TOERISME MEETJESLAND

Association sans but lucratif


Dénomination : TOERISME MEETJESLAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.895.553

Publication

21/06/2013
ÿþ MOD2.2

i b In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

bek

a~

Be

Sta'

CII







NEERGELEGD

12 JUNI 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL 1i ]T



Ondernemingsnr : 0411.895.553

Benaming

(voluit) : 'Toerisme Meetjesland vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stationsstraat 21, 9900 Eeklo

Onderwerp akte : Nieuwe gecoördineerde statuten en wijziging samenstelling raad van bestuur en dagelijks bestuur.

De algemene vergadering van 1.810412013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen'. inzake aanwezigheid en meerderheid, keurde de nieuwe samenstellingen van de raad van bestuur en het dagelijks bestuur goed.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Toerisme Meetjesland vzw.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Stationsstraat 21, 9900 Eeklo en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Gent.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3 .

De vereniging heeft tot doel:

- Het initiëren, stimi.ileren en coördineren van de toeristisch-recreatieve beleidsplanning van het

Meetjesland.

- Het initiëren, stimuleren en selectief implementeren van toeristische initiatieven op het vlak van

infrastructuur.

- Het initiëren, stimuleren en selectief implementeren van toeristisch-recreatieve promotie van de regio.

- Het ondersteunen van de gemeenten op het vlak van recreatie en toerisme.

- Het vormen van een aanspreekpunt voor de private en publieke toeristische sector.

- Het uitbaten van een regionaal toeristisch informatiepunt voor de streek.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste leden. Het; aantal leden vanuit de publieke overheid (gemeenten en Toerisme Oost-Vlaanderen) moet steeds groter zijn dan het aantal private leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door, de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard met meerderheid van 213 van de aanwezige stemmen en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De leden wordén onderverdeeld in verschillende sectoren die door de algemene vergadering worden vastgelegd, De algemene vergadering beslist tot welke sector een kandidaat lid behoort,

De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts opnieuw voorstellen na verloop van één jaar te rekenen na de beslissing van de algemene vergadering.

ARTIKEL 7

Het betalen van een jaarlijks lidmaatschap hangt af van de sector waartoe een lid behoort.

De leden van de sector gemeentebesturen en de vzw Toerisme Oost-Vlaanderen betalen een jaarlijks'lidmaatschap. Het lidmaatschap van de gemeentebesturen wordt jaarlijks berekend aan de hand van een door de algemene vergadering goedgekeurde verdeelsleutel. De maximale bijdrage van de gemeentebesturen bedraagt 25 000 EURO. Het lidmaatschap van de vzw Toerisme Oost-Vlaanderen is gelijk aan de som van de lidmaatschapgelden van de gemeentebesturen.

Alle andere leden zijn niet tot een jaarlijkse bijdrage gehouden.

" ARTIKEL 8

De leden rechtspersonen die gemeenten zijn en die vzw Toerisme Oost-Vlaanderen zijn, kunnen ontslag nemen uit de vereniging bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging. Dit ontslag kan slechts effectief ingaan op de eerste januari van het volgend boekjaar indien het ontslag werd ingediend voor de goedkeuring van de begroting van het volgend boekjaar.

Indien het ontslag wordt ingediend na de goedkeuring van de begroting van het volgend boekjaar, kan het ontslag slechts ingaan op één januari van het daaropvolgend boekjaar waarvan de begroting nog dient goedgekeurd te worden.

Elk ander lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewoon schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Dit ontslag gaat in maximaal drie maanden nadat het werd ingediend.

De leden die, na daartoe per aangetekend schrijven te zijn aangemaand, hun jaarlijkse bijdrage niet betaald hebben binnen de drie maanden, worden als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en maximum achtien bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. De deelnemende gemeenten en Toerisme Oost-Vlaanderen moeten samen steeds over de meerderheid beschikken van stemmen en leden. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen, In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De raad van bestuur wordt als volgt samengesteld:

-maximaal zeven vertegenwoordigers van de gemeentebesturen;

-maximaal vier vertegenwoordigers van Toerisme Oost-Vlaanderen VZW;

-maximaal zeven vertegenwoordigers vanuit de private actoren.

Elke bestuurder heeft één stem. Een afgevaardigde van Toerisme Vlaanderen heeft te allen tijde het recht de vergaderingen van de raad van bestuur met raadgevende stem bij te wonen.

ARTIKEL 11: Duur van het mandaat van de bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de leden voor een termijn van maximum zes jaar. Het mandaat van de eerste raad van bestuur die wordt aangesteld na goedkeuring van deze nieuwe statuten loopt tot aan de installatie van de nieuwe gemeenteraden.

ARTIKEL 12: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige enfof vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering kan een vergoeding voorzien voor de bestuurders die aan de zitting van de raad van bestuur en van door hem opgerichte werkcellen en comités deelnemen. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 13: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het openbare mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige enfof vertegenwoordigde [eden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit bij aangetekend schrijven bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaande leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. Over het benoemen en ontslaan van personeel wordt beslist bij geheime stemming.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit ais college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de stemmen vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend, tenzij het een geheime stemming betreft.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder op de raad van bestuur laten vertegenwoordigen, Een bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen. Dit moet voor de aanvang van de vergadering schriftelijk gemeld warden aan de voorzitter van de vergadering.

ARTIKEL 16

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Het verslag van de vergaderingen van de raad van bestuur wordt automatisch naar alle ledengemeenten verstuurd.

l-'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

ARTIKEL 17

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met Fret dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 18.

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 19: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De leden van de raad van bestuur kiezen in hun midden bij geheime stemming één voorzitter uit de vertegenwoordigers van de categorie gemeentebesturen, en één ondervoorzitter uit de categorie VVV's. De leden van de raad van bestuur kiezen bij geheime stemming ook een penningmeester, De penningmeester kan iemand zijn die geen lid is van de raad van bestuur. Deze kan de vergaderingen van de raad van bestuur bijwonen met raadgevende stem.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. .

De toeristische regiocoárdinator, aangesteld door Toerisme Oost-Vlaanderen VZW, is van rechtswege secretaris van de vereniging en woont aldus de vergaderingen van de raad van bestuur bij met raadgevende stem.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden: "

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 20: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. I3bis, 1° lid,

W,VZVV

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt dcor de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat ais een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOf? 2.2

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de

raad van bestuur, of door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Dit moet voor de aanvang van de algemene vergadering schriftelijk gemeld worden aan de voorzitter van de algemene vergadering.

leder lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen en heeft één stem in de algemene vergadering, Toerisme Oost-Vlaanderen vzw beschikt over vijf stemmen in de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan besluiten experten in de algemene vergadering op te nemen als consulent. Zij behoren evenwel van rechtswege niet tot de vereniging en hebben dientengevolge ook geen stemrecht in de algemene vergadering. De vertegenwoordiger van Toerisme Vlaanderen in de raad van bestuur en experten bij beslissing van de raad van bestuur opgenomen in de raad van bestuur kunnen de algemene vergadering bijwonen zonder stemrecht. De secretaris van de vereniging is tevens secretarisverslaggever van de algemene vergadering en neemt in die hoedanigheid deel aan de vergadering zonder stemrecht.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging dat vereist.

Zij moet tenminste tweemaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en/of voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn minimaal vijf dagen op voorhand

bezorgd worden aan vertegenwoordigers en besturen. De oproepingen kunnen gebeuren per brief of per e-mail.

ARTIKEL 27

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120 van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 28

De àlgemene vergadering kan geldig beslissen indien de helft plus één van de leden aanwezig of

vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

Indien het vereiste aantal niet wordt bereikt tijdens de eerste bijeenkomst, wordt de algemene vergadering opnieuw samengeroepen in de periode van zes weken volgend op de eerste bijeenkomst. De algemene vergadering kan tijdens de tweede bijeenkomst beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Een voorstel wordt aangenomen indien de meerderheid van de aanwezige leden zich voor het voorstel uitspreken.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 29: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 31

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V: OPENBAARHEID VAN BESTUUR

ARTIKEL 33

Jaarlijks organiseert de vereniging een publieke zitting waarop het evaluatieverslag en het werkprogramma met de begroting van het volgende boekjaar worden voorgesteld. Toerisme Vlaanderen wordt uitgenodigd op die zitting.

TITEL VI: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden

wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VII: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

MOD 2.2

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden, '

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

DL

Worden ontslagen als bestuurder op 18/04/2013:

- Gemeente Evergem, vertegenwoordigd door Mevr. Martine Willems;

e - Gemeente Kaprijke, vertegenwoordigd door Dhr. Jacques De Meyer; - VVV Eeklo, vertegenwoordigd door Dhr. Erik Van Nuffel;

ó - Toerisme Maldegem, vertegenwoordigd door Mevr. Gaby Bruyninckx;

- Gidsenbond van Gent en Oost-Vlaanderen, vertegenwoordigd door Dhr. Bart De Vriendt.

e

Worden ontslagen als vertegenwoordiger in de raad van bestuur op 18/04/2013;

- Dhr. Dirk Batsleer, vertegenwoordiger van de gemeente Zomergem;

- Mevr. Ann Van den Driessche, vertegenwoordiger van de stad Eeklo.

Worden benoemd ais bestuurder op 18/04/2013:

- Gemeente Lovendegem, vertegenwoordigd door Dhr. Vincent Laroy;

- Gemeente Nevele, vertegenwoordigd door Mevr. Nele Clarebout;

- Meetjeslandse gidsen, vertegenwoordigd door Dhr. Luc Vermeylen;

o - Horeca Meetjesland vzw, vertegenwoordigd door Dhr. Eddy Deketelaere;

- Mevr. Ariane Van Calenberghe.

Worden benoemd als vertegenwoordiger in de raad van bestuur op 18/04/2013: et

- Dhr. Tony Vermeire, vertegenwoordiger van de gemeente Zomergem;

- Mevr. Rita De Coninck, vertegenwoordiger van de stad Eeklo.

et

et

De samenstelling van de raad van bèstuur is dus ais volgt:

- Gemeente Aalter, Europalaan 22, 9880 Aalter en vertegenwoordigd door Mevr. Martine Bergez;

- Gemeente Knesselare, De Plaats 14, 9910 Knesselare en vertegenwoordigd door Mevr. Herlinde Trenson;

pq - Gemeente Lovendegem, Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem en vertegenwoordigd door Dhr. Vincent Leroy;

- Gemeente Nevele, Cyriel Buyssestraat 15, 9850 Nevele en vertegenwoordigd door Mevr. Nele Clarebcut;

- Gemeente Maldegem, Marktstraat 10, 9990 Maldegem en vertegenwoordigd door Dhr. Antoine Pauwels;

- Gemeente Zomergem, Markt 1, 9930 Zomergem en.vertegenwoordigd door Dhr. Tony Vermeire;

- Stad Eeklo, Industrielaan 2, 9900 Eekto en vertegenwoordigd door Mevr. Rita De Coninck;

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent en vertegenwoordigd door Dhr. Eddy

et Couckuyt, Mevr. Katia Versieck, Dhr. Pierre Goffaux en Mevr. Mieke Belmans;

pq - Meetjeslandse gidsen, Waterlelielaan 1, 9032 Wondelgem en vertegenwoordigd door Dhr. Luc Vermeylen; - Toeristische Raad van Sint-Laureins, Dorpsstraat 91, 9980 Sint-Laureins en vertegenwoordigd door Dhr. Willy Van Zandweghe;

- Streekplatform+ Meetjesland vzw, Oostveldstraat 91, 9900 Eeklo en vertegenwoordigd door Geert Van de Woestyne;

- Plattelandscentrum Meetjesland vzw, Leemweg 24, 9980 Sint-Laureins en vertegenwoordigd door Dhr. Eddy Manhijs;

Luik B - Vervolg



- Natuurpunt en Partners Meetjesland vzw, Koningin Astridplein 1, 9900 Eeklo en vertegenwoordigd door

Mevr. Gaea Rysselaere;

- Horeca Meetjesland vzw, Warande 10, 9982 Sint-Jan-in-Eremo en vertegenwoordigd door Eddy

Deketelaere;

- Mevr. Ariane Van Calenberghe.

Wordt ontslagen als dagelijks bestuurder op 18/04/2013:

- Gemeente Kaprijke, vertegenwoordigd door Dhr. Jacques De Meyer.

Worden ontslagen als vertegenwoordiger in het dagelijks bestuur op 18/04/2013:

- Mevr. Katia Versieck, vertegenwoordiger van Toerisme Oost-Vlaanderen;

- Mevr. Ann Van den Driessche, vertegenwoordiger vande stad Eeklo.

Worden benoemd als dagelijks bestuurder op 18/04/2013:

- Gemeente Knesseiare, vertegenwoordigd door Mevr. Herlinde Trenson;

- Gemeente Lovendegem, vertegenwoordigd door Dhr. Vincent Laroy.

Worden benoemd als vertegenwoordiger in het dagelijks bestuur op 18/04/2013:

- Mevr. Mieke Belmans, vertegenwoordiger van Toerisme Oost-Vlaanderen;

- Mevr. Rita De Coninck,vertegenwoordiger van de stad Eeklo.

De samenstelling van het dagelijks bestuur is dus als volgt:

- Stad Eeklo, Industrielaan 2, 9900 Eeklo vertegenwoordigd door Mevr. Rita De Coninck in de hoedanigheid

van voorzitter;

- Toeristische Raad van Sint-Laureins, Dorpsstraat 91, 9980 Sint-Laureins vertegenwoordigd door Dhr. Willy

Van Zandweghe in de hoedanigheid van ondervoorzitter;

- Gemeente Knesselare, De Plaats 14, 9910 Knesselare vertegenwoordigd door Mevr. Herlinde Trenson;

- Gemeente Lovendegem, Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem vertegenwoordigd door Dhr. Vincent Laroy;

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw; Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent vertegenwoordigd door Mevr. Mieke

Belmans;-

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, regiocoárdinator Toerisme Meetjesland, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent

vertegenwoordigd door Dhr. Erik Hennes in de hoedanigheid van secretaris.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 18/04/2013

Te Eeklo,

De Coninck Rita, Hennes Erik,

voorzitter secretaris

Voor-

edho.iden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/02/2015
ÿþMOD 2,2

(ri

MOI) 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i DIINNIIII~n~~l

" 15~Z,lei~

in i iu







NEERGELEGD

0 5 FEL 2015

RECHTBANK VAN

KOOPHANDE) 5flffieNT

Ondernemingsnr : 0411.895.553

Benaming

(voluit) : Toerisme Meetjesland

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 21, 9900 Eeklo

Onderwerp akte : Nieuwe gecoördineerde statuten met nieuwe zetel en wijziging samenstelling raad van bestuur

De algemene vergadering van 12/10/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, keurde de nieuwe zetel en de nieuwe samenstelling van de raad van bestuur goed.

Artikel 2 wordt gewijzigd als volgt:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Bus 1, 9900 Eeklo (adreswijziging vanaf 16 mei 2014, goedgekeurd op 12 december 2013) en ressorteert ánder het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

De samenstelling van de raad van bestuur wordt gewijzigd als volgt:

Werden ontslagen als bestuurder op 12/12/2013:

De gemeente Aalter

Mevrouw Martine Bergez (vertegenwoordiger gemeente Aalter)

Werden ontslagen als bestuurder op 12/10/2014

De heer Antoine Pauwels (vertegenwoordiger gemeente Maldegem)

Werden aanvaard als nieuwe bestuurder op 12/10/2014

Unizo Gent-Meetjesland vzw

De heer Tony Mathieu (vertegenwoordiger Unizo Gent-Meetjesland vzw)

De gemeente Zelzate

De heer Martin Acke (vertegenwoordiger gemeente Zelzate)

De heer Marten De Jaeger (vertegenwoordiger gemeente Maldegem)

De ledenlijst zoals aanvaard op 12/10/2014:

1.De gemeente Knesselare, vertegenwoordigd door mevrouw Herlinde Trenson 2.De gemeente Lovendegem, vertegenwoordigd door de heer Vincent Laroy 3.De gemeente Nevele, vertegenwoordigd door mevrouw Nele Clarebout 4.De gemeente Maldegem, vertegenwoordigd door de heer Marten De Jaeger 5.0e gemeente Zomergem, vertegenwoordigd door de heer Tony Vermeire 6.De gemeente Zelzate, vertegenwoordigd door de heer Martin Acke

7.1De stad Eeklo, vertegenwoordigd door mevrouw Rita De Coninck

Op de laatste blz. van Luik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

11/04/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

" 11054491"

11111





NE wRGELE~-aD

3 0 Mijuxi 2011

:"

VAN

KOOi'i I:1"t:DE:tALIfi é; ENT

Onderneming snr : 0411.895.553

Benaming

(voluit) : Toerisme Meetjesland vzw

(verkort):

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stationsstraat 21, 9900 Eeklo

Onderwerp akte : Nieuwe gecoördineerde statuten en wijziging samenstelling raad van bestuur volgens decreet Toeristische Samenwerkingsverbanden

De algemene vergadering van 22/12/2010, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te; vervangen door onderstaande tekst.

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Toerisme Meetjesland vzw.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Stationsstraat 21, 9900 Eeklo en ressorteert onder het,

gerechtelijk arrondissement Gent.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel:

- Het initiëren, stimuleren en coördineren van de toeristisch-recreatieve beleidsplanning van het,

Meetjesland.

- Het initiëren, stimuleren en selectief implementeren van toeristische initiatieven op het vlak van" infrastructuur.

- Het initiëren, stimuleren en selectief implementeren van toeristisch-recreatieve promotie van de regio.

= Het ondersteunen van de gemeenten op het vlak van recreatie en toerisme.

- Het vormen van een aanspreekpunt voor de private en publieke toeristische sector.

- Het uitbaten van een regionaal toeristisch informatiepunt voor de streek.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondememen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch' slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste leden. Het aantal leden vanuit de publieke overheid (gemeenten en Toerisme Oost-Vlaanderen) moet steeds groter zijn' dan het aantal private leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard met meerderheid van 2/3 van de aanwezige stemmen en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ' ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De leden worden onderverdeeld in verschillende sectoren die door de algemene vergadering worden vastgelegd. De algemene vergadering beslist tot welke sector een kandidaat lid behoort.

De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts opnieuw voorstellen na verloop van één jaar te rekenen na de beslissing van de algemene vergadering.

ARTIKEL 7

Het betalen van een jaarlijks lidmaatschap hangt af van de sector waartoe een lid behoort.

De leden van de sector gemeentebesturen en de vzw Toerisme Oost-Vlaanderen betalen een jaarlijks lidmaatschap. Het lidmaatschap van de gemeentebesturen wordt jaarlijks berekend aan de hand van een door de algemene vergadering goedgekeurde verdeelsleutel. De maximale bijdrage van de gemeentebesturen bedraagt 25 000 EURO. Het lidmaatschap van de vzw Toerisme Oost-Vlaanderen is gelijk aan de som van de lid maatschapgelden van de gemeentebesturen.

Alle andere leden zijn niet tot een jaarlijkse bijdrage gehouden.

ARTIKEL 8

De leden rechtspersonen die gemeenten zijn en die vzw Toerisme -Oost-Vlaanderen zijn, kunnen ontslag

nemen uit de vereniging bijaangetekend schrijven aan de voorzitter van de vereniging. Dit ontslagkan slechts

9 9 9 1 9 9"

e effectief ingaan op de eerste januari van het volgend boekjaar indien het ontslag werd ingediend voor de goedkeuring van de begroting van het volgend boekjaar.

Indien het ontslag wordt ingediend na de goedkeuring van de begroting van het volgend boekjaar, kan het ontslag slechts ingaan op één januari van het daaropvolgend boekjaar waarvan de begroting nog dient

e goedgekeurd te worden.

Elk ander lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewoon schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Dit ontslag gaat in maximaal drie maanden nadat het werd ingediend.

De leden die, na daartoe per aangetekend schrijven te zijn aangemaand, hun jaarlijkse bijdrage niet betaald hebben binnen de drie maanden, worden als ontslagnemend beschouwd.

ARTIKEL 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane

r+ inbrengsten vorderen.

et

~

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en maximum achtien

bestuurders die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. De deelnemende gemeenten en Toerisme Oost-rm

" Vlaanderen moeten samen steeds over de meerderheid beschikken van stemmen en leden. Indien de

algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

De raad van bestuur wordt als volgt samengesteld:

-maximaal zeven vertegenwoordigers van de gemeentebesturen;

-maximaal vier vertegenwoordigers van Toerisme Oost-Vlaanderen VZW;

et

-maximaal zeven vertegenwoordigers vanuit de private actoren.

P

Elke bestuurder heeft één stem. Een afgevaardigde van Toerisme Vlaanderen heeft te allen tijde het recht de vergaderingen van de raad van bestuur met raadgevende stem bij te wonen.

ARTIKEL 11: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de leden voor een termijn van maximum zes jaar. Het mandaat van de eerste raad van bestuur die wordt aangesteld na goedkeuring van deze nieuwe statuten loopt toi aan de installatie van de nieuwe gemeenteraden.

MOD 2.2

ARTIKEL 12: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De algemene vergadering kan een vergoeding voorzien voor de bestuurders die aan de zitting van de raad van bestuur en van door hem opgerichte werkcellen en comités deelnemen. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 13: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het openbare mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit bij aangetekend schrijven bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en.vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, " met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. Over het benoemen en ontslaan van personeel wordt beslist bij geheime stemming.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de stemmen vertegenwoordigd

" zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend, tenzij het een geheime stemming betreft.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder op de raad van bestuur laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen. Dit moet voor de aanvang van de vergadering schriftelijk gemeld worden aan de voorzitter van de vergadering.

ARTIKEL 16

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend warden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Het verslag van de vergaderingen van de raad van bestuur wordt automatisch naar alle ledengemeenten verstuurd.

ARTIKEL 17

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

MOD 2.2

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 18

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig

besluit of van enige machtiging. "

ARTIKEL 19: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor ' bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De leden van de raad van bestuur kiezen in hun midden bij geheime stemming één voorzitter uit de vertegenwoordigers van de categorie gemeentebesturen, en één ondervoorzitter uit de categorie VVV's. De leden van de raad van bestuur kiezen bij geheime stemming ook een penningmeester. De penningmeester kan iemand zijn die geen lid is van de raad van bestuur. Deze kan de vergaderingen van de raad van bestuur bijwonen met raadgevende stem.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De toeristische regiocoôrdinator, aangesteld door Toerisme Oost-Vlaanderen VZW, is van rechtswege secretaris van de vereniging en woont aldus de vergaderingen van de raad van bestuur bij met raadgevende stem.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 20: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid,

W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 21

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de

raad van bestuur, of door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Dit moet voor de aanvang van de algemene vergadering schriftelijk gemeld worden aan de voorzitter van de algemene vergadering.

Ieder lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen en heeft één stem in de algemene vergadering. Toerisme Oost-Vlaanderen vzw beschikt over vijf stemmen in de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan besluiten experten in de algemene vergadering op te nemen als consulent. Zij behoren evenwel van rechtswege niet tot de vereniging en hebben dientengevolge ook geen stemrecht in de algemene vergadering. De vertegenwoordiger van Toerisme Vlaanderen in de raad van bestuur en experten bij beslissing van de raad van bestuur opgenomen in de raad van bestuur kunnen de algémene vergadering bijwonen zonder stemrecht. De secretaris van de vereniging is tevens secretarisverslaggever van de algemene vergadering en neemt in die hoedanigheid deel aan de vergadering zonder stemrecht.

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

" -de omzetting van de vereniging in een vennootschap meteen sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging dat vereist.

Zij moet tenminste tweemaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en/of voor de begroting van het komende jaar.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum vin het boekjaar.

ARTIKEL 25

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 26

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn minimaal vijf dagen op voorhand

bezorgd worden aan vertegenwoordigers en besturen. De oproepingen kunnen gebeuren per brief of per e-mail.

ARTIKEL 27

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ' ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 28

De algemene vergadering kan geldig beslissen indien de helft plus één van de leden aanwezig of

vertegenwoordigd zijn.

Indien het vereiste aantal niet wordt bereikt tijdens de eerste bijeenkomst, wordt de algemene vergadering opnieuw samengeroepen in de periode van zes weken volgend op de eerste bijeenkomst. De algemene vergadering kan tijdens de tweede bijeenkomst beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden.

MOD 2.2

Een voorstel wordt aangenomen indien de meerderheid van de aanwezige leden zich voor het voorstel uitspreken.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 29: statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden bes loten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 30

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen

van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 31

eEen meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

eARTIKEL 32

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen warden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

o TITEL V: OPENBAARHEID VAN BESTUUR

ARTIKEL 33

Jaarlijks organiseert de vereniging een publieke zitting waarop het evaluatieverslag en het werkprogramma met de begroting van het volgende boekjaar worden voorgesteld. Toerisme Vlaanderen wordt uitgenodigd op die zitting.

TITEL VI: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden

wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL Vil: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

pq Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige

MOD 2.2

of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de vereffeningvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de

wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Worden ontslagen als bestuurder op 22/12/2010:

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, vertegenwoordigd door Marc Expeels;

- VVV De Lieve, vertegenwoordigd door Luc Lampaert;

- Regionaal Landschap Meetjesland vzw, vertegenwoordigd door Ellen Coppens;

- UNIZO Gent-Meetjesland vzw, vertegenwoordigd door Marnix Van Heyste;

- Projectvereniging Comeet, vertegenwoordigd door Nick Mouton;

- Caroline De Cuyper

De samenstelling van de raad van bestuur is dus als volgt:

- Gemeente Aalter, Europalaan 22, 9880 Aalter en vertegenwoordigd door Mevr. Martine Bergez;

- Gemeente Evergem, Fortune de Kokerlaan 11, 9940 Evergem en vertegenwoordigd door Mevr. Martine

Willems;

- Gemeente Kaprijke, Veld 1, 9970 Kaprijke en vertegenwoordigd door Dhr. Jacques De Meyer;

- Gemeente Knesselare, De Plaats 14, 9910 Knesselare en vertegenwoordigd door Mevr. Herlinde Trenson;

- Gemeente Maldegem, Marktstraat 10, 9990 Maldegem en vertegenwoordigd door Dhr. Antoine Pauwels;

- Gemeente Zomergem, Markt 1, 9930 Zomergem en vertegenwoordigd door Dhr. Dirk Batsleer;

- Stad Eeklo, Industrielaan 2, 9900 Eeklo en vertegenwoordigd door Mevr. Ann Van den Driessche;

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent en vertegenwoordigd door Dhr. Eddy

Couckuyt, Dhr. Pierre Goffaux, Mevr. Mieke Belmans en Mevr. Katia Versieck;

- VVV Eeklo, Gentsesteenweg 80, 9900 Eeklo en vertegenwoordigd door Dhr. Erik Van Nuffel;

- Toeristische Raad van Sint-Laureins, Dorpsstraat 91, 9980 Sint-Laureins en vertegenwoordigd door Dhr. Willy Van Zandweghe;

- Toerisme Maldegem, Marktstraat 38, 9990 Maldegem en vertegenwoordigd door Mevr. Gaby Bruyninckx;

- Streekplatform+ Meetjesland vzw, Oostveldstraat 91, 9900 Eeklo en vertegenwoordigd door Geert Van de

Woestyne;

- Plattelandscentrum Meetjesland vzw, Leemweg 24, 9980 Sint-Laureins en vertegenwoordigd door Dhr.

Eddy Matthijs;

- Natuurpunt en Partners Meetjesland vzw, Koningin Astridplein 1, 9900 Eeklo en vertegenwoordigd door Mevr. Gaea Rysselaere;

- Gidsenbond van Gent en Oost-Vlaanderen vzw, Bijlokekaai 2, 9000 Gent en vertegenwoordigd door Dhr. Bart De Vriendt.

Wordt benoemd als dagelijks bestuurder:

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw en. vertegenwoordigd door Katia Versieck.

De samenstelling van het dagelijks bestuur is dus als volgt:

- Gemeente Kaprijke, Veld 1, 9970 Kaprijke vertegenwoordigd door Dhr. Jacques De Meyer in de hoedanigheid van voorzitter;

- Toeristische Raad van Sint-Laureins, Dorpsstraat 91, 9980 Sint-Laureins vertegenwoordigd door Dhr. Willy Van Zandweghe in de hoedanigheid van ondervoorzitter;

- Stad Eeklo, Industrielaan 2, 9900 Eeklo vertegenwoordigd door Mevr. Ann Van den Driessche in de hoedanigheid van penningmeester;

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent vertegenwoordigd door Mevr. Katia Versieck;

MOD 2.2

Luik B - vervolg

- Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, regiocodrdinator Toerisme Meetjes land, Sint-Niklaasstraat 2, 9000 Gent vertegenwoordigd door Dhr. Erik Hennes in de hoedanigheid van secretaris.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 22/12/2010

Te Éeklo,

De Meyer Jacques, . Hennes Erik,

voorzitter secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto :Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TOERISME MEETJESLAND

Adresse
STATIONSSTRAAT 21 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande