclusief geschillen over de verdere geldigheid van de statuten of de ontbinding van het verband zullen besloten worden door een arbitragehof. Deze arbitrage vind plaats op de maatschappelijke zetel of een andere locatie bepaald door het arbitragehof. De procedures worden bepaald in een aparte arbitrageovereenkomst. De leden kunnen een aparte arbitrageovereenkomst overeenkomen door unanieme aanvaarding. Alle geschillen vallen onder de Belgische wetgeving.

§ 20 Slotclausule

Indien een regeling uit deze statuten ongeldig zou worden, blijven de ander statuten volledig geldig. De leden verbinden zich ertoe om ongeldige afspraken te vervangen door geldige afspraken die zo dicht mogelijk bij de ongeldige regel komt, in de geest van de oorspronkelijke bedrijfsgedachte.

§ 21 Toevoegingen of wijzigingen aan deze oprichtingsovereenkomst

Aanpassingen of toevoegingen aan deze overeenkomst moeten schriftelijk gebeuren. Ze zijn ongeldig als ze niet aan deze voorwaarde voldoen. Dit geldt ook voor een overeenkomst die de vereiste voor schriftelijke aanpassingen teniet doet.

Opgesteld te Melsele op 1 juli 2015.

Koen Vriesacker, gedelegeerd bestuurder

Koen Vriesacker, Noventus BVBA, oprichter

Susanna Avessta, fe-ve SAS, oprichter

Susanne Kührer, SK Consulting e.U., oprichter

likka Lakaniemi, Los Gatos Associates Ltd., oprichter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
THE NOVENTUS CONNECTION

Adresse
Zetel : Vendoornstraat 88 te 9120 Melsele

Code postal : 9120
Localité : BEVEREN-WAAS
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande