VAN ERTVELDE DE GROOTE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VAN ERTVELDE DE GROOTE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 549.831.038

Publication

10/04/2014
ÿþ111111,1,11111III Ill II

Mod Mal 11.1

NEEKuLE(..2

31 MARI 2014

RECHTBANK !` KOOPEttetiPEL TE GENT

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 054 B 8 34 O3

Benaming

(voluit) VAN ERTVELDE DE GROOTE

(verkort) :

Rechtsvorm : vennnootschap onder firma

Zetel: Krijtestraat 65 9041 Oostakker

(volledig adres)

Onderwerp akte: Oprichting

Heden, vrijdag 21 maart 2014 zijn samengekomen:

1.Van Ertvelde Eliane geboren te Gent op 10 februari 1953 en wonende te 9041 Oostakker Krijtestraat 65.

N.N. 53.02.10-082-66

2.0e Groote Guy geboren te Gent op 19 oktober 1960 en wonende te 9041 Oostakker Krijtestraat 65. N.N.

50.10.19-027-38

En ze hebben een vennootschap onder -firme opgericht (afgekort V.O.F.)

De partijen verklaren en erkennen dat een vermogen van 5000 euro is ingebracht en voistort, ieder met zijn

EIGEN middelen en dat het als volgt is samengesteld:

Van Ertvelde Eliane voornoemd ondertekende op 50 aandelen van 50¬ volledig volstort.

De Groote Guy voornoemd ondertekende op 50 aandelen van 50¬ volledig voIstort.

Hierbij worden zij respectievelijk eigenaar van:

Van Ertvelde Eliane van 50 aandelen

-De Groote Guy van 60 aandelen

De ondergetekenden stellen de statuten van hun vennootschap ais volgt vast:

STATUTEN

Artikel I: benaming: VAN ERTVELDE DE GROOTE

De vennootschap is opgericht als vennootschap onder firme, en dit onder de bijzondere benaming "VAN ERTVELDE DE GROOTE." Handelsbenaming:" 't KRISFEHOF "

Artikel duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd te rekenen vanaf heden.

Artikel 3: zetel

De zetel van de vennootschap is bij de oprichting gevestigd te B-9041 Oostakker Krijtestraat 65.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij gewoon besluit van de algemene

vergadering of van de zaakvoerders.

De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt, dit ter berichtgeving aan derden.

(Dp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de reohtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4: doel

De vennootschap heeft tot doel:

De verkoop van dranken voor in het algemeen consumptie ter plaatse, eventueel in combinatie met enigerlei vorm van amusement door cafés bierhallen enz.

De verkoop aan de toog van eetwaren en dranken die ter plaatse verbruikt worden in het algemeen in een wegwerpverpakking aangeboden in snelbuffetten zoals snackbars, sandwichbars- en hamburgerrestaurants . De exploitatie van voetbalstadions, zwembaden, atletiekbanen, golfbanen, tennisvelden, schaatsbanen, schietstanden, bowlings, gespecialiseerde zalen en arena's , enz. De exploitatie van discotheken, dancings en privé - clubs, die hun omzet verwezenlijken door de verkoop van dranken, ook indien entreekaarten worden verkocht die recht geven op consumpties. Het organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches, recepties, enz. De uitbating van café-restaurants- tavernen. Het geven van maaltijden als restaurant van het traditionele type. Het organiseren van gastrononnische weekends; enz. De exploitatie van schouwburgen, theaters, concertzalen, musichalls, cabarets en andere accommodaties voor podiumkunst. De kaartenverkoop en plaatsbespreking De exploitatie van snooker- en biljartzalen, en tennisvelden_ De exploitatie van recreatieparken. Het zoeken van acteurs voor film, televisie en theater. De overige activiteiten in verband hiermede die niet eiders zijn gerangschikt. De promotie en organisatie van sportevenementen als zelfstandige activiteit of voor rekening van derden. Verlenen van ondersteunende diensten in verband met sportbeoefening. Organisatie en uitvoering van sportevenementen, voetbal, wielrennen, bowling, tennis, enz. Het beheer en exploitatie van de sportcentra die kunnen gebruikt worden voor de uitoefening van diverse sporten en disciplines. Het beheer en de exploitatie van multifunctionele centra overwegend gebruikt voor de sportbeoefening. De exploitatie van gymnastiekzalen, fitnesscentra, centra voor de beoefening van aerobic, bodybuilding, enz. inclusief de begeleiding van de cliënteel op sportief gebied. Het bieden van overig amusement, inrichting van feestelijkheden, enz. Het beheer en exploitatie van culturele centra. Het beheer en de exploitatie van multifunctionele centra en evenementhallen, overwegeng ten behoeve van de scheppende en/of de uitvoerende kunst. De organisatie van salons, tentoonstellingen en vakbeurzen. De organisatie van modeshows. De organisatie van congressen, seminaries, enz.

Café en snackbar en inrichten van feestelijkheden.

Het doel kan gewijzigd worden bij statutenwijziging bij algemene vergadering of bij buitengewone algemene vergadering en zoals voorzien in de wetgeving dienaangaande.

In het algemeen zal de vennootschap aile commerciële-, financiële-, roerende- en onroerende handelingen mogen verrichten, in rechtstreeks- of onrechtstreeks, geheel- en gedeeltelijk verband met haar maatschappelijk doel. Zij mag zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden alle handelingen verrichten die van aard zouden zijn om de verwezenlijking of uitbreiding ervan te vergemakkelijken. Zij mag zich interesseren door middel van inbreng, versmelting, deelname, enz. in alle

bestaande of nog op te richten vennootschappen en ondernemingen zowel in België als in het buitenland, die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband staat met het hare.

Artikel 5: kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 5000 euro. Het bestaat uit 100 aandelen op naam, van 50 eurcL

Artikel 6: overdracht van participaties

De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met eenparig goedvinden van aile vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. De verkoopprijs is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen de partijen wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige. De deskundige houdt rekening met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen rechtsmiddel open. De afkoop van de

aandelen moet in elk geval tot stand komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld op de hierboven bepaalde wijze.

Artikel 7: aansprakelijkheid van de vennoten

De verbintenissen aangegaan vanaf 1 februari 2014 zullen worden opgenomen en overgenomen door de vennootschap, evenwel onder de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Artikel 8: bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot. Deze aanvaardt de opdracht onder de bevestiging dat hij of zij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Artikel 9: bezoldiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een bezoldiging worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar voor het toekomende jaar wordt vastgesteld en ten leste komt van de algemene kosten van de vennootschap. Ook een Buitengewone Algemene Vergadering kan de bezoldiging vaststellen, verminderen of vermeerderen.

Artikel 10: bestuursbevoegdheden

De zaakvoerder(s) is/zijn bevoegd aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of deze statuten alleen dealgemene vergadering bevoegd is. De vennootschap wordt in - en buiten rechte vertegenwoordigd door de zaakvoerder(s). In geval van een college van zaakvoerders kan elk van hen afzonderlijk de vennootschap binden en bestuurshandelingen stellen.

Artikel 11: verantwoordelijkheid van de zaakvoerder

De zaakvoerder is volgens de regels omtrent lastgeving zonder meer hoofdelijk jegens de vennootschap verantwoordelijk voor de vervulling van de hem opgedragen taak en aansprakelijk voor de tekortkomingen die hij in zijn bestuur begaan heeft. Zolang de vennootschap niet ontbonden is, kan hij slechts tot schadeloosstelling aangesproken worden nadat de algemene vergadering daartoe besloten heeft.

Artikel 12: bijzondere volmachten

De zaakvoerder(s) kan/kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere- en beperkte volmachten voor een bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. Indien er

verschillende zaakvoerders zijn vormen zij een college, zij kunnen elk afzonderlijk optreden.

Artikel 13: gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar gehouden op de laatste vrijdag van de maand mei om 14.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De eerste algemene vergadering wordt gehouden op datum van vrijdag 27 mei 2016 te 14h.

Ten allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en bij gewone meerderheid van stemmen te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Ten allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om bij versterkte meerderheid van stemmen over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. De algemene vergadering is bevoegd te beraadslagen en te besluiten over: - goedkeuring van de jaarrekening indien zij vereist zou zijn; - bestemming van het resultaat; - wijziging van de statuten; - bepaling van de bezoldiging van de zaakvoerder(s).

Artikel 14: plaats van de vergadering

De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is en aangewezen in de oproeping. De bijzondere - en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de plaats aangewezen in de oproeping.

Artikel 15: oproeping tot de algemene vergadering - Termijnen

De oproeping tot een algemene vergadering geschiedt bij middel van een gewone brief toegezonden aan elke vennoot ten minste veertien dagen voor de vergadering met opgave van de agenda.

Artikel 16: vertegenwoordiging van de vennoten

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde die zelf vennoot moet zijn. Om geldig te zijn moet de volmacht bij geschrift gegeven zijn voor de gehele duur van

de vergadering. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlening is verboden.

Artikel 17: stemrecht

Alle vennoten zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 18: quorum

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De gewone en de bijzondere algemene vergaderingen beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal aanwezige- of vertegenwoordigde vennoten.

Artikel 19: besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering.

In de gewone- en de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen en bij gewone meerderheid van stemmen. Onthoudingen of blanco stemmen en de nietige stemmen worden bij de berekening verwaarloosd. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt.

De zaakvoerder wordt verkozen bij eenvoudige meerderheid.

Artikel 20: notulen

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De notulen bevatten een beknopt verslag van het verloop der vergadering.

Artikel 21: notulen - afschriften en uittreksels.

Afschriften en uittreksels van de notulen van de gewone- en van de bijzondere algemene vergadering worden ondertekend door de personen die als orgaan de vennootschap kunnen verbinden, ongeacht of zij aan de vergadering hebben deelgenomen.

Elke vennoot kan op de zetel van de vennootschap kennis nemen van de notulen of zich op zijn kosten een afschrift daarvan doen afgeven.

Artikel 22: gelijke behandeling van de vennoten

Bij elk besluit van de algemene vergadering moeten de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk behandeld worden.

Artikel 23: buitengewone algemene vergadering - statutenwijzigingen.

De onderhavige statuten kunnen door de buitengewone algemene vergaderingen gewijzigd worden.

De buitengewone algemene vergadering kan alleen rechtsgeldig over een wijziging in de statuten beraadslagen en besluiten wanneer die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het geplaatst kapitaal vertegenwoordigen. Is het genoemde quorum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig; de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige of vertegenwoordigde deel van het kapitaal. Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drievierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen. Bij de berekening van de vereiste meerderheid worden de stemmen van degenen die zich onthouden, de blanco stemmen en de nietige stemmen als stemmen tegen beschouwd. De besluiten van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld ln een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Heeft de voorgestelde wijziging betrekking op de rechtsvorm van de vennootschap dan moet de buitengewone algemene vergadering worden gehouden ten overstaan van een notaris en met inachtneming van de voorschriften van de artikelen 168 en volgende van de Vennootschappenwet.

Artikel 24: boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december, Het eerste boekjaar vangt aan op datum van heden en eindigt op datum van 31 december 2015. De vennootschap voert een boekhouding volgens de voorschriften van de wet.

Artikel 25: winstuitkering

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Aan de vennoten kan, op voorstel van de zaakvoerder bij besluit van de algemene vergadering, uit de netto winst van het boekjaar een rente op het gestorte bedrag van hun aandelen toegekend worden. Over verliezen beslist de algemene vergadering. De betalingen worden gedaan op het tijdstip en op de wijze, bepaald door de zaakvoerder, binnen een jaar na de algemene vergadering die tot uitkering heeft

besloten. De algemene vergadering kan beslissen dat een door haar bepaald gedeelte van het uit te keren bedrag zal aangewend worden tot bijstorting op de niet volgestorte aandelen.

Artikel 26: kennisgevingen aan de vennoten

Alle kennisgevingen aan vennoten inzake de vennootschap geschieden langs de post aan de woonplaats van de vennoten die vermeld is in de oprichtingsakte of in het register van de vennoten. In geval van verandering van de woonplaats moet de vennoot de nieuwe woonplaats per brief meedelen aan de vennootschap. Zolang zulke mededeling niet gedaan is, wordt de vennoot geacht woonplaats gekozen te

hetten de dorsprunkeltItce wddreeets. Deze c.tausuie is van ememen,içwnst'sge teepasstimingeve van verplaatsing van de zetel van een rechtspersoon - vennoot

Artikel 27: scheidsgerecht

Alle geschillen ter zake van deze vennootschap tussen de vennootschap en haar aandeelhouders of zaakvoerders en gewezen zaakvoerders, tussen de zaakvoerders en vennoten, tussen vereffenaars en vennoten, zullen definitief beslecht worden door arbitrage.

Zijn de partijen het daaromtrent niet eens, dan wijst elke partij een scheidsrechter aan; deze scheidsrechters kiezen een derde scheidsrechter die ais voorzitter zal optreden. Zijn de scheidsrechters het dienaangaande niet eens, dan benoemt de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, op verzoek van de twee scheidsrechters de derde scheidsrechter.

Artikel 28: ongeldige statutaire clausules

De clausules van deze statuten waardoor afbreuk mocht gedaan zijn aan wetten die de openbare orde betreffen en aan de wetten op de handelsvennootschappen worden voor niet geschreven gehouden en kunnen geen aanleiding geven tot nietigverklaring van de vennootschap.

TIJDELIJKE BEPALINGEN

Benoeming zaakvoerder

Als niet statutair zaakvoerders worden benoemd - met eenparigheid van stemmen -,

-Van Ertvelde Eliane

'De Groote Guy

die aanvaarden, dit voor een termijn van onbepaalde duur en vanaf heden.

Hun mandaat is niet bezoldigd tenzij de Algemene Vergadering en of Buitengewone Algemene Vergadering hierover anders zcu beslissen.

Aldus opgemaakt In vijf originele exemplaren te Oostakker op datum van vrijdag 21 maart 2014. Een origineel zal neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

getek

De Groote Guy

zaakvoerder

L

Qlf

te- . t_

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden *aan het Belgisch Staatsb lad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VAN ERTVELDE DE GROOTE

Adresse
KRIJTESTRAAT 65 9041 OOSTAKKER

Code postal : 9041
Localité : Oostakker
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande