VIC, AFGEKORT : VIC

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : VIC, AFGEKORT : VIC
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 505.827.581

Publication

03/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

beslissen om een vennootschap onder firma op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

Artikel 1 Vorm, naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder firma met de naam  VIC .

De vennootschap heeft geen andere maatschappelijke naam dan die deze hiervoor werd vermeld.

Artikel 2 Zetel

De zetel is gevestigd te Wespenorchisstraat 20  9041 Oostakker.

Artikel 3 Doel van de vennootschap

Ondergetekenden:

1. De heer Frederik De Wachter, Wespenorchisstraat 20  9041 Oostakker.

2. Mevrouw Caroline Malfliet, Wespenorchisstraat 20  9041 Oostakker

De zetel kan bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, bekend te maken in de bijlage van het Belgisch Staatsblad, verplaatst worden naar om het even welke plaats in België.

- Het aankopen, ontwikkelen of produceren en verkopen van softwareproducten en computermateriaal en dergelijke ter ondersteuning van de management- en communicatieactiviteiten bij ondernemingen, alsook alle andere mogelijke handelsdoel-einden.

- Consultancydiensten op het vlak van soft  en hardware ontwikkeling.

- Het ontwikkelen van websites.

- Assistentie en begeleiding bij studies.

- Zowel in België als in het buitenland, onder eender welke vorm, participaties te verwerven en aan te houden, onder meer door deel te nemen aan het bestuur van de ondernemingen waarin zij participeert te stimuleren, te plannen en te coördineren.

De vennootschap heeft tot doel:

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : VIC

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : VIC

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Wespenorchisstraat 20

*14311724*

Luik B

9041

België

0505827581

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent (Oostakker)

Griffie

Neergelegd

01-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

- Het deelnemen in of de directie voeren over andere vennootschappen en ondernemingen; het management en het bestuur van om het even welke ondernemingen; het optreden als vereffenaar.

- Het verlenen van technische of commerciële bijstand aan alle Belgische en buitenlandse ondernemingen; het verlenen van financiële bijstand. Het optreden als tussenpersoon voor het samenstellen en aanvragen van kredietdossiers bij banken en financiële instellingen. De vennootschap mag alle industriële, commerciële en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen, die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken of het vergemakkelijken van het maatschappelijk doel, met inbegrip van: het deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven of waarvan het doel in nauw verband met het hare staat, kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor dergelijke borg te stellen door haar goederen in hypotheek of pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

- Het uitbaten en beheren van alle horeca activiteiten en detailhandel. Aankopen en verkopen van horecaproducten, voedingsmiddelen en alle gerelateerde nevenproducten.

- Het organiseren van evenementen en bijhorende commerciële activiteiten.

- Het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en roerende installaties.

- Een patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen aan te werven, te behouden, te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

- Het verlenen van diensten en adviezen aan personen en bedrijven, in het algemeen met betrekking tot bedrijfsbeheer, bedrijfscommunicatie, bedrijfseconomische en bedrijfstechnische aangelegenheden, marketing en alles wat daarmee rechtstreeks en onrechtstreeks verband houdt.

- Het voeren van een agentuur ten behoeve van één of meerdere bedrijven en dit zowel in België als in het buitenland. Het afsluiten van agentuurovereenkomsten met één of meerdere bedrijven en dit zowel in België als in het buitenland.

- Het waarnemen van een aantal functies in ondernemingen, zoals het innen van schuldvorderingen, het verstrekken van informatie, het uitoefenen van bepaalde technische of andere commerciële taken.

Dit alles in de meest ruime zin van het woord. De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

Artikel 4 Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die een aanvang neemt vanaf heden.

Artikel 5 Kapitaal en inbrengen

Artikel 6 Wijzigen van het kapitaal

Het kapitaal kan verhoogd of verminderd worden, in één of meerdere keren, mits eenparige beslissing van alle

vennoten, verenigd in algemene vergadering.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7 Aansprakelijkheid van de vennoten

Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op duizend (1000,00) euro, volledig volstort, vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen.

a. De heer Frederik De Wachter schrijft in op 85 aandelen en stort hiervoor een bedrag van achthonderdvijftig (850,00) euro;

b. Mevrouw Caroline Malfliet schrijft in op 15 aandelen en stort hiervoor een bedrag van honderdvijftig (150,00) euro.

Het wordt als volgt onderschreven:

De vennoten stellen vast dat de aandelen die elk van hen heeft onderschreven, geheel volstort zijn.

Te rekenen vanaf heden zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het maatschappelijk passief.

Artikel 8 Overdracht aandelen

De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar, mits eenparig akkoord van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en plichten die eraan verbonden zijn.

Artikel 9 Aantal, toelating, uittreding en overlijden der vennoten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee.

Tot de eventuele toelating van een nieuwe vennoot, kan beslist worden bij eenparigheid der vennoten, verenigd in algemene vergadering.

De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap.

Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn na zijn toetreding.

Elke vennoot heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken, zonder het akkoord van de andere vennoten, mits een opzegging van zes maanden, die begint te lopen vanaf de datum van verzending van de kennisgeving gericht aan de vennootschap en aan de andere vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De uittredende vennoot heeft recht op een scheidingsaandeel, dat gelijk is aan een evenredig deel dat zijn aandeel vertegenwoordigt in het netto-vermogen van de vennootschap, zoals dat blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening.

In geval van uittreding of overlijden van een vennoot, kunnen de overblijvende vennoten voorzien in zijn vervanging.

Artikel 10 Bevoegdheden der vennoten.

De vennoten delegeren alle beheersbevoegdheden van de vennootschap aan een of meer onder hen benoemde zaakvoerders.

De vennoten - niet zaakvoerder hebben evenwel het recht om, samen of individueel, daden van controle en toezicht te stellen, onder meer voor wat betreft de jaarrekeningen en de maatschappelijke bescheiden.

Artikel 11 Bevoegdheden van de zaakvoerder

Zijn er meerdere zaakvoerders benoemd, dan hebben de zaakvoerders de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden.

Artikel 12 Bezoldiging van de zaakvoerder

Het mandaat van de zaakvoerder wordt kosteloos vervuld zolang de algemene vergadering, daartoe bij uitsluiting bevoegd, niet uitdrukkelijk een vergoeding heeft toegekend of goedgekeurd.

Artikel 13 Algemene vergadering

De algemene vergadering, rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigd alle vennoten. De algemene vergadering beslist onder meer over:

In geval van ontslag, herroeping of overlijden van de vennoot - zaakvoerder, zullen de vennoten, verenigd in algemene vergadering, overgaan tot de aanduiding van een nieuwe zaakvoerder.

De zaakvoerder is bevoegd om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

De zaakvoerder beschikt alleen over de maatschappelijke handtekening, zonder dat hij moet doen blijken van het akkoord van de andere vennoten.

De vennoot die ophoudt deel uit te maken van de vennootschap blijft onder meer gehouden tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn voor zijn vertrek.

De zaakvoerder wordt belast met het beheer van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het doel, zoals het is vastgesteld in artikel 3 van onderhavige statuten.

- Toetreding van nieuwe vennoten

- Goedkeuring van de jaarrekening en aanwending van de winst

- Wijziging van de statuten

- Benoeming en ontslag zaakvoerders

- Vroegtijdige ontbinding van de vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Te allen tijde kan de algemene vergadering worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap dat vereist.

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, tenzij anders vermeld in de statuten. Wijziging van de statuten, evenals de vroegtijdige ontbinding kunnen evenwel slechts met eenparigheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden goedgekeurd.

Artikel 14 Bijeenroeping en agenda

De vennoten worden ten minste veertien dagen op voorhand bij aangetekende brief tot de algemene vergadering opgeroepen worden door de zaakvoeder. De bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

De algemene vergadering is rechtsgeldig samengesteld als meer dan de helft van de aandeelhouders aanwezig of vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 15 Jaarvergadering

Artikel 16 Boekjaar - jaarrekeningen

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wetgeving met betrekking tot de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en het Wetboek van Vennootschappen.

Het boekjaar van de vennootschap vangt aan op één oktoberl van ieder jaar en eindigt op dertig september. Artikel 17 Verdeling der winsten en verliezen van de vennootschap

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten en afschrijvingen, maakt de nettowinst uit van de vennootschap

De vennoten, verenigd in algemene vergadering, zullen ieder jaar bij eenparigheid beslissen over de bestemming van het resultaat.

Artikel 18 Ontbinding van de vennootschap

Het overlijden, de onbekwaamverklaring of de uittreding van een vennoot brengt niet de ontbinding van de vennootschap met zich mee.

De vennootschap wordt voortgezet tussen de overblijvende vennoten, of met de erfgenamen van de overleden vennoot, indien er slechts één vennoot zou overblijven. Indien de erfgenamen van de overleden vennoot de vennootschap niet wensen verder te zetten, hebben zij recht op een scheidingsaandeel.

Artikel 19 Vereffening

In geval van vroegtijdige ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van een of meer vennoten, aangeduid door de vennoten verenigd in algemene vergadering overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de laatste zaterdag van de maand maart om veertien uur.

Het scheidingsaandeel is gelijk aan het evenredig deel, dat het aandeel van de vennoot vertegenwoordigt in het netto-vermogen van de vennootschap zoals dat blijkt uit de laatst goedgekeurde jaarrekening.

De liquidatieboni en de eventuele verliezen worden verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 20 Diversen

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt geregeld door het Wetboek van Vennootschappen.

De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Artikel 21 Benoeming zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Onmiddellijk na het vaststellen van de statuten van onderhavige vennootschap, zijn de vennoten in een algemene vergadering verenigd en besluiten de heer Frederik De Wachter, onder de opschortende voorwaarde van het neerleggen van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, te benoemen tot zaakvoerder:

Hij verklaart dit mandaat te aanvaarden.

OVERGANGSBEPALINGEN

Volmacht voor de formaliteiten bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank der Ondernemingen

Eerste boekjaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De oprichters verlenen bijzondere volmacht voor onbepaalde tijd aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid  Spark BVBA , met zetel te Marcel Van der Aastraat 44  9120 Beveren-Waas of aan één van haar bedienden, bevoegd om alleen op te treden en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of publicaties die verband houden met beslissingen van de zaakvoerders/bestuurders, van de algemene vergadering of van personen belast met het dagelijks bestuur, alsook om de formaliteiten met betrekking tot de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Ondernemingsloketten en de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen.

Eerste jaarvergadering

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden de laatste zaterdag van maart 2017.

Verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting

In toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, herneemt de vennootschap die verbintenissen welke namens de vennootschap in oprichting werden aangegaan en dit vanaf 01 november 2014.

De heer Frederik De Wachter Zaakvoerder en vennoot

Het eerste boekjaar vangt aan op datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte en eindigt op 30 september 2016.

Gedaan te Gent, op 12 november 2014, in vier (4) exemplaren,

Coordonnées
VIC, AFGEKORT : VIC

Adresse
WESPENORCHISSTRAAT 20 9041 GENT

Code postal : 9041
Localité : Oostakker
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande