VAN DE VELDE-WILLEMS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VAN DE VELDE-WILLEMS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 428.218.772

Publication

24/04/2014
ÿþmod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111F,1,1j11111111 uhII

Ondememingsnr 0428.218.772

Benaming (voluit) :VAN DE VELDE - WILLEMS

(verkort):

Rechtsvorm: naamloze vennootschap

Zetel industrielaan 3

9900 Eeklo

Onderwerp akte : NV: kapitaarsverhoging

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Filip Boone, te Eeklo, de dato 27 maart 2014 blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap Van de Velde-Willems met maatschappelijke zetel te 9900 Eeklo, Industrielaan 3, is bijeengekomen en volgende besluiten met eenparigheid van stemmen heeft genomen, waarvan het uittreksel, ter registratie aangeboden, enkel dienstig voor de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, luidt als volgt:

EERSTE BESLUIT

De vergadering beslist het verslag opgesteld in toepassing van artikel 602 Wetboek van' Vennootschappen door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakerijkheid "FIGURAD Bedrijfsrevisoren" met maatschappelijke zetel te 9051 Sint-Denijs-Westrem, Kortiijksesteenweg 1126, zonder amendering goed te keuren.

Dit verslag werd ondertekend door de Heer Stefaan Beirens, bedrijfsrevisor en is gedateerd op 26 maart 2014.

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk ais volgt

"8 Besluit

De hiervoor beschreven rechtshandeling vormt een inbreng in nature bij toepassing van artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen. De inbreng in nature betreft de schuldvordering die zal ontstaan uit het besluit tot uitkering van een tussentijds dividend aan de aandeelhouders van de Naamloze Vennootschap VAN DE VELDE - WILLEM, met maatschappelijke zetel te Industrielaan 3, 9900 Eeklo, en met ondernemingsnummer BE 0428.218.772 RPR Gent.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

o de intentie geuit is om een kapitaalverhoging door te voeren bij VAN DE VELDE - WILLEMS

NV middels een inbreng in nature van de vordering van de aandeelhouders ten gevolge van de geplande dividenduitkering ten bedrage van 1.000.000,00 EUR, onder afhouding van 10 % roerende voorheffing of netto 900.000,00 EUR, conform artikel 537 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen. Het totale nettodividend zef 900.000,00 EUR bedragen.

o de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut

van de Bedriffsrevlsoren inzake inbreng in nature en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de beschrijving en waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in nature;

o de beschrijving van de inbreng in nature beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

o dat de voor de inbreng in nature door het bestuursorgaan weerhouden methode van

waardering bedreseconomisch verantwoord is (waardering aan nominale waarde) en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt ten minste overeenkomt met de vergoeding voor een bedrag van 900.000,00 EUR, zodat de inbreng niet overgewaardeerd is;

Indien aile aandeelhouders besluiten om de ontvangen netto dividenduitkering voor een bedrag van 900.000,00 EUR in het kapitaal te incorporeren, zullen ais vergoeding voor deze inbreng in nature

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

' "

NEERGELEGD

I .1 APR, 2014

RECHTBehigiVA

KOOF NeliAND

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

1.866 nieuwe aandelen van VAN DE VELDE - WILLEMS NV, zonder nominale waarde, gelijk aan de

bestaande aandelen, worden uitgegeven, met een uitgifteprijs van 482,21 EUR per aandeel.

De kapitaalverhoging zal als volgt verlopen:

1. Het verschil tussen de uitgifteprijs van 482,21 EUR per aandeel en de fractiewaarde van 248,89 EUR per aandeel of een globale uitgiftepremie van 435.571,26 EUR zal in een eerste fase worden geboekt op een onbeschikbare rekening Uitgiftepremies.

2. Door de inbreng in nature zal het kapitaal dus in eerste instantie worden verhoogd met 464.428,74 EUR (1.866 nieuwe aandelen * 248,89 EUR fractiewaarde per aandeel), om het te brengen van 224.000,00 EUR naar 688.428,74 EUR.

3. Onmiddellijk en in dezelfde buitengewone algemene vergadering wordt gepland om deze uitgiftepremie te incorporeren in het kapitaal zonder de uitgifte van nieuwe aandelen waarna het kapitaal zal verhoogd worden van 688.428,74 EUR tot 1.124,000,00 EUR.

De nieuw uit te geven aandelen zullen ais volgt worden toegekend:

- 18 nieuwe aandelen aan de heer EUGEEN DE COCKER;

- 616 nieuwe aandelen aan de heer FREDERIK DE COCKER;

- 616 nieuwe aandelen aan de heer NICOLAS DE COCKER;

- 616 nieuwe aandelen aan de heer MATTHIAS DE COCKER;

Door de inbreng in nature zal het kapitaal worden verhoogd met 900.000,00 EUR, om het te brengen van 224.000,00 EUR naar 1.124.000,00 EUR.

Huidig rapport wordt afgeleverd onder de uitdrukkelijke opschortende voorwaarde dat de aandeelhouders van de vennootschap de reeds uitgedrukte intentie daadwerkelijk uitvoeren. Indien echter na de beslissing van dividenduitkering één of meerdere aandeelhouders niet wensen deel te nemen aan de voorziene kapitaalverhoging zal het kapitaal slechts worden verhoogd ten bedrage van het netto dividendbedrag ontvangen door de aandeelhouders die wel wensen in te tekenen op de kapitaalverhoging.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen "fairness opinion" is.

Wij verklaren onze opdracht in eer en geweten te hebben vervuld.

Sint-Denijs-Westrem, 25 maart 2014.

FIGURAD BEDRIJFSREVISOREN BVBA

vertegenwoordigd door

(handtekening)

STEF,4AN BEIRENS

Vennoot»

De vergadering beslist tevens het bijzonder verslag opgemaakt door de raad van bestuur zonder amendering goed te keuren. Dit verslag is gedateerd op 4 maart 2014.

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder verslag van de raad van bestuur zullen ter griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd worden samen met een expeditie van onderhavig proces-verbaal.

TWEEDE BESLUIT

De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap een eerste maal te verhogen met een bedrag van vierhonderd vierenzestig duizend vierhonderd achtentwintig euro vierenzeventig cent (E 464.428,74) om het te brengen van tweehonderd vierentwintig duizend euro (¬ 224.000,00) op zeshonderd achtentachtig duizend vierhonderd achtentwintig euro vierenzeventig cent (¬ 688.428,74) door de creatie van duizend achthonderd zesenzestig (1,866) nieuwe aandelen van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen zullen bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten van de vennootschap zullen delen vanaf de onderschrijving.

De vergadering beslist dat op deze duizend achthonderd zesenzestig (1.866) nieuwe aandelen moet worden ingeschreven tegen een (afgeronde) prijs van vierhonderd tweeëntachtig euro eenentwintig cent (E 482,21) per aandeel, hetzij tegen een totale (afgeronde) prijs van negenhonderd duizend euro. (¬ 900.000,00)

Van deze onderschrijvingsprijs zal:

- vierhonderd vierenzestig duizend vierhonderd achtentwintig euro vierenzeventig cent (¬ 464.428,74) geboekt worden als kapitaal.

- vierhonderd vijfendertig duizend vijfhonderd eenenzeventig euro zesentwintig cent (E 435.571,26) geboekt worden ais uitgiftepremie.

De vergadering beslist dat ieder nieuw onderschreven aandeel en elke daarbij horende uitgiftepremie volledig volgestort dient te zijn.

De vergadering verklaart zich akkoord met de uitgifteprijs van de nieuwe aandelen en met het vormen van een uitgiftepremie zoals voormeld.

De vergadering ontslaat de notaris van elke verantwoordelijkheid in dit verband.

Op de iaatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

7\\F

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOtf 11.1

INSCHRIJVING OP DE NIEUWE AANDELEN EN VOLSTORTING

INBRENG IN NATURA

En onmiddellijk is alhier tussengekomen:

1/ De heer DE COCKER Eugeen, voornoemd.

Dewelke verklaart in te brengen in de naamloze vennootschap "VAN DE VELDE WILLEMS", voormeld, een zekere en vaststaande vordering welke hij bezit jegens zelfde naamloze vennootschap, voor een bedrag van negen duizend euro, (¬ 9.000,00).

2/ De heer DE COCKER Frederik, voornoemd.

Dewelke verklaart in te brengen in de naamloze vennootschap "VAN DE VELDE WILLEMS", voormeld, een zekere en vaststaande vordering welke hij bezit jegens zelfde naamloze vennootschap, voor een bedrag van tweehonderd zevenennegentig duizend euro. (¬ 297.000,00). 3 /De heer DE COCKER Nicolas, voornoemd.

Dewelke verklaart in te brengen in de naamloze vennootschap 'VAN DE VELDE WILLEMS", voormeld, een zekere en vaststaande vordering welke hij bezit jegens zelfde naamloze vennootschap, voor een bedrag van tweehonderd zevenennegentig duizend euro. (¬ 297.000,00). 41 De heer DE COCKER Matthias, voornoemd.

Dewelke verklaart in te brengen in de naamloze vennootschap "VAN DE VELDE WILLEMS", voormeld, een zekere en vaststaande vordering welke hij bezit jegens zelfde naamloze vennootschap, voor een bedrag van tweehonderd zevenennegentig duizend euro (¬ 297.000,00). Oorsprong van eigendom

Voormelde vorderingen jegens de vennootschap van in totaal negenhonderd duizend euro (¬ 900.000,00) zijn ontstaan naar aanleiding van de toekenning door de vennootschap van een tussentijds dividend voor een bedrag van een miljoen euro (¬ 1.000.000,00) aan de aandeelhouders van de vennootschap in verhouding tot het aantal aandelen dat zij in de vennootschap bezitten. Deze toekenning werd beslist door de bijzondere algemene vergadering van de vennootschap gehouden op 4 maart 2014.

Na inhouding van de roerende voorheffing van tien ten honderd (10 %), bedragend honderd duizend euro (¬ 100.000,00) bleef er een netto tussentijds dividend van negenhonderd duizend euro 900.000,00) over.

Dit netto tussentijds dividend werd toegekend aan de aandeelhouders in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten in de vennootschap en voor elke aandeelhouder geboekt op zijn rekening courant als een schuld van de vennootschap jegens de aandeelhouder.

Verklaringen:

De inbrengers verklaren:

-dat de vorderingen worden ingebracht in volle eigendom.

-dat de ingebrachte vorderingen door geen enkele inschrijving zijn gewaarborgd.

-dat, aangezien de vorderingen worden ingebracht in de naamloze vennootschap "VAN DE VELDE - WILLEMS", voormeld, die zelf schuldenares is, de formaliteiten voorzien door de wet van 6 juli 1994 betreffende overdracht van schuldvorderingen, niet dienen nageleefd te worden,

-dat de inbrenggenietende vennootschap in aile rechten en verplichtingen van de inbrengers treedt met betrekking tot de ingebrachte vorderingen,

-dat de inbrenggenietende vennootschap de kosten, rechten en ereloon met betrekking tot de inbrengakte zal dragen.

Vergoeding voor de inbreng

De vergadering beslist dat als vergoeding voor de gedane inbrengen aan de inbrengers in totaal duizend achthonderd zesenzestig (1.866) nieuwe, volgestorte aandelen toegekend worden zonder aanduiding van nominale waarde, die in de winsten van de vennootschap zullen delen vanaf de onderschrijving.

De vergadering beslist dat de toekenning van de nieuwe aandelen als volgt gebeurt

-aan de heer De Cocker Eugeen, voornoemd, worden achttien (18) nieuwe, volgestorte aandelen toegekend.

-aan de heer De Cocker Frederik, voornoemd, worden zeshonderd en zestien (616) nieuwe, volgestorte aandelen toegekend.

-aan de heer De Cocker Nicolas, voornoemd, worden zeshonderd en zestien (616) nieuwe, volgestorte aandelen toegekend.

-aan de heer De Cocker Matthias, voornoemd, worden zeshonderd en zestien (616) nieuwe,

volgestorte aandelen toegekend.

DERDE BESLUIT

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, bij akte vast te stellen:

-dat op alle nieuw uitgegeven aandelen werd ingeschreven door een inbreng in nature.

-dat alle nieuwe uitgegeven aandelen volledig werden volgestort.

-dat de kapitaalverhoging werd gerealiseerd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

mari 11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

-dat na de realisatie van deze kapitaalverhoging het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap zeshonderd achtentachtig duizend vierhonderd achtentwintig euro vierenzeventig cent (E 688.428,74) en wordt vertegenwoordigd door tweeduizend zevenhonderd zesenzestig (2.766) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

-Dat door de inbrengers een uitgiftepremie gestort werd van in totaal vierhonderd vijfendertig duizend vijfhonderd eenenzeventig euro zesentwintig cent (E 435,571,26).

Verklaringen pro fisc°

De vergadering stelt vast:

-dat de notaris lezing heeft gegeven van het artikel 203 van het Wetboek der Registratierechten. -dat voor het heffen van de registratierechten de ingebrachte vorderingen worden gewaardeerd op in totaal negenhonderd duizend euro. (¬ 900.000,00).

-dat de waarde van de maatschappelijke rechten die als tegenprestatie werden verstrekt niet hoger is dan de waarde van de vorderingen.

VIERDE BESLUIT

De vergadering beslist het totaal bedrag van de uitgiftepremie, bedragend vierhonderd vijfendertig duizend vijfhonderd eenenzeventig euro zesentwintig cent (E 435.571,26) te plaatsen op een onbeschikbare rekening genaamd: "uitgiftepremies".

Deze rekening strekt tot waarborg van derden en kan slechts verminderd of opgeheven worden op de wijze voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

VIJFDE BESLUIT

De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap een tweede maal te verhogen met een bedrag van vierhonderd vijfendertig duizend vijfhonderd eenenzeventig euro zesentwintig cent (E 435.571,26) om het te brengen van zeshonderd achtentachtig duizend vierhonderd achtentwintig euro vierenzeventig cent (¬ 688.428,74) op een miijoen honderd vierentwintig duizend euro (E 1.124.000,00).

De vergadering beslist dat deze kapitaalverhoging wordt gerealiseerd door incorporatie in het kapitaal van de voormelde uitgiftepremie voor een totaal bedrag van

vierhonderd vijfendertig duizend vijfhonderd eenenzeventig euro zesentwintig cent (E 435.571,26). De vergadering beslist dat deze tweede kapitaalverhoging wordt gerealiseerd zonder uitgifte van nieuwe aandelen maar met een evenredige aanpassing van de fractiewaarde van de aandelen. ZESDE BESLUIT

De vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, bij akte vast te stellen:

-dat de tweede kapitaalverhoging werd gerealiseerd.

-dat naar aanleiding van de tweede kapitaalverhoging geen nieuwe aandelen werden uitgegeven, maar dat de fractiewaarde van de bestaande aandelen werd aangepast.

-dat na de realisatie van deze tweede kapitaalverhoging het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap een miljoen honderd vierentwintig duizend euro (E 1.124.000,00) bedraagt en wordt vertegenwoordigd door tweeduizend zevenhonderd zesenzestig (2.766) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die eik een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Gelet op het voorgaande beslist de vergadering artikel vijf van de statuten te wijzigen door vervanging van de tekst van dit artikel door een nieuwe tekst, luidend als volgt

"Artikel 5, Kapitaal

Het geheel geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt een miljoen honderd vierentwintig duizend euro, 1, 124.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door tweeduizend zevenhonderd zesenzestig (2.766) gelijke aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigen."

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering beslist aan de bestuurders aile machten te verlenen tot het uitvoeren van alle door deze vergadering genomen besluiten.

ACHTSTE BESLUIT

De vergadering beslist aan de bestuurders een bijzondere volmacht te verlenen tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen van een gecoördineerde tekst van de statuten, zoals voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen.

TOEPASSING VAN ARTIKEL 537 W692.

De vergadering beslist dat onderhavige kapitaalverhoging wordt doorgevoerd in toepassing van de bepalingen van het artikel 537 W1B92.

In dit verband verklaren de aandeelhouders, hetgeen door ondergetekende notaris wordt bevestigd: 1/dat de bijzondere algemene vergadering van de vennootschap gehouden op 4 maart 2014 beslist heeft over te gaan tot het uitkeren van een tussentijds dividend van een miljoen euro. (E 1.000.000,00).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

mort 11.1

2/dat de roerende voorheffing verschuldigd naar aanleiding van de toekenning van het tussentijds

dividend in totaal honderd duizend euro 100.000,00) bedraagt, zijnde tien ten honderd van het

totale bruto dividend.

3/dat het bedrag van deze roerende voorheffing door de vennootschap werd Ingehouden en werd doorgestort aan de bevoegde overheidsdienst

4/dat het netto dividend, bedragend negenhonderd duizend euro (¬ 900.000,00) toegekend werd aan de aandeelhouders in verhouding tot het aantal aandelen dat zij bezitten in de vennootschap en op hun rekening courant werd geboekt als een schuld van de vennootschap aan de aandeelhouders. 6/dat het integrale toegekende tussentijds netto dividend bedragend negenhonderd duizend euro (¬ 900.000,00) werd aangewend voor het realiseren van de hiervoor doorgevoerde kapitaalverhogingen.

6/dat deze kapitaalverhogingen werden gerealiseerd volgens de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

7/dat deze kapitaalverhogingen werd gerealiseerd zo snel mogelijk en zonder vertraging na het toekennen van het tussentijds dividend.

8/dat het bedrag van de kapitaalverhoging, bedragend negenhonderdduizend euro 900,000,00) bij de inschrijving volledig werd volgestort door inbrengen in natura,

9/dat de kapitaalverhoging werd gerealiseerd tijdens het belastbaar tijdperk dat afsluit va& 1 oktober 2014.

10/dat bijgevolg aan de voorschriften van het artikel 531 WIB92 werd voldaan,

STEMMING EN BEËINDIGING VAN DE VERGADERING

Alle besluiten werden genomen met eenparigheid van stemmen en voor elk punt van de agenda afzonderlijk.

Voor eensluidend uittreksel

Filip Boone

Geassocieerd Notaris

Te Eeklo

23/02/2011

Terzelfdertijd neergelegd:

-Uitgifte van de akte;

-Gecoördineerde statuten;

Publicatielijst

-Verslag raad van bestuur;

- verslag bedrijfsrevisor.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

24/09/2014 : GE142700
16/10/2013 : GE142700
30/09/2013 : GE142700
28/09/2012 : GE142700
16/01/2012 : GE142700
26/09/2011 : GE142700
12/10/2010 : GE142700
23/10/2009 : GE142700
30/10/2008 : GE142700
26/09/2007 : GE142700
02/10/2006 : GE142700
20/09/2005 : GE142700
03/06/2005 : GE142700
14/09/2004 : GE142700
30/09/2003 : GE142700
11/10/2002 : GE142700
22/10/2015 : GE142700
07/11/2001 : GE142700
29/08/2001 : GE142700
12/12/2000 : GE142700
15/12/1998 : GE142700
01/01/1989 : GE142700
01/01/1988 : GE142700
07/08/1986 : GE142700

Coordonnées
VAN DE VELDE-WILLEMS

Adresse
INDUSTRIELAAN 3 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande