V.V.S. STEKENE

Association sans but lucratif


Dénomination : V.V.S. STEKENE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 421.670.579

Publication

24/05/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIN i

tl

*130 873 R



V beh aa Be Stai

VAPHADEKN KOOPHANDEL

14 MEI 2013

DENDERMONDE

' Onderrtemingsnr : 0421.670.579

Benaming

(voluit) : VVS STEKENE VZW



(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : brugstraat 8,9190 Stekene

Onderwerp akte : besluiten van algemene vergadering van 11 april 2013

1 Naamswijziging: De algemene vergadering besluit met eenparigheid de naam van de vereniging te wijzigen van VVS STEKENE VZW naar AVANTI STEKENE VZW



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

2Wijziging Statuten :De algemene vergadering gaat akkoord met volgende wijzigingen aan de statuten .

Statuten Avanti Stekene vzw.

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, duur, doel

Artikel 1: De naam van de vereniging is Avanti Stekene, vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2: De zetel is gevestigd te 9190 Stekene, Brugstraat 8 gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Zij,

kan door beslissing van de Raad van Bestuur naar gelijk welke andere plaats in België worden overgebracht.

Artikel 3: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4: De vereniging heeft als doel het bevorderen en aanleren van allerlei sporten en in het bijzonder de;

voetbalsport. Ze streeft naar verwezenlijking van dit door alle middelen, waaronder voornamelijk:

a. Het inrichten van sportontmoetingen.

b. Het huren of verwerven van over het algemeen om het even welke roerende en onroerende goederen: het in gereedheid brengen en het uitbaten van sportvelden en sportinfrastructuur.

o. Het stichten en het uitbaten van tijdschriften, spijshuizen, drankgelegenheden, vlugschriften en sportpublicaties.

d. Desgewenst samen te werken, onder om het even welke vorm, met elke vereniging of instelling die hetzelfde doel nastreeft.

e. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen en zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Hoofdstuk 2: Leden, aanneming, ontslag

Artikel 5: Het aantal leden is onbeperkt, zonder nochtans minder dan drie te mogen bedragen.

De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van de organen na te leven. In het bijzonder de ethische en sportieve code opgesteld in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6: De Raad van Bestuur beslist zonder beroep over de aanneming van nieuwe leden. Deze beslissing moet 2/3 der aanwezige stemmen behalen en de beslissing moet, indien negatief, goed gemotiveerd overgemaakt worden aan de betrokkenen.

Elk lid van de vzw staat vrij uit de vereniging te treden door het indienen van haar ontslag door middel van een aangetekend schrijven gericht aan de Raad van Bestuur. Elk lid dat de door haar verschuldigde ledenbijdrage niet betaald wordt geacht ontslag te nemen. Het lidmaatschap van een lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. Ontslagnemende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen, gedane inbrengen of geleverde inspanningen.

Artikel 7: De uitsluiting van een lid geschiedt door de Algemene Vergadering bij geheime stemming. Zij kan geschieden wanneer drie leden daaromtrent een met redenen omkleed voorstel bij de Raad van Bestuur



Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

indienen. De Raad moet, na dit aan de betrokkenen te hebben medegedeeld, die uitsluiting voorleggen aan de Algemene Vergadering voorleggen, die met 2/3 van de stemmen beslist.

Hoofdstuk 3: De Algemene Vergadering

Artikel 8: De Algemene Vergadering is het opperste gezag van de vereniging. Zij bezit de macht om zaken af te handelen die op de agenda staan. De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij het Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten alle maatregelen getroffen worden in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Artikel 9: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen door middel van een ondertekende volmacht. Een aanwezig lid kan slechts één volmacht bezitten. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 10: Elk jaar dient minstens één Algemene Vergadering te worden gehouden in de loop van de maand mei. Zij wordt eveneens bijeengeroepen zo dikwijls als de Raad van Bestuur het nodig acht. Zij moet bijeengeroepen worden wanneer één/vijfde van de leden dit aanvragen.

Artikel 11: De uitnodiging tot de Algemene Vergadering met de agenda worden namens de Raad van Bestuur ten laatste acht dagen voor de vergadering aan de leden gericht.

Artikel 12: Alle beslissingen van de Algemene Vergadering worden getroffen bij gewone meerderheid van de aanwezige geldige stemmen, tenzij de statuten of een wettelijke bepaling van openbare orde een andere meerderheid voorschrijft,

Artikel 13: De beslissingen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven onder de vorm van een proces-verbaal en ondertekend door ten minste twee van de aanwezige stemgerechtigden. Deze procesverbalen worden gebundeld en liggen ter inzage van de leden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 14: Tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort:

a. De wijziging van de statuten van de vereniging.

b, De benoeming en het afstellen van bestuurders.

c. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen , en ontlasting verleent aan de leden van de Raad van Bestuur en de commissarissen.

d. De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

e. Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke, of de door de statuten, aan de Raad van Bestuur opgedragen bevoegdheden.

f. Het vaststellen van de jaarlijkse bijdragen van de leden,

g. Het benoemen en ontslaan van commissarissen,

h. Alle gevallen waarin de onderhavige statuten dat vereisen. O.a. het eventuele ontslag van leden

van de VZW.

Hoofstuk 4; De Raad van Bestuur

Artikel 15: De Raad van Bestuur is het leidende orgaan van de vereniging.

Artikel 16:

a. De Raad van bestuur bestaat uit tenminste drie bestuurders en maximum vijftien die allen lid zijn van de VZW. Binnen de Raad van Bestuur wordt een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een penningmeester en een secretaris aangeduid. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 10 jaar. Om de twee jaar zal één/derde van de bestuurders aftreden. De voorzitter, de penningmeester en de secretaris mogen nooit gelijktijdig aftreden. De aftredende bestuurders zijn herkiesbaar . De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudst aanwezige ondervoorzitter of, bij gebreke aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden met gewone meerderheid (= de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend. De geheime stemming is vereist indien het gaat over personen of persoonlijke aangelegenheden. Bij staking van stemmen in een geheime stemming is het voorstel verworpen.

c, Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter of degene die hem vervangt. Deze notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris en een bestuurder.

e. Aan de toetredende bestuurders wordt een eenmalige bijdrage van 500 Euro gevraagd en dit als waarborg voor hun functie. Dit bedrag kan worden aangepast door een eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Uitzonderingen kunnen worden toegestaan mits unanieme beslissing van de Raad van Bestuur. Elk uittredend bestuurder krijgt deze waarborg terugbetaald.

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 17: De Raad van Bestuur is bevoegd tot alle handelingen die niet uitdrukkelijk door de Wet of de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt ze zowel bij buitengerechtelijke als gerechtelijke handelingen.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. Dit mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang ingetrokken worden door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigt door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 18: De Raad van Bestuur vergadert om de zes maand en telkens als het nodig blijkt.

Artikel 19: Voor alle handelingen behorende tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur zal de vereniging geldig verbonden zijn, buiten de volmachten verleend door de Raad van Bestuur, door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders of door de handtekening van de penningmeester voor financiële verrichtingen voor zover zij de 3.000 Euro niet overschrijden.

Hoofdstuk 5: Het Dagelijks Bestuur

Artikel 20: Het Dagelijks Bestuur staat in voor de dagelijkse werking en organisatie van de vereniging. Het is belast met het behandelen van alle lopende zaken die de vereniging aanbelangen.

Artikel 21: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een penningmeester voor het Dagelijks Bestuur. Deze worden bijgestaan door maximaal vijftien leden die allen worden gekozen door de Raad van Bestuur uit de leden van de vzw. De gekozen leden verdelen onder elkaar de verschillende bevoegdheden. Het voltallige Dagelijks Bestuur vergadert een zestal keer per seizoen. De vergaderdata worden ruim op voorhand vastgelegd en gekaderd in een algemene seizoensplanning. Tussen deze vergaderingen zijn er naar gelang de noodaak extra bijeenkomsten van een Commissie van Acute Zaken (CAZ) die de werking van de club van zeer nabij opvolgt en optreedt waar nodig. Caz bestaat uit maximaal acht leden van het Dagelijks Bestuur die aangeduid worden door de Raad van Bestuur. Verslagen van alle vergaderingen, ' zowel van CAZ ais van het voltallig Dagelijks Bestuur, worden aan alle leden van het Dagelijks Bestuur doorgestuurd. Alsook ter informatie aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

, Artikel 22: De jeugdwerking van de vereniging zit ingebed in het Dagelijks Bestuur. Binnen het CAZ zit minstens één hoofdverantwoordelijke voor de jeugd. Bij uitbreiding zitten in het voltallig Dagelijks Bestuur meerdere jeugdverantwoordelijken. Een speciale ondersteunende jeugdcel, die geen deel uitmaakt van het Dagelijks Bestuur, staat ten dienste van de goede organisatie en werking van de jeugd.

Bij uitbreiding zullen alle thema werkingen en nieuwe initiatieven vertegenwoordigd worden (zijn) in het Dagelijks Bestuur.

Hoofdstuk 6: Verificatiecommissie

Artikel 23, Een verificatiecommissie, bestaande uit twee leden, kan jaarlijks door de Algemene Vergadering aangesteld worden. Indien meerdere kandidaten, worden de commissarissen verkozen bij geheime stemming. Deze commissie mag geen leden bevatten van de Raad van Bestuur. De verificatiecommissie heeft tot taak de boekhouding van de vereniging na te zien en een voorstel tot goedkeuring of afkeuring ervan aan de Algemene Vergadering voor te leggen.

Hoofdstuk 7: Plichten en rechten van de leden

Artikel 24: De leden genieten al de rechten voorzien door de wet en de statuten. Zij kunnen onder meer:

a. Een voorste! doen tot bijeenroeping van de Algemene Vergadering of vermelding doen van een voorstel op de agenda.

b. Deelnemen aan de Algemene Vergadering, zich laten vertegenwoordigen, kandidaten voorleggen en stemrecht uitoefenen.

c. Inzage nemen van de verslagen van de Algemene Vergadering.

d. Een voorstel doen tot aanvaarding of uitsluiting van leden.

De leden hebben de plicht zich te gedragen volgens de statuten en het huishoudelijk reglement van de

vereniging.

Hoofdstuk 8: Rekeningen en begrotingen

, Artikel 25: Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot 31 december. Op het einde van ieder boekjaar wordt door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting van volgend jaar opgemaakt. Zij worden ten laatste op de Algemene Vergadering van de maand mei voorgelegd. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissarissen.

Hoofdstuk 9: Ontbinding en vereffening

Artikel 26: In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding zal de Algemene Vergadering de bestemming van het actief bepalen.

3 Benoeming bestuurders:De algemene vergadering bevestigd de oude bestuurders in hun functie en benoemd 4 nieuwe bestuurders nl Pauwels Maria,Wittock Patrick,Mannens Guy en De Cock Lieven . De Cock Lieven wordt tevens benoemd als ondervoorzitterr.Hun mandaat gaat in op 1/5/2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

18/06/2012
ÿþ4 MOD 2.2

,fil d~í á ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

GRIFFIE RECHTEANi<

VAN KOOPHAN )Ei_ ,

-7 JUNI 2012

DENDEayiié

Voor-

behoud

aan het

Belgisci

Staatsbh

l llII 11111111 111111! I II lII lIIi

*12107807*

Ondernemingsnr : 421.670.579 Benaming

(voluit) : V.V.S.STEKENE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Brugstraat 8 9190 Stekene

Onderwerp akte : Beslissingen van de algemene vergadering van de VZW WS.STEKENE die plaats vond op 6 mei 2012 Wijzeging van de statuten en ontslag bestuurder

Hoofdstuk 5 : Het Dagelijks Bestuur.

Artikel 20 : Het Dagelijks Bestuur staat in voor de dagelijkse werking en organisatie van de vereniging. Het is belast met het behandelen van el de lopende zaken die de vereniging aanbelangen.

Artikel 21 : De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een penningmeester voor het Dagelijks Bestuur.

Deze worden bijgestaan door maximaal 10 leden die allen worden gekozen door de Raad van Bestuur uit de leden van de VZW.

De gekozen leden verdelen onder elkaar de verschillende bevoegdheden. Het voltallige Dagelijks Bestuur vergadert een zestal keer per seizoen. De vergaderdata worden ruim op voorhand vastgelegd en gekaderd in een algemene seizoensplanning. Tussen deze vergaderingen zijn er naar gelang de noodzaak extra bijeenkomsten van een Commissie van Acute Zaken (CAZ) die de werking van de club van zeer nabij opvolgt en optreedt waar nodig. CAZ bestaat uit maximaal 6 leden van het Dagelijks Bestuur die aangeduid worden door de Raad van Bestuur.

Verslagen van alle vergaderingen, zowel van CAZ als van het voltallig Dagelijks Bestuur, worden aan alle leden van het Dagelijks Bestuur doorgestuurd. Alsook ter informatie aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 22 : De jeugdwerking van de verenging zit ingebed in het Dagelijks Bestuur.

Binnen het CAZ zit minstens één hoofdverantwoordelijke voor de jeugd., Bij uitbreiding zitten in het voltallig Dagelijks Bestuur meerdere jeugd-

verantwoordelijken.

Een speciale ondersteunende jeugdcel, die geen deel uitmaakt van het Dagelijks Bestuur, stat ten dienste van de goede organisatie en werking van de jeugd.

Ontslag bestuurder

De heer François De Rycke neemt ontslag uit de Raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
V.V.S. STEKENE

Adresse
BRUGSTRAAT 8 9190 STEKENE

Code postal : 9190
Localité : STEKENE
Commune : STEKENE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande