UNIE VAN DE BELGISCHE AUTOMATENBRANCHE

Divers


Dénomination : UNIE VAN DE BELGISCHE AUTOMATENBRANCHE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 408.855.790

Publication

09/01/2015
ÿþIVIuNITEUR BELGE

z s -iz- zoiii

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad r

bekend te maken kopie na indiening van de akte bL L-UiSCH STAATSBLAD FOD Economie, K.M.O., Middenstand Energie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1111111111011111111

A-ai-rea- L 221 lzl2,o 11 SEMAIS Yolande

Atta;hé

Voorbehouden FO

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 0408.855.790

Eenaming

(voluit) : UNIE VAN DE BELGISCHE AUTOMATENBRANCHE

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Op 18 november 2014 heeft de bijzondere algemene vergadering van de Unie van de Belgische Automatenbranche hierna volgende statutenwijziging goedgekeurd.

Nieuwe tekst van de statuten:

HOOFDSTUK I

Benaming, Zetel, Doel, Duur.

Art. 1. Er wordt een beroepsvereniging gesticht onder de benaming van "Unie van de Belgische Automatenbranche" (U.B.A.).

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is gevestigd op Belgisch grondgebied.

Art. 3, Zij heeft tot doel de beroepsbelangen van haar leden te bestuderen, te beschermen, te ontwikkelen en samen te bundelen.

Art, 4. De duur van de vereniging is onbepaald,

HOOFDSTUK Il

Over de leden. - Categorieën.

Art. 5, De vereniging bestaat uit werkende leden en ereleden, De werkende leden moeten hun beroep uitoefenen in de automaten branche, hetzij als exploitant van automatische ontspanningstoestellen, hetzij ais exploitant van speelautomatenhallen, hetzij ais exploitant van automatische ontspanningstoestellen via informaticainstrumenten, hetzij als invoerder of fabrikant van automatische ontspanningstoestellen. Bovendien kan de hoedanigheid van erelid worden toegekend aan de leden die door hun raadgevingen en hun geldelijke steun bijdragen ter bevordering van de vereniging,

Aanneming.

Art. 6. Om als lid aangenomen te worden moet de kandidaat een aanvraag indienen bij de algemeen

voorzitter van de vereniging en aan volgende voorwaarden voldoen:

 1. de ouderdom van 18 jaar bereikt hebben;

2. de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging onderschrijven;

3, aangenomen worden door de raad van bestuur.

Art. 7. De lidkaarten worden slechts afgeleverd na betaling, aan de algemeen secretaris- penningmeester, van het lidgeld waarvan het bedrag jaarlijks door de raad van bestuur wordt vastgesteld.

Het verkrijgen van de lidkaart is bovendien afhankelijk van het indienen van een degelijk ingevuld aansluitingsformulier,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

e;.

MOD 0.6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Speciale bedragen kunnen door de algemene vergadering worden vastgesteld voor zekere categorieën van leden, of ook voor het bekostigen van de gebeurlijke oprichting van bijzondere diensten in het raam van de normale activiteiten der vereniging.

Ontslag.

Art. 8. Elk lid heeft het recht zich ten alle tijde uit de vereniging terug te trekken; deze laatste mag aan het ontslagnemend lid slechts de vervallen bijdragen en de lopende bijdragen vorderen. Het ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van de vereniging gericht worden. Wordt als ontslagnemend lid beschouwd, elk lid dat een achterstel heeft van één jaar in de betaling van zijn bijdragen, De raad van bestuur kan het ingebrekezijnde lid terug opnemen wanneer deze laatste zijn achterstel voldoende rechtvaardigt.

Art, 9. De leden kunnen uit de vereniging gesloten worden wanneer zij;

1, de statuten en de reglementen van inwendige orde niet naleven;

of

2. ingeval van wangedrag;

of

3. wanneer zij door hun lidmaatschap of handelingen de belangen van de vereniging schaden.

De ontslagnemende en uitgesloten leden verliezen op het ogenblik van hun ontslag of uitsluiting al hun

rechten op de voordelen van de vereniging, inclusief hun stemrecht.

Art. 10. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, evenmin als de erfgenaam van een overleden lid, hebben enige aanspraak op het maatschappelijk fonds en mogen de terugbetaling der gestorte bijdragen niet vorderen, noch de zegels doen leggen of de boedelbeschrijving eisen.

HOOFDSTUK III

Inrichting,

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

De raad van bestuur is samengesteld uit:

een algemeen voorzitter,

een algemeen ondervoorzitter,

een algemeen secretaris-penningmeester.

De raad van bestuur kan zich laten bijstaan door werkende leden van de vereniging,

De algemeen voorzitter en de algemeen ondervoorzitter behoren ieder tot een verschillende

taalgemeenschap, hetzij de Vlaamse Gemeenschap, hetzij de Franse Gemeenschap.

Art. 12, De leden van de raad van bestuur worden gekozen door de algemene vergadering, voor de duur van vier jaar, bij geheime stemming en niet de absolute meerderheid van de op de algemene vergadering tegenwoordige stemgerechtigde leden. De uittredende leden zijn herkiesbaar.

Bij gelijkheid van stemmen is het oudste lid in jaren verkozen.

Art. 13. Alle leden, die voldoen aan volgende cumulatieve voorwaarden, kunnen zich kandidaat stellen voor

een plaats in de raad van bestuur;

-houder zijn van een licentie uitgereikt door de Kansspelcommissie;

-gedurende vier jaar volwaardig lid zijn van de vereniging;

-geen lid zijn van een andere vereniging met hetzelfde doel.

Te dien einde zullen zij, ten laatste 30 dagen voor de datum vastgesteld voor de algemene vergadering

waarop de verkiezingen plaatshebben, hun kandidatuur per aangetekend schrijven indienen, bij de algemene

voorzitter.

Art. 14_ In de vervanging van overleden of ontslagnemende leden van de raad van bestuur wordt voorzien in de eerstvolgende algemene vergadering. Het aldus verkozen lid voleindigt het mandaat van degene die hij vervangt.

Art. 15. De raad van bestuur vergadert de derde dinsdag van elke maand die op een werkdag valt.

De algemeen voorzitter kan de raad van bestuur bijeenroepen telkens de belangen van de vereniging dit

eisen.

e " .

MOD 06

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 16. Behoudens hoogdringendheid vermeld in de oproeping kan de raad van bestuur niet beraadslagen wanneer de helft van zijn leden niet tegenwoordig zijn. Maar bij hernieuwde oproeping kan de dagorde van zitting gestemd worden wat ook het aantal aanwezige leden is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van diegene die de zitting voorzit overwegend.

Art. 17. Wanneer een lid van de raad van bestuur drie opeenvolgende zittingen zonder wettige reden verzuimt, zal de raad aan de algemene vergadering de vraag om afstelling voorleggen,

Art. 18. Het mandaat van lid van de raad van bestuur is kosteloos. Een jaarlijkse vergoeding kan evenwel toegekend worden door de raad van bestuur aan de secretaris-penningmeester.

Art, 19. De raad van bestuur is gelast met al de bestuurlijke akten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering voorbehouden; hij neemt alle maatregelen tot uitvoering der beslissingen van de algemene vergadering en tevens alle maatregelen ter verwezenlijking van het doel van de vereniging.

Art. 20. De algemeen voorzitter bewaakt en verzekert de uitvoering van de statuten en bijzondere verordeningen. Hij houdt de tucht in de vergadering en, hij neemt aile maatregelen tot uitvoering der beslissingen van de raad van bestuur, hij tekent met de algemeen secretaris-penningmeester alle akten, besluiten of beraadslagingen en vertegenwoordigt de vereniging in al haar betrekkingen met de Openbare overheden en derde personen. Hij ondersteunt, tenzij de algemene vergadering daartoe een ander persoon machtigt, voor het gerecht al de belangen der vereniging, hetzij ais eisende, hetzij als verwerende partij, binnen de perken vastgesteld door de wet.

Art, 21. De algemene ondervoorzitter van de raad van bestuur staat de algemeen voorzitter bij in de

uitoefening van zijn mandaat.

Hij vervangt hem zo nodig.

De algemeen voorzitter kan tijdelijk zijn machten aan hem overdragen,

Art. 22. De algemeen secretaris-penningmeester is gelast met het schrijfwerk van de raad van bestuur. Hij stelt de processen-verbaal op van de raad van bestuur en van de algemene vergaderingen. Hij houdt de lijst van de leden van de vereniging overeenkomstig de wet en legt aan de raad van bestuur de aanvragen van lidmaatschap voor. Hij houdt de archieven van de vereniging.

Art. 23. De algemeen secretaris-penningmeester is de bewaarder der roerende middelen van de vereniging. Hij houdt de boekhoudkundige geschriften en is hiervoor verantwoordelijk.

Art. 24, De algemeen secretaris-penningmeester kan zich door een bevoegd rekenplichtige terzijde laten staan in de uitoefening van zijn functie.

Art. 25. De algemeen voorzitter van de raad van bestuur en de algemeen secretaris-penningmeester tekenen samen alle kwitanties, cheques en effecten op alle banken en financiële of andere instellingen. Zij moeten tegenover derden niet laten blijken van een voorafgaande beraadslaging van de raad van bestuur.

Art. 26. De raad van bestuur beheert het vermogen van de vereniging. De ongebruikte fondsen moeten geplaatst worden bij een bank aanvaard door de raad van bestuur.

De raad van bestuur waakt over de toepassing van de statuten en reglementen van inwendige orde. Hij stelt jaarlijks de lidgelden vast,

Art. 27, De raad van bestuur legt in de maand februari aan de algemene vergadering een verslag van alle verrichtingen van het verlopen jaar ter goedkeuring voor, de jaarlijkse rekening van ontvangsten en uitgaven, afgesloten op 31 december voorafgaande, alsmede de rekeningen van de verrichtingen door de vereniging gedaan in toepassing van de nummers 1 tot 5 van artikel 2 der wet op de beroepsverenigingen van 31 maart 1898 (zoals van toepassing in oktober 2014).

De rekeningen moeten ter nazicht van de leden gehouden worden door de zorgen van de algemeen secretaris-penningmeester op de zetel van de vereniging, gedurende de veertien dagen die voornoemde vergaderingen voorafgaan.

Art. 28. De leden verenigen zich in de jaarlijkse algemene vergadering in februari. Indien de maand februari niet mogelijk is, zal de algemeen voorzitter de datum van de jaarlijkse algemene vergadering vastleggen in overleg met de raad van bestuur.

F M00 0.8

Luik B Vervolg

er a

"

,` \%or-

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Art, 29. De algemeen voorzitter mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens hij het nuttig oordeelt. Hij moet ze bijeenroepen wanneer het derde der leden het schriftelijk aanvragen en het voorwerp aanduiden dat zij verlangen te bespreken. De algemene vergadering is belast met het kiezen van de leden van de raad van bestuur, het aannemen der bijzondere verordeningen, het wijzigen der statuten, de ontbinding, het nazien der rekeningen en over het algemeen met het bespreken van al hetgeen de vereniging aanbelangt en haar regelmatig wordt onderworpen. Haar beslissingen zijn verplichtend voor alle leden. Op de algemene vergadering hebben alle leden recht op één stem, Behalve de gevallen voorzien door artikel 30 der statuten worden de besluiten van de algemene vergadering genomen met de volstrekte meerderheid der tegenwoordig zijnde stemgerechtigde leden.

Art. 30. Een algemene vergadering kan niet beraadslagen over de wijzigingen aan de statuten of over de ontbinding van de vereniging dan bij meerderheid van drie vierden van de tegenwoordige leden, verenigd in algemene vergadering, met dat doel bijeengeroepen en samengesteld uit minstens de helft van de stemgerechtigde leden. Indien een algemene vergadering bijeengeroepen om zich uit te spreken over de ontbinding van de vereniging of over de wijziging van de statuten niet de helft van de leden bijeenbrengt, zal een nieuwe algemene vergadering, met dit doel opgeroepen, geldig beraadslagen wat ook het aantal tegenwoordige leden zij.

Art. 31, De leden die verhinderd zijn de vergadering bij te wonen kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een bijzondere volmacht, Wie van dit recht gebruik maakt telt mede voor de berekening van het vereiste aantal aanwezigen.

Art. 32. De algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt, benoemt tevens de vereffenaars en stelt hun machten vast.

HOOFDSTUK IV

Diversen,

Art. 33. Het patrimonium van de vereniging kan niet verdeeld worden onder de leden of hun rechthebbenden.

In geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto-actief, desgevailend onder aftrek op de wijze voorzien in art, 16 van de wet op de beroepsverenigingen van 31 maart 1898 (zoals van toepassing in oktober 2014), van de giften en legaten aan de vereniging toegekend, toegewezen aan een instelling waarvan het doel zoveel mogelijk gelijkaardig is met dat van deze vereniging; die instelling wordt aangeduid door de algemene vergadering.

Art, 34. De raad van bestuur zal in gemeenschappelijk overleg met de tegenpartij de middelen onderzoeken ter oplossing van elk geschil nopens de vereniging, hetzij door overeenkomst, hetzij door arbitrage.

Art. 35. De betwistingen in de vereniging ontstaan betreffende de toepassing van de statuten of de reglementen op niet uitdrukkelijk voorziene gevallen worden altijd geregeld door een daartoe aangestelde commissie van twee scheidsrechters benoemd door de partijen onder de leden van de vereniging. Staken de stemmen, dan worden zij beslecht door een derde scheidsrechter, te benoemen door de twee andere of wanneer deze zulks weigeren door de voorzitter van de vereniging,

Art. 36. De raad van bestuur is gelast met de opstelling van een reglement van inwendige orde.

Art. 37. De statuten van de vereniging worden in de Franse en de Nederlandse taal opgesteld. Iedere tekst zal dezelfde rechtswaarde hebben.

MICHIELS, AUGUST CROSSET, PHILIPPE

ALGEMEEN VOORZITTER ALGEMEEN SECRETARIS - PENNINGMEESTER

09/01/2015
ÿþ MOD

2 9 -12- 20140.5

Volet B

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge apr~ ~ SJAATSBLAD

de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moye m es-e nergie



Réservé {

au

Moniteur -

belge







1AL iC zz/-t z/Za /4

Seilk.~AiS Yolande

Attaché

Réservé au F

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au verso : Nom et signature

N° d'entreprise : 0408.855.790

Dénomination

(en entier) : UNION BELGE DE L'AUTOMATIQUE

Forme juridique : Union professionnelle

Objet de l'acte : MODIFICATION DES STATUTS

Le 18 novembre 2014, l'assemblée générale extraordinaire de l'Union Belge de l'Automatique a approuvé la modification suivante des statuts,

Nouveau texte des statuts :

CHAPITRE I

Dénomination, Siège, But, Durée,

Art. 1, II est constitué une union professionnelle sous la dénomination "Union Belge de l'Automatique"

Art. 2. Son siège social est établi sur le territoire belge.

Art. 3. L'union a pour but l'examen, la défense, te développement et la coordination des intérêts professionnels de ses membres.

Art, 4. La durée de l'union est illimitée.

CHAPITRE Il

Des membres - Catégories.

Art, 5. L'union est formée de membres effectifs et de membres d'honneur. Les membres effectifs doivent exeroer leur profession dans la branche de l'automatique, soit en tant qu'exploitant d'appareils automatiques de divertissement, soit en tant qu'exploitant de salles de jeux, soit en tant qu'exploitant d'appareils automatiques de divertissement par le biais des instruments de la société de l'information, soit en tant qu'importateur ou fabricant d'appareils automatiques de divertissement. En outre, la qualité de membre d'honneur peut être accordée aux membres qui par leurs conseils et leurs souscriptions contribuent à la promotion de l'union.

Admission.

Art, 6. Pour être agréé comme membre le candidat doit adresser sa demande au président général de

l'union et remplir les conditions suivantes:

1. avoir atteint l'âge de 18 ans ;

2, accepter les statuts et le règlement d'ordre intérieur de l'union ;

3. être agréé par le conseil d'administration,

Art. 7, Les cartes de membre ne sont délivrées qu'après paiement au secrétaire-trésorier général de la cotisation dont le montant est fixé chaque année par le conseil d'administration.

L'obtention de la carte de membre est subordonnée en outre à la présentation au conseil d'administration d'un formulaire d'affiliation, dûment rempli.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0.5

Des montants spéciaux peuvent être fixés par l'assemblée générale pour certaines catégories de membres ou encore pour l'instauration éventuelle de certains services spéciaux dans le cadre des activités normales de l'union.

Démission.

Art. 8. Chaque membre a le droit de démissionner à tout moment et ne sera redevable que de la cotisation échue et de la cotisation courante. La démission doit être notifiée par écrit au président de l'union. Est considéré comme démissionnaire chaque membre en retard d'un an dans le paiement de sa cotisation. Le conseil d'administration peut le relever de sa déchéance s'il justifie suffisamment son retard,

Art. 9, Les membres peuvent être exclus de l'union:

1. en cas de non-observance des statuts et règlements d'ordre intérieur ;

ou

2, en cas d'inconduite notoire ;

ou

3. si par leur affiliation ou leurs agissements ils nuisent aux intérêts de l'union.

Les membres exclus ou démissionnaires perdent d'office, au moment de leur exclusion ou démission, tous

leurs droits aux avantages de l'union, y compris leur droit de vote.

Art. 10. Les membres démissionnaires ou exclus, pas plus que les héritiers d'un membre décédé, ne peuvent faire valoir quelque droit que ce soit sur le fonds social, ni exiger le remboursement des cotisations versées, ni faire apposer des scellés ou exiger inventaire.

CHAPITRE HI

Organisation.

Art. 11. L'union est dirigée par un conseil d'administration.

Le conseil d'administration est composé comme suit:

un président général,

un vice-président général,

un secrétaire-trésorier général.

Le conseil d'administration peut se faire assister par des membres effectifs de l'union.

Le président général et le vice-président généra I appartiennent chacun à une communauté linguistique différente, soit la Communauté flamande, soit la Communauté française.

Art. 12. Les membres du conseil d'administration sont élus par l'assemblée générale pour une durée de

quatre années au vote secret et à majorité absolue des voix des membres présents à l'assemblée générale et

ayant droit de vote,

Les membres sortants sont rééligibles.

En cas d'égalité des voix, le membre le plus âgé est élu.

Art. 13. Tous les membres qui répondent aux conditions cumulatives suivantes, peuvent poser leur

candidature pour un poste au conseil d'administration :

-être titulaire d'une licence délivrée par la Commission des jeux de hasard ;

-être membre à part entière de l'union pendant quatre ans ;

-ne pas être membre d'une autre union poursuivant le même objectif.

A cette fin ils devront adresser une lettre recommandée au président général au plus tard 30 jours avant la date fixée pour l'assemblée générale au cours de laquelle les élections ont lieu,

Art, 14, Il est pourvu par l'assemblée générale suivante au remplacement de directeurs décédés ou démissionnaires. Le directeur ainsi élu termine le mandat de celui qu'il remplace.

Art, 15. Le conseil d'administration se réunit le troisième mardi ouvrable de chaque mois. Le président général du conseil d'administration peut convoquer le conseil chaque fois que les intérêts de l'union l'exigent.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo0.5

Art, 16. Sauf le cas d'urgence mentionné dans la convocation, le conseil d'administration ne peut délibérer si la moitié des membres ne sont pas présents. Après une nouvelle convocation le comité peut délibérer et voter valablement les points de l'ordre du jour quel que soit le nombre des membres présents. Les décisions sont prises à la majorité des voix. En cas d'égalité des voix, celle du président de la séance est prépondérante.

Art. 17. Lorsqu'un membre du conseil d'administration s'absente sans motif plausible à trois réunions consécutives du conseil d'administration, le conseil d'administration soumettra son exclusion à l'assemblée générale.

Art, 18. Le mandat de membre du conseil d'administration est gratuit. Le conseil peut cependant allouer une indemnité annuelle au secrétaire-trésorier.

Art. 19. Le conseil d'administration est chargé de tous les actes administratifs non réservés à l'assemblée générale; il prend toutes mesures pour l'exécution des décisions de l'assemblée générale ainsi que toutes mesures pour la réalisation du but de l'union.

Art. 20. Le président général surveille et assure l'exécution des statuts et règlements spéciaux. Il a la police des assemblées; il prend toutes mesures pour l'exécution des décisions du conseil d'administration, il signe conjointement avec le secrétaire-trésorier général, tous les actes, arrêtés ou délibérations, et représente l'union dans tous les rapports avec les autorités publiques et les tiers.

Il soutient en justice, sauf le cas de délégation spéciale par l'assemblée générale à une autre personne, toutes actions, soit en demandant, soit en défendant dans les limites tracées par la loi.

Art, 21. Le vice-président général du conseil d'administration assiste le président général dans l'exécution de son mandat. Il le remplace au besoin. Le président général peut temporairement transférer ses pouvoirs à lui.

Art. 22. Le secrétaire-trésorier général est chargé de la correspondance du conseil d'administration. Il rédige les procès-verbaux du conseil d'administration et des assemblées générales. Il tient la liste des membres de l'union conformément à la loi et présente au conseil d'administration les demandes d'affiliation. Il garde les archives de l'union.

Art, 23. Le secrétaire-trésorier général est dépositaire des biens meubles de l'union. Il tient les écritures comptables et en assume la responsabilité.

Art. 24. Le secrétaire-trésorier général peut se faire assister dans l'exécution de son mandat par un comptable compétent,

Art. 25. Le président général du conseil d'administration et le secrétaire-trésorier général signent ensemble

toutes quittances, chèques et effets sur toutes banques, établissements financiers ou autres.

Ils ne doivent pas justifier vis-à-vis de tiers d'une décision préalable du conseil d'administration.

Art, 26. Le conseil d'administration administre le patrimoine de l'union. Les fonds non utilisés doivent être placés dans une banque agréée par le conseil d'administration. Le conseil d'administration veille à l'application des statuts et des règlements d'ordre intérieur. Il fixe annuellement le montant des cotisations.

Art. 27. Le conseil d'administration présente à l'approbation de l'assemblée générale, au mois de février, un rapport sur les opérations complètes de l'année écoulée, le compte annuel des recettes et dépenses clôturé au 31 décembre précédent, ainsi que les comptes des opérations faites par l'union en vertu des numéros de 1 à 5 de l'article 2 de la loi sur les unions professionnelles du 31 mars 1898 (applicable en octobre 2014). Les comptes doivent être tenus par les soins du secrétaire-trésorier, à la disposition des membres, au siège de l'union, pendant les quinze jours qui précèdent les assemblées mentionnées ci-dessus.

Art, 28. Les membres se réunissent en assemblée générale annuelle en février. Si le mois de février n'est pas possible, le président général fixera la date de l'assemblée générale annuelle en concertation avec le conseil d'administration.

Volet B - Suite

MOD 0.5

*

Voor-

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

p

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au verso : Nom et signature

Art. 29. Le président général peut convoquer l'assemblée générale chaque fois qu'il le juge utile. Il doit la convoquer lorsque le tiers des membres le demandent par écrit et indiquent l'objet qu'ils désirent porter à l'ordre du jour.

L'assemblée générale e pour attribution l'élection des membres du conseil d'administration, le vote des règlements spéciaux, les modifications aux statuts, la dissolution, l'examen des comptes et, en général, la discussion de tous les sujets intéressant l'union qui lui sont régulièrement soumis. Ses décisions sont contraignantes pour tous les membres.

Aux assemblées générales, chaque membre a droit à une voix.

Sauf le cas prévu à l'article 30 des statuts, les décisions de l'assemblée générale sont prises à la majorité des membres présents ayant droit de vote.

Art. 30. Une assemblée générale ne peut pas valablement délibérer sur une modification des statuts ou sur une dissolution de l'union, si elle ne réunit pas au moins la moitié des membres ayant droit de vote. Les décisions de cette assemblée doivent être prises par une majorité de 3!4 des membres présents.

Si l'assemblée générale convoquée pour décider la dissolution de l'union ou une modification des statuts ne réunit pas la moitié des membres, une nouvelle assemblée générale sera convoquée, qui pourra délibérer valablement quel que soit le nombre des membres présents.

Art. 31. Les membres empêchés d'assister à l'assemblée peuvent s'y faire représenter par un autre membre porteur d'une procuration spéciale. Ceux qui usent de cette faculté entrent en ligne de compte pour le calcul du nombre de présences requises.

Art. 32. En cas de dissolution, l'assemblée générale qui la décide, nomme en même temps les liquidateurs et fixe leurs pouvoirs.

CHAPITRE IV

Divers.

Art. 33. Le patrimoine de l'union ne peut pas être partagé entre les membres ou leurs ayants-droits. En cas de dissolution l'actif net, éventuellement après déduction conformément à l'art. 16 de la loi sur les unions professionnelles du 31 mars 1898 (applicable en octobre 2014), des donations et legs attribuée à l'union, sera attribué à une institution dont le but sera autant que possible similaire à celui de l'union. Cette institution sera désignée par l'assemblée générale.

Art. 34. Le conseil d'administration examinera de commun accord avec la partie adverse les moyens pour résoudre tout différend intéressant l'union soit par convention, soit par arbitrage.

Art. 35. Les contestations concernant l'application des statuts ou règlements à des cas non expressément prévus, seront toujours tranchées par une commission de deux arbitres choisis parmi les membres de l'union et nommés par les parties. S'il y a partage, elles sont vidées par un tiers arbitre à nommer par les deux autres, ou, lorsque ceux-ci s'y refusent, par le président de l'union.

Art. 36. Le conseil d'administration est chargé de la rédaction d'un règlement d'ordre intérieur.

Art. 37. Les statuts de l'union sont rédigés en langue française et en langue néerlandaise. Chacun des textes a la même valeur juridique.

MICHIELS, AUGUST CROSSET, PHILIPPE

PRESIDENT GENERAL SECRETAIRE TRESORIER GENERAL

20/04/2012
ÿþY Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépot de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moyennes et Energie MOD 0.5

Sur fa dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) è représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Réservé

au

Moniteur

belge













" iao»sis



I



N° d'entreprise : 0408.855.790

Dénomination

(en entier) : UNION BELGE DE L'AUTOMATIQUE

Forme juridique : Union professionnelle

Objet de l'acte: MODIFICATION DANS LA COMPOSITION DU CONSEIL. DE DIRECTION

Le 14 février 2012, l'assemblée générale statutaire de l'Union Belge de l'Automatique a décidé de modifier la composition de son Conseil de Direction, tel qu'exposé sur la liste ci-jointe.

Monsieur Elbasan Shala a terminé son mandat en tant que membre du Conseil de Direction. Monsieur Eric Verstraeten a été nommé comme nouveau membre du Conseil de Direction.

MICHIELS, AUGUST CROSSET, PHILIPPE

PRESIDENT GENERAL SECRETAIRE TRESORIER GENERAL

20/04/2012
ÿþ ii MOD 0.6

1 le I= j ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

Voorbehouden

aan het

Belgisch I Staatsblad

*12077620*

1

1

Ondernemingsnr : 0408.855.790

Benaming

(voluit) : UNIE VAN DE BELGISCHE AUTOMATENBRANCHE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : WIJZIGING IN DE SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op 14 februari heeft de algemene statutaire vergadering van de Unie van de Belgische Automatenbranche de op de hierbijgaande lijst vermelde wijziging gebracht in de samenstelling van de Raad van Bestuur.

De heer Elbasan Shala beëindigt zijn mandaat ais bestuurslid,

De heer Eric Verstraeten wordt benoemd als nieuw bestuurslid.

MICHIELS, AUGUST CROSSET, PHILIPPE

ALGEMEEN VOORZITTER ALGEMEEN SECRETARIS-PENNINGMEESTER

Op de laatste +lz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden I te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

10/03/2011
ÿþV Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépot de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moyennes et Energie MOD 0.5



F?ôser" ;

au

Moniteur

bel 3 e

111

1

11111

*11038365"

:fitr.e_pr e,- : 0408.855.780

D 5nominaiion

ier) E;ntr:r? : UNION BELGE DE L'AUTOMATIQUE

Foeme juiridique : Union professionnelle

Obiet de l'acte : MODIFICATION DANS LA COMPOSITION DU CONSEIL DE DIRECTION

Le 15 février 2011, l'assemblée générale de l'Union Belge de l'Automatique e décidé de modifier la composition de son Conseil de Direction, tel qu'exposé sur la liste ci-jointe.

Messieurs Alain Koll, Peter Kauffmann et Guy Gonissen ont terminé leur mandat en tant que membre du Conseil de Direction.

Messieurs Eric Ciefen et Nestor Van Riet ont été nommés comme nouveaux membres du Conseil de Direction.

MICHIELS, AUGUST CROSSET, PHILIPPE

PRESIDENT GENERAL SECRETAIRE TRESORFER GENERAL

ris,:: (:.;1e1:n1r}, pee au 1'5)i,~r A.0 rrE:,.t,,,g(` iàGinft.: de " ._ !f](:L'3? i:ëiSLuiliel:'" 1 i3r7i2iIE!.C'.isi.7 .Y;p:r!4.-,i'14t!;r

t.:n(~~si n:7~ili; C.r,t`" .r? Ue., tiers

Ali ,rwr_-;r, ' W!u:: rt a.ir::1A::vrN.

10/03/2011
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad MO{l 0.6

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

b hou=dç aan ho. Bel+disc St etslA

II1 1111 1111 11N ff111111 1111111111M 1N

'11038366"

7rt,r,'e'n^It}illpns : 0408.855.790 Benaming

( v a:íli4) UNIE VAN DE BELGISCHE AUTOMATENBRANCHE

Rec = svorrn : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : WIJZIGING IN DE SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op 15 februari 2011 heeft de algemene vergadering van de Unie van de Belgische Automatenbranche de op de hierbijgaande lijst vermelde wijziging gebracht in de samenstelling van de Raad van Bestuur.

De heren Alain Koll, Peter Kauffmann en Guy Gonissen beëindigen hun mandaat ais bestuurslid. De heren Eric Cielen en Nestor Van Riet worden benoemd als nieuw bestuurslid.

MICHIELS, AUGUST CROSSET. PHILIPPE

ALGEMEEN VOORZITTER ALGEMEEN SECRETARIS-PENNINGMEESTER

Op de I7ii3e blz. V2ss I_ik ,RLçlt2 Naam ;r:n (1e." :Fii0(1,l)f1te3) boveael f ^ C9CV FÎAVáii i i :(m rs~L1El J=: r',7r lt

'rtirlC" jcil::i1':001-(111)gm

Lrerc;r l,a.nilt=.kar:i,..^.

Bijlagen-bij het-Belgisch-Staatsblad 10/0312011- Annexes du Moniteur .belge

10/04/2015
ÿþ MOD 0.5

1/Olete Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépot de l'acte au SPF Economie, P.M.E., Classes Moyennes et Energie



Réser au Monite belgi uhil11VMfl~iW~l~l~3

*15052643*

~k .6-2c/3Mois

SERVAISAue*Yolaado

Réservé au SPF

N° d' _ ntreorise : 0408.855.790

Dénomination

(en entier) : UNION BELGE DE L'AUTOMATIQUE

Forme juridique : Union professionnelle

Objet de l'acte : MODIFICATION DES STATUTS ET MODIFICATION DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

Le 24 février 2015, l'assemblée générale statutaire de l'Union Belge de l'Automatique a approuvé ta modification suivante des statuts.

Ancien texte de l'article 29 des statuts

Le président général peut convoquer l'assemblée générale chaque fois qu'il le juge utile. Il doit la convoquer lorsque le tiers des membres le demandent par écrit et indiquent l'objet qu'ils désirent porter à l'ordre du jour. L'assemblée générale a pour attribution l'élection des membres du conseil d'administration, le vote des règlements spéciaux, les modifications aux statuts, la dissolution, l'examen des comptes et, en général, la discussion de tous les sujets intéressant l'union qui lui sont régulièrement soumis. Ses décisions sont contraignantes pour tous les membres. Aux assemblées générales, chaque membre a droit à une voix. Sauf le cas prévu à l'article 30 des statuts, les décisions de l'assemblée générale sont prises à la majorité des membres présents ayant droit de vote.

Nouveau texte de l'article 29 des statuts

Le président général peut convoquer l'assemblée générale chaque fois qu'il le juge utile. Il doit la convoquer lorsque le tiers des membres le demandent par écrit et indiquent l'objet qu'ils désirent porter à l'ordre du jour. L'assemblée générale a pour attribution l'élection des membres du conseil d'administration, le vote des règlements spéciaux, les modifications aux statuts, !a dissolution, l'examen des comptes et, en général, la discussion de tous les sujets intéressant l'union qui lui sont régulièrement soumis. Ses décisions sont contraignantes pour tous les membres. Aux assemblées générales, chaque membre a droit à une voix ; les membres qui exploitent plus de 50 appareils ont droit à deux voix. Sauf le cas prévu à l'article 30 des statuts, les décisions de l'assemblée générale sont prises à la majorité des membres présents ayant droit de vote..

Le 24 février 2015, l'assemblée générale statutaire de l'Union Belge de l'Automatique a décidé de modifier la composition de son conseil d'administration, tel qu'exposé sur la liste ci-jointe.

Monsieur August Willy Michiels a terminé son mandat en tant que Président général.

Monsieur Roberto Dongiovanni a terminé son mandat en tant que ler Vice-président général.

Monsieur Jean-Marie Van Exem a terminé son mandat en tant que 2ème Vice-président général.

Monsieur Philippe Crosset a terminé son mandat en tant que Secrétaire-trésorier général.

Les messieurs Nico Fernandez, Hans De Cook, Georges Moutteau, John Gille, Philippe Dupont, Daniël

Lejeune, Daniël Verdoene, Ronny Desmet, Peter Van der hoeven, Eric Cielen, Nestor Van Riet et Eric

Verstraeten ont terminé leur mandat en tant que membre du conseil d'administration.

Sur la dernière page du Valet 8 indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 0,5

Sur la dernière page du Volet B indiquer : Au recto : Nom(s) de la (des) personne(s) compétente(s) habilitée(s) à représenter l'union

professionnelle envers des tiers

Au verso : Nom et signature

Voor-

4 -b hbItrétt-

"" aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Volet B - Suite

Monsieur Roberto Dongiovanni a été nommé Président général.

Monsieur Hans De Cock e été nommé Vice-président général.

Monsieur Nestor Van Riet a été nommé Secrétaire-trésorier général.

DONGIOVANNI, ROBERTO VAN RIET, NESTOR

PRESIDENT GENERAL SECRETAIRE-TRESORIER GENERAL

10/04/2015
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad MODfl.6

bekend te maken kopie na indiening van de akte bij de

FOD Economie, K.M,O., Middenstand en Energie

SERVAIS Yolande

Attaché

(5,P.ç I e.~. ei( 26~~3 j~/s~

r U Voorbehouden OD

Voor

behouc

aan hl

Belgis

Staatsb

111







Ondememingsnr : 0408.855.790

Benaming

(voluit) : UNIE VAN DE BELGISCHE AUTOMATENBRANCHE Rechtsvorm : Beroepsvereniging

Onderwerp akte : WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN WIJZIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Op 24 februari 2015 heeft de algemene statutaire vergadering van de Unie van de Belgische Automatenbranche hierna volgende statutenwijziging goedgekeurd.

Oude tekst van artikel 29 van de statuten:

De algemeen voorzitter mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens hij het nuttig oordeelt. Hij moet ze bijeenroepen wanneer het derde der leden het schriftelijk aanvragen en het voorwerp aanduiden dat zij verlangen te bespreken. De algemene vergadering is belast met het kiezen van de leden van de raad van bestuur, het aannemen der bijzondere verordeningen, het wijzigen der statuten, de ontbinding, het nazien der rekeningen en over het algemeen met het bespreken van al hetgeen de vereniging aanbelangt en haar regelmatig wordt onderworpen. Haar beslissingen zijn verplichtend voor alle leden. Op de algemene vergadering hebben alle leden recht op één stem. Behalve de gevallen voorzien door artikel 30 der statuten worden de besluiten van de algemene vergadering genomen met de volstrekte meerderheid der tegenwoordig zijnde stemgerechtigde leden.

Nieuwe tekst van artikel 29 van de statuten:

De algemeen voorzitter mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens hij het nuttig oordeelt. Hij moet ze bijeenroepen wanneer het derde der leden het schriftelijk aanvragen en het voorwerp aanduiden dat zij verlangen te bespreken. De algemene vergadering is belast met het kiezen van de leden van de raad van bestuur, het aannemen der bijzondere verordeningen, het wijzigen der statuten, de ontbinding, het nazien der rekeningen en over het algemeen met het bespreken van al hetgeen de vereniging aanbelangt en haar regelmatig wordt onderworpen. Haar beslissingen zijn verplichtend voor alle leden. Op de algemene vergadering hebben alle leden recht op één stem; leden die meer dan 50 toestellen exploiteren hebben recht op twee stemmen. Behalve de gevallen voorzien door artikel 30 der statuten worden de besluiten van de algemene vergadering genomen met de volstrekte meerderheid der tegenwoordig zijnde stemgerechtigde leden.

Op 24 februari 2015 heeft de algemene statutaire vergadering van de Unie van de Belgische Automatenbranche de op de hierbijgaande lijst vermelde wijzigingen gebracht in de samenstelling van de raad van bestuur,

De heer August Willy Michiels beëindigt zijn mandaat als Algemeen voorzitter.

De heer Roberto Dongiovanni beëindigt zijn mandaat als 1° Algemeen ondervoorzitter,

De heer Jean-Marie Van Exem beëindigt zijn mandaat als 2e Algemeen ondervoorzitter.

De heer Philippe Crosset beëindigt zijn mandaat als Algemeen secretaris-penningmeester.

De heren Nico Femandez, Hans De Cock, Georges Moutteau, John Gille, Philippe Dupont, Daniël Lejeune,

Daniël Verdoene, Ronny Desmet, Peter Van der hoeven, Eric Cielen, Nestor Van Riet en Eric Verstraeten

beëindigen hun mandaat als bestuurslid.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de beroepsvereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

" MOD 0.6

Luik B - Vervolg

De heer Roberto Dongiovanni wordt benoemd als Algemeen voorzitter.

De heer Hans De Cock wordt benoemd als Algemeen ondervoorzitter.

De heer Nestor Van Riet wordt benoemd als Algemeen secretaris-penningmeester.

DONGIOVANNI, ROBERTO VAN RIET, NESTOR

ALGEMEEN VOORZITTER ALGEMEEN SECRETARIS - PENNINGMEESTER

r

Voor-

eper_hiSte eraan het

ié Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

4

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam van de perso(o)n(en) bevoegd om de heroepsvereniging ten aanzien van derden

te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UNIE VAN DE BELGISCHE AUTOMATENBRANCHE

Adresse
WIJNGAARDSTRAAT 36 9451 KERKSKEN

Code postal : 9451
Localité : Kerksken
Commune : HAALTERT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande