VELOCITA

Société en commandite simple


Dénomination : VELOCITA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 508.852.003

Publication

15/01/2013
ÿþ Mod W os611.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





11111311.111,11(91

Ondernemingsnr: Sc.ó 003

Benaming

(voluit) : VELOCITÀ

(verkort)

Rechtsvorm : GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : Paddeschootdreef 26 te 9100 Sint-Niklaas

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Heden 02/01/2013 om 10.00 uur zijn bijeengekomen:

1.de heer MAREELS Maarten, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Paddeschootdreef 26 (N.N. 76.08.31-211.25) 2.mevrouw MEUL inge, wonende te 9100 Sint-Niklaas, Paddeschootdreef 26 (N.N. 80.05.15-096.05)

met als doel het oprichten en het vaststellen van de statuten van een gewone commanditaire vennootschap via onderhandse akte.

Wordt overeengekomen:

Vorm van de vennootschap:

De comparanten richten bij deze een handelsvennootschap op onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Naam  zetel van de vennootschap:

Haar naam luidt: "Velocità" en wordt gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Paddeschootdreef 26.

Gecommanditeerde en stille vennoten:

-Comparant sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de:

vennootschap;

-Comparant sub 2 treedt op als stille vennoot;

Kapitaal  plaatsing en storting op het kapitaal:

-Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend euro en is verdeeld in 20! aandelen, met een (actiewaarde van één / twintigste van het kapitaal. Op deze aandelen is ingetekend door de: oprichters, zoals hierna wordt uiteengezet en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde. inbreng.

Inbreng en verdeling aandelen:

-De oprichter sub 1 heeft achthonderd euro ingebracht door middel van een storting in geld, waarvoor zij 16; aandelen zonder vermelding van nominale waarde ontvangt.

-De oprichter sub 2 heeft tweehonderd euro ingebracht door middel van een storting in geld, waarvoor zij 4, aandelen zonder vermelding van nominale waarde ontvangt.

Samen maakt dit 20 aandelen, wat de totaliteit omvat van alle uitgegeven en ingeschreven aandelen.; ° Partijen verklaren tevens dat voormeld vermogen volledig werd volstort.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1  Rechtsvorm - Benaming

De vennootschap heeft de vorm van een gewone commanditaire vennootschap, haar naam luidt: "Velocità

Artikel 2  Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9100 Sint-Niklaas, Paddeschootdreef 26.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder(s), mits in achtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij eenvoudige besluit van de zaakvoerder(s), exploitatiezetels, bestuurszetels, administratieve zetels, filialen, depots, agentschappen, werkhuizen en bijkantoren oprichten in België of in het buitenland.

Artikel 3 -- Doel

De vennootschap heeft tot doel: voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, zowel in België als in het buitenland, aile verrichtingen te doen die verband houden met:

-Import- en export, groot- en kleinhandel in reinigings-, ontsmettings- en kuisproducten alsmede aanverwante materialen/goederen;

-Import- en export, groot- en kleinhandel in fietsen, elektrische fietsen, en aanverwante onderdelen, kledij e.d.

-Het geven van advies, begeleiding en opleidingen met betrekking tot sport en lichaamsbeweging;

-Het verlenen van dienstprestaties, management, consultancy en adviezen in de meest ruime zin van het woord aan industriële en andere bedrijven, overheidsinstellingen, sociale instellingen, non-profit organisaties, alsook aan particuliere personen. Deze prestaties kunnen inhouden, zonder limitatief te zijn: sales en marketing, projectmanagement, kwaliteitsbeheer, productontwikkeling en engineering, productiviteitsstudies, interimmanagement, strategische planning, communicatie en publicatie en alle andere diensten van technische, commerciële of administratieve aard; meer bepaald het verlenen van advies en bijstand aan bedrijven i.v.nt het beheer van deze bedrijven op technisch, commercieel, administratief en bedrijfseconomisch vlak;

-Het besturen van vennootschappen en verenigingen, met name de deelname aan en bijstand bij het beheer, bestuur en management van vennootschappen, ongeacht hun doel en activiteit, via de uitoefening van de functie van bestuurder, gedelegeerd bestuurder, zaakvoerder, directeur, manager en alle andere mogelijke benamingen die door de vennootschap op grond van een overeenkomst aan een zelfstandige manager kunnen worden uitbesteed;

-Het verstrekken van opleidingen, trainingen en coaching in de meest ruime zin;

-Het patrimonium van de vennootschap te beheren in de ruimste zin van het woord, en oordeelkundig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel in roerende ais onroerende goederen, met uitsluiting van de handelingen van vastgoedmakelaar.

Daartoe Kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of belangen nemen in andere ondernemingen, rechtstreeks of onrechtstreeks op gelijk welke wijze.

De vennootschap kan zich zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken.

De vennootschap mag door middel van inbreng, samensmelting, inschrijving of op om het even welk wijze, deelnemen aan alle ondernemingen en vennootschappen die een gelijkaardig of verwant doel nastreven. De vennootschap mag tevens licenties en andere gelijkaardige rechten in binnen- en buitenland toestaan.

De vennootschap kan ook functies van zaakvoerder, bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4 Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur vanaf neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5  Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt duizend euro (¬ 1000,00) en is verdeeld in 20 aandelen met een fractiewaarde van één/twintigste (1120ste) van het kapitaal.

Artikel 6  Aandelen

De aandelen zijn op naam, ondeelbaar en persoonlijk.

Artikel 7  Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandeel 1 aandelen op straffe van nietigheid, niet overdragen onder levenden, tenzij met de uitdrukkelijke goedkeuring van de beherende vennoot.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot. Bij overlijden van een vennoot beslissen de overblijvende vennoten of de vennootschap verder gezet wordt met de overblijvende vennoten en/of erfgenamen.

Artikel 8 -- Vennoten

De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen

a)Beherende vennoten:

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

b)Stiile vennoten:

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht. De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 9 - Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. Enkel bij eenparigheid van stemmen van de vennoten kan een niet-vennoot als zaakvoerder aangesteld worden. De zaakvoerders mogen belangen hebben, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, in bedrijven die een gelijkaardig doel nastreven.

Ingeval van overlijden van één van de zaakvoerders, indien er meer dan één is, zal het bestuur waargenomen worden door de overige zaakvoerders tot de eerstvolgende vergadering, waarbij over de eventuele vervanging van de overleden zaakvoerder zal worden beslist.

Ingeval van het overlijden van de enige zaakvoerder, of indien hij aan zijn mandaat wenst te verzaken, zullen de vennoten binnen de maand dienen bijeen te komen teneinde in zijn vervanging te voorzien.

Artikel 10  Bevoegdheid van de zaakvoerder(s)

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vennootschap.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreden of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn, bekendmaking van statuten is hiertoe geen voldoende bewijs.

Derhalve worden alle akten die de vennootschap verbinden, alsmede alle volmachten betreffende deze akten, geldig ondertekend door de zaakvoerders, afzonderlijk handelend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11--Algemene vergadering van de vennoten

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste zaterdag van de maand juni om zeventien uur op de zetel van de vennootschap, tenzij anders bepaald in de oproepingsbrieven. Indien deze dag op een wettelijke feestdag valt, zal de algemene vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) de algemene vergadering bijeenroepen. De oproeping gebeurt door middel van een ter post aangetekende brief die vijftien dagen voor de algemene vergadering wordt verzonden aan de vennoten, de commissaris(sen) en de zaakvoerder(s). De oproeping vermeldt de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Indien alle vennoten aanwezig zijn, moeten de formaliteiten inzake oproeping niet worden nageleefd.

Welke ook het op de algemene vergadering vertegenwoordigde kapitaal mag zijn, de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, waarbij elk aandeel recht geeft op één stem. Bij staking van stemmen is de stem van de beherende vennoot doorslaggevend. De algemene vergadering zal verder beraadslagen en besluiten volgens de regels voorzien in het Wetboek Vennootschappen. De regelmatig genomen besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle vennoten, ook voor de onbekwame, de afwezigen en degene die tegen stemden.

Elke vennoot kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, tevens vennoot. Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen. Sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaarneming of naamlezing is verboden.

Artikel 12  Boekjaar  jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van dat jaar. Op het einde van elk boekjaar maakt (maken) de zaakvoeder(s) een inventaris op, alsmede de jaarrekening (balans, resultatenrekening en toelichting). Voor het opmaken van deze stukken zal (zullen) de zaakvoerder(s) zich gedragen naar de voorschriften van het Wetboek Vennootschappen.

Artikel 13  Resultaatverwerking

Het saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle kosten, nedige provisies en afschrijvingen, vormt het resultaat van het boekjaar van de vennootschap.

Dit zal worden verdeeld door de algemene vergadering, doch steeds met inachtneming van het geldend

vennootschaps- en boekhoudrecht.

Artikel 14  Ontbinding  vereffening

ingeval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, wordt de invereffeningstelling gedaan door de vereffenaar(s). Is/Zijn geen vereffenaar(s) benoemd, dan islzijn de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie isizijn, van rechtswege vereffenaar(s).

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan.

Zij kunnen pas in functie treden nadat de Rechtbank van Koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Ais de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering,

Deze laatste beslist of de vereffenaars, indien er meerdere zijn, alleen, gezamenlijk, dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen. De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door neerlegging van een uittreksel in het vennootschapdessier en bekendmaking ervan in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vereffenaar(s) islzijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen met betrekking tot de vereffening van de vennootschappen vernield in het Wetboek Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering anders beslist bij gewone meerderheid van stemmen.

Het netto-vermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten a rato van het aantal aandelen.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar 1 jaarvergadering:

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 3111212013.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De eerste jaarvergadering zal plaats hebben in tweeduizend en veertien

Als niet-statutair zaakvoerder wordt benoemd de heer Mareels Maarten en dit voor onbepaalde duur en met volle externe vertegenwoordigingsbevoegdheid. Zijn mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende , beslissing van de algemene vergadering.







Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek Vennootschappen verklaart de oprichter beherende vennoot dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door hem aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de heer Thierens Steven, kantoor houdende Plezantstraat 306 te 9100 Sint-Niklaas, om alle formaliteiten te vervullen voor de aanvraag en de eventuele wijzigingen achteraf op het ondernemingsloket, de fiscale administraties, een Sociaal Verzekeringsfonds en voor de aanvraag van het ondernemingsnummer.







de heer Mareels Maarten zaakvoerder



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2013 - Annexes du Moniteur belge









~



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VELOCITA

Adresse
PADDESCHOOTDREEF 26 9100 SINT-NIKLAAS

Code postal : 9100
Localité : SINT-NIKLAAS
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande