THE RENEGADES , VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : THE RENEGADES

Association sans but lucratif


Dénomination : THE RENEGADES , VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, AFGEKORT : THE RENEGADES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.041.891

Publication

02/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I J111.11.11_111191

Vo u

beho

aan

Belg

Staat





GRIFFIE

VAN KOOPHANDEL

~

2 C'. 07. 2011

ENIAMPIONDE

Ondememingsnr : $ 3 $ Li .1 g9 I

Benaming

(voluit) : The Renegades , vereniging zonder winstoogmerk

(verkort) : The Renegades vzw

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Rosstraat 53, 9200 Dendermonde Baasrode

Onderwerp akte : oprichting vzw

Titel I - Naam, zetel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd `The Renegades, vereniging zonder winstoogmerk", afgekort "The Renegades vzw".

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd In het gerechtelijk arrondissement Dendermonde, Provincie Oost Vlaanderen, Gemeente Baasrode, Rosstraat 53.

De maatschappelijke zetel mag worden overgebracht naar een andere plaats in Dendermonde bij beslissing van de raad van bestuur. Elke aanwijzing van de zetel wordt binnen 8 dagen ter publicatie in het Belgisch staatsblad aangeboden.

Artikel 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il  Doel, middelen

Artikel 4.De vereniging heeft tot doel :

Muzikanten de mogelijkheid te bieden hun muzikale talenten te optimaliseren; de muziek in het algemeen en de jazzmuziek in het bijzonder te promoten; het verenigingsleven te bevorderen en de cultuur van de jazzmuziek te verspreiden; het ondersteunen op alle mogelijke vlakken van volgende bands : The Renegades,Just Jazz, The Victory Jazzband. Deze lijst van bands is niet beperkend en kan ten allen tijde op beslissing van de Raad van Bestuur uitgebreid worden. Zij zal alle roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken van dit doel nodig zijn, mogen bezitten, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vorm en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan ondermeer haar medewerking verlenen en belang stellen en hebben in gelijkaardige doelen als het hare.

Het doel kan slechts gewijzigd worden overeenkomstig de quorumvereisten vermeld in de toepasselijke wetgeving.

Titel III  leden

Artikel 5.De vereniging bestaat uit actieve leden (in deze statuten ook eenvoudig "leden' genoemd) en uit toegetreden leden (steeds "toegetreden leden" genoemd)

De toegetreden leden hebben slecht maatschappelijke rechten of verplichtingen in de mate dat zij hen uitdrukkelijk door deze statuten of door de Algemene Vergadering worden toegekend respectievelijk opgelegd. Artikel 6.Het aantal leden mag niet lager zijn dan 4.

Artikel 7.Kandidaturen tot lid worden bij schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur ingediend. De voorzitter van de Raad van Bestuur legt de kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist ter zake bij gewone meerderheid van aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij weigering van een kandidatuur is hiertegen geen enkel beroep mogelijk.

Artikel 8.De leden en toegetreden leden zijn vrij op ieder ogenblik uit de vereniging te treden door schriftelijk hun uittreding mee te delen aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Tot de uitsluiting van een lid kan slechts beslist warden door de Algemene vergadering die beslist met een meerderheid van 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een toegetreden lid kan worden uitgesloten door de Raad van Bestuur.

Het uitgetreden, uitgesloten of overleden lid kan geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen of patrimonium van de vereniging en kan niet de teruggave vorderen van eventueel door hem/haar betaalde bijdragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD Z.2

Titel IV  Raad van Bestuur

Artikel 9.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders die lid zijn van de vereniging en met dien verstande dat het aantal bestuurders steeds kleiner dient te zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 4 Jaar door de algemene vergadering die ter zake beslist met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De Algemene Vergadering kan ten allen tijde een bestuurder afzetten met een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Elke bestuurder kan te allen tijde zelf ontslag nemen als bestuurder door middel van een schrijven gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een ontslagnemend bestuurder is verplicht zijn mandaat van bestuurder verder uit te oefenen tot in zijn/haar vervanging is voorzien. De vervanging van het ontslagnemend lid moet zo snel mogelijk gebeuren. Mocht het aantal bestuurders om welke reden ook minder dan 3 bedragen, dan blijven de bestuurders in functie tot nieuwe bestuurders zijn benoemd en het minimale quorum van 3 bestuurders is bereikt.

De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit.

Artikel 10.De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de vereniging en heeft daartoe de bevoegdheden die zij uitoefent als college, voorzien in de Wet en de statuten.

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden. Hij kan onder meer alle handelingen verrichten, overeenkomsten afsluiten en minnelijke schikkingen treffen, dit met en tegenover personeel, banken, de overheid, de openbare instellingen, en gelijk welke derden; alle daden van beheer en beschikking stellen met betrekking tot roerende en onroerende goederen; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan rechten verzaken; volmachten verlenen; de vereniging in rechte vertegenwoordigen als eiser of verweerder.

De vereniging is gebonden door de handtekening van de voorzitter en van 1 van de volgende bestuurders de secretaris, de penningmeester en de muzikaal directeur.

Artikel 11.De Raad van Bestuur duidt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden onder de bestuurders een voorzitter, penningmeester, secretaris en muzikaal directeur aan en dit voor een periode van 4 jaar. Deze mandaten kunnen ten allen tijde door de Raad van Bestuur herroepen worden bij 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of meer personen, die bestuurder zijn en die, indien met meerderen, gezamenlijk optreden.Zij warden de "de cobrdinator(s)" genoemd. Zijn/hun handtekenbevoedheid is beperkt tot 10.000 Euro.

De Raad van Bestuur kan volmacht geven aan één of meer van haar leden om haar in en buiten rechte vertegenwoordigen voor een specifieke en welomschreven opdracht.

Artikel 12.De Raad van Bestuur vergadert op verzoek van 2 bestuurders, overgemaakt aan de voorzitter of de secretaris.

De Raad van Bestuur vergadert slecht geldig indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd is.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij een gelijk aantal voor- als tegenstemmen en bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgesteld en toegestuurd aan de leden van de Raad van Bestuur per e-mail.

Artikel 13.De Raad van Bestuur kan aan leden een kostenvergoeding toekennen.

De Raad benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun statuut

Titel V  Algemene Vergadering

Artikel 14.De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. Zij wordt voorgezeten door de Voorzitter

van de Raad van Bestuur.

Artikel 15.De Algemene Vergadering is het hoogste beslissingsorgaan en oefent de bevoegdheden uit die

voortvloeien uit de wet of de statuten, waaronder :

-Het wijzigen van de statuten

-Het benoemen en afzetten van commissarissen en de bepaling van hun vergoeding

-Het goedkeuren van de begroting, rekeningen en jaarrekeningen

-Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen

-Het ontbinden van de vereniging

-Een lid uitsluiten

-Een bestemming van de goederen bepalen in overeenstemming met het doel van de vereniging

-De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 16.De leden en toegetreden leden worden uitgenodigd op de Jaarlijkse Algemene en op de Buitengewone Algemene Vergaderingen door de Raad van Bestuur tenminste 8 dagen voor de vergadering, en dit per e-mail.

De vergadering moet uitgenodigd worden door de Raad van Bestuur wanneer 1/5 van de leden erom verzoeken.

Bij de uitnodiging is de agenda gevoegd, waarin ieder voorstel dat ondertekend wordt door 1/5 van de leden opgenomen moet worden.

De leden mogen zich met een schriftelijke volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid waarbij één lid niet meer dan één volmacht mag toegewezen krijgen.

Ji.400 2.2

tl.afik

Artikel 17.Alle leden hebben op de Algemene Vergadering gelijk stemrecht.

De beslissingen worden, behoudens afwijkingen voorzien in de wet of de statuten, genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen worden aan de leden meegedeeld per e-mail dat verzonden wordt uiterlijk 8 dagen na de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering kan slechts geldig over de wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging beslissen, wanneer minstens 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de beslissing met 2/3 meerderheid wordt genomen.

Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt bereikt zal minstens 21 dagen en maximum 40 dagen later een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen via e-mail. Op deze vergadering wordt ongeacht het aantal aanwezigen beslist met 2/3 meerderheid van de aanwezigen.

Van de Algemene Vergadering wordt een schriftelijk verslag opgenomen in een daartoe op de Raad van Bestuur gehouden register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er inzage kunnen van nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Titel VI -- Financieel beleid

Artikel 18.Het maatschappelijk jaar voor het financieel beheer vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van het burgerlijk jaar, behalve in het eerste jaar waar het maatschappelijk jaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december van het eropvolgende jaar.

Artikel 19.De Algemene Vergadering kan een commissaris aanwijzen belast met de controle van het financieel beheer, de boekhouding, de jaarrekening en de begroting van de vereniging en het overleggen van een verslag. Hij zal, indien aangewezen, benoemd worden voor een periode van telkens 3 jaar en is herkiesbaar.

Artikel 20.Het financieel beheer bestaande uit de jaarrekening van het afgelopen dienstjaar, de begroting van het volgende dienstjaar en een staat van vermogen van de vereniging worden jaarlijks door de Raad van Bestuur onderworpen aan de goedkeuring van een jaarlijkse Algemene Vergadering.

Deze jaarlijkse Algemene Vergadering zal gehouden worden binnen de 3 maanden volgend op het afgelopen boekjaar.

Op dezelfde jaarlijkse Algemene Vergadering kan de Algemene Vergadering aan de Raad van Bestuur voor het bestuur van het afgelopen dienstjaar kwijting verlenen.

Artikel 21.Het bedrag van de door de leden verschuldigde bijdrage voor ieder maatschappelijk jaar wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

De bedragen zijn eisbaar vanaf het begin van het maatschappelijk jaar waarop ze betrekking hebben en zijn niet terugvorderbaar noch deelbaar.

Artikel 22.Bij de beslissing tot ontbinding van de vereniging overeenkomstig de quorumvereisten vermeld in de toepasselijke wetgeving, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars, bepaalt hun machten en de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden met dien verstande dat dit netto actief enkel kan en mag gegeven worden aan een organisatie waarvan de doelstelling zoveel mogelijk overeenkomt met de doelstelling van de vereniging.

Aangenomen op de Algemene Vergadering van .21-06-2011.

Register van de Leden:

Veyt Walter, Rosstraat 53, 9200 Dendermonde Baasrode, Werfleider, °1810611970, rijksregistemummer

700618 225 68

Christiaens Hugo, Meerskant te 9280 Lebbeke Denderbelle  gepensioneerde  °1610111950 

rijksregistemummer 500116 187 02

De Boom Marnix, Langstraat 151 9473 Welle Technicus  °21109/1965  rijksregistemummer 19650921

267 46

Vermeulen Jos, Galgenberg 106, 9260 Serkamp Wichelen  Vertegenwoordiger  °27102/1963 

rijksregistemummer 630227 053 86

Spiessens Stefan, Droogveldstraat 193, 2880 Bomem Mariekerke, Maatschappelijk assistent socio cultureel

werk, °10 mei 1964, rijksregistemummer 640510 283 20

De Schutter Andréa, Rosstraat 53, 9200 Baasrode - Verpleegkundige  °0110311968  rijksregistemummer

680301 254 01

Worden door de Algemene Vergadering benoemd als lid van de Raad van Bestuur

Veyt Walter, Rosstraat 53, 9200 Dendermonde Baasrode, Werfleider, °2710211970, rijksregistemummer

700618 225 68, voorzitter

Spiessens Stefan, Droogveldstraat 193, 2880 Bomem Mariekerke, Maatschappelijk assistent socio cultureel

werk, 010 mei 1964, rijksregistemummer 640510 283 20, secretaris

Christiaens Hugo, Meerskant te 9280 Lebbeke Denderbelle  gepensioneerde  °1610111950 

rijksregistemummer 500116 187 02, penningmeester

Vermeulen Jos, Galgenberg 106, 9260 Serkamp Wichelen  Vertegenwoordiger  °2710211963 

rijksregistemummer 630227 053 86, muzikale leiding

De Boom Marnix, Langstraal 151 9473 Welle Technicus  °2110911965  rijksregistemummer 19650921

267 46 , lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THE RENEGADES , VERENIGING ZONDER WINSTOOGME…

Adresse
ROSSTRAAT 53 9200 BAASRODE

Code postal : 9200
Localité : Baasrode
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande