VA-CYCLING TEAM ZELE

Association sans but lucratif


Dénomination : VA-CYCLING TEAM ZELE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 506.946.150

Publication

31/12/2014
ÿþM0D 2.2

r.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr SaG. 5c-16 ASC)

Benaming

tvotuitf : VA-Cycling Team Zele

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm . Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Meerskant 57 - 9240 Zele

Onderwerp akte : Oprichting + statuten + benoeming bestuurders VA-Cycling Team Zele VZW

STATUTEN

"VA-Cycling Team Zele"

Vereniging zonder winstoogmerk

Meerskant 57

9240 Zele

Art. 1. De vereniging draagt de naam VA Cycting Team Zele VZW.

Art, 2, De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te Meerskant 57- 9240 Zele, in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het aanzetten tot actieve deelneming aan wielerwedstrijden (zowel wegwedstrijden als veldrijden) en alles wat met wielrennen te maken heeft.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doei beschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen-als buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd en kan op elk moment ontbonden worden.

Art. 5. De vereniging zal minstens 3 werkende leden tellen, de oprichters zijn de eerste werkende (eden van de vereniging.

Art. 6. Ais werkend lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten. Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden zonder een opzegtermijn in acht te nemen. Het ontslag dient evenwel schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een Algemene Vergadering worden besloten met een tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord. Deze uitsluiting wordt door de Raad van Bestuur schriftelijk aan het lid medegedeeld met bijhorende motivatie.

Met dien verstande dat indien door een ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Art. 7. De Raad van Bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er Wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur. Het origineel van het

Op de laatste biz van Luik B vermeiden Recto Neem en hoedantgheíd van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)nven) bevoegd de vereniging stichting of organisme ten aanzien Aran derden te +reriegerevoordigen

Verso Naam en handtekening.

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL GENT

i 8 DEC, 2014

AFDEL;N( l} i JERMONDE

MQD 2,2

Luik B - Vervolq

ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vereniging.

Art. 8. De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 9. De Algemene Vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, binnen de zes maand na afsluiting van het boekjaar. De Algemene Vergadering wordt tevens door de Raad van Bestuur samengeroepen in de gevallen dat de Raad van Bestuur dit nodig acht.

Art. 10. De aanhorige besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Elk werkend lid heeft 1 stem. De besluiten warden de leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Art. 11. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering. Deze benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur en iedere bestuurder kan ook te aile tijde door de Algemene Vergadering ontslagen worden. Met dien verstande dat Indien door een ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris-penningmeester. Elke bestuurder heeft 1 stem. De besluiten worden de werkende leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdrachten en tot de tekortkomingen in het bestuur.

]e secretaris-penningmeester wordt voorgedragen als dagelijks bestuurder.

Het mandaat van bestuurder 1 dagelijks bestuurder is onbezoldigd.

Art. 12, Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de Raad van Bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor volgend jaar op, dewelke aan de jaarvergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 13, in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft.

Art, 14. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De Raad van Bestuur wordt als volgt samengesteld :

Oprichter 1 : Voorzitter

Van Assche Serge, Meerskant 57  9240 Zele, geb 01/11/1968, rijksreg nr 68.11.01-105.12

Oprichter 2 : Secretaris - Ondervoorzitter

Van Handenhove Wendy, Meerskant 57  9240 Zele, geb 2610611975, rijksreg nr 75.06.26-328.24

Oprichter 3 : Penningmeester

Mechant Nelly, Oude baan 122  9200 Dendermonde, geb 0711111952, rijksreg nr 52.11,07-310.67

Aldus goedgekeurd door de buitengewone Algemene Vergadering te Zele op 0111212014, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde.

Op de laagte biz van Luik B vern-ielden . Recto - N ain en ho; daràgheid van de instrr:rnersterende notans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien Aran derden te vertegenvroord,gen

Verso - }Naam sn handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
VA-CYCLING TEAM ZELE

Adresse
MEERSKANT 57 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande