TREVION

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : TREVION
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 839.663.969

Publication

24/09/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 11.09.2014, NGL 16.09.2014 14589-0482-037
07/10/2011
ÿþ mod 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11H115

+111*

Vi beha

aai

Belt Staa

NEERGELEGD

2 ! SEP. 2011

t

RECHTBANK VAN KOOPI(",riff*L TE GENT

Ondernemingsnr : © i) 15 C l

Benaming : TREVION

(voluit)

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : Dulle-Grietlaan 17 bus 17

9050 Gent (Gentbrugge)

Onderwerp akte :Oprichting

Er blijkt uit een akte opgemaakt door notaris Philippe Kluyskens te Sint-Amandsberg op twee en twintig september twee duizend en elf, ter registratie aangeboden, dat 1) de naamloze vennootschap TREVI met maatschappelijke zetel te 9050 Gent (Gentbrugge), Dulle-Grietlaan 17/1, RPR Gent, BTW BE 0447.717.158, vertegenwoordigd door vertegenwoordigd overeenkomstig de statuten, door haar gedelegeerd-bestuurders, de heer Peter Vandeputte te Wevelgem en de heer Stefaan Deboosere te Gent, benoemd bij beslissing van de algemene vergadering dedato achttien februari twee duizend en tien, bekendgemaakt in gezegde bijlage de dato één juni daarna, onder nummer 10078290 en 2) de naamloze vennootschap "TREVI FINANCE", met maatschappelijke zetel te 9050 Gent (Gentbrugge), Dulle-Grietlaan 17/1. Rechtspersonenregister

" 0828.656.350, vertegenwoordigd overeenkomstig de oprichtingsstatuten, door haar gedelegeerd bestuurders : - de heer Stefaan Fernand DEBOOSERE, wonende te 9000 Gent, Sint-Annastraat 103 en de heer Peter Maurits Paul Maria VANDEPUTTE, wonend te 8560 Wevelgem, Groenstraat 57

een NAAMLOZE VENNOOTSCHAP hebben opgericht met volgende kenmerken:

Haar benaming luidt "TREVION".

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 9050 Gent (Gentbrugge), Dulle-Grietlaan 17 bus 17.

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België en in het buitenland, in eigen naam en/of voor rekening van derden:

1)Het commercialiseren en produceren van alle vormen van energie zoals daar zijn elektriciteit, gas, water, warmte en koude aan particulieren, bedrijven en instellingen. Deze commercialisatie houdt in: de aan- en verkoop, het verdelen op kleine en grote schaal, het aanbieden van alle vormen van energie en het leveren van diensten in de meest ruime zin van het woord zonder dat deze opsomming beperkend kan werken.

2)1-let handelen in alle rechten met betrekking tot milieu waarbij het voornamelijk deze zullen zijn die' betrekking hebben op de wettelijke verplichtingen in de energiesector zoals daar zijn, maar niet beperkt tot, groenesiroomcertificaten, warmtekrachtcertificaten en garanties van oorsprong.

3)Het bouwen, opvolgen, exploiteren en financieren van installaties voor het opwekken van energie uit hernieuwbare en niet-hernieuwbare grondstoffen en/of energieproducten.

" 4)Het bijstaan, informeren en raadgeven over het duurzaam en besparend omspringen met energie waarbij ook het toepassen, bouwen en plaatsen van energiebesparende installaties en/of producten aan bod kunnen

" komen.

5)Dienstverlening en het informeren in de hoedanigheid van analist, expert, raadgever of eender welke andere hoedanigheid betreffende de gehele energiesector.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. Zij mag waarborgen verstrekken ten gunste van derden.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België ais in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

mod 2.1

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De vennootschap bestaat voor een onbepaalde duur.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt twee en zestig duizend vijfhonderd euro (¬ 62.500). Het wordt vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder één/duizendste (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

-De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, kan de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule - vermeld onder artikel 15 van deze statuten - krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter, wordt het voorzitterschap waargenomen door de aanwezige bestuurder die door de overige aanwezigen in gemeen overleg wordt aangeduid, zoniet bij gebrek aan akkoord, door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is zij verplicht één of meer natuurlijke personen aan te duiden die individueel dan wel gezamenlijk bevoegd zullen zijn om haar te vertegenwoordigen voor alle handelingen die dit bestuur betreffen.

Bijeenkomsten-beraadslaging en besluitvorming

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door één bestuurder tenminste  behoudens in gevat van hoogdringendheid - drie dagen voor de datum voorzien voor de vergadering, al dan niet met vermelding van agendapunten.

De oproeping geschiedt geldig per brief, telefax of e-mail (indien binnen de raad deze mogelijkheid werd voorzien).

Elke bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of zich erop laat vertegenwoordigen wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan er eveneens aan verzaken zich te beroepen op het

" ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig is.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden gehouden in België of in het buitenland, op de plaats aangeduid in de oproeping.

Iedere bestuurder kan, hetzij schriftelijk, hetzij per telecopie of per elektronisch bericht (indien door de raad " toegelaten), volmacht geven aan een ander lid van de raad om hem op een welbepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder mag meerdere van zijn collega's vertegenwoordigen en mag, naast zijn eigen stem, evenveel stemmen uitbrengen als hij volmachten heeft ontvangen.

Behalve in geval van overmacht, kan de raad van bestuur, slechts geldig beraadslagen en beslissen indien tenminste de helft van zijn leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien deze voorwaarde niet is vervuld kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, indien tenminste twee bestuurders tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.

Elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders.

In uitzonderlijke gevallen wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen zonder daadwerkelijke vergadering bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening of de aanwending van het toegestaan kapitaal.

Behoudens in de uitzonderingsgevallen bedoeld in het Wetboek van vennootschappen, dient een bestuurder die, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de raad van bestuur behoort, dit mede te delen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt en dient de raad van bestuur en de vennootschap de voorschriften van artikel 523 van het Wetboek van vennootschappen na te leven.

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die zulks verlangen. Deze notulen worden ingelast in

" een speciaal register. De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering voor dewelke ze zijn gegeven

De afschriften of uittreksels die bij een rechtspleging of elders moeten worden voorgelegd, worden geldig ondertekend door de voorzitter, de gedelegeerd bestuurder of door twee bestuurders



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

rnod 2.1

Bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

De raad mag een directiecomité of een auditcomité samenstellen waarvan de leden gekozen worden binnen of buiten de raad. De raad bepaalt de bevoegdheden van dit comité en regelt de werking ervan.

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij één of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren.

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen. Vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders of één gedelegeerd-bestuurder.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere aandeelhouder conform het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van aandeelhouders steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere aandeelhouder zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste donderdag van de maand september om zestien uur. Het maatschappelijk boeklaar begint ieder jaar op één april en eindigt op één en dertig maart van het daarop volgend jaar.

winstverdeling :

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Uitkering

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet geïnde dividenden verjaren door verloop van vijfjaar.

Interimdividenden

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interim-dividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden en termijnen van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen.

Verboden uitkering

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die haar heeft ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering te zijner gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

Ontbinding - vereffening

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde bestuurders van rechtswege als vereffenaars beschouwd, niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de aandeelhouders. Zij beschikken over alle machten genoemd in het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 2.1

BEIVÓBMING van de eerste bestuurders : Overeenkomstig artikel 518 § 2 van het Wetboek van vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd :

1)De heer DEBOOSERE Stefaan Fernand, geboren te Menen op negentien november negentienhonderd zeven en vijftig, wonende te 9000 Gent, Sint-Annastraat 103.

2)De heer VANDEPUTTE Frank Herman Dominiek, geboren te Roeselare op elf augustus negentienhonderd acht en zestig, wonend te 8500 Kortrijk, Jan van Ruusbroeclaan 4.

3)De heer VANDEPUTTE Peter Maurits Paul Maria geboren te Roeselare op drie maart

negentienhonderd drie en zestig, wonend te 8560 Wevelgem, Groenstraat 57.

4)De heer MORTELMANS Jackv Désiré Emma geboren te Nieuwpoort op één en twintig augustus

negentienhonderd vijf en zestig, wonend te 9660 Zegelsem, Leierwaarde 72.

5)De Heer PLATTEAU Wouter Etienne Christine, geboren te Kortrijk op tien september negentienhonderd

vijf en zeventig, wonend te 8510 Bellegem, Walleweg 68.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarvergadering die wordt

gehouden in tweeduizend en zeventien.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de

algemene vergadering.

OVERGANGSBEPALINGEN : de eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar twee duizend en

dertien en het eerste boekjaar neemt een aanvang op twee en twintig september twee duizend en elf en zal

worden afgesloten op één en dertig maart twee duizend en dertien.

RAAD VAN BESTUUR :

Voornoemde bestuurders stellen als gedelegeerd-bestuurder aan, de heer Stefaan DEBOOSERE en de

heer Peter VANDEPUTTE, beiden voornoemd, voor dezelfde duur als hun mandaat van bestuurder, en als

. voorzitter van de raad van bestuur, de Heer Stefaan DEBOOSERE. Hun mandaat is onbezoldigd behoudens

andersluidende beslissing van de raad.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL:

Tegelijk hiermee neergelegd : expeditie en bankattest

Notaris Philippe Kluyskens

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 28.09.2015, NGL 29.09.2015 15614-0471-030

Coordonnées
TREVION

Adresse
DULLE-GRIETLAAN 17, BUS 17 9050 GENTBRUGGE

Code postal : 9050
Localité : Gentbrugge
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande