TOM MAHIEU ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TOM MAHIEU ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.765.395

Publication

03/10/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 25.09.2014, NGL 30.09.2014 14620-0207-009
11/12/2014
ÿþ4.(

l

i

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblat

MA Wad 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

Afdeling Ontlede

0 2 DEC. 2014

Griffie

*iazuoes*

llIIII

II

I II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0842.765.395

Benaming

(voluit) : Tom Mahieu Architect

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Onderwaarde 6, 9700 Oudenaarde

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Overbrenging maatschappelijke zetel

Uittreksel uit het verslag van de zaakvoerder van 16 oktober 2014:

Er wordt beslist om de maatschappelijk zetel te verplaatsen naar: Ravensdal 18, 8700 Oudenaarde.

Deze adreswijziging gaat in vanaf 16 oktober 2014.

Voor eensluidend uittreksel,

Tom Mahleu,

Zaakvoerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

26/01/2012
ÿþ"

mod 11_1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

l'rifiria

lIt11 11111 III II11 tIl(lll 11IIflIli 1 I1

*izoaanis

1, ber.

ar Bel s':aa

Onderrteº%v'tingsnr S

Benaming (voluit) : T®m MaNeu A?Gnect

(verkort)

Rechtsvorm burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Onderwaarde 6

9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : BVBA: oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Stein Binnemans te Oudenaarde op 13 januari 2012, ter registratie neergelegd, blijkt dat de heer MAHIEU Tom, geboren te Oudenaarde op 12 februari 1974, wonende te Oudenaarde, Onderwaarde 6, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "Tom Mahieu Architect", heeft opgericht, met maatschappelijke zetel te 9700 Oudenaarde, Onderwaarde 6, waarvan het maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) bedraagt en vertegenwoordigd wordt door honderd aandelen, door de heer Mahieu: honderd (100) aandelen, hetzij voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), volstort door de heer Mahieu voor twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00).

Het bedrag van deze storting, hetzij ¬ 12.400,00, werd gedeponeerd op een bijzonder rekening met nummer BE93 7370 3524 2567, geopend namens de vennootschap in oprichting bij KBC Bank.

De oprichtingsstatuten voorzien onder andere de volgende bepalingen:

Vorm  naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam 'Tom Mahieu Architect'.

Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten. De architect-rechtspersoon en zijn vennoten zullen er voor zorgen dat de naam van de architect-natuurlijke persoon uit de benaming en het logo wordt geschrapt, indien de betrokken architect-natuurlijke persoon bij definitieve tuchtbeslissing werd geschrapt.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met handelsvorm'.

Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9700 Oudenaarde, Onderwaarde 6.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt, evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot hoofddoel:

Het uitoefenen van het beroep van architect en dit conform de deontologische regels dienaangaande.

Het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieu- en energiebeheer, burgerlijk, bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises, algemene bouwcoórdinatie, beveiliging, en het verrichten van alle handelingen in het kader van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste 6lp van Luik B vermeiden Rach) Naar en hoed V 1.. , V. .'_~enàt het2:j vGn ce oert-erojr(enj

heirDegri ,C'1 ier te v3rleaEriwOordlGer!

!fn;r:1) . Naarr en i+anàSat" _ -

rrsod 13.1

veiligheidscoördinatie conform het Koninklijk besluit van 25 januari 2001, evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

Het verzorgen van infosessies, informatieve cursussen, lessen en opleidingen omtrent deze materies.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen, doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen.

Het is de vennootschap toegestaan leningen en kredietopeningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van uitsluitend professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet-onverenigbaar is met het architectenberoep.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tabel van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en aile vennoten steeds handelen volgens de deontologie van het beroep van architect en handelen in overeenstemming met en naleving van de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten, de aanbevelingen van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen.

De statuten zullen overeenstemmend met de deontologie van het beroep van architect worden geïnterpreteerd. En als bijkomstig doel:

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en verhandeling van de eigen onroerende en roerende goederen; zij mag onder meer onroerende goederen verwerven en vervreemden, huren en verhuren, bouwen, verbouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen als bouwheer, dan wel als diens mandataris; zij mag de beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden; zij mag belangen nemen in andere vennootschappen of ondernemingen door middel van: inbreng of aankoop van maatschappelijke rechten of op een andere wijze; de vennootschap mag zich borg stellen of zakelijke zekerheden verlenen mits vergoeding, onder voorbehoud evenwel van de verbodsbepaling opgenomen in artikel 329 van de Wetboek van Vennootschappen.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Maatschappelijk kapitaal

Bij de oprichting is het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één honderdste (1/100s1`) van het maatschappelijk kapitaal. Bestuursorgaan

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

11.2 Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. 11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Vergoeding

Het mandaat van zaakvoerder is niet bezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders wordt beslist. Indien het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd is, dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met absolute meerderheid van stemmen, of de enige vennoot, het bedrag van deze vaste of evenredige vergoeding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele representatie-, reis- en verplaatsingskosten. Bevoegdheden

12.1 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, niet uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

12.2 Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

12.3 Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Voorbehouden aàn het Belgisch Staatsblad

~I ΰ

Cd de iGat4e i;l-r_ v2n Lu;k B vermelden Recto Naam en hoedFrdgheid ven ;;e in5trumemCrende netars het,,; qar, 4e erso;ojn(en) be" :opgd de mr,rt5persoon ten _anzien ven üerde . va ;eg i ,v:t:c:rdigen

Veiso : Naam en handtw'ening

Voorbehouden aén het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Bestemming van de winst  reserves

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is. De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Ontbinding

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid. In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Vereffening

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is/zijn beschouwd als vereffenaar(s). De vereffenaar(s) treedt/treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn/hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien aile overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap. Verdeling van het netto-actief

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar gaat in de dag van de neerlegging ter griffie van een uittreksel van deze akte en wordt afgesloten op 31 december 2013

De eerste algemene vergadering heeft plaats op de derde vrijdag van de maand juni van het jaar 2014 om tien uur dertig.

Benoeming van zaakvoerder(sl

De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één.

Wordt tot niet-statutair zaakvoerder benoemd:

- de heer Mahieu Tom, geboren te Oudenaarde op 12 februari 1974, wonende te Oudenaarde, Onderwaarde 6. Die alhier is verschenen en verklaart zijn mandaat van niet-statutair zaakvoerder te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling.

Commissaris

Daar de vennootschap er niet toe verplicht is ingevolge de wettelijke criteria, beslist de comparant op dit moment geen commissaris te benoemen.

Volmachten

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een cvba AB Partners Oudenaarde met zetel te 9700 Oudenaarde, Einestraat 26, ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen 0473.997.329 RPR Oudenaarde, evenals haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, de vervulling van alle administratieve formaliteiten inzake de Kruispuntbank der Ondernemingen, evenals alle formaliteiten met betrekking tot de B.T.W. en fiscale administraties, alsmede alle verplichtingen inzake het sociaal statuut der zelfstandigen en vergunningen met betrekking tot de uitgeoefende activiteit, te verzekeren.

Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaringen af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij belast is.

Oc. .",e lcatste blz van i.uk5 V$r?lelGt:f hcedan g nai nGfari?, fZetzi.; van

i"-" :r.~E:'_,^ :C ...." sN~'s~c~~ ie:l CakldlC'' yen {leicel ta ver:eçenwoordiüen

Vr-r: ^, canc'.. arhirs1

Voorbehouden

" aan,het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

VOOR ONTLEDEND UITREKSEL

(Neergelegd v(5ôr registratie overeenkomstig artikel 173,1° van het registratiewetboek.)

Notaris Stein Binnemans te Oudenaarde

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte van de oprichtingsaide.

Op de laatste blz Van l.ulk _ VcrrfeÍdel' Recto Jam en hedan'c1-RÏd'n~trr,rlenterende nataris, hetzij Jen Cp.ii5e[C,n1eri) Deaoegct de rechtsarsor.r, .z:". =.-nzien ven oerden te vertetdenv,00rdigen

Yar3a : {Vaarti en hanateiftinq

31/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 31.07.2015, NGL 25.08.2015 15470-0417-009
01/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 25.07.2016 16356-0108-010

Coordonnées
TOM MAHIEU ARCHITECT

Adresse
RAVENSDAL 18 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande