TSJAKA-ZWEMLIJN

Divers


Dénomination : TSJAKA-ZWEMLIJN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 552.848.035

Publication

02/06/2014
ÿþ MM Won/ 11.1

1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III Vili1111J111!111. II

Gent

Afdeling Oudenaarde

2 1 Me! 2014

Griffie

  "

Op de laatste blz. van Luik B Vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : tiq 35

Benaming

(voluit) Tsjaka-Zwemlijn

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Eizeeisesteenweg 88, 9600 Ronse

(volledig adres)

Onderwerp akte: Oprichting

Tussen de ondergetekenden:

Jonas Coornaert, geboren te Gent op 8/11/1984, wonend te Omrnegangstraat 72, 9600 Ronse ( N.N. 84.11.08-286.65)

Armin Verplancken geboren te Oudenaarde op 24/02/1989 wonend te Rue des Résistants 41, 7750 Mont De l'Enclus (N.N. 89.02.24-089.07)

Lien Deschrijver geboren te Ronse op 30/11/1989, wonend te Fiertelmeers 40, 9500 Ronce , (N.N. 89,11.30-312.55)

allen van Belgische nationaliteit, is overeengekomen onder hen en al de personen die er later deel zullen van uitmaken een vereniging zonder winstoogmerk, met volgende statuten op te richten:

1.Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1, Tussen de ondergetekenden wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de' benaming : "Tsjaka-Zwemlijn".

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Gent, afdeling Oudenaarde meer bepaald te Elzeelsesteenweg 88, 9800 Ronse. De algemene vergadering kan de zetel wijzigen overeenkomstig de regeling ingeval van een statutenwijziging.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het promoten van de Zwemsport:

.door organisatie van, promoten van of de deelname aan watergewenning, zwemsprong, voorbereidend' zwemmen, en/of zwemlessen (vervolmaking)

" het ter beschikking stellen van materiaal en accommodatie voor de beoefening van de sport

" het verlenen van bijstand aan beoefenaars van de sport

Dit alles in de ruimste

Om het doel omschreven in het eerste lid te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die

rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn

met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

ILLidmaatschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5. Het aantal werkelijke leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkelijke leden.

Tot de vereniging kan als werkelijk lid toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur aanvaard wordt.

Artikel 6. De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende leden of beschermende leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 7. De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan tweehonderd vijftig euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 8. De basisbijdrage van de niet-werkelijke leden (ereleden, toegelaten leden, steunende leden, corresponderende leden of beschermende leden) wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 9. Het lidmaatschap eindigt bij overlijden van het

Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de voorzitter van de raad

van bestuur, of indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee

derden der stemmen.

Het lidmaatschap eindigt eveneens bij de niet-betaling van de ledenbijdrage voorzien in artikel 7.

Artikel 10. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger ingebrachte bedregen terugvorderen.

III.Algemene vergadering

Artikel 11. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkelijke leden bij

uitsluiting van de aangesloten leden.

De werkelijke leden beschikken in de vergadering over één stem.

Artikel 12. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1, het wijzigen van de statuten;

2, het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3, de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

4, de uitsluiten van de leden;

5. het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

6, het nemen van beslissingen die de vereniging financieel kunnen verbinden voor een bedrag van vijfentwintig duizend euro of meer,

7, het benoemen en afzetten van een commissaris-revisor en het bepalen van hun bezoldiging;

8, het toekennen van een vergoeding aan de bestuurders;

9, de kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

10. het omzetten van de VZW In een VSO.

Artikel 13, De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter en een ondervoorzitter.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige leden of het aanwezige lid met de hoogste ononderbroken lidmaatschapsanciânniteit.

Artikel 14. §1, Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken. In dit laatste geval dient de raad van bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het verzoekschrift,

§3. De leden worden door middel van een gewoon of aangetekend schrijven, opgeroepen voor de algemene vergadering door de raad van bestuur. De oproepingsbrief dient de leden tenminste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De postdatum geldt als bewijs.

§4. De algemene vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

§5. De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter, maar elk voorstel ondertekend door één twintigste van de leden moet op de agenda worden gebracht.

Artikel 15.§1 . De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij:

over de aangelegenheden opgesomd in artikel 12, eerste, derde, vierde en achtste lid. De algemene vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen dan met een meerderheid van drie vierde der stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Over het wijzigen van statuten kan evenwel slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht, dit onverminderd het bepaalde van artikel 8 van de wet van 2 mei 2002, met name een aanwezigheidsquorum van twee derden van de leden en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derdè van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een meerderheid van twee derden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

In uitzondering hierop, dient een doelswijziging en een vrijwillige ontbinding te worden goedgekeurd door vier vijfden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

§2. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid of door een derde. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één.

§3. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

§4. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle aanwezige leden van de vergadering ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Artikel 16, De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering. Elk lid van de vergadering beschikt over een inzagerecht in de notulen.

De leden kunnen op hun verzoek een afschrift (volledige kopij) of een uittreksel (gedeeltelijke kopij) krijgen van de notulen.

Ook belanghebbende derden kunnen dit register inzien.

11/. Bestuur

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders die tevens lid moeten zijn van de vereniging. Minstens de helft van de bestuurders moet werkelijk lid zijn van de vereniging.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie Jaar.

Aan de bestuurders kan geen vergoeding uitgekeerd worden, tenzij anders beslist wordt door de algemene vergadering.

Artikel 18. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Da raad is bevoegd om aile daden van bestuur te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 19. De raad kan onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester benoemen.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook de ondervoorzitter verhinderd of bij ontstentenis van ondervoorzitter, dan wordt de raad voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders of de aanwezige bestuurder met de hoogste ononderbroken bestuursanciënniteit.

Het voorzitterschap van de raad mag door dezelfde persoon slechts gedurende maximaal drie opeenvolgende jaren worden waargenomen tenzij de raad met een meerderheid van drie vierden der uitgebrachte stemmen zou beslissen om zijn mandaat te verlengen met een opvolgende nieuwe termijn van drie jaar. Dezelfde meerderheid is vereist voor de daaropvolgende termijnen van drie jaar door dezelfde persoon.

Artikel 20. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De bijeenroeping van de raad is verplicht wanneer één derde van de leden van de algemene vergadering daarom vraagt.

Artikel 21. Indien de voorzitter van de raad van bestuur dat opportuun acht kan de raad van bestuur een vcoretel goedkeuren door de ondertekening voor akkoord van een rondschrijven dat het voorstel bevat door alle leden van de raad van bestuur.

Artikel 22. De raad van bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

V.Begrotingen en rekeningen

Artikel 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot eenendertig december. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden lot eenendertig december veertien (31/12/2014). Met het einde van elk boekjaar

"

Op de laatste blz. van Luik. vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans' opgemaakt; ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

VI.Verbintenissen voor de VZW in oprichting

Artikel 24. In naam van de vereniging kunnen verbintenissen worden aangegaan vooraleer zij de rechtspersoonlijkheid bezit. Tenzij anders is overeengekomen, zijn de personen die, in welke hoedanigheid ook, dergelijke verbintenissen aangaan, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk ingeval de verbintenissen niet worden overgenomen binnen de twee maanden na verkrijging van de rechtspersoonlijkheid of indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

VII.Ontbinding en vereffening

Artikel 25. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Zelfs in dat geval beschikt de vereniging over een regularisatietermijn van drie maanden.

De vereniging kan vrijwillig ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 20 van de wet van 2 mei 2002 bepaalde, door een gerechtelijke beslissing of door intrede van de ontbindende voorwaarde.

Artikel 26. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de Rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 27, Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig, gerechtelijk of door intrede van de voorwaarde, mag de vereffenaar de bestemming bepalen indien het door hem vastgesteld netto-actief vermogen niet meer bedraagt dan vijfentwintig duizend euro. Indien dit bedrag overschreden is, wordt de bestemming bepaald door de algemene vergadering die daartoe door de vereffenaar wordt bijeengeroepen. Het nettoactief zal worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel,

VIII .Slotbepalingen

Artikel 28, Voor ailes waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken in zake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Artikel 29, Benoemingen:

De algemene vergadering, verenigd voor het opstellen van deze akte, heeft met éériparigheld van stemmen

verkozen als bestuurders voor de eerste termijn ais:

Jonas Coomaert

Lien Deschrijver

Armin Verplancken

Deze hebben onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter Jonas Coomaert

Secretaris: Lien Deschrijver

Penningmeester Armin Verplancken

Artikel 30. Volmacht:

De oprichters stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling ;

- Accountantskantoor Himpe en Co BVBA te 8540 Deerlijk, Tulpenlaan, 167-169;

- de heer Vancoppenolle Bart, te 9600 Ronce, Pierre D'Hauwerstraat, 48;

met macht van indeplaatsstelling, aan wie de macht verleend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen

voor de inschrijving van de vereniging bij de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en

het ondernemingsloket.

Opgemaakt te Ronse, 17/04/14

Coomaert Jonas

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aanthet

Belgisch

eZtaatsblad

09/07/2015
ÿþ MEDD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Gent

Afdeling Oudenaarde

Griffie 2 9 JUNI 2015

u

Ondememingsnr : 0552.848.035

Benaming

(voluit) : TSJAKA-ZWEMLIJN

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Elzeelsesteenweg 88, 9600 Ronse

Onderwerp akte : Adreswijziging

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 23 juni 2015 blijkt het volgende: 1) het adres wordt vanaf heden verplaatst naar::

Kanarieberg 1

9600 Ronse

2) Ontslag vanaf heden van volgende leden van de Raad van Bestuur, er wordt hen ontlasting verleend voor,

hun mandaat

- de heer Jonas Coomaert, Ommegangstraat 72 te 9600 Ronse, als voorzitter

- de heerArmin Verplancken, Rue des Résistants 41 te 7750 Mont-de-I'Enclus, als penningmeester - mevrouw Lien Deschrijver, Fiertelmeers 40 te 9600 Ronse, ais secretaris

3) Benoeming vanaf heden van volgende leden van de Raad van Bestuur;

- de heerArmin Verplancken, Rue des Résistants 41 te 7750 Mont-de-l'Enclus, ais voorzitter - de heer Thomas Verbeke, Kanarieberg 1, 9600 Ronse, ais secretaris

- mevrouw Lien Deschrijver, Fiertelmeers 40 te 9600 Ronse als penningmeester

Armin Verplancken

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
TSJAKA-ZWEMLIJN

Adresse
Zetel : Elzeelsesteenweg 88, 9600 Ronse

Code postal : 9600
Localité : RENAIX
Commune : RENAIX
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande